Dodaj do ulubionych

Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe

• Gość: kajot Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: *.dyn.optonline.net 21.01.10, 16:06
      heh, jaka optymalizacja kodu? SS co ty pleciesz

gry sie poprostu zatrzymaly na tym etapie, bo konsole sa na tym etapie, a z x na pc przenosi sie latwo. nagle jak sie pojawi nextnext gen konsol to nagle wszyscy bedziemy musieli wymienic grafiki a takie systemy w rekomendowanych to bedziemy z lezka w oku ogladac. to nie kod zoptymalizowany, to nasze pecety sa poprostu o 3 generacje do przodu.
    • slawomir.serafin Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 21.01.10, 16:29
      @kajot - jak pojawiła się obecna generacja konsol, to nie musiałem nic wymieniać, bo już wtedy miałem komputer mocniejszy od Xbox360, więc... o czym ty w ogóle mówisz?
    • cienki_bolek_2 Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 21.01.10, 16:34
      Po prostu wstyd wypuścić grę która miałaby wymagania wyższe od Crysis'a sprzed 2 lat. Chociaż niektórzy (np RockStar - GTA IV) wstydu nie mają ...
    • wojtas022 Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 21.01.10, 16:37
      kajot@:

Taaa...GTA IV też się "zatrzymało na tym etapie" a jakoś high end'owy sprzęt nie mógł jej ogarnąć (dopiero po kilku[nastu?] patchach jakoś to chodzi) wniosek - nie każdemu chce się optymalizować - tak jak mówi Sławek.
    • b4sh Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 21.01.10, 17:16
      @slawomir.serafin:

"@kajot - jak pojawiła się obecna generacja konsol, to nie musiałem nic wymieniać, bo już wtedy miałem komputer mocniejszy od Xbox360, więc... o czym ty w ogóle mówisz?"

kajkot ma rację, API Xboxa360 to trochę podrasowane DirectX9c, ale były różnice między PC a X360.

Chrzanisz głupoty, że miałeś PC lepsze od X360 w pod koniec 2005 roku.

tnij.org/flgr - to jest 11 stronicowy tekst o hardware w X360. Przeczytaj 11 stronę, tam masz napisane "dlaczego jeszcze nie na PC".

Karty podobne do Xenosa (scalak od grafiki X360) na PC wychodziły w drugiej połowie roku 2007 - GeForce 8, Radeon seria HD2000 - obsługiwały unified shaders.

NO ALE pan Sławomir już pod koniec 2005 roku dysponował PCtem lepszym od X360... Wie wszystko najlepiej i ma najlepszy sprzęt.
    • Gość: xcx Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.10, 17:34
      b4sh bzdury pier...sz za przeproszeniem, podrasowane dx9 na xklocku? co najwyzej okrojone i nie bede ci tu podawal artykulow omawiajacych to zagadnienie bo jestes takim bucem ze i tak nie zrozumiesz...
    • Gość: EatMyShit Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: 62.233.182.* 21.01.10, 18:08
      "To miło, że raz na jakiś czas komuś się chce zoptymalizować kod, prawda? Aliens vs Predator, z tego co widziałem, nie odbiega efektownością od większości współczesnych gier, choć też nie poraża i nie oferuje orgii opcji i efektów graficznych - ale i wymagania ma skromne, nawet bardzo skromne. I dobrze, każdy będzie mógł sobie zagrać."
      Jak mnie wku...a takie podejście, to może do końca świata róbmy gry z przeciętną grafiką i niskimi wymaganiami sprzętowymi. W Crysisa też każdy mógł zagrać tylko chyba wszyscy zapomnieli że można sobie ustawić detale na low, no ale jak "na moim" kompie gierka nie idzie na very high to znaczy że jest źle zoptymalizowana... LUDZIE NIE WSZYSCY MUSZĄ GRAĆ NA MAX DETALACH ! Mnie osobiście szlag trafia że po Crysisie nie wyszła żadna gra która mogła by mu dorównać, nie wspominam już o tym że mogła by być lepsza graficznie.
    • b4sh Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 21.01.10, 18:29
      @xcx: szukasz tematu zastępczego? Mowa jest o tym czy Sławek miał pod koniec roku 2005 sprzęt mocniejszy od konsol.

A jeżeli bardzo ci przeszkadza słowo podrasowany, zamień je na dostosowany, przystosowany, zmieniony - to nie ma kompletnie znaczenia w tym kontekście. Mój, błąd - użyłem złego wyrazu. Nie wziąłem pod uwagę, że może trafić się ktoś kto będzie chciał roztrząsać tą kwestię.

A artykuł możesz przytoczyć, nie bój się o moje zdolności poznawcze. bucu.

• Gość: liść w karczycho U Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: *.ver.abpl.pl 21.01.10, 18:39
      Nie wyszła, bo konsole ssią i już więcej nie pociągną, a na samego PC nie opłaca im sięsmile Khie Khie
    • orgazm_proboszcza Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 21.01.10, 18:56
      jak wyżej... grafa w nowych produkcjach pozostaje identyczna (ob. konsole), a deweloperzy nie optymalizują kodu - w końcu na PC sprzedaje się tylko parę procent całości

A co do AVP to szczerze wolałbym dostać doskonałą rozgrywkę a nie niskie wymagania
    • Gość: Derick Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: *.chello.pl 21.01.10, 19:48
      No nie wiadomo czy będzie tak "różowo" na zalecanych, przy rozdiałce 1920x1080, AA4x i 16x aniso, plus transparent AA, HDR i full cieniowaniu, bo już nie pragne lepszych algorytmów alisingu... Zagrać pewnie pójdzie, ale jak będzie się grało, to wielka niewiadoma..?
    • Gość: sex Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 21:04
      sex
    • Gość: ja Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: *.acn.waw.pl 21.01.10, 21:23
      Małe te wymagania i dobrze zawsze wyczepiaste gry takie mają
    • Gość: EatMyShit Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: 62.233.182.* 21.01.10, 21:26
      @Derick
      Pewnie każda karta z 1GB pamięci pociągnie tą grę w 1920x1200, aa4, af16 i max detalach.
    • merv Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 22.01.10, 09:05
      @Derick

Jak słyszę ludzi którzy chcą dla FullHD jeszcze AA włączać to mnie śmiech ogarnia - po co? Ja gram zwykle w 1280x1024 i gry wyglądają dobrze i gładko.
    • darth_raven Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 22.01.10, 09:25
      Dla mnie te wymagania są tak małe, że wydają się zaniżone.
    • slawomir.serafin Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe 22.01.10, 14:10
      Mowa jest o tym czy Sławek miał pod koniec roku 2005 sprzęt mocniejszy od konsol.

------

na sprzęcie pana Sławka dało się włączyć AA x16, na przykład i osiągnąć wyższe rozdzielczości niż 1280x720, czyli już wtedy przewyższał większość gier wydanych na Xbox360 teraz, w ciągu ostatnich sześciu miesięcy. Jeśli to nie oznacza "mocniejszy", to co oznacza, hę?
    • Gość: betterstranger Re: Aliens vs Predator - wymagania sprzętowe IP: 91.150.139.* 26.01.10, 01:19
      @Sławek S

no z ta opytmalizacja kodu to luksus w dzisiejszych czasach jest...

ej a pamietacie jak pierwszy hitman byl 'zoptymalizowany'?=D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka