biom3dic Re: Demo: Forza Motorsport 3 24.09.09, 22:53 Wlasnie pogralem w demo mam pare spostrzezen: - screeny np z gamersyde sa gow.. jakosci grafa w gameplayu 5 razy lepiej wyglada - skrzynia reczna ze sprzeglem - na powtorkach przy wlaczonym widoku z kola widac jak ladnie opona sie scina na zakretach - model jazdy dalej taki dobry jak w poprzednich wersjach - tekstury na Porsche w klasie R4 troche mogly byc lepsze w FM2 sa lepsze - uszkodzenia widac ze w demo sa okrojone(lakier sie rysuje blacha gnie ale nie odpadaja elemnty w plenej wersji raczej to bedzie w poprzednich bylo) - grafika toru bardzo dobra o wiele lepiej niz w FM2 - uszkodzenia mechaniczne jak skrzynia silnik zawieszenie sa jak w poprzednich wersjach Ogolnie widac ze to nie finalna wersja ale jest lepiej niz w FM2 wiec jak dla mnie super, ciakwe ile bedzie u nas kosztowala ta specjalna kierownica Porsche ponoc Tauzen Czekam na Pelna wersje Odpowiedz Link Zgłoś
oldpeter Re: Demo: Forza Motorsport 3 24.09.09, 23:16 @super-nyga. 1. na konsolach instalujemy gry. 2. gram na tanim monitorku 22". Mnie wystarcza, a domownicy mają wolny TV. Ale powiem ci, że gry z pc na tv przez hdmi wyglądają jak xbox 720 Taki Crysis. Jak uda wam się to zobaczyc na TV, to wyrzucicie konsole przez okno Jeszcze plujecie jadem, bo was nie stać Fakty są takie, że PC oferuje TO SAMO co X360 (live, 4 pady wireless 360, instalacje, hdmi), tylko że dodatkowo 4x lepszą grafikę, 2x cichszy sprzęt i nieograniczone możliwości rozbudowy. 3. Gram padem x360 wireless, ale tylko w TPP i ścigałki. 4. Przy PC też pijam piwo. Zdziwiony ? @azaki. Połowicznie się zgadzam, jednak tylko GT5 oferuje taki duży wybór aut. Forza wysiadała zawsze w tej kwestii. Co do modeli aut - twierdzisz że NFS Shift ma słabsze ? Nie zgadzam się. Grałem w Forze 1 i 2. Ze zdjęć natomiast widzę, że Forza 3 nie prezentuje niczego nowego. @graczz11233, w odróżnieniu do ciebie, nie muszę się obawiać bana na live za lewy firmware A TE SAME gry na pc są nawet 3x tańsze od tych na konsole, prawda ? Dlatego mam całą półkę ORYGINAŁÓW, w które niestety nie mam kiedy grać. A i co miesiąc wychodzi masa gier na PC. Wbrew ciągłym lamentowm iż "rynek gier pc umiera". Odpowiedz Link Zgłoś
fatality002 Re: Demo: Forza Motorsport 3 24.09.09, 23:45 oldpeter 1. Na konsolach nie musimy instalować gier. 2. Od dłuższego czasu PC traci powoli pierwsze miejsce w gałęziach gatunkowych. Wyścigi i bijatyki poszły najwcześniej, potem platformówki, strzelaniny TPP itd. Dziś konsole wyrywają PC-towi FPS-y, które przez wiele lat były domeną PC-tów. MMORPG-i powoli zaczynają wchodzić w konsole, ale to dość mozolny proces. Podobnie strategie. Niemniej to PC często dostaje konwersje z konsol, a nie na odwrót, co oznacza że to konsole stały się punktem odniesienia i punktem docelowym dla gier. Do tego pewne gry, które nigdy nie pojawią się na PC, to na pewno powód dla smutku wielu posiadaczy blaszaków 3. Nie trzeba też wymieniać części, a gry potrafią być lepsze graficznie. Nie trzeba się bawić w instalacje, ani martwić się zwieszkami systemu operacyjnego, a na dodatek liczba części jakie mogą się popsuć podczas użytku jest mniejsza. Na PC-cie za to może skopcić się napęd, nagrywarka, wentylatorek Ci siądzie na procku (a że już po dwóch latach procek wyszedł z mody, tak nie licz na dobry wentylatorek - co spowoduje spadek jakości procka), albo w zasilaczu, może paść Ci dźwiękówka - w zasadzie nie znam kogoś, kto nie miałby problemów ze sprzętem na PC. 4. Rozwój online - konsole pod tym względem przeżywają renesans, kiedy pecet pozbawiony konkurencji platformowej stoi w miejscu. Na PC-ta pojawiają się kolejne mmorpg-i, fps-y, czy strategie w które można pograć na necie z kumplami. I co dalej? Nic dalej, tymczasem konsole prześcigają się w coraz ciekawszych elementach online. Achievementy/trofea, Marketplace/PS Store, Mii/PS Home, LIVE Arcade/Virtual Console, itd. Rozrywka online na konsolach rozwija się, zaś na PC-cie zatrzymała się w rozwoju 5. Wygoda hardware'u - niestety, dziś producenci hardwaru lecą w kulki. Pomijam dziesiątki wersji nazw tej samej części, z czego połowa to po prostu podrasowane starocie. Pomijam, że po czasie przestają obowiązywać standardy, tak że jeśli zepsuje Ci się jakaś część, to najlepiej byś kupił nowego PC-ta (przykład z życia: padł wentylator -> ewentualnie procesor -> niestety, ale nie produkują już na takie wejścia -> zmień procesor -> niestety Twoja płyta główna nie obsługuje nowych procesorów -> zmień płytę główną -> niestety płyta główna nowa nie obsługuje starszych kart graficznych -> kup PC-ta). Doliczyć do tego mniej uczciwą kampanię Intela w USA i masę ludzi przenoszących się na konsole. Konsola służy do grania, bez konieczności bawienia się w jej bebechach. Ta prostota urzeka nie tylko całe rodziny, ale nawet hardkorowych graczy chcących odpocząć przy grach. 7. Rynek konsolowy rozrósł się przeogromnie, większość gier wychodzi na konsole i robiona jest pod konsole, a dopiero potem na PC-ta. Do tego ogromne piractwo na PC-ta, zupełnie niekontrolowane, w porównaniu do obszernych działań MS np. przy okazji Xboxa360 i banowaniem konsol - nawet ID Software doceniło to i zaczęło przygodę na rynku konsol. 8. Ceny gier - przesadziłeś i to sporo. Wejdź sobie chociaż na allegr i zobacz jakie są zajebiste okazję. Gry zawsze możesz sprzedawać i kupić nowe. 9. Z tym X720 to dałeś naprawdę czadu gdyż w tej chwili lepszość gier na PC kończy się tylko na Dx10, wyższej rozdziałce i AA. Nic poważnego. Na X720 zobaczysz gry, które Twoj PC nie pociągnie nawet na min detalach. Trzeba być wybrednym bardzo, żeby komuś serio nie pasowały gry z konsol. W zasadzie dzisiaj priorytetem dla twórców są konsole, nie da się ukryć, że na grach pisanych pod nie się po prostu zarabia. Na konsolę stać większość obywateli, a także jest łatwa w obsłudze, pozwala też na korzystanie z licznych gadżetów i akcesorii, również służy jako przedmiot wielofunkcyjny, który nie trzeba trzymać na biurku obok monitora, myszki i klawiatury. Konsola jest po prostu stylowa. Gałąź online - unifikowana platforma pod tytułem XBL!, oraz XBL! Arcade, a także powoli (POWOLI) goniące ich PSN, to miód dla maniaków zmagań multiplayerowych. Zawsze znajdzie się ktoś do grania, gry są praktycznie bez lagów i błędów (ze względu na rygory MS, które zresztą ponoć zabijają większość niszowych produkcji, ale coś za coś), oraz achievementy również grupowe. Nie ukrywajmy, że najwięcej gier wysoko ocenianych wychodzi na konsole, lub wychodzi wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
elementone Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 00:50 Panowie mnie to wystarczy !! tu mamy materiał z GT5 która jest ukończona jak wiemy w 65% Gra śmigac będzie docelowo w Full HD i 60 klatach www.gamersyde.com/stream_gran_turismo_5_tgs09_ferrari_cockpit-12989_en.html Odpowiedz Link Zgłoś
fatality002 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 00:56 Wygląda lepiej od Forzy, widać to już coraz lepiej. Nie wierze w to, że GT5 jest ukończone w 65%. To teraz przez 5 miesięcy chcą zrobić 35% gry, a przez pozostałe kilka lat robili te 65%? Coś nierówne tempo maja. Odpowiedz Link Zgłoś
solokazama Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 01:11 i spokojnie mozna wierzyc w to full hd 60 fps, bo GT5P dziala w 1440x1080p w idealnym 60FPS. Co do tras - polecam zobaczyc jak wyglada trasa Londym z GTP5 (dalej 1440x1080@60 fps, takze ze wnetrza samochodu) Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 02:00 Do wszystkich srebrnych, musicie czekać jeszcze tydzień by pobrać demko. Tu są linki do dema, wystarczy nagraćna płyte DVD i już można grać. Demo waży ok 1.25 gb, plików jest 13. Pierwszy zestaw linków jest niekompletny, drugi tak www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=375118&page=5 Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 02:06 Demo jest niesamowite, jakie jest wasze ulubione auto? Moje Ferrari california. Grałem w nie chyba z 4 godziny i jeszcze mi się nie znudziło. Napewno złoże preorder. Odpowiedz Link Zgłoś
michalus24 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 07:55 Ja już dawno złożyłem tak samo jak na Modern Warfare 2.Jak dla mnie dwie gry roku.Mi się super jeździ Audi R8. Odpowiedz Link Zgłoś
michalus24 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 08:00 Wracając do dema jeszcze to jest wersja która była pokazywana, między innymi na pokazie Turn10 na E3. Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 08:53 Różnica klas, auta to przepaść te z Forzy3 po prostu rażą swoją prostotą i okropnym AA. CO do tras ok te któe porównali lepiej wyglądała w FOrza3 tylko szkoda ze dali trase z Demka GT4. Mogli dać strase w londynie któa wygląda o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
vanice Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 09:13 W GT5 tylko grafika reszta to dno - sami zobaczcie tvgry.pl/?ID=557 tvgry.pl/?ID=557 Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 09:31 A może poczekaj az gra wyjdzie? Bo fizyka, model zniszczeń będą nowe. A poza tym to subiektywna opinia tego redaktora Odpowiedz Link Zgłoś
vanice Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 09:55 Jakie nowe ? Bo fizyka, model zniszczeń będą nowe ? nic nie nowe to przeciesz demo z targów GT5 co nadchodz i już tam nic nie zmienią !! Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 10:00 Zobacz sobie oświadczenie na TGS jakie powiedział twórca gry. Zresztą juz na TGS było widać ze fizyka jest na + juz sie auta nie odbijają jak kartony Odpowiedz Link Zgłoś
biom3dic Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 11:05 www.gametrailers.com/video/tgs-09-forza-motorsport/56663 Gameplay z targow TGS tu widac ze wczorajsze demo to starsza wersja. lepsza grafika, lepszy kokpit i wieksze wrazenie predkosci Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 11:10 @xbot-0 Auta rażą prostotą? ROFL Chyba musisz iść do okulisty, pamiętaj że co drugi człowiek na świecie powinien okulary nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
kry-pta Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 11:24 Nie bardzo rozumiem o czym jest ta dyskusja Mamy genialna grę Forze i nieistniejace GT Więc nie ma do czego porównywać To jest tak jakbym pisał że "Need For Speed 10" graficznie zjada na śniadanie Forze i GT5 Prosze sie obudzić nie ma takiej gry jak Gran Turismo 5 i długo nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
barracudo Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 12:02 @Xbot-0 Jesteś bardzo stronicowy. Założę się , że gdyby GT5 wychodziło na xboxa a Forza 3 na PS3 to byś odwrócił swoją gadkę o 180 stopni. Zresztą co temat o xboxie to widzę twoje wpisy (oczywiście oczerniające to co wyjdzie bądź ma wyjść na x-a). Masz kompleksy ? Nie jesteś zadowolony ze swojej konsoli , że starasz się wszędzie doszukiwać (i podkreślam, doszukiwać bo która konsola jest lepsza , to sprawa indywidualna każdego gracza) wyższości ps3 nad xboxem ? Człowieku , sprzedaj konsolę i kup sobie rower bo jak dla mnie jesteś kompletnym nolife-em. Odpowiedz Link Zgłoś
michalus24 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 12:06 ktoś powiedziałby że x-bot to Freakin moron. Odpowiedz Link Zgłoś
brutetzki Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 12:18 @kry-pta To jest porównanie z prologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 12:32 www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=375118&page=13 A oto potwierdzenie ściemy jaki zapodaje turn10 Odpowiedz Link Zgłoś
biom3dic Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 13:19 xboxt-0 i co z tego, juz bylo powiedziane ze to wersja wczesniejsza i sa slabsze troche tekstury, ogladajac filmik z TGS juz widac spora poprawe, na sile probujesz wcisnac kit, ogolnie powiem ci tak: Prawdziwy fan ma w dupie takie opinie gameplay gameplay sie liczy i tak o wiele lepiej wyglada niz FM2, Forza wyjdzie za mieisac kupa ludzi to kupi po to zeby cieszyc sie rozgrywka, a ty sobie czekaj na GT5 jak wyjdzie bedziesz mogl sie spuszczac na ekran, nie wiem co ty chcesz sobie udowodnic, podzielam opinie barracudo ze masz jakies konkretne kompleksy idz na dwor i sie przewietrz moze ci to pomoze, sadze ze prawdziwy Fan GT5 nigdy by sie nie znizyl do tak prostackiego poziomu jaki ty reprezentujesz Odpowiedz Link Zgłoś
maqu00 Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 13:21 @kry-pta i dodatkowo mylisz pojęcia, jak pewnie widziałeś ludzie grali w GT5 na targach w wersje demonstracyjną, co już jest faktem i dowodem, że gra istnieje. Nie jest wydana i ukończona, a to jest już wielka różnica. @vanice LOL, żebyś się nie zdziwił, że w forzie nie mogą nic już zmienić to nieznaczy że w GT5 też wiem ,że cię to boli, ale PD ciągle ma 35% do ukończenia gry i mają czas by wszystko dopieścić. A to że muszę czekać na GT5 wcale mi nie przeszkadza, są inne świetne gry. Zwłaszcza że zaraz będzie wysyp nowych jak MW2, U2,itd Odpowiedz Link Zgłoś
biom3dic Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 13:46 www.gametrailers.com/video/tgs-09-forza-motorsport/56682 Team BlackJack jak zwykle rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
tommy-gun Re: Demo: Forza Motorsport 3 25.09.09, 13:57 biom3dic: I np ten filmik już nie robi na mnie ŻADNEGO graficznie wrażenia, a to już jest niemal ukończona wersja (lub nawet ukończona). Odpowiedz Link Zgłoś