kemiru Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 05.10.09, 18:14 @herr_cules: Muszę przyznać, że nieźle nabijasz posty Ciekawi mnie tylko komu służysz, a może robisz to dla jaj? Odpowiedz Link Zgłoś
szym1985 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 05.10.09, 18:33 Pewnie, że robi to dla jaj. Gdyby faktycznie tak kochał Crysisa, to by w niego grał zamiast tu pisać Za moment nie będzie miał z kim rozmawiać, ponieważ wszyscy przestaną gadać o pięknie Uncharted 2 - zaczną w niego grać. Odpowiedz Link Zgłoś
fatality002 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 05.10.09, 20:44 herr_cules uważaj bo Cie z biura wyjebią jak zobaczą czym się zajmujesz w pracy hehe. Może dobijesz do 1000 komentarza tutaj a na pożegnanie jeszcze raz wklejam fotkę z Uncharted 2, która dobitnie pokazuje, ze nawet dżungla w Crysisie może się wstydzić. www.miastogier.pl/baza/Encyklopedia/gry/Uncharted2AmongThieves_PS3/Galeria/0907101338441.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
flaters Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 05.10.09, 20:52 A herr_cules dalej wrzuca bullshoty z Crysisa. Hehehe! Tak wygląda Uncharted 2! www.miastogier.pl/baza/Encyklopedia/gry/Uncharted2AmongThieves_PS3/Galeria/0907101338441.jpg Crysis może Nathanowi jajka polizać co najwyżej. Pomijam oświetlenie i animację bo Crysis spaliłby się ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
troque Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 05.10.09, 23:26 No to z innej beczki. Herr_cules zamilknij proszę bo nie będzie o grafice i nie obchodzi mnie co robi, a czego nie robi Crisis z dźwiękiem. Pograłem dzisiaj w multi beta - zestaw broni -> Desert Eagle + ręczna wyrzutnia rakiet (pojechana mieszanka ). Większość ostrzeliwała się radośnie rakietami, a z głośników płynął sobie przestrzennie dźwięk kodowany DTS Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 06.10.09, 08:08 "EDIT: ale porównajmy możliwości obu gier jeszcze raz Uncharted2 images.eurogamer.net/assets/articles//a/7/1/8/3/8/2/ss_preview_UC2AT_Train_shootout.jpg.jpg?slideshow=true Crysis img3.imageshack.us/i/38693503.jpg/" I znowu zarzucasz fejkami, mam wrażenie że ty nawet nie grałeś w Crysisa na tym swoim "mocarnym" kompie. Tak to wygląda naprawdę: img32.imageshack.us/img32/7100/krzysiu.jpg Widać że to z jakiegoś moda lub, co bardziej prawdopodobne ktoś bawił się programem graficznym. Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.org Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 06.10.09, 08:49 @fuudimitzu Nie zgodzę z Tobą, to nie żaden fake. Ta scena występuje, z tego co pamiętam w trzecim albo czwartym rozdziale gry. Pamiętam że i mi zaparło dech w piersiach, jak wszedłem na tą górkę z której rozciągał się ten widok. Do tego stopnia zaparło mi dech w piersiach, że sam zrobiłem sobie z tego tapetę na pulpit, mimo że nie mogłem odpalić tego w dx10, z racji posiadania tylko Windowsa XP. Ale masz rację że zapanowała moda na wykonywanie zdjęć z tego konkretnego levelu, bo on sprawiał naprawdę wielkie i niezapomniane wrażenie. Natomiast, ja osobiście mam wrażenie, że ten obrazek z Encyklopedii Gier, z Uncharteda 2, jest albo prerenderowany, albo to Concept Art bo bohater jest gdzieś daleko a nie jak standardowo w tpp przed wzrokiem grającego. Niemniej jednak z tym obrazkiem z Ucharteda mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 06.10.09, 09:13 Wiem z którego to jest levelu (dokładnie 3) bo właśnie sobie przechodzę Crysisa i screen z mojej poprzedniej wypowiedzi zrobiłem dziś rano Ja też zapamiętałem Crysisa lepszego niż jest w rzeczywistości, gdy zacząłem niedawno analizować go technicznie już nie wydawał się taki dobry. A co do porównania wyglądu obu gier polecam zobaczyć screeny które zrobiłem: rapidshare.com/files/287974619/U2-Crysis.rar Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 06.10.09, 16:33 @cypisek.org, TPP niekoniecznie jest zza pleców. Już w U1 są momenty, gdy kamera się oddala i pokazuje akcję pod innym kątem. Więc screen niekoniecznie musi być prerenderem czy concept artem. Odpowiedz Link Zgłoś
rirek1236 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 06.10.09, 20:09 o ja cie!1 FF ma ladniejsza grafe od crysisa!11one1!1 www.youtube.com/watch?v=Zfl36IiYkJo&feature=player_embedded ale to trzeba ogladnac w hd na konsoli srsly. Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.org Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 06.10.09, 20:12 @fuudimitzu Zaciekawiłeś mnie bardzo tymi screenami które zrobiłeś. Do tego stopnia, że zebrałem się i wybrałem się dzisiaj specjalnie do kumpla, posiadającego mocarnego pc żeby porównać to organoleptycznie. Pooglądałem, pograłem i powiem ci że (moim zdaniem) Crysis, który był ustawiony na maksymalne detalne, w wysokiej rozdzielczości wygląda zdecydowanie lepiej niż te screeny, które wrzuciłeś na Rapidshare. Przyznaję jednak, że mogłem uleć jakiemuś złudzeniu spowodowanemu np. przez dobrze skalibrowany monitor, albo ustawioną na karcie np. większą saturację, albo niższą gammę. Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.org Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 06.10.09, 20:19 aha Żeby wyjaśnić co to znaczy "lepiej", bo widzę wyżej że definicja lepiej nie jest jednoznaczna. "Lepiej" w odniesieniu do tego co widzę na screenach usera fuudimitzu i tego co widziałem u wyżej wymienionego kolegi, polega na subiektywnym wrażeniu większej ilości detali, dokładniejszego obrazu, lepszego kontrastu i większej saturacji. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że ostatnie dwa parametry są najprawdopodobniej wynikiem ustawień monitora Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 07.10.09, 09:36 To właśnie może być to, ja też widzę że Crysis wygląda lepiej na moim tv (S-PVA) niż monitorze (TN), ale screeny nie kłamią, tym bardziej że są zapisane w BMP, twój kumpel może porobić screeny (FRAPS) w podobnych miejscach co ja (sam początek gry), w tej samej rozdzielczości i przy porównaniu ich na tym samy monitorze wyjdzie że są... takie same Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.org Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 07.10.09, 11:23 zgodzę się, że zmiana gammy czy saturacji może wpłynąć na wrażenia jakości obrazu, ale czy zmieni to wrażenia ilości szczegółów na obrazie? raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
troque Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 18.10.09, 17:01 Wracając do sedna tego wątku ... Czy oceny 6/6 , 10/10. 100% są zasłużone dla tego tytułu ? Po kilku dniach gry w singla i multi odpowiedź brzmi -> TAK. Nic nie jest idealne i zawsze można znaleźć drobne niedociągnięcia (i nie inaczej jest z U2)ale to U2 wyznacza absolutny szczyt jakości takiej rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
astron21 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 23.10.09, 09:18 Gra jest po prostu genialna! Wczoraj ją nabyłem, i nie mogłem się oderwać od niej przez 7-8godz. Nie jest idealna, są drobniutkie błędy, ale całkowicie zasługuje na swoje wysokie oceny! Wymiataaa Odpowiedz Link Zgłoś
falters Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 25.10.09, 21:15 U2 gniecie grafiką Crysisa i to mówi ktoś kto ma mocarnego PC w domu i ukończył całego (nudnego) Crysisa. U2 zmaiata tą pozycje graficznie. Żeby to wiedzieć trzeba zagrać w obie gry. Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire-78 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 27.10.09, 13:43 Potwierdzam, U2 powala graficznie wszystko wraz z Crysisem, wszystko dlatego, że w końcu ktoś wpadl na to by zaprząc Cella do obróbki grafiki zamiast bazować tylko na starym chipsecie nvidii, ND szczegółowo to wyjaśnia w jednym z filmików Poza tym odpalcie sobie U2 w trybie NEXT-GEN, efekt kopary na ziemi murowany Odpowiedz Link Zgłoś