Dodaj do ulubionych

Rezydentura

03.01.06, 12:44
Witam wszystkich, jestem swiezo upieczonym pilotem. czy ktos kto odbywal
rezydenture moze mi podpowiedziec w paru kwestiach?
- na czym polega dokladnie ta praca?
-jak okreslacie poziom trudnosci w skali 1-10?
-czy wymagane sa certyfikaty jezykowe?
na moim kursie nie byla ani slowa o rezydnturze, ja chce sie o to starac,
gdziekolwiek na poczatek, byle zdobyc doswiadczenie, ale w zasadzie nie wiem
jak wyglada ta praca, poza tym ze jestes dla gosci i sluzysz im pomoca, w
razie problemow, w azlatwianiu formalnosci itp, ale jak to wyglada w praktyce?
i jeszcze jedno pytanie moze doradzicie biura ktore maja rezydentow w
hiszpanii, i potrzebuja? mieszkalam tam dwa lata. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grzesiek0000 Re: Rezydentura 06.01.06, 19:30
      nowakee zapraszam na forum praca rezydenta :)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27096
    • pilotka_wro Re: Rezydentura 08.01.06, 12:53
      nie chce byc chamska ale po prostu nie bylabym soba gdybym tego nie napisala
      jesli nie wiesz na czym polega praca rezydenta i jaka jest roznica pomiedzy
      rezydentem a pilotem to jak zdales/as egzamin????
      pozdrawiam:)))) i nie traktuj tego jako atak na Twoja osobe tylko to naprwde
      mnie zastanawia
      • nowakee Re: Rezydentura 09.01.06, 20:01
        hej pilotko, zanim nastepnym razem mnie "nie zaatakujesz" zalecam uwazne
        czytanie zadanego pytania. zdalam egzamin na PILOTA o ktorym wiadomo mi, ze ma
        tez uprawnienia na rezydenta. Na kursie nie wspomniano o pracy rezydneta ani
        razu, jednak nie w tym rzecz. Poza tym, pokaz mi prosze W KTORYM miejscu prosze
        o wskazanie roznicy pomiedzy praca rezydenta a pilota???
        Moje pytanie brzmialo (zalecam ponowne przeczytanie posta, najlepiej po
        uspokajacej melisce coby cie znowu nie wzburzyl ewentualny BRAK zrozumienia
        czytanego tekstu):

"Na czym polega dokladnie ta praca (czyt praca rezydenta NIE pilota!!) poza" i
        tu wymieniam rzeczy oczywiste (czyli podstawowe obowiazki rezydenta). Dlatego
        raz jeszcze zalecam najwyższe skupienie podczas czytania pytań, a wtedy na
        pewno zdolasz wylapac wlasciwy sens tekstu! Wystarczy odrobina checi i nieco (w
        tym przypadku) wysilku.
        Poza tym w poscie chodzilo rowniez (tu dla nieco bardziej
        domyslnych/rozgarnietych)o sprowokowanie wypowiedzi osob z doswiadczeniem w
        zawodzie rezydenta.
        p.s prosze nie traktuj tej odpowiedzi jako ataku na Twoje osobe, nie chce byc
        chamska, lecz po prostu nie bylabym soba, gdybym nie zwrocila uwagi na bez sens
        Twoejgo zarzutu.
        pozdrawiam
        • direct3 Re: Rezydentura 10.01.06, 22:59
          fajna musi byc z ciebie pilotka - nie ma co....such a quarrelsome poor girl....
          Współczucia dla twoich ewentualnych turystów....i przyłączam się do pilotki.

pozdr 4 all.

a - i może poczytaj trochę, zamiast się pieniaczyć.
          • kkkasia_85 Re: Rezydentura 27.03.06, 19:32
            zgadzam sie z pilotka... nie chcialabym byc w skorze twoich turystow, poza tym zastanawia mnie jedno, jak mozesz starac lub planowac starac sie o cos o czym nie masz pojecia... dziwne, nie sądzisz.....

pozdrawiam:)
        • yooreck Re: Rezydentura 27.03.06, 21:26
          no musze powiedzec ze pilotka ma racje. a ty nie potrzebnie sie irytujesz. skoro
          nie wiesz na czym polega praca rezydenta to jak na milosc boska zdalas ten
          egzamin? A poza tym jezeli uczylas sie to w Vademecum jest caly rozdzial na
          temat naszej pracy
          pozdrawiam

a poza tym rezydent bardzo czesto laczy prace pilota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka