Dodaj do ulubionych

Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves

• sprawie-dliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:00
      Każdy szanujący się gracz obojętnie jaką ma platformę do gier, teraz powinien przyznać że te nagrody z E3 były słuszne, a nie wysane z palca. I w tej chwili ta gra zasługuję bez dwóch zdań na grę roku.
    • massca Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:01
      Trzecie zdanie: "Powyższe zdania pozornie mogą wydawać się być lekko sensu"
      czegos tu chyba brakuje ?
    • seruch Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:06
      No kurde nie da sie tego czytac normalnie niektorych akcji. Sa gry i sa GRY. U2 to GRA jak kamien milowy. Byly i beda takie gry w kazdym gatunku zaczynajac od Dooma przez Quake, Half-Life 1 i 2 do Gears of War i Modern Warfare konczac na U2 wlasnie. Takie gry zmieniaja (w duzym lub ogromym stopniu) pojecie gry akcji. U2 widocznie jest taka gra i basta. Hurraoptymizm jest, bo inaczej byc nie moze (zapowiedzi, specjalnie dawkowane screeny ze swietna grafika itd) ale wcale nie umniejsza to grze ND. Poza tym jesli ktos pisze "rochę chyba inny jest "profil osobowy" gracza ps3'owego - mniej podatny na reklamy." to prosze Cie ale chyba trzeba nie miec mozgu lub wierzyc w bajki, ze to co dobre sprzeda sie samo.
    • marcin-ka Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:11
      "Choć na wynik porównywalny z Halo3 trudno liczyć - trochę chyba inny jest "profil osobowy" gracza ps3'owego - mniej podatny na reklamy."

Coś w tym jest, ale nie można zapominać o tym, jakim budżetem dysponowali ludzie odpowiedzialni za marketing Halo 3: nieoficjalne dane mówią o 40 milionach dolarów, z czego potwierdzone jest 10 na kampanię "Believe" (a było ich kilka).
    • swayzak77 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:12
      Nie ma co, jedynkę uwielbiam, z dwójką chyba odwiozą mnie do tworek smile
    • swayzak77 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:24
      krótko, kupujcie ps3, warto
    • massca Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:31
      jestem ciekawy - i moze recenzent sie ustosunkuje - jak ma sie sprawa z glownym bohaterem.

to wlasnie on byl jedynym wiekszym problemem jaki mialem grajac w jedynke.

czemu? po prostu byl za ... idealny. mily, sprawny ruchowo, dżentelmen, poczucie humoru, dobrze strzela, skacze, przystojny - no jednym slowem Damian Aleksander z Idola. przy tym zero czegokolwiek charakterystycznego, wlasnego stylu, jakiejkolwiek ułomności. jak dla mnie był sztuczny jak cyce Dody, ale cala reszta rekompensowała słabości scenarzysty do Mężczyzn Idealnych.
    • marcin-ka Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:40
      massca: no przecież ta jego idealność była wyjątkowa smile Poza tym łatwo było uwierzyć, że Nate posiada osobowość - spora w tym zasługa charyzmatycznego Nolana Northa.
    • szym1985 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:45
      @panzgryzliwy - może i wątek na GC jest na głównej stronie, ale zauważ, że nikt Cię tam nie poparł... podobnie, jak tutaj
    • panzgryzliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:48
      @szym1985
      poczekamy jak się rozwinie dyskusja wink
    • dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:49
      @massca

A ja bym powiedział jednym słowem Indiana Jones. Ta gra nawiązuje do filmów z lat 80 i do ich bohaterów, a po recenzjach wynika, że niektóre nawet te dzieła przebija.
    • mm-gl Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:57
      Gra może i dobra, a nawet bardzo, ale proszę nie piszcie ze to najlepsza gra Ever lub podobne bzdury. Najlepsza dla kogo? Dla fana RPG tez będzie najlepsza? To po prostu puste i śmieszne słowa. Albo że dla tej gry trzeba kupić PS3 smile Ci którym się podoba niech cię z niej cieszą i ok, ale po co ta indoktrynacja, ze to trzeba mieć, ze musi się podobac no bo przecież ma taką super ocenę - a jak się nie podoba to coś z tobą nie tak. Nic nie musi, nie wszyscy lubią takie gry. Zresztą moim zdaniem za 1,5 miesiąca po wyjściu MW2 niewiele osób już będzie o niej pisało. Teraz ten zachwyt to taki efekt lemingów.
    • marcindpol Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:58
      okmkupie ta gre ale i tak pozniej zrobie trade in na kredyt na MW2smile

gre kupie za 52 euro, jak ja oddam na kredyt to dostane 35 euro na pewno, wiec starace tylko 17 euro a gre bede mial przez ponad 3 tygodnie, czyli taniej niz gdy bym mial ja wypozyczyc na ten okres.Good Deal
    • massca Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 11:58
      dzierzba - tak, ale Indiana Jones to była kreacja aktorska Harrisona Forda, zywego czlowieka ktory stworzył postać swoją grą na ekranie. ND jest wytworem ludzkiej wyobraźni i komputerowej grafiki, to troche co innego. Dla mnie po prostu był bezpłciowy.
    • czezare_pl Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 12:00
      @dzierzba
      Ale przynajmniej Indiana mial chociaz jedna slabosc. Nie lubil wezy!;-P
      wink
    • chmielok Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 12:14
      O Sega CD tez mowili, ze to tylko interaktywne filmy.
    • genkamyk Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 12:18
      paniezgryzliwy, weź przestań śmiecić po fajną recenzją bo nawet w tą grę pewnie nie zagrasz.. Poza tym nikt Twoich postów nie czyta. Jak chcesz takie rzeczy pisać to załóż temat na forum
    • cienki_bolek_2 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 12:23
      re: seruch
      Niestety pisząc swoją opinie człowiek naraża się na stwierdzenia że np "nie ma mózgu" itp. No cóż ....
      Nie zniechęcę się smile Będę pisał dalej !!!

A poza tym to oczywiste że np gdyby na reklamę KZ2 wydano kilkadziesiąt mln $ to sprzedałoby się znacznie lepiej ... ale wątpię by tak dobrze jak wspomniane Halo3 bo ... "profil osobowy" hehe
    • dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 12:49
      Nie grałem w dwójkę. Ale w jedynce Nathan jest bezpłciowy? Podczas tej całej przygody przechodzi różne metamorfozy. Najpierw pożąda tego skarbu, zaraża innych swoim entuzjazmem, z czasem, zaczyna mieć wątpliwości, czuje się zdradzony, aż dochodzi do wniosku rezygnacji z tego wszystkiego i ratowania tylko swojej skóry. No i oczywiście tu wkracza kobieta która musi dać mu w łeb.

W większości gier bohater jest tylko pretekstem do rozwalania potworów. A tutaj nawet podczas rozgrywki słyszysz jego narzekania, cięte riposty, dodawania sobie otuchy. On cały czas żyje.

I Idealny facet nigdy nie wplątałby się w takie sytuacje.
    • solokazama Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 13:05
      @panzgryzliwy - Twoj tok rozumowania jest calkowicie bledny, wrecz pozbawiony jakiejkolwiek logiki. Uzywajac Twojego argumentowania nie powinno sie wystawiac ZADNEJ OCENY. Bo 7/10 dzis, bedzie 2/10 za 10 lat. Recenzje oraz ceny maja swoja date, i na ta chwile jezeli ktos ocenia gre 6/6 to na ta chwile wg. autora recenzji gra zasluguje. Jak na dzis dzien ktos pobije rekord swiata z wynikiem 10sekund to jest NA TA CHWILE NAJLEPSZY. za 5 lat 20 innych osob go pobije. Probujesz jakims nielogicznym czepialstwem wygenerowac.. w sumie sam nie wiem co. Gdyby choc Twoja argumentacja miala cokolwiek wspolnego z logika. 5/10 ocena tez nie mozna wystawic zadnej grze, bo za 10 lat dostalaby 1/10. Zreszta nie ma co pisac, bo to i tak gadanie jak do sciany.
    • panzgryzliwy.v2 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 13:10
      @solokazama
      zacytuję ci to co pisałem na forum

załóżmy sytuację hipotetyczną

za pół roku (hipotetycznie)np. wychodzi Alan Wake. jest boski. prześciga o klasę Uncharted2, pasjonują się nim każdy od przedszkolanki po pracownicę sexshopu.
      recenzent daje radośnie 6/6
      za 2 kolejne miesiące wychodzi God of War3, sytuacja ta sama - ochy i achy, ogólny zachwyt
      znowu 6/6
      mija miesiąc, wychodzi DiabloIII . jak wyżej. -> 6/6

wszystkie gry nie dzieli nawet rok. ocena powszednieje. za 2 miesiące wychodzi
      kolejna gra X która rewolucjonizuje rynek gier, nie ma osoby na świecie która nie chciała by jej miec. i teraz jaką jej dać ocenę? 6/6? przecież w przeciągu
      roku były już 3 takie oceny! jak ją wyróżnić z tłumu? przecież to rewolucja!
      olśnienie

łapiesz o co mi chodzi?
    • goodtohaveaps3 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 13:16
      @PanZgryzliwy: Ale popatrz... że kazda gra którą wymieniłeś, to inny gatunek... a gra dostaje 6/6 jeżeli wyznacza nowe standardy (KZ w FPS, GoW3 w Slasherach, itd)
    • krismaciejewski Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 13:20
      No nie wierzę, że usunięto mój komentarz.. Woooow.. Nie do wiary.
      Widzę, że nie można prowadzić kulturalnej wymiany zdań już na Polygamii???? No ja się pytam CZEMU??????????????????????????
    • panzgryzliwy.v2 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 13:22
      goodtohaveaps3

no dobrze, masz trochę racji przyznaje

tylko czy gra która zasługuje na 6/6 powinna być mistrzostwem tylko w swoim gatunku(np. tpp), czy powinna wzbudzać zachwyt również wśród np. miłośników strategii, symulacji itp?
      i wreszcie, czy w tej konkretnej grze, na chwilę obecną NIC nie dało się zrobić lepiej? (chociażby ten słynny Boberek w polskiej wersji)
      Mamy przymykać oko na to że bohater mówi "bajkowo" a nie "męsko", dlatego że gra poza tym miażdży?
      czy nie lepiej zostawić sobie właśnie nieosiągalny margines "świetności"?

p.s. @goodtohaveaps3 Cieszę się że z NIEKTÓRYMI jednak można porozmawiać normalnie wink
    • panzgryzliwy.v2 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 30.09.09, 13:24
      @krismaciejewski
      też się zdziwiłem. akurat z Tobą też można fajnie pogadać i rozmawialiśmy na temat stricte powiązany z recenzją i oceną w niej zawartą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka