Założyłem ten temat gdyż chciałbym się dowiedzieć który tytuł według was jest lepszy (chodzi mi tu bardziej o Multiplayer).
W jednym zgodzimy się wszyscy że obydwie pozycje są Shooterami, które jak by nie patrzeć jednak się od siebie różnią choć należą do tego samego gatunku.
Battlefield od zawsze był grą z wielkimi mapami i możliwością prowadzenia pojazdów a w BC doszło do tego jeszcze niszczenie otoczenia dzięki temu mamy więcej możliwości ataku ale tym samym mniejsze możliwości obrony nigdy nie wiadomo skąd nadejdzie nieprzyjaciel. Niemniej rozgrywki w nim są spokojniejsze (co niektórym może wydawać się nudne) ale nabierają na sile gdy wszyscy gracze skumulują się w jednym punkcie, tak więc jest tu coś dla każdego. Graficznie jest ok choć wydaje mi się że niektóre modele postaci jak i broni są troszku "plastikowe" a mapy w niektórych miejscach są po prostu puste ale za to dźwięk odgłosy wybuchów, czy choćby echo gdy wchodzimy do pomieszczeń jest oszołamiające.
Call of Duty stawia bardziej na rozgrywkę Close Quarters, mapy tutaj są mniejsze a rozgrywka szybsza (dla niektórych nawet za szybka) i bardziej emocjonująca. Nie zaznamy tu ani chwili spokoju nawet na większych mapach zawsze coś się dzieje, zawsze musimy być czujni i mieć się na baczności a co za tym idzie bardziej wczuwamy się w grę. Niema tutaj co prawda pojazdów (oprócz nagród za Fragi takich jak np. AC-130) ani możliwości destrukcji otoczenia ale za to MW2 rekompensuje to grafiką zarówno modele postaci jak i broni mają dziesiątki szczegółów i wydaja się bardziej realistyczne a lokacje dopracowane i nie tak opustoszałe jak w BC2.
A jakie jest wasze zdanie ?
P.S.
a może gdzie dwóch się bije (BC2 i MW2) tam trzeci korzysta (nadchodzący Medal of Honor)