Dodaj do ulubionych

Fallout Online od Interplay - może być

14.12.09, 12:20
Ja wierzę, że trudno przebić Bethesdę w byciu kiepskim producentem smile
Obserwuj wątek
    • uookie Fallout Online od Interplay - może być 14.12.09, 12:21
      oczywiście, że wierzę, oczywiście, że powinni. bo dlaczego nie? myślę, że autor stawiając takie pytania (wyrażające brak zaufania do studia) powinien sam na nie odpowiedzieć. tamten interplay wydawał izometryczne gierki dla maniaków, czasy się zmieniają, teraz robi się gry dla mas, tym bardziej, że to ma być masowy fallout wink
    • Gość: RAStafari Re: Fallout Online od Interplay - może być IP: *.home.aster.pl 14.12.09, 12:42
      Jak zrobili obliviona pod marką fallout(czytaj-zepsuli) to dlaczegoż nie ciągnąć tego dalej, tym bardziej że może coś z tego być
    • wypisany Re: Fallout Online od Interplay - może być 14.12.09, 12:51
      Obawiam się, że uookie może mieć rację. Istnieje całkiem realne zagrożenie, że FO będzie masowym shitem. Co prawda post apokaliptycznym, pozbawionym elfów i magii, ale jednak masowym shitem...
    • Gość: Lulul Re: Fallout Online od Interplay - może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 12:56
      Poczekamy zobaczymy, Bethseda to dobra firma ale nie wprowadza żadnych poważnych innowacji.

--->r11.bloodwars.interia.pl/r.php?r=1099
    • Gość: robercik Re: Fallout Online od Interplay - może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 12:58
      Jak dla mnie pogromca Wowa, kiedy beta testy ?
    • baton-m Re: Fallout Online od Interplay - może być 14.12.09, 13:04
      @Aihs
      Bethesda jest świetnym producentem. Stare powiedzenie "z g* bata nie ukręcisz" w jej przypadku się nie sprawdza. Zrobią teoretycznie słabą grę - a okazuje się, że się świetnie sprzedaje. Bethesda jest nowoczesnym producentem. Dla niej nie ma znaczenia "dobra" czy "zła" gra. Liczy się badanie rynku, target, marketing i SPRZEDAŻ itd. I w ten sposób oto mamy samograje sikające forsą jak Oblivion czy Fallout 3.

I nie ma co się dziwić. Losy Interplay'a, Black Isle czy Troiki jaśnie wskazują co powinien robić producent. Prawda to bolesna - lecz trzeba rzeczywistość przyjąć jaka jest. Zawsze nadzieja jest, że jakaś firma się wygłupi - wyda dobrą grę cRPG, która jednocześnie się sprzeda. Wtedy być może dawne czasy wrócą.

Osobiście nie wierzę w możliwości Interplay'a. On już nie potrafić robić po staremu i nic nie wskazuje, że lepiej radzi sobie w wielkim biznesie growym obecnych czasów.
    • Gość: stack Re: Fallout Online od Interplay - może być IP: *.hstl3.put.poznan.pl 14.12.09, 13:31
      Jestem ciekaw jak im to wyjdzie, ostatnio na rynku sporo failow w odniesieniu do gier ktore maja byc pogromcami starych hitow. Z jednego jestem szczesliwy i wiem napewno ze wydzie grze na dobrze - tej gry nie robi Bethesda ;p
    • aros2004 Re: Fallout Online od Interplay - może być 14.12.09, 13:58
      Cenega mogła by juz wydac Fallout3 GOTY
    • ausir Re: Fallout Online od Interplay - może być 14.12.09, 14:27
      Dodam, bo z samego tekstu to nie wynika, że to jedynie wstępny wyrok w sprawie oddalenia wniosku Bethesdy o zakaz produkcji Fallouta Online i sprzedazy starych Falloutów do czasu zakończenia sprawy. Sam proces o prawa do serii Fallout wciąż się toczy i może jeszcze potrwać lata.
    • Gość: ER Re: Fallout Online od Interplay - może być IP: *.icpnet.pl 14.12.09, 15:05
      Niech robia. Jesli gra okarze sie kolejnym failem to trudno. Brakuje postapokaliptycznych mmo. Sredni FE a potem przepasc..
      btw skonczcie pisac o kolejnych pogromcach WoW'a jak to robliscie z aoc, warkiem czy aionem. Takze mozecie odpuscic bo jestescie smieszni.
    • ciastoludek Re: Fallout Online od Interplay - może być 14.12.09, 16:08
      Ostatnio znowu gram w Fallouta 3 i nie jest tak źle, tylko wątek główny kuleje. Reszta może być, poza lekką powtarzalnością (te same widoki, "wystroje" wnętrz, potworki) i niskim poziomem trudności.
    • ciastoludek Re: Fallout Online od Interplay - może być 14.12.09, 16:14
      Co do licencji na MMO, to uważam po pierwsze, że gra nie powinna powstać. Zostanie stłumiona przez inne większe gry tego typu. Po drugie są firmy, które lepiej by zrobiły tą grę niż Bethesda i Interplay, który najwyraźniej nie umie już robić gier (patrz screeny).
    • cane1 Re: Fallout Online od Interplay - może być 14.12.09, 17:32
      A może zamiast kolejnego MMO kontynuacja Fallout 2? Błagam! smile
    • Gość: azazel Re: Fallout Online od Interplay - może być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 22:05
      Co za roznica a niech se robia, byle DLC byly w koncu PL !!!!!!!
    • zlybratblizniak Re: Fallout Online od Interplay - może być 15.12.09, 07:59
      A ja wierze że następne Fallouty od Bethesdy będą na tym samym silniku co zawsze- będzie kolnięcie, będzie wkurw. Interplay może to wykorzystać, projektując grę na czymś żywszym i się nieźle przy okazji wzbogacić.
    • Gość: gostek Re: Fallout Online od Interplay - może być IP: *.chello.pl 15.12.09, 17:30
      @baton-m
      Lepiej bym tego nie ujął. Genialna wypowiedź na temat Bethesdy i jaka prawdziwa smile.
    • Gość: Halaster Re: Fallout Online od Interplay - może być IP: 217.98.89.* 16.12.09, 12:08
      zlybrat - Ejże przeciez nowego fallouta robi na zlecenie bethesdy obsidian - czyli wielu ludzi ktorzy zajmowali sie pierwszymi falloutami. Mysle ze f4 bedize dla f3 tym, czym f2 dla f1 i wtedy bedzie juz bardzo dobrze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka