ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:54 he man pl - spoko przyjacielu nie denerwuj sie kolego dzieciakiem nie jestem więc obrazac nie musisz a podyskutować normalnie chyba potrafisz?? tobie pasi Xbox mnie ps3 więc po co te nerwy !! Odpowiedz Link Zgłoś
sormo Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:55 he-man-pl: Nie mówię tu o żadnej mitycznej ukrytej mocy Mówię o różnicach w architekturze konsol, przenoszenie gier to nie jest takie "hop, siup" co udowadnia wiele multiplatformów, większość tego typu gier projektowana jest pod architekturę xboxa, czyli 3 rdzenie, trochę mocniejsze GPU i jeden blok pamięci, taka gra przeniesiona bez większych zmian nie ma prawa dobrze działać (CPU się nudzi a GPU się poci), twórcy podmieniają kilka bibliotek i jest już znacznie lepiej jednak efekt jest taki jaki widzimy, wiele multiplatform wygląda/działa gorzej na PS3. Sytuacji odwrotnej (czyli gra jest tworzona na PS3 i przenoszona na xboxa) prawie że nie widzieliśmy, no może poza Terminatorem który wygląda lepiej na PS3. W przypadku najlepiej wyglądających exów na PS3 możemy być pewni że wykorzystują one architekturę PS3 w 100% więc o prostym i 1:1 przeniesieniu nie może być raczej mowy ale... nigdy się tego nie dowiemy Odpowiedz Link Zgłoś
sormo Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:59 Co do zajmowania BD, wielu twórców idzie po najmniejszej linii oporu i zamiast rozkładać grę na płytę żeby z niej działała wrzuca po prostu na nią instalkę, tak jak na PC Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:00 obok thel Last Guardian i Bioshocka 2 najbardziej wyczkiwany przeze mnie tytuł Będzie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:04 @ps3rulla Dokladnie tak jak mowisz Taka wisienka byl wlasnie Shadow of Colossus dla PS2. Dla PS3 licze mocno na Uncharted 2, Heavy Rain i The Last Guardian pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
evilsmerf Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:05 Oj, ja byłbym bardzo ostrożny z tymi 100 procentami. Podejrzewam że jeszcze długo nie zobaczymy exa na PS3 który wykorzystywałby choćby 95 procent mocy PS3 a co tu dopiero mówić o stu Zresztą już któryś developer wypowiadał się w tej sprawie i wychodzi na to że nie ma takiej gry która wykorzystywałaby moc jakiegoś sprzętu w 100 procentach. A to przecież developer do cholery oni się chyba lepiej znają na tworzeniu gier niż Wy, co nie ? Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:15 Wiecie co jest najpiekniejsze w HR?? że to tytuł kierowany w szczególnosci dla dorosłych i nie mówie tu o jakis krwawych horrorach czy grach które sa przepełnione krwią i brutalnoscią powyzej lat 18 ale o grze która jest przedstawiona jako cos co jest realne w życiu sie moze zdazyć a przynajmniej w dobrym kinie ,jezeli tak głęboko oczekiwany scenariusz bedzie genialny (w co mocno wierze) razem z połączeniem histori czwórki osób da nam świetne przezycia w których bedziemy decydowac my gracze, i nie wazne czy grafika bedzie taka jak obecnie to widzimy czy może twórcy dopracują ją jeszcze lepiej (co zapewniał nas David Cage )wazne że to cos zupełnie śwerzego czegos czego jeszcze nie doswiadczylismy na konsolach obecnej generacji z tego powinniśmy sie cieszyć my gracze przynajmniej dorośli i naprawde być wdzięczni sony że wydaje kase na takie pomysły i zrealizowanie tak świetnego studia jak Quantic Dream !Co by nie gadać szacuneczek sie należy . Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:18 ps3 rulla dokładnie jak na razie zapowiada się na najdojrzalszą produkcję na konsolę. jakoś nie widać by coś mogło HR w kwestii dojrzałości dorównać. Odpowiedz Link Zgłoś
bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:20 @sormo No i musze przyznac racje W CoJ na 360 v-sync zrywa, a i jakosc renderingu (aliasing) tez kluje w oczy. Masakra No i chyba moj xbox sie obrazil. Bo po chwili gry mialem zwieche, pozniej RoD, a teraz wstal heheh Ale zazdrosny o slima Wlasnie szukam papierow czy juz minelo 3 lata od zakupu - staruszek Chyba trzeba bedzie na jaspera wymienic niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:28 bsokol75 to teraz sobie wyobraz co by sie działo z Xboxem gdyby musiał ciagnąć Killzone2!!!Masakra poprostu wątpie aby długo pochodził Odpowiedz Link Zgłoś
evilsmerf Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:33 @ps3rulla Oj, długo by pochodził. Oczywiście gdyby był chłodzony ciekłym azotem buehehehehehe xD Odpowiedz Link Zgłoś
bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:38 Hehe, nie mam rachunku (faktury) w domu, bo dalem ksiegowej. Ale pamietam, ze konsole kupilem przy premierze Test Drive Unlimited. Wlasnie sprawdzilem na tothegame.com kiedy wyszedl TD: 08-Sep-2006. Dzisiaj mamy 10-Sep-2009 Wiec calkiem duze prawdopodobienstwo, ze juz po gwarancji No "killswitch" jak nic - dokladne potwierdzenie teorii o bombach czasowych w elektronice uzytkowej! @ps3rulla Moze jeszcze udowodnisz teze, ze 12 miesiecy gwarancji Sony jest lepsze od 36 - MS? Smialo Odpowiedz Link Zgłoś
ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:42 bsokol75 Nieee, powiem ci inaczej kupując konsole PS3 w sklepach masz gearancje na 2 lata !!!!i całkiem duże prawdopodobieństwo że twoje ps3 nie odwiedzi serwisu ani razu wiem co mówię sam mam PS3 60g od premiery pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:43 bsokol75 prawdopodobieństwo, że ps3 popsuje |Ci się w tym 1 roku jest dużo mniejsze niż popsucie się xboxa 360. Poza tym masz odpowiedzialność sprzedawcy za niezgodność towaru z umową, a to trwa 24 miesiące ZAWSZE/ więc 2 lata masz na ps3 spokój, a i tak się nie popsuje. ale off top Ja na przekór Cageowi przejdę HR kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:49 Nooo dokładnie Hellghan tak jak mówimy a co do apelu Dawida o przechodzeniu HR tylko jeden raz , osobiscie postaram sie to zrobić jak najlepiej i zgodnie z intuicją lecz watpie abym poprzestałna jednym razem pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
evilsmerf Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 21:50 bsokol75 Jeśli chcesz to Ja z przyjemnością udowodnię ci tę tezę Zadajmy sobie takie oto ważne pytanie - co jest lepsze: RRoD w serwisie choćby tylko przez 2 dni czy może jednak 2 dni grania na PS3 ? Pytanie jest oczywiście retoryczne więc nie musicie na nie odpowiadać he he he ;D No i co bsokol75, przekonałem cię ? Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 22:05 ps3rulla To jeszcze jakieś ps3 60gb działają? bez jaj Odpowiedz Link Zgłoś
bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 22:07 @ps3rulla & hellgan Niestety ten drugi rok gwarancji zapewnia juz tylko sklep, a nie serwis Sony. Jezeli sklep jest upierdliwy to po 2 tyg od oddania moze prosic Cie o ekspertyze od rzeczoznawcy o niezgodnosc towaru z umowa (ktora trwa i kosztuje). Wiec nie jest wcale tak rozowo. No ale nie ma co gdybac Zobaczymy ile w praktyce pozyje moj slim. Wracajac do HR to ciekawe czy bedzie taki fajny tutorial jak w Fahrenheicie. Przyznam, ze slowa wypowiedziane przez designera Davida Cage'a na koncuttutoriala zrobily na mnie niezle wrazenie Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 22:08 tracer moja działa bez żadnej nawet małej awarii, ile xboxów wymieniłeś 3 , 4 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 22:09 bsokol75 nie bój się o ps3 spali się z 10 xboxów zanim wyda jakikolwiek dziwny dźwięk| Odpowiedz Link Zgłoś
gejexboksa Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 22:11 Tracer87 myślałem że już jak zaczął się rok szkolny, to ciebie już tu nie będzie ale chyba już nawet ciebie wyrzucili ze szkoły za nie chodzenie do szkoły. Ciągle tu siedzisz i grasz całymi dnami na spiraconym Xklocku. Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 22:15 hellghan ps3 ma 40% awaryjność a nowsze modele są coraz gorsze ^^ x360 ma 5% awaryjność i nowsze modele są coraz lepsze gejexboksa aha Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 22:16 tracer buehehheheeheheheh żałosny na maxa\ jak nie idzie poo jego myśli to wymyśla nonsensy. xbox 360 najbardziej awaryjna w historii gier video i ps3 jedna z najmniej awaryjnych. Mówią o tym wszelkie badania, ale dla trola to mało wymyśli swoje.mega żal Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 22:18 jak ps3 ma 40 % awaryjności to xbox 360 ma 500000% awaryjności, co jest oczywiście bzdurą podobnie jak KAŻDY post tracera. Błaźnisz się każdym postem Odpowiedz Link Zgłoś