szczqcz Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 09:33 @panzgryzliwy Czytałeś recenzję? Przecież Piotrek wyraźnie napisał że dubbing mu się podoba. O co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy.v2 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 09:47 @dzierzba-pustynna @szczqcz wiecie, w moim przekonaniu na ocenę 10/10 czy 6/6 zasługuje gra która była by idealna, nie miała by żadnego elementu która nie można by było wykonać lepiej, której np. ten dubbing podobałby się każdemu i nie miałby żadnych wad. czyli gra ideał. ideał do którego należy dążyć i którego nie da się przeskoczyć. Czy sądzicie, że nigdy nie powstanie gra lepsza od U2? Odpowiedz Link Zgłoś
goostleek Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 09:50 A tego Slima którego dostaliście od Sony wraz z grą kiedy sprzedacie? Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy.v2 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 09:52 poruszyłem temat na forum gamecornera, zobaczymy co powiedzą czytelnicy serwisu o mniejszym natężeniu fanboizmu gamecorner.pl/game_forum/02,3030,100927507,,Czy_oceny_6_6_10_10_maja_sens_.html Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 09:55 @panzgryzliwy Nie jestem fanbojem. Nie mam ani PS3, ani XO. Poza tym to recenzent wystawia ocenę. Bo jak inaczej. Miałby brać pod uwagę głosy ludzi którzy np. nie lubią tego typu gier? Albo w ogóle w gry nie grają? I ją uśrednić? Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:01 @szczqcz Miałby brać pod uwagę głosy ludzi którzy np. nie lubią tego typu gier? Albo w ogóle w gry nie grają? I ją uśrednić? ------ no właśnie moim zdaniem nie da się! i dlatego wydaje mi się, ze oceny maksymalne powinny być zarezerwowane dla gier, które się nigdy nie ukażą. dlaczego nie może być to np. "5+" i jakiś znaczek jakości pt "super wypas - musisz w to zagrać"? Odpowiedz Link Zgłoś
dalthon Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:02 jako fan wszystkich dobrych gier, cieszy mnie ze druga czesc jest jeszcze lepsza od jedynki. a jako ze (jeszcze) nie posiadam ps3 - to pojawianie sie tytulow pokroju uncharted 2... cieszy mnie niezmiernie. Dlaczego? bo nic tak dobrze nie robi (nam graczom) jak konkurencja kazdy doskonaly tytul na ps3 to kop w dupsko $m by zainwestowali kolejne $ w pojawienie sie doskonalego (a nie tylko dobrego czy niezgorszego) tytulu na x360. Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:03 @panzgryzliwy I w mojej ocenie na 10/10 zasługuje gra która OBECNIE jest idealna. Bo inaczej można dojść do takich paradoksów: Dajemy tej grze 2/10, bo chociaż teraz jest idealna, to nie ma wsparcia dla urzadzeń pełnej wirtualnej rzeczywistości które może za 20 lat sie pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
flaters Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:06 Czyli Uncharted 2 pozamiatało konkrencją. Gra bliska ideałowi. Nic tylko się cieszyć z tak wspaniałego sprzętu jak PS3. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:08 Ciesz się z gier, a nie sprzętu Odpowiedz Link Zgłoś
flaters Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:09 Najlepsze jest to że gra zniszczyła konkrencję pod względem grafiki, fabuły, gameplayu i multi. Teraz to PS3 jest posiadaczem najlepszej strzelaniny TPP. Baa mało tego to nie tylko strzelaniny ale świetnej przygodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:10 @marcin-ek poza tym jak masz problemy z czytaniem - powtórzę jeszcze raz, dużymi literami. Może teraz uda ci się przeczytać (w co i tak wątpię): CIESZĘ SIĘ ŻE UNCHARTED2 JEST TAK DOBRY, BO DZIĘKI TEMU ZYSKUJĄ WSZYSCY KONSOLOWCY. amen Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:14 panzgryzliwy.v2 chłopie żałosny jesteś na siłe chcesz wmówic ludziom ze 6/6 to za dużo dla tej gry, żal Ci ściska? Zobacz na zagraniczne serwisy tam wcale sie nie różnią w ocenianiu, niech do Ciebie dotrze ze wyszła gra znakomita zasługująca na te oceny a dubing wiadomo ze nie każdemu będzie sie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:21 Średnia 97 z 21 recenzji na Metacritics, przy czym brak ocen poniżej 90. U2 ma szansę powalczyć z GTA4 o tytuł najlepiej ocenionej przez media gry. Odpowiedz Link Zgłoś
kidnappa Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:23 ee, na to bym nie liczył. Średnia ocen zapewne spadnie i ostatecznie uplasuje się gdzieś na poziomie 93-95 % Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:27 Na razie jest bardzo wysoko i jest 12 recenzji ocenionych na Full i wcale sie nie zdziwie jak dojdą kolejne 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
sprawie-dliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:29 A smutne jest to że pewnie ta gra sprzeda się w Stanach gorzej niż Halo Odst, bo Amerykanie to Dziaduchy, idioci i gra nie jest robiona na Xboksa 360, a wiadomo że jak gra dobrze się nie sprzeda to 3 tego arcydzieła już nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:33 kidnappa: mało prawdopodobne jest, żeby szanujący się portal (pismo) wystawił tej grze ocenę niższą niż 90/100 (a w przypadku GTA4 takie się zdarzały), więc stawiam na to, że ostatecznie średnia ważona będzie jednak wyższa niż 95. Odpowiedz Link Zgłoś
kidnappa Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:35 mogę się założyć o 100 zł, że gra się nie sprzeda. Nie wiem co się dzieje, ale właściwie żadna gra poza MGS4 nie może się pochwalić bardzo dobrą sprzedażą i szczerze mówiąc nie wiem jaka jest tego przyczyna. Ludzie na xboxa kupują wszystko a na PS,a niezależnie jak dobra by była gra to i tak sprzedażą nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:36 Sprzeda się, sprzeda. Może nie w US, ale globalnie. Sprzęt schodzi obecnie jak ciepłe bułeczki, a za pasem gorączka świąteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kidnappa Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:39 marcin-ka, ja myślę, że będą oceny poniżej 9, zawsze komuś znajdzie się ktoś komu się gra nie spodoba. Dlatego myślę, że średnia trochę spadnie, tak przynajmniej było z grami, które obserwowałem (K2,GOW2 itd.) Średnia u tych gier zawsze spadała jeszcze o kilka % Odpowiedz Link Zgłoś
szym1985 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:45 @panzgryzliwy czy nie potrafisz zrozumieć, że recenzja jest oceną subiektywną recenzenta? Nie da się tego uśrednić. Ocena wynika z emocji towarzyszących grze, które recenzent przeżywa. A te, jak widać w tym przypadku są ogromne. Po co wprowadzać jakieś dodatkowe znaczki jakości, skoro jest ocena? 6/6 - gra znakomita. Znaczki jakości powodują zamęt. Nigdy nie wiem, czy ważniejsze jest, że gra dostała 8/10 czy znaczek jakości, co ma decydować o wyborze. Można iść tą drogą dalej. Może 3 znaczki jakości - gra znakomita, 2 - bardzo dobra, 1 - dobra? Inna sprawa, że samemu trzeba wiedzieć, co się kupuje, a nie ślepo patrzeć na liczby, bo, jak powiedziałem końcowa ocena wynika z emocji - na gorąco, co nie znaczy, że te emocje się Tobie udzielą. Odpowiedz Link Zgłoś
sprawie-dliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:49 Nie ma co ukrywać ta seria robi się dla gier tym czym, seria Indiany Jonsa dla przemysłu filmowego. Mam nadzieję że uncharted 2 dorówna w sprzedaży FF XIII i GoW III, i zrobią z tego trylogię. Odpowiedz Link Zgłoś
cienki_bolek_2 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:50 Fajnie że się udało. Trochę się obawiałem tego podgrzewania nastrojów. Ale wygląda na to że jest super. Lepiej mieć kilka świetnych gier niż kilkadziesiąt przeciętnych. A ze sprzedażą to powinno być dobrze. Przecież wielu ludzi kupuje ostatnio slima nie dla kształtu ale właśnie dla U2 i GT5 (jeśli kiedykolwiek wyjdzie ...). Choć na wynik porównywalny z Halo3 trudno liczyć - trochę chyba inny jest "profil osobowy" gracza ps3'owego - mniej podatny na reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 10:53 nie, nie udzielają mi się emocje, po prostu wywołałem dyskusję na ten temat. Temat moim zdaniem ciekawy i dobrze wpasowujący się w dyskusję pod recenzją z taką a nie inną oceną... pamiętaj że to nie ja rzucam tekstami pt. "jesteś żałosny" "przestań się ośmieszać"... Odpowiedz Link Zgłoś