j_uk_dev Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:15 Temat kompletnie bez sensu, ale zapytam, co wy w końcu oceniacie? Czy grafika jest ładniejsza czy bardziej realistyczna, bo te dwie rzeczy niekoniecznie idą w parze. Raz piszecie, że jedna z gier jest bardziej realistyczna wizualnie, a raz że po prostu ładniejsza, lepiej wyglądająca. Osobiście, ja jestem przeciwnikiem realistycznego wyglądu scenerii, nie po to gram by widzieć to samo co za oknem, lubię gdy gra ma jakiś własny styl. No i do dziś serię Gobliiins uważam, za jedną z najładniejszych gier w historii Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:20 @j_uk_dev a tak sie przekomarzamy Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:25 a ja osobiscie troche sprawdzam jak bardzo niektorzy z ps3 sa fanatyczni i kiedy odpuszczą. Twardzi sa, ale nie szkodzi ja mam spora cierpliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:29 ale mam nadzieje ze tym ostatnim postem ich nie przestraszylem.. i dalej sie beda ze mna bawic... Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:32 no i tekst o pożyczaniu konsoli buehheheheh przedni Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:35 nathandrake wiesz... niektorzy maja kolegow... Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:37 tak tak hehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:41 ufff... nie przestraszylem jednak piszą dalej tylko trzeba znowu rzucić hasło, bo przestali reagowac wlasciwie to oczywiste ze Crysis ma lepsza grafike niz Uncharted2! a ja ide na fajke Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:44 rent a console buehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:53 nathandrake troche zboczyles z tematu temat byl "to oczywiste ze Crysis ma lepsza grafike niz Uncharted2!" ale tak czulem ze jak napisze ze sie drocze, to zabawa pojdzie w piach trudno. bedzie nowy watek o u2 bedziemy sie tam bawic Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:57 Tak przebrnąłem przez trochę komentarzy i wydaje mi się, że jednak oceniacie realistyczność grafiki. Jeśli mam rację, to porównanie nie ma absolutnie sensu, bo U2 nie stara się ( podobnie jak U1 ) być realistyczne, co widać już po samym doborze kolorystyki. Ciepłe kolory dominują wszędzie, nawet w sceneriach zimowych, przez co gra kojarzy się bardziej właśnie z kolorystyką ze starych amerykańskich westernów i filmów przygodowych niż z realistycznym oddaniem barw ( pamięta ktoś ostatnią linijkę credits tamtych filmów - "color by Technicolor" czy jakoś tak ). Innymi słowy strona wizualna U2 ma pewien styl, który z samego założenia odbiega od gonienia realizmu, a tym samym na tym polu ustępuje nie tylko Crysisowi, ale każdej innej grze, która stara się odwzorować realistyczną scenerię ( nawet zapewne ustąpi tu KZ2, który ten realizm też stara się gonić ). Jak już napisałem, lubię gdy jednak gra ma jakiś styl oderwany od rzeczywistości, z mojego punktu widzenia liczy się bardziej pomysł, koncept przy ocenie czegoś czy jest brzydsze/ładniejsze. Moja opinia jest taka, że ładniejsze od Crysis jest nawet wspomniane Gobliiins, natomiast sam Crysis jest po prostu po stronie realistycznej grafiki, to inna półka. Dlatego zupełnie nie rozumiem, co tu oceniać. Silników nie można ocenić, bo żaden z was nie pracować ani z silnikiem Crysisa ani z silnikiem U2, możecie więc oceniać gry, które z kolei stoją gdzieś po zupełnie innych stronach zamierzeń designerskich. No chyba że tu tylko chodzi o adrenalinę A to już nie moja działka w dyskusjach Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:59 powiedzcie coś kulesowi o Uncharted2 może mu ktoś ps3 pożyczy albo mu chociaż pożyczy wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 19:12 oczywiście tematem jest Recenzja Uncharted 2, a nie ""to oczywiste ze Crysis ma lepsza grafike niz Uncharted2!" Pała z czytania ze zrozumieniem. Mogę parę książeczk pożyczyć dla usprawnienia czytania ze zrozumieniem. hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 19:43 j_uk_dev -> Zgadzam się z tobą i powinieneś częściej się udzielać na polygamii. Odpowiedz Link Zgłoś
akira23 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 19:51 @nathandrake Masz jakiś problem z pożyczeniem konsoli?To zabawka za 1tyś zł, a nie wiadomo jakie cudo. Bez przesady... Sam pożyczam od znajomego Wii, by pograć w mariana czy wii sports. Odpowiedz Link Zgłoś
troque Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 19:55 @herr-cules - wypij piwko albo dwa, wyluzuj, popatrz na realistycznie wyglądające drzewa za oknem - Crisis jest od nich daaaleeeekooo i przestań nudzić. Rozmawiamy o U2. @j_uk_dev - napisal juz co trzeba, przeczytaj, przeczytaj drugi raz i może ze zrozumieniem prosze Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 19:58 ja ps3 nie muszę pożyczać, podobnie jak komputerów. Dzięki temu wypowiadając się w tamatach pc czy ps3 wiem o czym mówię, a nie konfabuluję Odpowiedz Link Zgłoś
akira23 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 20:27 Buhahah czy jak ktoś pożycza żeby pograć w kilka tytułów na innej platformie i wypowiada się o tych grach to konfabuluje... give me a break. Odpowiedz Link Zgłoś
szym1985 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 20:34 @herr_cules - dużo opowiadasz o sobie, o pracy, o żonie, o projektach. Niestety te teksty nie zmienią faktu, że prowadzisz dyskusję na poziomie gimnazjalisty (nie obrażając gimnazjalistów). Robisz ludziom wodę z mózgu - opamiętaj się - nie troluj. Jak powiedział troque - wypij piwko, wyluzuj. Nie da się porównać grafiki z Crysis do U2. To zupełnie inne style, to inne gry. Nie wiem, co Ci jeszcze poradzić - może wejdź do wątku o Killzone 2, bo to chociaz jest FPS. Tam chyba Twoje trolowanie nikogo już nie wkurzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 20:51 a jednak jest szansa na 500 komentów wiec w skrocie: to oczywiste ze Crysis ma lepsza grafike niz Uncharted2! pożyczam konsolę bo kupować dla 2 gier nie warto i i'll be back jak dojdziecie do 500 Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 20:55 szym1985 a tobie nie wydaje sie zabawne ze fanboye sony bronia u2 jak dziewica niepodleglosci do tego stopnia ze nie tylko osiagnelismy wynik najczesciej komentowanego artykulu na Poly ale zaraz dobijemy do 500 komentarzy? czujesz ? PÓŁ TYSIĄCA! aha - to oczywiste ze Crysis ma lepsza grafike niz Uncharted2! Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 21:17 Widzę że dyskutowaliście w zupełnie błędnym przekonaniu że screeny które rzucił herr_cules (a które wcześniej pojawiły się na GC) z Crysisa są prawdziwe Tak wygląda Crysis w dx10 i na najwyższych detalach (już to "porównanie" wrzucałem): rapidshare.com/files/287974619/U2-Crysis.rar Jak widać ma to niewiele wspólnego z tymi bullshotami, herr cules widział je a mimo to rzucił fejki, brawo za brak argumentów panie cules Odpowiedz Link Zgłoś
suijin Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 21:23 Wg mnie Crysis ma lepszą grafikę, a Uncharted 2 ładniejszą Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 21:58 fuudimitzu zabawne że wszystkie trol zawsze stawiają się w sytuacji uciśnionych przez tych złych Od 150 komentarzy piszą, że Crysis na Max detalach pod dx 10 wygląda lepiej a on pisze coś takiego "szym1985 a tobie nie wydaje sie zabawne ze fanboye sony bronia u2 jak dziewica niepodleglosci do tego stopnia ze nie tylko osiagnelismy wynik najczesciej komentowanego artykulu na Poly ale zaraz dobijemy do 500 komentarzy? " Trol musi trolować, nie czyta jest zawsze uciśniony i biedny aż strach. No i nie ma konsoli, ale "pożycza" lub "gra u kumpla" hheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
flaters Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 22:02 fuudimitzu no i pięknie udowodniłeś tym linkiem że Crysis może polizać jajka Uncharted 2 a herr_cules może sobie te bullshoty wsadzic głęboko. W dodatku już 3 raz próbuje by odniósł się do animacji i oświetlenia ale on omija ten temat bo wie że Crysis tutaj klęka. Ja dodam tylko od siebie żebyście przpomnieli sobie tai mod do Crysisa, który udawał Killzone 2. Oto porównanie. Cryzone: www.psu.com/media/cryzone.jpg Killzone 2: kingslayer.files.wordpress.com/2009/02/killzone-2-20071203082044421.jpg To co się dzieje na ekranie w Killzone 2, plus oświetlenie i animacja to miazga dla Crysisa. Także nie tylko U2 wygląda lepiej ale i poczciwy Killzone 2 ma więcej do powiedzenia w oprawie niz Crysis, który ma grafikę sterylną i plastikową. @herr_cules Dowód na to że PCty generuja słabszą grafę? Gran Turismo 5. PC nie stać na taka oprawę A/V. Odpowiedz Link Zgłoś