Dodaj do ulubionych

Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2

26.12.09, 20:13
Założyłem ten temat gdyż chciałbym się dowiedzieć który tytuł według was jest lepszy (chodzi mi tu bardziej o Multiplayer).

W jednym zgodzimy się wszyscy że obydwie pozycje są Shooterami, które jak by nie patrzeć jednak się od siebie różnią choć należą do tego samego gatunku.

Battlefield od zawsze był grą z wielkimi mapami i możliwością prowadzenia pojazdów a w BC doszło do tego jeszcze niszczenie otoczenia dzięki temu mamy więcej możliwości ataku ale tym samym mniejsze możliwości obrony nigdy nie wiadomo skąd nadejdzie nieprzyjaciel. Niemniej rozgrywki w nim są spokojniejsze (co niektórym może wydawać się nudne) ale nabierają na sile gdy wszyscy gracze skumulują się w jednym punkcie, tak więc jest tu coś dla każdego. Graficznie jest ok choć wydaje mi się że niektóre modele postaci jak i broni są troszku "plastikowe" a mapy w niektórych miejscach są po prostu puste ale za to dźwięk odgłosy wybuchów, czy choćby echo gdy wchodzimy do pomieszczeń jest oszołamiające.

Call of Duty stawia bardziej na rozgrywkę Close Quarters, mapy tutaj są mniejsze a rozgrywka szybsza (dla niektórych nawet za szybka) i bardziej emocjonująca. Nie zaznamy tu ani chwili spokoju nawet na większych mapach zawsze coś się dzieje, zawsze musimy być czujni i mieć się na baczności a co za tym idzie bardziej wczuwamy się w grę. Niema tutaj co prawda pojazdów (oprócz nagród za Fragi takich jak np. AC-130) ani możliwości destrukcji otoczenia ale za to MW2 rekompensuje to grafiką zarówno modele postaci jak i broni mają dziesiątki szczegółów i wydaja się bardziej realistyczne a lokacje dopracowane i nie tak opustoszałe jak w BC2.

A jakie jest wasze zdanie ?

P.S.
a może gdzie dwóch się bije (BC2 i MW2) tam trzeci korzysta (nadchodzący Medal of Honor) big_grin
Obserwuj wątek
    • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.09, 20:24
      eh ucieło mi dłuzszy komentarz... mi sie BC nie podobało specjalnie w bete BC2 nie
      grałem. pojazdy sa dla mnie niepotrzebne , z tego co slyszalem to przez brak kill camow
      jest straszne campienie ze snajperkami wiec lipa. co z tego ze mapy duze jak trzeba
      poginac ciagle w jedno miejsce i tak. MW2 FTW! ale bc2 sprawdze jak wyjdzie, who
      knows....
      • Gość: mw2 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.chello.pl 26.12.09, 20:30
        MW2 . bez dwóch zdań
        • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 14:48
          W MW2 ani w BC2 nie grałem. Grałem natomiast w BF2 i rozmawiałem z zagorzałym
          fanem MW2, który powiedział, że "BC2 ma te same wady co BF2" i już wiedziałem,
          że polubię tę grę. I jeśli kiedyś kupię konsolę, to właśnie BC2 będzie moim
          sztandarowym, konsolowym shooterem online. Po prostu co kto lubi. Ja wychodzę z
          założenia, że od wartkiej, arcade'owej akcji to mam Mario, więc wolę gry chociaż
          trochę bardziej realistyczne. Natomiast fani MW2 zakładają, że rozgrywka
          wolniejsza = nudniejsza. Ważne, że jest wybór.
          • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 15:23
            Ja MW2 mam ale doszłem do 65 lvl i trochu już mi się zaczyna nudzić, zaś BC2 napawam się filmikami z Bety. Nie jestem Pro graczem i bo obczajeniu obydwu tytułów wydaje mi się że BC2 bardziej przypomina realne pole bitwy zaś MW2 to raczej coś na wzór amerykańskiego Rambo.
            • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 16:22
              No i to właśnie może być główną zaletą BC2! Fakt, że jest bliższa realizmowi,
              ale nie nastawiona na pełną symulację (jest już ArmA2 i Project Reality), dzięki
              temu jest przyjemna i interesująca zarazem.
              • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 16:57
                > No i to właśnie może być główną zaletą BC2!
                ---
                a jest imho główną wadą gry. Jakbym chciał prawdziwej walki i realizmu
                zapisałbym się do woja, pojechał do afganistanu i postrzelał do brodaczy. Ja
                wolę mieć odrealnioną zabawę w strzelanie, a nie krew, pot i łzy
                • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 17:13
                  "Jakbym chciał prawdziwej walki i realizmu zapisałbym się do woja, pojechał do afganistanu i postrzelał do brodaczy."

Takie gry jak BC2 są właśnie tworzone po to żeby choć trochu poczuć nutkę realizmu zamiast jechać do Afganu i dostać kulkę w tyłek smile

"Ja wolę mieć odrealnioną zabawę w strzelanie, a nie krew, pot i łzy"

Jedni wolą Krzesła inni Taborety tongue_out
                  • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 17:25
                    Otóż to! Główną zaletą BC2 jest to, że jest inna od MW2, dzięki czemu konsolowcy
                    mają wybór. Niestety nie zanosi się na wybór absolutny, taki jaki mają
                    pecetowcy, ale jednak jest alternatywa. Dzięki temu konsole nie są aż tak nudne,
                    jak się zapowiadały. I kto wie, może ta gra będzie dla mnie argumentem za kupnem
                    tej a nie innej platformy? Na co to ma wyjść?
                    • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 18:46
                      @drake84pl
                      Takie gry jak BC2 są właśnie tworzone po to żeby choć trochu poczuć nutkę
                      realizmu zamiast jechać do Afganu i dostać kulkę w tyłek
                      ----
                      eee... ale nie lepiej iść na całość? te emocje, prawdziwa męska przygoda, zapach
                      prochu, piachu, potu.... wink
                      • toir Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 18:53
                        Każdy potrzebuje innej dozy realizmu. Jedni pojadą do Afganu, inni włączą BC2,
                        inni MW2, a jeszcze inni pograją w kaczki na Pegasusie. Ja bym się opowiadał za
                        czymś rozleglejszym raczej niż Rambowatym,
                      • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 18:53
                        Jedni wolą Krzesła inni Taborety
                        --
                        a jeszcze inni wygodne fotele devil
                        • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 19:15
                          (...) a jeszcze inni pograją w kaczki na Pegasusie
                          heh no... to była fajna gra smile chociaż ten pistolet to mistrzem dokładności nie
                          byłbig_grin
                          • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 19:20
                            a to mi przypomniało, że przecież na ps3 wyszedł najnowszy Time Crisis... heh,
                            dzięki za skojarzenie smile już patrzę sobie na allegro :]
                          • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 19:22
                            don_wroc_love
                            eee... ale nie lepiej iść na całość? te emocje, prawdziwa męska przygoda, zapach
                            prochu, piachu, potu....

Byłem w woju, co prawda nie w afganie ale byłem i podziękuje.
                            Więcej tam smrodu, przestarzałych AK i nudy niż prawdziwych emocji, wole te wirtualne.
                            • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 20:09
                              "Byłem w woju, co prawda nie w afganie ale byłem i podziękuje.
                              Więcej tam smrodu, przestarzałych AK i nudy niż prawdziwych emocji, wole te
                              wirtualne."

Dobrze powiedziane. Jeszcze jedno - kolega założył wątek, żeby podyskutować.
                              Albo zacznij używać normalnych argumentów, albo sobie odpuść. Nie chcesz chyba
                              zostać uznany za spamera prawda?
                              • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 20:22
                                rozumiem że to groźba że posuniesz się do tego że zaczniesz kasować moje wątki tak?
                                to już nie można offtopować? jakieś nowe prawo?
                                mam rozumieć że naprawdę chcesz wprowadzić jednoosobową cenzurę na forum?
                                • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 20:22
                                  tfu - nie wątki, a posty
                                • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 21:24
                                  Można offtopować, dopóki forumowicze się nie wkurzą i nie zaczną głosować na
                                  usunięcie posta. Nie mam zamiaru sam decydować o usunięciu Twoich postów. Poza
                                  tym co Ty chrzanisz mi tu o cenzurze? Nie odgrywaj tu Solidarnościowca. W tym
                                  wątku jesteś tylko spamującym trollem, więc ciężko mówić o jakiejkolwiek
                                  cenzurze. Gdybyś używał niewygodnych argumentów, to może. Ale to tylko spam.
                                  Właśnie usunąłem ponad 70 postów z jednego wątku. Cenzura? Nie, prace
                                  porządkowe. Wątek stał się kompletnie nieczytelny z powodu spamu. Ty tej skali
                                  nie masz, bo nie jesteś botem, ale robisz co w Twojej mocy.
                                  • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 21:55
                                    W tym wątku jesteś tylko spamującym trollem, więc ciężko mówić o jakiejkolwiek
                                    cenzurze
                                    --
                                    no no... ładnie... człowiek rzuci zdanie, które przekształca się w mały offtop i
                                    zaraz staje się spamującym trollem... ciekawe... ciekawe... wink

a może po prostu ktoś jest tu przewrażliwiony co? wink
                                    • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 22:04
                                      Właśnie usunąłem ponad 70 postów z jednego wątku. Cenzura? Nie, prace
                                      porządkowe.
                  • Gość: AraS Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.limes.com.pl 02.01.10, 21:59
                    Nom fakt, ale wcale bym nie powiedział ze w codzie niema realizmu, właśnie cod
                    pod wzgledem realizmu np. w multiplayer jest git ponieważ 3 kule to raczej maks
                    żeby zabić, a w BF trzeba wywalić w typa cały magazynek żeby poszedł do piachu
                    tongue_out. Z góry mówię że lobię obydwie te gry i jestem fanem obydwóch tych serii
                    oraz neutralnym sędzią xD

"Pożyjemy, zobaczymy."
      • Gość: Turkish Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 16:28
        Battlefield BC 2
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        big_grinbig_grinbig_grin
        • simplex Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 10.03.10, 22:18
          Łośku, po kiego podbijasz topic sprzed 2 miesiecy?
    • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 21:49
      Panowie spokojnie, spokojnie ...
      Powróćmy do głównego tematu.

Doszliśmy już do wniosku że BC2 i MW2 to dwie różne rzeczy i że jedni wolą to drudzy tamto, chciałbym się od was dowiedzieć co przemawia do was że akurat lubicie dany tytuł czyli + i - może ja zacznę.

Battlefield: Bad Company 2
      + totalna destrukcja otoczenia
      + duże mapy
      + Spawnowanie przy kolegach z drużyny
      + oznaczanie celów przy pomocy muszki i szczerbinki
      - przeważnie walki na dystans
      - niekiedy za duże zamieszanie
      - modele postaci i broni trochu dziwne

Call of Duty: Modern Warfare 2
      + wartka akcja
      + ciekawie wykonane mapy
      + szczegółowa grafika postaci i broni (prawie jak w realu)
      - taktyka to rzadkość, każdy leci na własną rękę
      - łączenie do rozgrywki jest katastrofalne długie
      - ciągle nowe bugi i glitche a wychodzące patche nic nie poprawiają
      - niektóre bronie, perki i dodatki zbędne i przesadzone

i takie drugie pytanie mi się nasuneło w BC2 są z góry ustalone klasy do których są przypisane dane modele broni i gadżetów zaś w MW2 możemy mieszać wszystko ze wszystkim (no prawie) które rozwiązanie według was jest lepsze ?
      • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 22:06
        i takie drugie pytanie mi się nasuneło w BC2 są z góry ustalone klasy do których
        są przypisane dane modele broni i gadżetów zaś w MW2 możemy mieszać wszystko ze
        wszystkim (no prawie) które rozwiązanie według was jest lepsze ?
        ---
        mi się bardziej podoba to że konfiguruję sobie wyposażenie i perki pod Siebie a
        nie tak jak byli łaskawi zdefiniować to Twórcy
      • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 27.12.09, 22:28
        Zrobiłem piękną wyliczankę, a potem przeglądarka wierzgnęła i mi skasowało
        wszystko. To tylko w skrócie - BC2 fajne jest za to, że jest chociaż częściowo
        nastawione na namiastkę realizmu, a zły jest chaos i strzelanie ze snajperki w
        biegu.

W MW2 fajne jest to, że jest w nim dużo wartkiej akcji i że można sobie
        modyfikować bronie. A kiepskie jest to, że chaos z BC2 to full realizm w
        porównaniu z MW2.

Co do modyfikacji - przypisywanie jest bardziej realistyczne, ale modyfikowanie
        jest fajniejsze. Problem w tym, że MW2 to spaprało, wpadając w skrajność (np.
        uzi z kolimatorem!).
        • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: 77.255.6.* 28.12.09, 02:44
          mw2 nie ma nic wspolnego z realizmem a nawet mniej niz mw1. BC2 udaje ze ma troche
          wiecej ale tez kiepawo. W grze liczy sie fun,balans i ogolna radocha z gry- to nie jest
          symulator walki. Co do zarzutów, tryb hardcore jest bardziej realistyczny, chcesz
          teamplayu? graj ze znajomymi albo jakies objective games nie team deathmatch.
          Praktycznie na kazda bron mozna załozyc cokolwiek- na uzi mozesz zamontowac
          celownik snajperski na podczerwien jak sie uprzesz tylko czy bedzie sie to sprawdzac w
          grze? Zbalansowanie broni jest duzo wazniejsze niz realizm- inaczej bedzie 1 najlpesza
          bron i kazdy bedzie tylko z niej korzystał. aha w zyciu nie ma respawnow , gra sie zeby
          sie bawic dobrze a nie zgrywac komando fokeindifferent
          • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 28.12.09, 02:56
            A jeśli ja dobrze bawię się tylko zgrywając komando fokę? Nie wolno? A może nie
            powinienem wyrażać opinii na temat tych gier? Jakoś nikt (włącznie ze mną) nie
            protestuje, kiedy don po raz 1129843035 opisuje gry w stylu PR jako nudne i dla
            kamperów. Wolno mu, to jego opinia. A moja opinia jest taka, że zręcznościowe
            gry fpp są może i ciekawe, ale wkurzają swoją chaotycznością.
            • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: 77.255.6.* 28.12.09, 03:14
              chcesz wolniejszej , bardziej taktycznej gry? hardcore s&d sie kłania. tam nie ma latania
              na pałę, gracze są lepsi, nie liczy sie refleks szympansa ale myslenie , no i cierpliwość.
              Kompletnie inna gra niz chaos deathmatcha, co kto lubi!
              • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 28.12.09, 08:29
                no i w HC S&D, albo w HC DM liczy się współpraca, brakuje mi np. headsetu, bo
                wiele rzeczy trzeba ustalać z kolegami z drużyny, gra się spokojnie bez
                wybiegana na rambo...

ale niektórzy są tak uprzedzeni że jak słyszą "MW2" to im od razu włosy na
                plecach siwieją...
                • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 28.12.09, 12:54
                  No to fajnie, że coś takiego jest. A jeszcze pytanko - dużo ludzi w to gra? Bo w
                  takim np. WoWie też są serwery RP (role play), ale żeby były zatłoczone, to nie
                  powiem.

Poza tym, bez pojazdów to nie to samo. Widział ktoś kiedyś współczesny konflikt
                  bez pojazdów? Jedyny, jaki mi przychodzi do głowy, to odbijanie budynków w
                  Bombaju (bo na korytarzach to tylko segwaye by się zmieściły), a poza tym już
                  nic. Ale nie chcę przesądzać. Może kiedyś kupię konsolę, może wtedy ktoś pożyczy
                  mi MW2 (bo w ślepo nie kupię, nie ma bata), zagram w ten tryb HC i może mi się
                  spodoba na tyle, żeby wydać na tę grę znacznie więcej kasy, niż mam w zwyczaju
                  wydawać na jedną grę. Może kiedyś...
                  • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 28.12.09, 14:49
                    Ja też przeważnie jak grywam w MW2 to na HC bo tam ludzie nie lecą na łeb i szyje byle by do przodu, i nie liczy się wtedy kto ma mocniejszą spluwę tylko kto bardziej myśli ale zauważyłem też że wzmaga się wtedy kampienie.

Co do mieszanych klas w MW2 przypomina mi się nauka jaką wyniosłem z gier MMO robiąc klasę do wszystkiego - to jest do niczego, lepiej skoncentrować się np. na szybkości lub sile uderzenia dlatego w BC2 podobają mi się ustalone klasy które można lekko zmodyfikować ale bez przesady mieszając snajpera z RPG, choć z drugiej strony w teraźniejszych czasach gracze lubią mieć pełną swobodę i wszystko kontrolować tylko czy to aby na pewno takie dobre rozwiązanie ?

Jedna rzecz mnie jeszcze irytuje, w MW2 poszli po rozum do głowy i między rozgrywkami można modyfikować klasy ale już podczas gry jeżeli nie spodoba ci się broń którą wybrałeś to niestety musisz poczekać do końca lub jesteś zmuszony wybrać inną klasę. W BC2 rozwiązali to lepiej bo modyfikować klasę możesz przed każdym spawnem w czasie gry czyli "w locie" tego mi włąsnie brakuje w MW2.
                    • botek_xd Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 28.12.09, 22:14
                      Zdecydowanie i stanowczo BC2. Teoretycznie nie możemy porównywać BC z MW bo
                      przecież ta pierwsza jeszcze nie miała swojej premiery no ale... Wszystkie
                      Battlefieldy są uosobieniem tego co najbardziej lubię w strzelankach; duże mapy,
                      duża ilość graczy, serwery DEDYKOWANE, pojazdy oraz ten klimat. W MW nie liczy
                      się skill... liczy się umiejętność dobrego przykampienia żeby nabijać sobie
                      super-duper-pro kill strajki żeby zabijać milion osób z takiego AC - 130 albo
                      śmigłowca. Brak dedyków to jak strzelenie sobie w stope, a ogromna popularność
                      wiąże się z napływem ogromnej ilości trolli (chociaż żadna gra nie obroni się
                      przed tym). Scena klanowa MW 2 umrze wraz z wydaniem kolejnej części, a i tak
                      większa część klanów gra dalej w pierwszą część MW.

Nie ukrywam, MW kupiłem bardziej z ciekawości niż z ochoty...
                      Battlefield BC 2 zmiażdży MW, a ja pomogę mu w tym zamawiając pre-ordera.
                      • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 29.12.09, 02:24
                        Bad Company nie zmiażdży MW2. W ogóle ledwo zasłuży sobie na uwagę twórców MW2.
                        Oczywiście będzie o wiele lepszy, bardziej miodny (rozwalanie budynków! Komu to
                        może się NIE podobać? Nie dość że daje rewelacyjne możliwości taktyczne, to
                        jeszcze jak wygląda!) i w ogóle bardziej "epicki", ale finansowo przegra z MW2.
                        Bo MW2 reklamowało się w telewizji, czyli jego targetem był casual - gość, który
                        nie ma pojęcia o grach, ale lubi strzelanie i jak coś wybucha. BC2 z kolei jest
                        zręcznościową grą, ale nastawioną na gracza nieco bardziej obcykanego. Jak
                        myślicie, kogo jest więcej? No właśnie.

Tu pojawia się jednak pytanie - who cares? Takimi pierdołami niech
                        przejmują się wydawcy, a nie gracze. Co mnie obchodzi to, ile milionów zarobi
                        prezes firmy? Mnie obchodzi gra. I mam zamiar głosować portfelem nawet kiedy
                        znajdę się na jawnie przegranej pozycji. Bo ZAWSZE będzie istniało jakieś małe
                        studio, któremu będzie się opłacało zarobić na grze milion zamiast miliarda. I
                        zawsze będą istnieć zapaleńcy tworzący mody (owszem, nie na konsolach, ale na
                        szczęście zawsze też będą istnieć pecety). I właśnie w imię tej idei
                        postanowiłem, że kiedy już kupię konsolę, moim podstawowym konsolowym FPSem
                        będzie BC2. Na pohybel!
                        • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 29.12.09, 08:40
                          Tu pojawia się jednak pytanie - who cares?
                          --
                          zdaje się wszystkich graczy. bo przeprowadzając logiczne rozumowanie, może
                          być tak
                          :
                          MW2 zarabia tryliony miliardów, BC2 przechodzi kompletnie bez echa twórcy na nim
                          tracą-> powstaje MW3 jeszcze fajniejsze niż MW2 a twórcy BC2 zastanawiają się
                          jak tu odrobić straty-> powstaje BC3 w stylu MW2 devil
                          • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 29.12.09, 13:03
                            "twórcy BC2 zastanawiają się jak tu odrobić straty-> powstaje BC3 w stylu MW2"

Owszem może tak być ale wcale nie musi, tym jest właśnie ta wielka niewiadoma X nigdy nie wiemy jakim hitem lub badziewiem zaskoczą nas twórcy gier.

A to że twórcy zarabiają miliardy to wszystko kwestia reklamy, wystarczy zobaczyć jak mocno był reklamowany MW2 i jak dużo osób go dlatego kupiło a po zakupie wiele się rozczarowało bo oczekiwało czegoś innego, to jest właśnie magia reklamy, jak będą chcieli to wcisną nam nawet symulator spuszczania wody w kiblu.

Druga kwestia to podbieranie pomysłów z innych gier, przez co zamiast dostawać porządny nowy tytuł dostajemy klona, można by powiedzieć że COD4 był takim rewolucjonistą który wprowadził na rynek coś czego ludzie nie znali i się nie spodziewali teraz zaczną go wszyscy kopiować aż w końcu ktoś pokona armię klonów i wyda coś nowego i świeżego, tylko ciekawe kto i kiedy ? smile
                            • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 29.12.09, 13:23
                              @don
                              Gracze są od grania, a nie od gdybania. Dla mnie faktem jest, że wciąż powstają
                              gry godne uwagi, mimo dominacji CoD. Mało tego - EA i Dice doskonale wiedziało,
                              jak mniej więcej będzie wyglądać MW2, wszyscy wiedzieli - jak MW1 z poprawkami.
                              I tak właśnie wygląda. A mimo to ten ogromny i nastawiony wyłącznie na zysk
                              gracz postawił na rozgrywkę drużynową i imitację realizmu. Zobaczymy, co będzie
                              dalej. Możliwych scenariuszy jest mnóstwo, ale skoro Ty bawisz się w
                              Nostradamusa, to i ja pogdybam:

Wychodzi BC2, początkowo sprzedaje się kiepsko, bo ludzie mają spłukane portfele
                              po MW2 i są zbyt zajęci bieganiem bez ładu i składu, żeby pójść do sklepu.
                              Jednak istnieje względnie niewielka grupa ludzi, którzy na ten tytuł czekają, a
                              nawet mają preordery. I oni zaczynają wpuszczać filmiki do sieci. Filmiki
                              cholernie dynamiczne, emocjonujące. Pełne szybkich starć, wartkiej akcji i
                              rewelacyjnego wykorzystania pojazdów w grze arcade. I to się ludziom podoba,
                              myślą sobie "hmm, ta gra jest niemal tak fajna jak moje przepłacone MW2". A
                              potem ci ludzie widzą, że w BC2 można robić dziury w ścianach, a nawet burzyć
                              budynki. I stwierdzają "o japierdziu! Toż to niesamowicie wygląda!" I zaczynają
                              kupować. Masowo. Efekt jest taki, że co prawda BC2 nie pokonuje finansowo MW2,
                              ale Activision (to oni to wydają, prawda?) wie co się święci - następna
                              generacja tych gier zmieni lidera, jeśli czegoś nie zrobią. Więc robią -
                              urozmaicają rozgrywkę, dodają pojazdy, początkowo tylko trochę i tylko takie
                              "fajne" - jakieś quady, jakieś motocykle, nic szczególnego - i starają się
                              wprowadzić chociaż te dziury w ścianach. Zawalania jeszcze nie, bo mają na to za
                              mało czasu, to będzie później. I efekt jest taki, że coraz więcej gier upodabnia
                              się do BC2, co jest dobre.

Sam widzisz, że można wysnuć dowolny scenariusz w stylu "what if?". Jak chcesz,
                              to mogę opisać Ci, jak to się stanie, że świat zdominuje Super Mario Bros i jego
                              klony. Gdybanie jest bez sensu, odpuść.

@drake84pl
                              "można by powiedzieć że COD4 był takim rewo
                              > lucjonistą który wprowadził na rynek coś czego ludzie nie znali i się nie spodz
                              > iewali teraz zaczną go wszyscy kopiować aż w końcu ktoś pokona armię klonów i w
                              > yda coś nowego i świeżego, tylko ciekawe kto i kiedy ? smile"
                              to dobre pytanie. Faktycznie bardzo łatwo zapomnieć, że dzisiejszy nudny
                              standard kiedyś był rewolucją. Nic, tylko czekać, aż przejdzie to badziewie i
                              pojawi się coś świeżego. Może właśnie rozgrywka drużynowa, może coś jeszcze
                              innego? Ja mam pewne podejrzenia, ale się nie będę zdradzał.
                          • slawomir.serafin Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 29.12.09, 17:05
                            powstaje BC3 w stylu MW2 devil

------

które fani BC2 mają głęboko w dupie i grają sobie dalej w BC2 ciągle
                            udoskonalana przez mody a fani MW grzecznie co rok ustawiają się w kolejeczce po
                            nową grę, która niczym się nie różni od poprzedniej... idealni konsumenci bez
                            śladu krytycznej myśli w główce smile jakoś lepiej się czuję, że nie jestem
                            członkiem tego cielęco zachwyconego stada smile
                            • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 29.12.09, 19:15
                              A widzisz, źle. Bo powinieneś czuć się zdołowany. Bo MW wygra, a BC przegra (nie
                              wiem w co wygra, ale tak podobno się stanie), a Ty będziesz po stronie
                              mniejszości, czyli tej gorszej.
                              • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 29.12.09, 21:22
                                Wypisany a TY to co Analityk Rynku Sprzedaży big_grin

Ja też byłem napalony na MW2, przed premierą sprawdzałem każdą informacje i filmik w sieci, jak kupiłem to się zachwycałem a teraz doszedłem do 65 lvl-u i odstawiłem w kąt. Całe MW2 jest takie jak zawarty w nim Singleplayer - Chaotyczny, krótki i szybko się nudzi.

MW2 porównał bym do Serious Sam byle by do przodu i z jak największą siłą ognia.
                                (Ale chyba przy SS lepiej się bawiłem tongue_out )

Wydaję mi się że jest wielu graczy takich jak ja (może nie wszyscy ale są) którzy szybko znudzili się MW2 i przerzucą się na BC2. Powiem to tak MW2 był robiony z myślą o mniej zaawansowanych graczach FPS żeby było im łatwiej i prościej ale i tak wyszła im z tego gra dla PRO którzy lubią szybką i wartką nawalankę zaś BC2 jest bardziej dla Każuali lub jak kto woli NooB-ów ale jak by nie patrzeć to właśnie oni są większą ilością odbiorców. Tak więc Jestem NooBem i jestem z tego dumnybig_grin

P.S. pod koniec stycznia rusza Pecetowa Beta BC2 - już nie mogę się doczekać a premiera z początkiem marca.
                                • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 29.12.09, 22:12
                                  Ja w BC2 nie grałem, nie grałem też w MW2 - opieram się na filmikach. I jak
                                  oglądam MW2 to przysypiam, bo widzę Cross Fire z lepszą grafiką i perkami (które
                                  nie zachwycają), a jak patrzę na BC2 to... ja pierdziu! Jakie emocje, jaka
                                  frajda z jeżdżenia, jakie fajne akcje związane ze współpracą. A to jest beta.
                                  Nie mogę się doczekać.
                                  • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 03:59
                                    pojazdy w fps sa zwykle niepotrzebne, wprowadzaja chaos i sa źle zbilansowane.
                                    Dowod? W żadnym powaznym turnieju nie ma pojazdow.
                                    MW2 umrze za rok ? hmmm. w mw1 graja ludzie do dzis, o 2:30 w nocy 3 osoby na liscie
                                    u mnie graly w mw1 reszta w mw2.
                                    argument ze mw2 zarobilo tyle siana i kupilo go milion ludzi bo byl reklamowany???
                                    oczywiscie to pomogło ale bez przesady... czemu w takim razie nie reklamuja tak innych
                                    gier? nie lubia pieniedzy czy co? moze gra jest po prostu dobra ?hmmm?
                                    wiele osob sie rozczarowalo po zakupie mw2? no nie wiem, jakos moi znajomi nie,a sa
                                    raczej wybredni. mam wrazenie ze wiekszosc krytykujacych tu nawet nie odpaliła tej gry.
                                    @wypisany-krytykujesz a nawet nie kupiles. stówy ci szkoda?
                                    dla tych geniuszy co pisza ze gra jest droga -na konsoli kosztuje tyle samo co inne a
                                    jest TANSZA niz MW1 i WaW wiec hmmmmm....uncertain na pc kosztuje stowe-wow
                                    @ss tak wiemy ze nie jestes czlonkiem tego cielęco zachwyconego stada. pytanie jakim
                                    i czyim członkiem jestes?
                                    @drake84 -pograles znudziło ci sie- ok rozumiem, nie dla kazdego taka rozrywka,
                                    przynajmiej masz prawo do swojej opinii a nie powtarzasz bełkot innych
                                    @botekxd- zdajesz sobie sprawe ze do ac130 i choppera mozna strzelać? jak ja gram to
                                    nic nie lata w powietrzu bo dostaje stingera na pysk momentalnie. Jak ktos kampi to
                                    znaczy ze wiesz gdzie jest-zadanie ułatwione-idz i go zabij-proste?
                                    tak samo jak BC1 było slabsze od mw1, tak bc2 bedzie gorsze od mw2. Ja tam tej grze
                                    zycze jak najlepiej i jak bedzie dobra sam w nia zagram ale smieszy mnie to gadanie o
                                    kolejnych killerach mw2, MoH,BC2 - pozyjemy zobaczymy , na razie krol jest jeden smile kto
                                    sie nie zgadza niech idzie grac w project reality-mniej lagow dla nas
                                    • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 30.12.09, 08:18
                                      na razie krol jest jeden smile kto sie nie zgadza niech idzie grac w project
                                      reality-mniej lagow dla nas
                                      ----
                                      o! i ten komentarz najlepiej podsumowuje dyskusję :]
                                      • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 30.12.09, 08:58
                                        @maciuch333
                                        No tak - szkoda mi stówy. Naprawdę szkoda mi stówy na grę, która na jakieś 80%
                                        mi się nie spodoba a na pozostałe 20% spodoba mi się TROCHĘ. Już się tak
                                        przejechałem z Assassin's Creed i od tego czasu zawsze opieram się na filmikach
                                        z rozgrywki i czytam opinie ludzi, zanim kupię grę. I na podstawie filmików i
                                        opinii wiem, że dla mnie ta gra to kasa w błoto. Na razie wygląda na to, że BC2
                                        bardzo mi się spodoba, a jaak będzie naprawdę, czas pokaże.
                                        • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 30.12.09, 12:56
                                          Jedna rzecz zasługuje na uwagę:

W MW2 reklama BYŁA dźwignią handlu, bo nie było nam dane nic innego jak tylko filmiki, reklamy i przecieki. I może to właśnie było zamysłem twórców od początku - puścić im parę filmików niech się napalą to kupią więcej, broń boże żadnego dema bo mogą się zniechęcić do zakupu.

A zobaczcie jaką odwagę pokazał BC2, wypuścił BETĘ na PS3 a niedługo Beta na PC i demo surprised i jakoś dużo ludzi którym dane było już zagrać w Betę przekonali się do tego tytułu a mogło być przecież całkiem na odwrót ludzie mogli uznać go za bubel, myślicie że gdyby MW2 zrobił Betę przed premierą to by na tym zyskał czy stracił ?

Ludzie potrzebują Bet i Dem gdyż chcą się przekonać czy warto kupić dany tytuł, więc reklama to nie to samo. Dlatego gra która wypuszcza Betę i zyskuje jeszcze na tym nowych graczy zasługuje moim zdaniem na szacunek.

P.S.
                                          I jeszcze jedno nie zmienia się założeń na gorsze w trakcie wydawania gry na rynek, dowód - brak serwerów dedykowanych i konsoli w MW2 więc jakim cudem w każdej instrukcji w zakładce klawiszologia jest napisane jak byk żeby nacisnąć tyldę aby wywołać konsolę surprised (wiem że temat dedyków był już wałkowany ale nie chodzi mi tu o nie, tylko o ten właśnie błąd w instrukcji gdyż dowodzi on że mieli gdzieś graczy skoro zmienili do nich nastawienie w trakcie produkcji i nawet nie chciało im się pozacierać po sobie śladów tego haniebnego przestępstwa)
    • mathiuss Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 03.01.10, 13:56
      Ponizej kilka punktow, wg ktorych porownalem obie gry. Oczywiscie to moje
      subiektywne zdanie, mozecie meic inne smile

1. Realizm.
      BC2>MW2
      Obu gier nie nazwalbym jakos specjalnie realistycznymi (to nie jakies
      symulatory, tylko mimo wszystko gry zrecznosciowe), mimo to wygrywa BC2 za
      staranie sie, niszczalne srodowisko oraz namiastke jakiejkolwiek fizyki, ktorej
      w MW2 brak (pociski lecace w nieskonczonosc, snajperskie uzi z acogiem
      strzelajace na najdalszy koniec mapy, kretynskie nierealistyczne perki itd.).

2. Fun.
      BC2>MW2
      Zalezy co kto lubi i co rozumie przez fun. Ja akurat gralem mase czasu w BF2 i
      mase czasu w MW1 (MW2 nie ruszalem w multi, ale wiem czego sie mozna
      spodziewac). Milej chyba wspomiam Battlefielda, a przynajmniej sie tak nie
      wkurzalem grajac w niego. Cod mnie nieraz doprowadzal do szewskiej pasji.

3. Grafika.
      MW2=BC2
      W obu grach wydaje sie spoko, MW2 widzialem na zywo, BC2 tylko na filmikach,
      wiec trzeba poczekac. Ale zapowiada sie git- poki co remis.

4. Pojazdy.
      BC2>MW2
      Brak pojazdow, wiadomo. Osobiscie nie przepadam za nimi, ale wojna bez pojazdow
      to nie wojna.

5. Wspolpraca.
      BC2>>MW2
      Nie oszukujmy sie- na wiekszosci serwerow publicznych ludzie raczej nie beda ze
      soba wspolpracowac, ale brak dedykow w MW2 zupelnie zabija ta mozliwosc. Losowi
      ludzie, kazdy sobie, chaos na mapie- to MW2.
      Dedyki w MW1 czy BF2 powodowaly, ze przynajmniej powstawaly serwery, gdzie
      wspolpraca byla wymagana (np. obowiazkowe mikrofony), tworzyly sie tez
      spolecznosci ludzi grajace ze soba z wlasnymi zasadami. Wierze ze w BC2 bedzie
      tak samo. Pod tym wzgledem MW2 to fail.

6. Mapy
      BC2>MW2
      Wieksze, mniej kamperskie, dajace sie niszczyc. Jedyna ich wada to koniecznosc
      dlugiego biegania, jesli zaden kolega z teamu nie podwiezie.
      Oprocz tego nie wiem jak w MW2 (cudow sie nie spodziewam), ale w MW1 (mimo ze go
      bardzo lubie) mapy to byla prawdziwa porazka. Campfest jakiego nigdy wczesniej
      nie widzialem (wiekszosc map), mapy zle przemyslane i skonstruowane (shipment,
      countdown, bog, bloc, creek, showdown, crossfire), mapy w jedna strone
      (wiekszosc wczesniej wymienionych, plus np. pipeline). Calosc ratowaly raptem 3
      dobre mapy plus 2 z mappacka (w tym chinatown- przerobiony carentan z coda2).

7.Tryby gry.
      MW2>BC2
      Szczerze to nigdy nie przepadalem za trybami zdobywania punktow na mapie,
      aczkolwiek w BC2 zapowiedziano deathmatch 4v4v4v4, ma byc chyba tez deathmatch
      druzynowy i owe punkty. Niech jeszcze dorzuca podkladanie bomby ala CS i bedzie
      remis. Poki co delikatnie wygrywa MW2.

8. Bron, klasy i perki.
      BC2>MW2
      Po pierwsze realizm- po stronie BC2 (brak pistoletow maszynowych z celownikami
      od snajperek, brak martyra i innych).
      Po drugie klasy sa zazwyczaj dobrze wywazone, czego nie mozna powiedziec o
      niektorych kombinacjach perkow/broni/dodatkow.
      Po trzecie nie wiadomo jeszcze jak to bedzie wygladac dokladnie w BC2 (a z
      filmikow wnioskuje ze w obrebie klas mozna bedzie odblokowywac i zmieniac
      bronie), wiec psioczenie o wymuszonych klasach w BC2 a o rzekomej wolnosci w
      MW2 uwazam za przedwczesne.
      Na plus BC3 jest jeszcze argument ze zmiana sprzetu w czasie czekania na
      respawn, gdy tymczasem w MW2 trzeba czekac do konca mapy albo sie rozlaczyc
      (jesli nie pasuja nam utworzone przez siebie wczesniej klasy).

Konkluzja
      Pewnie jeszcze o czyms zapomnialem, ale juz tu widac, ze praktycznie na kazdym
      polu BC2 jawi sie jako swietna gra, znacznie lepsza niz MW2. Co wiecej, gra
      bardziej wymagajaca.
      Jesli czego konkretnie nie spieprza, to jak dla mnie MW2 nie ma szans. Natomiast
      zaraz mi tu don wyjedzie ze te iles tam milionow nabywcow MW2 sadzi inaczej. Who
      cares, ilosc sprzedanych sztuk nie znaczy o jakosci, poza tym niech kazdy gra w
      to co lubi. Dla casuali ktorzy chca sobie troche postrzelac MW2 bedzie na pewno
      lepszy (efekciarski, szybko i do przodu). Dla tych co wola gry bardziej
      taktyczne, z naciskiem na wspolprace, na wiekszych mapach- lepszy bedzie BC2.
      • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 03.01.10, 14:25
        @mathiuss
        to ja - jako że się lubię droczyć wstawiam do Twojej wypowiedzi swoje 12 groszy
        BC2 oceniam na podstawie bety, MW2 pełnego produktu. ocena całkowicie subiektywna

1- realizm - BC2=MW2
        obie gry nie są realistyczne-to nie ArmA2 cz OF - tu liczy się forma zabawy -> remis

2 - Fun - MW2>BC2
        nudna beta BC2 zniesmaczyła mnie po kilkunastu minutach, MW2 gram i gram i
        gram... i długo jeszcze będę grać i się świetnie bawić smile

3 - grafika - minimalnie BC2>MW2

4 - pojazdy - MW2>BC2
        po cholerę komu pojazdy? jak chcę sobie pojeździć to odpalam ścigałkę a nie fpp

5 - współpraca BC2=>MW2
        mw2 ma tryby hardcore gdzie nie da się grać nie współpracując, ale doceniam
        zasługi BC2 mimo że nie lubię takiej formy zabawy

6-mapy
        MW2>>>>>BC2
        nie kręcą mnie gry, w których, żeby dostać się z jednego końca mapy na drugi
        muszę kupować bilet na tanie linie lotnicze, żeby w dodatku siedzieć obok
        jakiegoś śmierdzącego grubasa

7 tryby gry MW2>BC2
        ilość i różnorodność tego w MW2 bije na łeb to co czytam o BC2 i widziałem w
        becie BC2

8. Bron, klasy i perki. MW2>BC2
        ja wolę swobodę w dobieraniu sobie wyposażenia, broni, perków itd smile
        • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 03.01.10, 17:28
          Mój głos za Mathiussem i BC2. Portfelowy głos też oddam w swoim czasie.

"1- realizm - BC2=MW2
          obie gry nie są realistyczne-to nie ArmA2 cz OF - tu liczy się forma zabawy ->
          remis"

Coś w tym jest - obie gry nie są realistyczne. Pojawia się jednak pytanie, która
          gra wymusza bardziej realistyczne zachowania - w tej kategorii zdecydowane
          BC2>MW2. Dlaczego? Bo mapy są duże, naszpikowane pojazdami (które mają naprawdę
          dużą siłę ognia) i snajperami, więc wybiegnięcie na środek ulicy i latanie bez
          ładu i składu musi skończyć się w tylko jeden sposób. Poza tym pociski nie
          poruszają się z prędkością światła, a to bardzo skutecznie ogranicza możliwości
          kamperów. Jeśli nie jesteś dobrym snajperem, to weź sobie jakąś szturmówkę.

"2 - Fun - MW2>BC2
          nudna beta BC2 zniesmaczyła mnie po kilkunastu minutach, MW2 gram i gram i
          gram... i długo jeszcze będę grać i się świetnie bawić smile"

Fun to kiepska kategoria w ogóle, bo to jest termin czysto subiektywny. Lepiej
          już dyskutować nad kwestiami obiektywnymi i na ich podstawie niech każdy
          wywnioskuje, który tytuł jest dla niego/niej lepszy. Dlatego tutaj BC2 = MW2.

"3 - grafika - minimalnie BC2>MW2 "
          Niech będzie, dla mnie za dużej różnicy nie ma, ale Ty grałeś w oba tytuły, to
          Ci uwierzę. (uwierzyłbym też, gdybyś uznał MW2 za lepszego graficznie. Naprawdę
          nie zależy mi na tej kategoriismile)

"4 - pojazdy - MW2>BC2
          po cholerę komu pojazdy? jak chcę sobie pojeździć to odpalam ścigałkę a nie fpp "

Argument "pojazdy nie są potrzebne" to zły argument. Gdyby idea pojazdów była
          źle zrealizowana w BC2, mógłbyś napisać MW2 > BC2. Ale ponieważ pojazdy dają
          radę, a w MW2 ich zwyczajnie nie ma, to w tej kategorii jest bezapelacyjne BC2 >
          MW2. Ja rozumiem, że MW2 radzi sobie świetnie bez pojazdów, ale w tej kategorii
          nie oceniamy, czy są one potrzebne, tylko czy są dobrze wprowadzone. Możemy
          ewentualnie ustalić BC2 >= MW2.

"5 - współpraca BC2=>MW2
          mw2 ma tryby hardcore gdzie nie da się grać nie współpracując, ale doceniam
          zasługi BC2 mimo że nie lubię takiej formy zabawy "

Ten tryb hardcore w sumie ratuje MW2 i sprawia, że kiedyś pewnie będę chciał
          zagrać (nie kupić, zagrać) w tę grę. Toteż Twój werdykt jest ok.

"6-mapy MW2>>>>>BC2 nie kręcą mnie gry, w których, żeby dostać się z jednego
          końca mapy na drugi muszę kupować bilet na tanie linie lotnicze, żeby w dodatku
          siedzieć obok
          jakiegoś śmierdzącego grubasa "

Been there, done that, bought a card. Powtarzam - jak opowiesz ten sam dowcip 10
          razy, to ludzie nie będą 10 razy się śmiać. Ale do rzeczy. Nie ma sensu oceniać
          w stylu "lubię, nie lubię" tylko czy mapy są dobrze dopasowane do stylu
          rozgrywki. Ponieważ nie grałem to się nie wypowiem, niech ktoś inny oceni te gry
          pod tym kątem.

"7 tryby gry MW2>BC2
          ilość i różnorodność tego w MW2 bije na łeb to co czytam o BC2 i widziałem w
          becie BC2 "

No podobno... MW2 > BC2 w takim razie.

"8. Bron, klasy i perki. MW2>BC2
          ja wolę swobodę w dobieraniu sobie wyposażenia, broni, perków itd smile "

Przez ten tytuł mam rozumieć swobodę? Bo jeśli tak, to w BC2 jest swoboda, choć
          faktycznie mniejsza niż w MW2. Ale w obrębie klasy bronie dobierać i
          odblokowywać się da. Dlatego MW2 >= BC2.
          • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 03.01.10, 19:10
            Nie ma sensu oceniać w stylu "lubię, nie lubię" tylko czy mapy są dobrze
            dopasowane do stylu rozgrywki
            ---
            a teraz zajrzyj na początek mojego posta i przeczytaj jeszcze raz że jest to
            "ocena całkowicie subiektywna" - opisuję swoje odczucia. jakbym miał złą karmę i
            był recenzentem w portalu o grach to może bym się i skusił o opinię czy mapy są
            dopasowane czy nie. póki co, na szczęście, nie jestem więc piszę co czuję :] tongue_out

Powtarzam - jak opowiesz ten sam dowcip 10 razy, to ludzie nie będą 10 razy się
            śmiać
            ----
            a to wyżej tam to nie dowcip - to kreatywne opisywanie subiektywnych wrażeń tongue_out
          • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: 77.255.25.* 03.01.10, 19:24
            eh kilka drobiazgów, martyrdom jest juz jako death-streak i praktycznie nie istnieje w
            mw2. Z tego co mi wiadomo to wszystkie kombinacje attachmentów istnieją w
            rzeczywistosci- łącznie z podanym przez ciebie uzi. Kule w MW2 nie leca w
            nieskonczonosc- co wiecej zasięg każdej broni jest nierealistycznie zmniejszony w
            DRUGĄ stronę (zniszczenia maleja juz na niewielkim dystansie). Pojazdow nie ma w
            MW2 bo ta gra jest nastawiona na dzialanie na mniejszym obszarze, nie sa potrzebne i
            na tych mapach nie sprawdzalyby sie , sa za to nagrody za killstreaki , niektore mozna
            kontrolowac. BC2 jest ZNACZNIE bardziej kamperska gra, BEZ POROWNANIA.
            Wspolpraca zalezy od ludzi, ktorzy graja BC2 nie bedzie pod tym wzgledem nic lepsze
            ani gorsze od MW2. Ilość broni , perkow i trybów na korzysc mw2. Przez duze mapy
            akcja jest wolniejsza, skupia sie na kilku miejscach , reszta mapy pusta. Sterowanie w
            mw jest lepsze niz w battlefieldzie-jest to fakt. Dla mnie niszczenie budynkow MOZE
            powodowac wiele problemow ale zobaczymy jak tworcy sobie z tym poradza. Graficznie
            ciezko powiedziec, mi to akurat w sumie wisi ale chyba jednak mw
            • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 03.01.10, 20:12
              "Z tego co mi wiadomo to wszystkie kombinacje attachmentów istnieją w
              rzeczywistosci- łącznie z podanym przez ciebie uzi."
              Pokaż mi to. I pokaż mi twarz gościa, który strzelił z czegoś takiego. Bo
              powinna być popalona jak po wizycie w Czarnobylu 24 lata temu.

"BC2 jest ZNACZNIE bardziej kamperska gra, BEZ POROWNANIA. "

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo nie napisałeś nic, co mogłoby być nawet
              namiastką argumentu. Pomóż koledze, który zastanawia się, którą grę kupić.

"Wspolpraca zalezy od ludzi, ktorzy graja BC2 nie bedzie pod tym wzgledem nic lepsze
              ani gorsze od MW2"

Pewnie... Brak dedyków nie ma przecież żadnego znaczeniauncertain

"Przez duze mapy
              akcja jest wolniejsza, skupia sie na kilku miejscach , reszta mapy pusta."

A to mapa ma się dobrze bawić, czy gracze? Jeśli to zdaje egzamin, a gracze nie
              szukają się przez pół godziny, to fun jest. Ważne jest to, czy mapa jest
              zrównoważona i zróżnicowana. A z relacji Pawła wnoszę, że jest. Był tam jakiś
              problem w jednym przypadku, ale potem się zachwycał.

"Sterowanie w mw jest lepsze niz w battlefieldzie-jest to fakt. "

Irrelevant on PC. A poza tym BC2 to BETA - wstrzymaj się z takimi "faktami" do
              wydania. Bo o ile fizyki, listy broni i innych dużych rzeczy w najbliższym
              czasie nie zmienią, tak takie drobiazgi jak sterowanie są jak najbardziej do
              dogrania. No chyba, że problem leży głębiej. Ale ja jeszcze na narzekanie na
              sterowanie się nie natknąłem.

"Dla mnie niszczenie budynkow MOZE
              powodowac wiele problemow ale zobaczymy jak tworcy sobie z tym poradza."

W sumie to od tego jest - od powodowania problemówsmile A serio, to na razie się
              sprawdza, a jeśli po wydaniu okaże się failem, to wtedy podciągniesz to pod
              listę wad tej gry, ok? Teraz się zwyczajnie wstrzymaj.
              • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 20:44
                1)poszukam jak bede mial czas. Wczoraj widzialem magnum z celownikiem optycznym
                wiec hmm. Nie mowie ze to ma sens- mowie ze argument jest nietrafiony.
                2)BC2 jest bardziej kamperskie na podstawie wrazen z bety, wydawalo mi sie ze jest to
                oczywiste. 3)Brak dedykow nie ma zadnego znaczenia na konsolach, gdzie gra 95%
                osob. 4)Wlasnie nie do konca zdaje egzamin bo mapy sa za duze i czesciowo puste. 5)
                Sterowanie w bc1 tez bylo gorsze a to nie jest beta, znow mowie o konsoli.6) Niszczenie
                budynkow moze powodowach Glitche i Bugi - nie problemy dla graczy , znow wydawalo
                mi sie ze to oczywiste. 7)Skoro ty mozesz oceniac gre po filmikach w internecie to czemu
                mowisz mi ze mam sie wstrzymac (tym bardziej ze ja akurat gralem) ? Czy ty oceniasz te
                gre bo masz wczesniej kopie? uncertain Tak sądziłem, nawet w mw2 nie grasz to jak mozesz je
                porownywac?
                • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 03.01.10, 21:20
                  "3)Brak dedykow nie ma zadnego znaczenia na konsolach, gdzie gra 95% osob."

Czyli można umówić się z kolegami, zebrać się w jednym, wcześniej ustalonym
                  pokoju, zabezpieczonym hasłem i grać korzystając z VOIP? Jeśli tak, to już się
                  nie czepiam. Jeśli nie to... pff

"4)Wlasnie nie do konca zdaje egzamin bo mapy sa za duze i czesciowo puste"

Cóż, słowo przeciwko słowu - Ty twierdzisz, że mapy są słabe, Pawłowi podobają
                  się z drobnymi zastrzeżeniami, a Mathius stwierdza, że są lepsze. Czyżby kwestia
                  gustu? Nie może być...

"5) Sterowanie w bc1 tez bylo gorsze a to nie jest beta, znow mowie o konsoli."

A ja znów mówię - irrelevant on PC. Dla mnie nie ma to żadnego znaczenia, więc o
                  konsoli się nie wypowiem. Niech tylko jakiś kompetentny konsolowiec napisze, czy
                  to przypadkiem nie jest kwestia przyzwyczajenia.

"6) Niszczenie budynkow moze powodowach Glitche i Bugi - nie problemy dla graczy
                  , znow wydawalo mi sie ze to oczywiste."

A ja żartowałem pisząc o problemach dla graczy i wydawało mi się to dość
                  oczywiste. Co do glitchy - zacznie powodować, pogadamy. Na razie jednak trochę
                  głośniej jest o glitchach MW2, nie BC2.

"7)Skoro ty mozesz oceniac gre po filmikach w internecie to czemu mowisz mi ze
                  mam sie wstrzymac (tym bardziej ze ja akurat gralem) ?"

Zależy przed czym się wstrzymać. Jeśli przed ocenianiem rzeczy, które się nie
                  pojawiają, ale MOGĄ się pojawić, to odradzam każdemu. Sam styl gameplayu jest
                  tak oczywisty (jak i różnice między tymi dwoma tytułami), że naprawdę nie trzeba
                  grać, żeby to zauważyć. Nie piszę natomiast, która gra jest bardziej "miodna" bo
                  do tego trzeba zagrać. Z doświadczeń jakie mam z BF2 i z różnej maści
                  zręcznościówek w stylu MW2 stwierdzam, że raczej bardziej polubię BC2, ale
                  niczego nie przesądzam (znaczy przesądzam tylko, że na 100% MW2 nie spodoba mi
                  się na tyle, żeby wydać na to więcej niż, powiedzmy, 25 złotych).
                  • Gość: maciuc333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 22:00
                    3)tak mozna umowic sie z kolegami i grac w prywatnym pokoju z voice chatem- od
                    czasow cod4 ... wiec sie nie czepiaj - kompletny miss z twojej strony i brak znajomosci
                    tematu
                    4) tak twierdze ze mapy sa PUSTE, nie powiedzialem słabe, moim zdaniem to ze sa
                    wieksze nie znaczy ze sa lepsze
                    5) odnosilem sie do sterowania na konsoli, ktore akurat w cod jest uwazane za jedno z
                    najlepiej dopracowanych, co do kompetentnego konsolowca to w coda mam juz dawno
                    ponad 100 000 killi wiec chyba tez nie do konca wiesz o czym mowisz
                    6) bugow geograficznych w mw2 bylo ledwie kilka, kilkanascie razy mniej niz cod5 WaW,
                    biorac pod uwage nieslychana popularnosc tej gry- nie jest zle. O bugach w BC2 nie
                    slychac tak duzo bo byla tylko beta...
                    7)Widzisz opinie osob, ktore graly sa raczej na korzysc mw2, co nie znaczy ze bc2
                    bedzie złe. Swoja drogą Battlefield daży rozgrywka do mw i to bardzo. Osoba rzetelna
                    pogra najpierw w cos zanim skrytykuje a argument widzialem film i wiem ze mi sie nie
                    spodoba jest nie na poziomie. Mozemy sie zgadzac lub nie ale poziom trzeba trzymac.
                    • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 03.01.10, 23:01
                      "3)tak mozna umowic sie z kolegami i grac w prywatnym pokoju z voice chatem- od
                      czasow cod4 ... wiec sie nie czepiaj - kompletny miss z twojej strony i brak
                      znajomosci
                      tematu "
                      Dyć pisałem, że pytam pokornie. Ale zawsze łatwiej jest rzucać fakami, co?

"4) tak twierdze ze mapy sa PUSTE, nie powiedzialem słabe, moim zdaniem to ze sa
                      wieksze nie znaczy ze sa lepsze "
                      A moim zdaniem to, że są puste, nie znaczy że są gorsze. Chyba, że ta pustka
                      polega na tym, że na środku jest jakieś miasto, coś a po brzegach preria bez
                      jednego wzniesienia. Wtedy ta przestrzeń byłaby bezużyteczna. A że tak nie jest,
                      to IMO nie masz czego się czepiać. Tak jak napisałem - ważne jest to, żeby mapy
                      były dopasowane do stylu rozgrywki. Ponieważ w BC2 są pojazdy, to oczywistym
                      jest, że mapy muszą być większe. Kwestia gustu i nie ma co nad tym debatować.

"5) odnosilem sie do sterowania na konsoli, ktore akurat w cod jest uwazane za
                      jedno z
                      najlepiej dopracowanych, co do kompetentnego konsolowca to w coda mam juz dawno
                      ponad 100 000 killi wiec chyba tez nie do konca wiesz o czym mowisz "

Rozumiem, że miałem telepatycznie odgadnąć, że masz pincet kili? Bo nie wiem jak
                      inaczej miałbym się zorientować. A powiedz mi jeszcze, ile grałeś w BC1, albo w
                      betę BC2?

"6) bugow geograficznych w mw2 bylo ledwie kilka, kilkanascie razy mniej niz
                      cod5 WaW,
                      biorac pod uwage nieslychana popularnosc tej gry- nie jest zle. O bugach w BC2 nie
                      slychac tak duzo bo byla tylko beta... "

No jeśli pominąć glitche w stylu infinite ammo, to faktycznie nieźle. A skoro o
                      bugach w BC2 nie słychać, to o czym chcesz dyskutować? Wydadzą grę, pogadamy.

"7)Widzisz opinie osob, ktore graly sa raczej na korzysc mw2, co nie znaczy ze bc2
                      bedzie złe. Swoja drogą Battlefield daży rozgrywka do mw i to bardzo. Osoba rzetelna
                      pogra najpierw w cos zanim skrytykuje a argument widzialem film i wiem ze mi sie nie
                      spodoba jest nie na poziomie. Mozemy sie zgadzac lub nie ale poziom trzeba
                      trzymac. "

Od samego początku pisania w tym wątku zaznaczam co krok, że opieram się głównie
                      na opiniach ludzi, którzy w to grali (w jedno i drugie) i w dodatku wiem, co ci
                      ludzie lubią. Mam na myśli głównie Pawła Płazę i dona. Wiem, że jak don lubi grę
                      fpp, to nie mam co się nią interesować. Dlatego nie kupię MW2. Poza tym z
                      filmików wiem, że w MW2 zastosowano regenerację HP. A to uważam za fun killera i
                      zdania nie zmienię. I szczerze mówiąc, to to jest jeden z istotniejszych
                      powodów, dla których mam zamiar olać tę grę.
                      • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 23:31
                        3) nie zmieniaj tematu-nie pytales sie tylko insynuowales, okazało sie ze nie masz racji a
                        teraz twierdzisz ze to ja rzucam fakami- wykazalem tylko twoja niewiedze , to wszystko
                        4)moim zdaniem mapy sa puste i gorsze- moja opinia, podzielana przez wiele osob, cz
                        tak jest kazdy zdecyduje sobie sam. Wieksze mapy maja swoje plusy i minusy
                        5)stwierdziles ze moja opinia, nie jest opinią kompetentnego konsolowca, wiec
                        napisalem ci ze jezeli chodzi o fpsy-myslisz sie. W BC gralem malo bo gra mi sie nie
                        podobala i wyleciala z konsoli, tyle. obie czesci
                        6)nie pisalem o bugach tylko o "geography glitch" czyli mowiac po polsku , wchodzeniu
                        pod lub w kamienie , budynki itp. WYDAJE mi sie ze mozliwosc niszczenia otoczenia
                        moze powodowac takie losowe bugi- jak to bedzie zobaczymy, jest to mało istotne.
                        7) regeneracja zdrowia jest moim zdaniem plusem, kazdy moze miec inne zdanie. Akurat
                        w serii cod , ilosc zycia i sila broni jest lepiej dobrana niz w BC
                        8) jak nie bedziesz kupował gier, ktore lubi don to wiele nie pograsz bo on probuje
                        prawie wszystkiego zeby wyrobic sobie opinie . BC2 tez pewnie kupi- obys zdazyl przed
                        nim.
                        • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 03.01.10, 23:55
                          Łatwiej się dyskutuje, jak druga strona czyta ze zrozumieniem. Tudzież nie
                          manipuluje... Po kolei.

"Czyli można umówić się z kolegami, zebrać się w jednym, wcześniej ustalonym
                          pokoju, zabezpieczonym hasłem i grać korzystając z VOIP? Jeśli tak, to już się
                          nie czepiam. Jeśli nie to... pff "

To jest insynuacja, tak? To ciekawe masz definicje. Bo ja widzę tu pytanie. A
                          ponieważ to ja to pisałem, to pozwolę sobie uznać się za eksperta.

"4)moim zdaniem mapy sa puste i gorsze- moja opinia, podzielana przez wiele osob, cz
                          tak jest kazdy zdecyduje sobie sam. Wieksze mapy maja swoje plusy i minusy "

I w tym duchu cały czas... Skoro to Twoja OPINIA, to bądź łaskaw nie wygłaszać
                          jej jak prawdy objawionej i faktu niezaprzeczalnego. Istnieje gigantyczna
                          różnica między mapą złą, a mapą dużą. Zła mapa, to taka, która faworyzuje jedną
                          stronę, utrudnia rozgrywkę, zamiast ją urozmaicać, tudzież (jeśli jest duża)
                          jest tak skonstruowana, że przeciwnicy muszą się szukać jakoś długo. Jeśli mapy
                          w BC2 takie nie są, to nie masz podstaw do nazywania ich kiepskimi. Możesz je
                          nazwać niepasującymi Tobie, ale nie kiepskimi.

"5)stwierdziles ze moja opinia, nie jest opinią kompetentnego konsolowca, wiec
                          napisalem ci ze jezeli chodzi o fpsy-myslisz sie. W BC gralem malo bo gra mi sie nie
                          podobala i wyleciala z konsoli, tyle. obie czesci "

Znów uczymy się czytać:

"A ja znów mówię - irrelevant on PC. Dla mnie nie ma to żadnego znaczenia, więc o
                          konsoli się nie wypowiem. Niech tylko jakiś kompetentny konsolowiec napisze, czy
                          to przypadkiem nie jest kwestia przyzwyczajenia. "

Po pierwsze - gdzie Ty tu widzisz nazwanie Ciebie niekompetentnym?
                          Po drugie - jak możesz uważać się za kompetentnego, skoro doświadczenie z CoD
                          masz ogromne, a z BC znikome? To przecież oczywiste, że po tak długim czasie
                          radziłbyś sobie świetnie nawet grając stopą. Oczywiste jest też, że w BC będzie
                          Ci grać trudniej, bo się przyzwyczaiłeś do innego stylu. Dlatego moja prośba
                          pozostaje w mocy - niech ktoś, kto mniej więcej tyle samo grał w CoD i w BC
                          powie, czy to przypadkiem nie jest tylko kwestia przyzwyczajenia.

"6)nie pisalem o bugach tylko o "geography glitch" czyli mowiac po polsku ,
                          wchodzeniu
                          pod lub w kamienie , budynki itp. WYDAJE mi sie ze mozliwosc niszczenia otoczenia
                          moze powodowac takie losowe bugi- jak to bedzie zobaczymy, jest to mało istotne. "

Wiem, że nie pisałeś o bugach związanych z bronią. Pytanie tylko, czemu? Skoro
                          właśnie z tym MW2 ma problem? Zresztą nieważne. Jak sam piszesz - WYDAJE Ci się.
                          Jak przestanie Ci się wydawać, a zaczniesz mieć pewność, czyli po pojawieniu się
                          pełnej wersji na rynku i rozegraniu pierwszych kilku tysięcy rozgrywek, to wtedy
                          się odezwij, ok? Bo na razie nie bardzo jest o czym mówić. A jeszcze jedno - czy
                          ten system rozwalania ścian w BC1 produkował dużo glitchy (oczywiście nie licząc
                          niezawalających się budynków)?

"7) regeneracja zdrowia jest moim zdaniem plusem, kazdy moze miec inne zdanie.
                          Akurat w serii cod , ilosc zycia i sila broni jest lepiej dobrana niz w BC "

Właśnie, każdy może mieć inne zdanie - ja wyraźnie napisałem, że regeneracja to
                          powód dla którego JA nie kupię tej gry. Nigdzie nie przesądzałem, że to wada czy
                          coś.

I na czym polega to lepsze dobranie hp i siły broni?

"8) jak nie bedziesz kupował gier, ktore lubi don to wiele nie pograsz bo on probuje
                          prawie wszystkiego zeby wyrobic sobie opinie . BC2 tez pewnie kupi- obys zdazyl
                          przed
                          nim. "

Czytamy, czytamy...

"Wiem, że jak don lubi grę fpp, to nie mam co się nią interesować."

Jak LUBI grę FPP. Rozumiesz różnicę? Błagam, nie każ sobie tego
                          tłumaczyć... A BC2 pewnie nie kupi.
                          • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 04.01.10, 00:04
                            @wypisany
                            A BC2 pewnie nie kupi.
                            ---
                            kupię smile Dla czwórki świrów/głównych bohaterów big_grin i dlatego że BC1 było
                            boskie big_grin

.... więc chyba faktycznie albo musisz kombinować "jak tu kupić grę przed donem"
                            , albo właśnie okazało się że nie kupujesz BC2, bo ja to kupię i już wiesz, że
                            tą gra "nie masz co się nią interesować" devil
                            • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 04.01.10, 00:12
                              Wiem, że gra ma szanse, bo wielokrotnie już pisałeś, że BC, podobnie jak BF2
                              jest dla Ciebie nudne. A mnie BF2 urzekło. Oczywiście jako gra arcade.
                              • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 04.01.10, 00:20
                                @wypisany
                                Bad Company nie jest dla mnie nudne... dla mnie nudna jest multiplayerowa
                                beta BC2...
                                Bad Company było boskie smile
                                ale fakt - multi w bc2 na razie nie planuję tknąć, ale wierzę w to, że twórcy
                                BC2 pójdą po rozum do głowy i będą tryby zbliżone do DM czy TDM w MW2. - wtedy
                                będę w to grać i w multi

czy jeśli tak się stanie-> będą takie tryby w BC 2 a ja będę w to grać, to czy
                                wtedy spalisz swój egzemplarz BC2? devil
                                • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 04.01.10, 00:46
                                  No ja właśnie o multi cały czas piszę. Skąd mam wiedzieć, jaki będzie single? A
                                  jak Tobie się spodoba, to Twoja sprawa. Póki co jest tak, że jak chwalisz FPSa,
                                  to z czystym sumieniem go olewam, a jak narzekasz na nudę, to zaczynam się
                                  interesować.
                          • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 02:15
                            tak, insynuowałes. czyli niewprost mowiles ze nie ma takiej opcji, gdybys kiedys odpalil
                            cod mw1, cod WaW, lub MW2 byloby dla ciebie oczywiste ze taka opcja istnieje.Brak tej
                            wiedzy dyskredytuje cie jako osobe oceniajaca serie COD-jako że nigdy w nia nie grales
                            (mowie od 4 i o multi. singla tam moze sobie odpaliles).
                            opinia o kampowaniu i mapach i sterowaniu jest powszechna wśrod osob GRAJACYCH
                            w obie te gry, (ja akurat swoja wiedze na ten temat mam od listy znajomych z ps3 oraz
                            forum IGN). Nie da sie pewnych rzeczy ocenić i udowodnić ponad wszelka watpliwosc
                            (jak ci udowodnie ze ludzie campuja w BC2?) dlatego podaje swoje odczucia i innych,
                            doswiadczonych w graniu w te tytuły osob. To jest forum, ktore słuzy do wyrazania opinii.

moja opinia -
                            "moim zdaniem mapy sa puste i gorsze- moja opinia, podzielana przez wiele osob, czy
                            tak jest kazdy zdecyduje sobie sam. Wieksze mapy maja swoje plusy i minusy "
                            twoja odpowiedz-
                            "Skoro to Twoja OPINIA, to bądź łaskaw nie wygłaszać
                            > jej jak prawdy objawionej i faktu niezaprzeczalnego" - typowa demagogia, wpadajaca
                            w bełkot

Nie nazwales mnie niekompetentym ale wynikało to z twojej wypowiedzi.Przykład? "niech
                            sie wypowie osoba nie będaca debilem" - niby nie nazywasz kogos debilem ale kazdy by
                            to tak odebrał

caly czas podajesz argument,co jest irrelevant na pc- czy nie rozumiesz ze BC2 jest gra
                            konsolowa, robiona z mysla o konsolach? to nie jest battlefield2. Ten czas sie skonczył i
                            juz nie wroci, chcesz zyc przeszloscia project reality i SS witaja i czekaja.

pisalem o bugach w geografii bo o tym byla dyskusja, chcesz liste bugów w mw2? znam
                            ja na pamiec.oto kilka- care package glitch, elevator na kilku levelach, 1887 akimbo,
                            jevelin, infinate ammo i wiele wiele innych. No i co? Wychodza patche, jak ktos oszukuje
                            to wychodzisz i git. Na ps3 w kazdym momencie gra pol miliona osob, na iksie pewnie ze
                            3x tyle.problemu ze znalezieniem gry nie ma.
                            Wiesz dlaczego tyle osob gra w call of duty? bo to jest dobra gra, nie bez wad ale jest to
                            aktualnie ABSOLUTNIE najlepszy shooter typu ARCADE. Byc moze jak ktosz szuka
                            super realizmu bardziej podpasują mu inne tytuły ale z tego co słysze radosc z gry
                            zabijaja tam roznorakie bugi.
                            Ustalilismy juz, że nie lubisz calla, dona, mnie , konsol i avatara. Szkoda, ze twoja wiedza
                            na te tematy jest nikła moze zmieniłbys zdanie. out
                            • toir Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 04.01.10, 03:43
                              Nie no, z tym insynuowaniem, to chyba trochę przewrażliwiony jesteś po prostu.
                              To nie brzmiało tak, że się nie da w ten sposób grać (serwery, czat głosowy,
                              takie cuda, żeby było wiadomo, do czego to odnoszę). Fakt, wypisany bywa
                              zgryźliwy i insynuujący, ale tutaj...nijak. Ale faktycznie, w paru momentach
                              dalej też nie doczytałeś, czym mnie zdziwiłeś, bo do tej pory wyglądałeś jak
                              bardziej rozgarnięty donsmile A dalej to już przepychanka o opinie...i w sumie
                              dobrze, bo o tym jest ten wątek- co "waszym zdaniem" jest lepsze i pod jakimi
                              względami. Więc nie brońmy się przed własnym osądem, po raz pierwszy od dawna to
                              nie jest oznaka offtopowania!smile
                              • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 04.01.10, 08:03
                                @toir
                                zdaje że się kapeczkę zapędziłeś... wink

@wypisany
                                no ja o multi też smile
                                nie odpowiedziałeś mi na pytanie - co jeśli twórcy BC2 pójdą po rozum do głowy
                                i będą tryby zbliżone do DM czy TDM w MW2 (małe mapy, szybka, fajna rozgrywka
                                itd) . - bo ja wtedy będę w to grać i w multi.... czy jeśli tak się stanie->
                                będą takie tryby w BC 2 a ja będę w to grać, to czy wtedy spalisz swój
                                egzemplarz BC2?
                              • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 08:47
                                może wczoraj mialem mialem gorszy dziensmile tu sie niedoczytałem , tam sie doczytałem czegos co nie byłosmile whatever. peace to all gamers w ten smutny dzien...(pierwszy w pracy)
                                • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 04.01.10, 23:23
                                  Uff... Po kolei.

@maciuch33

"tak, insynuowałes. czyli niewprost mowiles ze nie ma takiej opcji"

Nie - pytałem, period. Naprawdę nie masz prawa mi wmawiać, co chciałem napisać.
                                  Możesz mi pisać jak zabrzmiało, ale nie co miałem na myśli. Jeśli źle
                                  zabrzmiało, to przepraszam, ale zamiary miałem czyste - dowiedzieć się chciałem.

"(ja akurat swoja wiedze na ten temat mam od listy znajomych z ps3 oraz forum IGN)"

Czyli jak Ty opierasz swoją opinię o opinię innych, to dobrze, a jak ja robię to
                                  samo, to jestem zdyskredytowany? Coś mi tu nie gra.

"(jak ci udowodnie ze ludzie campuja w BC2?)"

Gdybyś mi napisał, że rozegrałeś jakieś 50 - 100 rund i ciągle ktoś kampował, to
                                  bym uwierzył na słowo.

"dlatego podaje swoje odczucia i innych, doswiadczonych w graniu w te tytuły osob"

A jak ja tak robię, to źle. Hmm...

"typowa demagogia, wpadajaca w bełkot "

Nie, to nie jest demagogia. Demagogią jest podawanie swoich opinii jako faktów.
                                  Ja tylko proszę Cię, żebyś trzymał się obiektywnych kryteriów, a kiedy zaczynasz
                                  oceniać, żebyś wyraźnie to zaznaczał. Śmiało - znajdź chociaż jedno miejsce, w
                                  którym wygłaszam opinię i przedstawiam ją jako obiektywny fakt.

"Nie nazwales mnie niekompetentym ale wynikało to z twojej wypowiedzi.Przykład?
                                  "niech
                                  sie wypowie osoba nie będaca debilem" - niby nie nazywasz kogos debilem ale kazdy by
                                  to tak odebrał "

Byłoby naprawdę łatwiej, gdybyś nie szukał brutalnego ataku w każdym napisanym
                                  przeze mnie zdaniu. Prośba o kompetentnego konsolowca była rzucona w przestrzeń
                                  i w ogóle nie myślałem o Tobie, pisząc to. Ale chcesz się czuć atakowany zewsząd
                                  jak PiS, to proszę bardzo.

"caly czas podajesz argument,co jest irrelevant na pc- czy nie rozumiesz ze BC2
                                  jest gra
                                  konsolowa, robiona z mysla o konsolach? to nie jest battlefield2. Ten czas sie
                                  skonczył i
                                  juz nie wroci, chcesz zyc przeszloscia project reality i SS witaja i czekaja. "

No tak, zapomniałem, że BC2 na peceta nie wyjdzie. A nie, czekaj...

"ABSOLUTNIE najlepszy shooter typu ARCADE. Byc moze jak ktosz szuka
                                  super realizmu bardziej podpasują mu inne tytuły ale z tego co słysze radosc z gry
                                  zabijaja tam roznorakie bugi. "

Dla mnie najlepszy nie jest, więc z tym "ABSOLUTNIE" trochę przesadzasz. I nie
                                  chodzi o rozgrywkę, chodzi o regenerację. Dla mnie regeneracja w trybie multi
                                  jest fatalnym rozwiązaniem i nawet Combat Arms będzie dla mnie wygrywało z MW2
                                  przez to. Poza tym, mnie urzekła BF2 (jako gra arcade), a styl się nieco różni,
                                  nie? To naprawdę jest kwestia gustu. Poza tym ArmA2 już nie cierpi z powodu
                                  bugów - odpowiednie patche już powstały.

"Ustalilismy juz, że nie lubisz calla, dona, mnie , konsol i avatara. Szkoda, ze
                                  twoja wiedza
                                  na te tematy jest nikła moze zmieniłbys zdanie. out "

Z tej listy zgadza się tylko call, reszta jest mi obojętna (w ogóle skąd Ci się
                                  wziął ten avatar?).

"nie odpowiedziałeś mi na pytanie - co jeśli twórcy BC2 pójdą po rozum do głowy
                                  i będą tryby zbliżone do DM czy TDM w MW2 (małe mapy, szybka, fajna rozgrywka
                                  itd) . - bo ja wtedy będę w to grać i w multi.... czy jeśli tak się stanie->
                                  będą takie tryby w BC 2 a ja będę w to grać, to czy wtedy spalisz swój
                                  egzemplarz BC2? "

Nie nawykłem do odpowiadania na głupie pytania, ale zrobię wyjątek. Jeśli twórcy
                                  BC2 wprowadzą nowe tryby, to będę przeszczęśliwy, że gra się rozwija. Jeśli
                                  przypadną mi do gustu, to będę grał, jeśli nie to nie. A jeśli po wydaniu usuną
                                  te tryby, które mnie będą się podobały, to po prostu sprzedam tę grę, albo będę
                                  czekał na mody. Naprawdę potrzebowałeś mojej odpowiedzi? Nie byłeś w stanie
                                  domyślić się, że zachowam się racjonalnie?
                                  • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: 77.255.16.* 05.01.10, 00:26
                                    krotko bo sie spiesze
                                    -niech bedzie ze pytales- teraz juz wiesz ze taka opcja jest,
                                    -moja opinie oparlem na wlasnych wrazeniach oraz osob ktore graja w te gry naprawde
                                    duzo i z ktorych zdaniem sie licze
                                    -halo tez wyszlo na pc... BC jest robiony z mysla o konsolach
                                    -dla ciebie moze nie jest najlepszy ale jako ze nawet nie grales to pozwole sobie
                                    zignorowac twoje zdanie. Miliony innych osob twierdza inaczej.
                                    -reszta nie do mnie wiec na to nie odpowiadam
                                    • wypisany Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 05.01.10, 00:42
                                      "-moja opinie oparlem na wlasnych wrazeniach oraz osob ktore graja w te gry naprawde
                                      duzo i z ktorych zdaniem sie licze "

Ja też - BC2 - Paweł Płaza. MW2 - don (liczę się z jego zdaniem. Znaczy jak
                                      zachwala FPP, to unikam).

"-halo tez wyszlo na pc... BC jest robiony z mysla o konsolach "

Rewelacyjny argument, zaiste. Teraz powinniśmy ustalić, o czym myśleli twórcy
                                      gry, podczas projektowania. Może napisz, czemu jest tworzony z myślą o
                                      konsolach? Bo jest zręcznościowy? To na PC tylko symulacje są? Nie. Więc co
                                      takiego stricto konsolowego jest w tej grze? Bo ja nie wiem.

"-dla ciebie moze nie jest najlepszy ale jako ze nawet nie grales to pozwole sobie
                                      zignorowac twoje zdanie. Miliony innych osob twierdza inaczej. "

A ja pozwolę sobie zignorować zdanie milionów ludzi. Bo to, że komuś udało się
                                      dopasować do zbiorowego gustu, nie czyni produktu obiektywnie najlepszym. Czyni
                                      go tylko obiektywnie najpopularniejszym.

"-reszta nie do mnie wiec na to nie odpowiadam "

Rozumiem, że na to już nie odpowiesz:

"Byłoby naprawdę łatwiej, gdybyś nie szukał brutalnego ataku w każdym napisanym
                                      przeze mnie zdaniu. Prośba o kompetentnego konsolowca była rzucona w przestrzeń
                                      i w ogóle nie myślałem o Tobie, pisząc to. Ale chcesz się czuć atakowany zewsząd
                                      jak PiS, to proszę bardzo."

"Nie, to nie jest demagogia. Demagogią jest podawanie swoich opinii jako faktów.
                                      Ja tylko proszę Cię, żebyś trzymał się obiektywnych kryteriów, a kiedy zaczynasz
                                      oceniać, żebyś wyraźnie to zaznaczał. Śmiało - znajdź chociaż jedno miejsce, w
                                      którym wygłaszam opinię i przedstawiam ją jako obiektywny fakt. "

Jak wolisz... W sumie cieszę się, że się ze mną zgodziłeś w tych kwestiach.
                                      Zawsze to jakiś postęp.
                                      • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 05.01.10, 08:35
                                        @wypisany
                                        podoba mi się jak podpisujesz te swoje wypowiedzi smile np. ostatnią
                                        tak ładnie to do twoich wypowiedzi pasuje.... devil
                                      • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 09:40
                                        masz tu wypowiedz kolesia z DICE może on bedzie dla ciebie chociaz jakims autorytetem: When DICE played with prone on consoles other players were nearly impossible to see while prone (until it was too late), and the matches often resulted in a camping festival between the defending team and the attacking team, complete with smores and campfire songs. The overall atmosphere felt slow, and the game wasn’t at its full fast-paced potential. When DICE played the matches with the prone turned off, it forced camping players to put more thought into their hiding spots, and it gave the attackers less of a disadvantage being able to see who was shooting at them and resulted in more fast paced gameplay.

dlatego usuneli lezenie , dalej jest opisane ze wersja na pc i konsole nie beda takie same(pc dostanie wiecej)

Ja bardziej mowilem o kilkudziesieciu osobach a nie pawel -don ale ok, tobie pewnie wystarczy mniejsza próba do uogólnienia.

czasami cos jest najpopularniejsze bo jest najlepsze. Wg ocen graczy,readaktorow i generalnie znaczącej wiekszosci osob jest to NAJLEPSZY shooter, jak i najpopularniejszy. Mozesz sie nie zgadzać- jestes w mniejszości, mozna powiedziec ze wyjatkowym rodzynkiem nawet.

Nie musze szukac atakow w twoich wypowiedziach , one same mnie znajduja. Porowanie do PISu? wow, jak mam to skomentować? Do kazdej bzdury sie nie odniose

Jak pisze ze cos jest moja opinia to wyraznie to zaznaczam, jak pisze ze jest to opinia innych a sam nie wiem to również to zaznaczam- klania sie czytanie ze zrozumieniem.
                                        Jak sterowanie w grze wg mnie jest zrypane (np killzone2) to wrzucam to w googla i jezeli inni sadza tak samo to wiem, że to nie moje widzimisie ale cos co naprawde ma miejsce. To, ze komus to odpowiada - ok , ale mojego zdania to nie zmienia.

jeszcze raz zeby bylo jasne, bc2 ma szanse byc naprawde dobra gra, moim zdaniem zapewnia mniejszy fun niz mw2 ale zobaczymy. Jak ktos oczekuje realizmu, wspolpracy itp - good luck , ta seria idzie w strone COD.
                                        • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 05.01.10, 21:16
                                          Pro Uno:
                                          wypisany
                                          "wierzę w to, że twórcy BC2 pójdą po rozum do głowy i będą tryby zbliżone do DM czy TDM jak w MW2. - wtedy będę w to grać i w multi"

Napewno będzie Squad Deatchmatch - 4 drużyny po 4 osoby, każda drużyna na każdą wygrywa ta która pierwsza osiągnie wymaganą ilość Fragów.

Pro Due
                                          maciuch333
                                          "masz tu wypowiedz kolesia z DICE może on będzie dla ciebie chociaż jakimś autorytetem: When DICE played with prone on consoles other players were..."

Równie dobrze możesz zamienić "consoles" na PC's gdyż ten tekst tłumaczy jedynie że zrezygnowali z leżenia z powodu dużego kamperstwa a nie dlatego że jest to gra robiona na konsole. Duże mapy mają to do siebie że jak się położysz to jesteś praktycznie nie widoczny tzn. patrząc na ciebie od przodu jedyną strefą trafienia jest twoja głowa a na tak dużych mapach traf sobie celnie w małą "kropeczkę" snajpera zanim on cię dorwie. Prawdopodobnie dlatego zrezygnowali z leżenia.
                                          • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: 77.255.29.* 05.01.10, 22:07
                                            tzn nie do konca, nie dalem calej wypowiedzi bo byla dluga, pisali ze z powodu nizszej
                                            rozdzielczosci na konsolach gorzej widac male punkty pochowane na mapie i lezenie
                                            bylo bardziej dokuczliwe. Na poczatku w wersji pc mialo byc lezenie, byc moze jeszcze
                                            wprowadza. Ten tekst sie bardziej dotyczyl faktu ze w BC2 jest duzo campowania,
                                            (znajomi mowia na niego Camp-city) nie roznic miedzy pc a konsolami- moze troche zle
                                            to przytoczylem. Sami kolesie z DICE chca jakos usunać murkowanie sie z karabinem i
                                            czekanie bo to nigdy nie jest fununcertain co innego tactical sniping co innego campowanie i
                                            ciagle giniecie nie wiadomo skad z rak kolesi co graja 24/7 bez mozliwosci nawet
                                            dodarcia do nich
                                            • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 05.01.10, 22:29
                                              Mnie tam jakoś brak leżenia w BC2 nie przeszkadza, jeden guzik mniej do wciskania i nie będzie dzięki temu irytujących taktyk typu Jump-Prone czy Bunny Hop jak zwał tak zwał wiadomo o co chodzi.
                                              • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: 77.255.29.* 06.01.10, 00:45
                                                troche pomieszales 2 rzeczy - bunny hopping to bieganie i skakanie(pomysl
                                                unreal ,quake) dropshotting to strzelanie z kladzeniem sie (cod , szczegolnie W@W) mi
                                                tam wisi kladzenie sie, wazne zeby sie dobrze gralo. Problemem z lezeniem w BC2 jest
                                                to ze mapy sa duze-ergo idzie sie czesto daleko wiec snajper ma duzo czasu i miejsca
                                                zeby cie odstrzelic bo nie masz kiedy i za co sie schowac. W mw2 jest duzo ciezej
                                                snipowac na wiekszosci map. czy to plus czy minus -tu kazdy wg uznania osądzi
                                                • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 06.01.10, 19:19
                                                  Snajper w MW2 ma prościej jeżeli chodzi o cele gdyż mapy są mniejsze i bardziej przewidywalne gdzie pojawi się wróg, natomiast ma przesrane jeżeli chodzi o obronę, po zabiciu przez snajpera w 1-2 min. po respawnie jesteś już za jego plecami devil

Zaś w BC2 Snajperowi jest trudniej trafić w ruchomy cel, ze względu na większe odległości i opadanie pocisku ale też trudniej zajść takiego snajpera od tyłu jeżeli usadowi się w dobrym punkcie. No i samo to że w BC2 niema Spot-ów Snajperskich, no może oprócz często używanych wzniesień terenu, ale za to w mieście nigdy nie wiadomo skąd dopadnie cie snajper bo miejsc jest po prostu multum. MW2 w tym punkcie jest mocno przewidywalne każdy już w większości zna miejsca w których trzeba uważać na snajperów.
                                                  • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 08.01.10, 17:17
                                                    don_wroc_love 29.12.09, 08:40
                                                    może być tak:
                                                    MW2 zarabia tryliony miliardów, BC2 przechodzi kompletnie bez echa twórcy na nim
                                                    tracą-> powstaje MW3 jeszcze fajniejsze niż MW2 a twórcy BC2 zastanawiają się
                                                    jak tu odrobić straty-> powstaje BC3 w stylu MW2.

Call of Duty MMO
                                                    I Jeżeli to okaże się prawdą to kto tu do kogo się będzie upodabniał ? bo raczej nie sądzę żeby COD MMO z wielkim otwartym światem obeszło się bez pojazdów tongue_out
                                                  • Gość: Niegłupi Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 15:24
                                                    Fanem Call of Duty jestem odkąd powstała pierwsza część. Co roku, gdy powstaje
                                                    nowa część idę do sklepu i kupuję. Nigdy się nie zawiodłem na CoD, niestety nie
                                                    ma takiej części, która by mnie powaliła na kolana. Nie mam swojej ulubionej,
                                                    gdy wychodzi kontynuacja, po prostu zaprzestaję gry w wersję ją poprzedzającą i
                                                    gram w najnowszy produkt. Tak od zawsze, od premiery MW2 przestałem grać w CoD
                                                    WaW i zacząłem pocinać w CoD MW2.

W grudniu 2009 kolega mi wysłał trailer Battlefielda Bad Company 2. Bardzo mnie
                                                    zaciekawiła ta produkcja. Zacząłem oglądać coraz to nowsze filmiki z rozgrywek
                                                    BC2 na YouTube i mimo sentymentu do CoD'a opadła mi szczęka. Najprawdopodobniej
                                                    kupię BC2, ale jeszcze poczytam recenzje i pooglądam pare relacji z gry.

Poruszaliście często wątek dotyczący tego, która gra wg. was jest bardziej
                                                    realistyczna. Otóż wiadomo, iż obie nie są ani trochę realistyczne, ale MW2
                                                    zapewne zawiere o wiele więcej denerwujących elementów w rozgrywkach
                                                    multiplayer, aniżeli Battlefield. M.in wielkim błędem (według mnie) jest AKIMBO
                                                    w MW2. Dla niewtajemniczonych : trzymamy dwie bronie tego samego rodzaju w obu
                                                    rękach. Jest to okropnie drażniące. Grasz, i co chwilę jakiś "PRO" wyskakuje zza
                                                    rogu i sprayuje w ciebie (Spray and Pray) jak szalony. Wątpię, żeby w BC2 do
                                                    czegoś takiego mogło dojść.

Mimo, że CoDa szanuję bardziej od Battlefielda, to BC2 wywarło na mnie o wiele
                                                    większe wrażenie niż MW2.
                                                  • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 21.01.10, 16:37
                                                    Popieram wypowiedź "Niegłupiego" dokładnie to samo poczułem po zakupie MW2 oraz gdy zobaczyłem pierwsze filmiki z Bety PS3 BC2.

Dzisiaj na GameTrailers.com/ pojawić się ma filmik promujący kampanię Singleplayer w BC2 więc zobaczymy czym nas zaskoczą gdyż singiel w BC był naprawdę "zabawny" big_grin

A już 28 stycznia zaczyna się Beta PC BC2, kluczyk już mam (dzięki zamówieniu pre-ordera w gram.pl) i nie mogę się doczekać przetestowania gry na własnej skórze.
                                                  • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 22.01.10, 09:48
                                                    Niecałą godzinę temu pojawił się filmik promujący singla BC2 link poniżej:
                                                    Exclusive Single-Player Reveal Trailer

Trailer niczego sobie ale martwi mnie jedna rzecz no a właściwie dwie:
                                                    - z trailera nie widać aby akcja z pierwszej części łączyła się z dwójką, kto grał w BC ten wie o co chodzi (ukradli, uciekli i nadal są w wojsku ???)
                                                    - no i jakoś nie widać tego Humoru który był zawarty w jedynce
                                                    no ale już niedługo więcej Gameplayu jak wynika z informacji na Twiterze:

OfficialBFBC2
                                                    Thx RT @geoffkeighley: bit.ly/4NH23X Exclusive Bad Company 2 single player trailer is up on GT.com. Much more gameplay coming soon.

więc może dowiemy się czegoś więcej.
                                                  • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 22.01.10, 11:44
                                                    PS
                                                    na GameTrailers pojawił sie nowy odcinek GT TV w którym jest sporo informacji na temat kampani singiel w BC2 i trochu o multiplayer

Chapter 1: Twos Company
                                                    Chapter 2: Battlefield Mirth
                                                    Chapter 3: Tanks for the Memories
                                                    Chapter 4: The Thin Red Online
    • Gość: 4N0 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 13:34
      Nie grałem w bad company. Zaś rozgrywce w MW zdecydowanie brakuje realizmu. Jest
      efektowna, ale kompletnie nie życiowa. Jedyne co chyba dobrze symuluje to
      wejście w g**** i zachowanie pod ostrzałem wroga - czyli nie wiemy co się dzieje.
      Polecam zabawę w asg żeby przekonać się jak wygląda prawdziwa walka (w asg
      brakuje jedynie huku i dymu). Wbrew pozorom gry, w których wydaje się, że jest
      dużo kampowania, albo strzałów "z nikąd" które nas zabijają przybliżają dużo
      lepiej pole walki niż rzeczone MW. MW promuje kozakowanie, a na polu walki nikt
      nie ma na to ani odwagi, ani siły. Jeśli troszkę nie na temat to trudno tongue_out Takie
      luźne refleksje.
      PS. grałem w betę MAG i tam generalnie mi się podobało.
      • Gość: MS Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: 195.150.94.* 22.01.10, 14:56
        > Polecam zabawę w asg żeby przekonać się jak wygląda prawdziwa walka (w asg
        > brakuje jedynie huku i dymu)

Oraz nudy, głodu, strachu, bezsilności kiedy wróg zamiast walczyć "dziesięciu na
        dziesięciu, i żadnych snajperek!" popija herbatę patrząc jak bateria Katiusz
        załatwia sprawę i tego wyjątkowo głupiego uczucia gdy słyszysz narastający
        chrzęst gąsienic a największy kaliber w Twojej grupie to 5,56 mm...
        • Gość: Niegłupi Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 13:11
          Cholera, właśnie straciłem cały szacunek do Modern Warfare 2. Od trzech dni nie
          mogę sobie pograć w multiplayer, ponieważ gdy włączam, wyskakuje mi ERROR. Nic
          nie robię tylko siedzę całymi dniami szukając solucji na forach internetowych,
          niestety nikt nic nie wie! Reinstalowałem gre dwa razy, nawet próbowałem używac
          różnych cracków pobranych z internetu, nic nie pomaga! Wygląda na to, że w tą
          pieprzoną grę już sobie nigdy nie pogram! Najgorsze jest to, że nie tylko ja mam
          ten problem, a Infinity Ward ma nas w DUPIE. Pisałem do Support Team, niestety
          otrzymałem gó...aną poradę w stylu "Przeinstaluj grę, zainstaluj najnowsze
          sterowniki do karty graficznej". Szkoda gadać!
          • Gość: maciuch333 Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 15:08
            kup sobie konsole i po problemie...Ale niee, granie na pc jest bezproblemowe i cacy,
            RAZ by takie cos mi sie stało i bym wypieprzył gre przez okno, szkoda zycia na
            szarpanie sie z debilna maszyna. Mi np kiedys bonjour z itunes zmienial ustawiania DNS
            i ciagle mi internet w domu siadał - i weź sie domyśl , gdyby nie fora to normalny
            uzytkownik by poległ momentalnie
            • gam-er Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 23.01.10, 17:06
              Bardzo wiele zależy od tego w jaki sposób gramy: Bieganie po całej mapie i strzelanie do wszystkiego co się rusza będzie bardziej pasować do dynamicznego MW2, natomiast jeśli ktoś uwielbia leżeć plackiem na dachu budynku ze swoją snajperką, to śmiało polecałbym mu najnowszy tytuł od szwedów.
              • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 24.01.10, 03:13
                Pro Uno - leżeć plackiem się nie da bo niema leżenia tongue_out
                Pro Due - a siedzenia na dachu budynku też nie polecam bo zabijesz jednego to po odrodzeniu wbije ci nóż w plecy albo rozwali cały budynek za pomocą np. czołgu devil

I w MW2 i w BC2 jest taka sama zasada: Kill -> zmiana miejsca -> kill -> zmiana miejsca ... itd. nigdy nie siedzi się długo w jednym miejscu.
                • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 25.01.10, 16:40
                  Dwa ciekawe i obszerne testy BC2 (w porównaniu do MW2)

CD Action
                  GameZilla
                  • drake84pl Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 25.01.10, 16:47
                    + jeszcze jeden Gry Online oraz informacja i filmik na temat trybu Squad Rush Battlefield Blog
                    • don_wroc_love Re: Battlefield BC2 vs Call of Duty MW2 26.01.10, 08:39
                      @drake84pl
                      no powiem ci, że mnie kolejne informacje o BC2 coraz mniej cieszą...
                      szczególnie te zdania:

"A co z trybem single player, o którym do tej pory twórcy Bad Company 2 za dużo
                      nie mówili? Cóż, widocznie jest on dla nich mniej istotny, ale nie znaczy
                      to, że traktują go po macoszemu."

"Zmieniło się też co nieco w rozgrywce. Widać, że twórcy odeszli od części
                      swoich ciekawych pomysłów w stronę
                      – stety lub nie – Call of Duty. Nie ma
                      więc leczenia się strzykawką, które zastąpiła automatyczna regeneracja zdrowia.
                      Poziomy nie są już tak otwarte (nie trzeba więc jeździć po pustych
                      planszach, aby dotrzeć do celu), mniejsza jest swoboda poruszania się i wyboru
                      strony, z której chce się zaatakować"

chociaż i tak to kupię... za bardzo polubiłem czwórkę bohaterów, żeby ich ot tak
                      olać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka