Dodaj do ulubionych

Kompromitacja CDprojekt

06.02.10, 20:16
Jak zapewne wiecie CDPROJEKT zorganizował w tym roku konkurs EFEKT SERII 2.
Wyniki tego konkursu ogłosił wczoraj na swojej stronie... Nikt nie spodziewał
się chyba, że zwycięskie pracę okażą się tak...denne (z całym szacunkiem dla
ich twórców). Inni uczestnicy konkursu słusznie zawiedzeni zaprezentowali
swoje pracę. Zresztą co tu pisać. Oto przykład:

Jedna z prac zwycięskich:
s366.photobucket.com/albums/oo105/michalkf/?action=view¤t=1g.jpg&newest=1
Jedna z "gorszych" prac niemających szans na zwycięstwo:
img.photobucket.com/albums/v387/yosei/EfektSerii2-Projekt3.jpg
To tylko przykład. Zainteresowanych odsyłam na: www.cdprojekt.pl/news/5276/
Obserwuj wątek
    • Gość: bdg Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 13:45
      a jestes znajomym krolika? big_grin
    • branza_gier Re: Kompromitacja CDprojekt 08.02.10, 13:53
      Brawo CD Projekt !!
      Chyba dyskusja musiała być tak burzliwa, że wam się wynniki pomyliły.
      Żenada na maxa.
      Indy1000 jak się domyślam ta gorsza praca to twoja. Gratuluje! Zajebista grafa smile
      Zrób podobną tylko naśmiewającą się z CD Projektu na pewno umieszczę na moim
      blogusmile

gamesworld.blox.pl
    • Gość: zezz Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.chello.pl 08.02.10, 13:57
      No ale w takich konkursach nie liczy sie talent/technika czy wyuczone rekodzielo tylko
      pomysl i to co spodoba sie jury. Nie rozumiem placzu.
    • bosman_plama Re: Kompromitacja CDprojekt 08.02.10, 13:58
      To chyba miało zagrać na zasadzie: "tak głupie, że aż śmieszne". Nie zagrało.sciana
    • Gość: Z Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.mikolow.multimetro.pl 08.02.10, 14:21
      Może ktoś podać link do ogłoszenia o konkursie, z regulaminem i kryteriami? Bo
      mam wrażenie, że po prostu te lepsze prace nie spełniały kryteriów, wynika to
      pośrednio z ogłoszenia z wynikami.
      • slawomir.serafin Re: Kompromitacja CDprojekt 08.02.10, 14:24
        efekt2.cdprojekt.pl/
        • Gość: Z Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.mikolow.multimetro.pl 08.02.10, 14:33
          Hmm, w regulaminie nic nie ma, poza stwierdzeniem, że jury wybierze 3
          najzabawniejsze prace...

Ja tam na miejscu autora tych najciekawszych, niewybranych prac, skorzystałbym z
          tego punktu:

"6. Tryb składania i rozpatrywania reklamacji
          Złożenie reklamacji dotyczących konkursu przysługuje każdemu uczestnikowi konkursu w
          terminie 14 dni od zakończenia konkursu (decyduje data stempla pocztowego)."

smile
          • Gość: BUNCH Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.2-0.pl 08.02.10, 14:52
            A ta 3-cia praca? Gdzie jest napisane "Cenzura"?
            Co to jest? Coś zostało usunięty czy, o zgrozo, to zwycięska praca z miejsca numer trzy? (w sumie sądząc po poziomie oceniania i zwycięzcach to bym się nie zdziwił gdyby sam napis "cenzura" wygrał konkurs).
            Ale jaja, fajnie że po nich pojechaliście.
            • Gość: BUNCH Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.2-0.pl 08.02.10, 14:55
              A i dodam jeszcze, że myślałem iż miniaturka do tego newsa jest wstawiona "na bekę", ale nie! To zwycięska praca smile
              • Gość: meeron Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.globalconnect.pl 08.02.10, 15:08
                no ja tez tak myslalem uncertain
    • Gość: Ja_to_ja_Ty_to_Ty Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 15:04
      a tak w ogóle patrzyliście na "wartościowe gry" jakie są nagrodami? No śmiech na sali taki
      Mass Efect jest tam warty mniej niż jakieś żałosne egranizacje typu iron man i hulk. No ja
      nie mogę z tego.
      • Gość: alien_000 Re: Kompromitacja CDprojekt IP: 83.1.46.* 08.02.10, 15:19
        O ile praca o Jasiu w sklepie moim zdaniem jeszcze da się oglądać, to praca nr 2
        jest po prostu poniżej jakiegokolwiek poziomu. Wiele innych prac było lepszych,
        o niebo lepszych i zabawniejszych.
    • Gość: duzy maciek Re: Kompromitacja CDprojekt IP: 195.245.213.* 08.02.10, 15:27
      o ile pierwsza praca jest żenująca to druga jest trochę mniej żenująca - nie na tyle mniej
      żeby aż tak rozpaczać....
    • Gość: Simbelmine Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 15:40
      Przykre to...dowcipy o Jasiu czyli chłopcu z zaburzeniami rozwoju psychicznego sa dość
      popularne wśród młodszej młodzieży..może to 'target" dla CD projekt...ale wymowa jest
      delikatnie mówiąc niesmaczna... tak duża i bądź co bądź poważna firma powinna bardziej
      uważać...czy ktoś z CD projekt chciałby miec problemy zdrowotne natury
      psychiczno/rozwojowo/adaptacyjnej ze swoim dzieckiem?????
    • Gość: FF Re: Kompromitacja CDprojekt IP: 212.180.145.* 08.02.10, 16:30
      Mnie tam się podoba. CDP chciał przekazać ważną informację - "gry eXtra klasyka są
      drogie", a w każdym razie droższe niż normalne gry i w ten sposób im sie to udało.
      Można się czepiać formy, ale przekaz jest bardzo czytelny i docierają z tym do
      oglądającego.
      ps. nie wiem tylko dlaczego mieliby reklamować extra klasykę jako drogie gry, ale
      pewnie jest za tym jakaś głębsza myśl.
      • slawomir.serafin Re: Kompromitacja CDprojekt 08.02.10, 17:12
        @FF - to jest wielka zagadka wszechświata smile ale nie zgodzę się, że przekaz jest
        dla każdego czytelny, bo ludzie (na przykład ja) te serie kojarzą jako "tanie" i
        w pierwszej chwili odczytują ten żarcik o Jasiu na opak - dopiero gdy się
        pomyśli, o co w nim tak naprawdę chodzi, to się okazuje, że w tym kontekście
        eXtra Klasyka jest "droga" big_grin
    • Gość: alexkaktus Re: Kompromitacja CDprojekt IP: 77.255.28.* 08.02.10, 16:33
      Ma ktoś link do tej pracy na 3 miejscu? Bo chyba można zobaczyć kto wygrał...
      • Gość: mv Re: Kompromitacja CDprojekt IP: 89.174.58.* 09.02.10, 11:36
        Ej no.. co tam było na tym 3 miejscu że ocenzurowali? Scena seksu z mass effect?
        shock
    • Gość: Jakub Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.10, 16:38
      CD Projekt w każdym w zasadzie konkursie ma taki regulamin, że przepychają krewnych i znajomych królika, a Ty nic im nie możesz zrobić. Po co startować? I tak zwycięzcy są znani organizatorom przed ogłoszeniem konkursu.
    • Gość: Gość Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.kalisz.mm.pl 08.02.10, 17:56
      CDprojekt- ma prawo wybierać co im się podoba!!!!!!
    • Gość: Snejki Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.chello.pl 08.02.10, 18:01
      W cd projekt ośmieszyli się wyborem prac konkursowych, niewiele lepiej w Gamecornerze, gdzie 2 miejsce na najbardziej oczekiwaną grę zajęło Bitter Glory ...sciana
    • indy1000 Re: Kompromitacja CDprojekt 08.02.10, 18:24
      Dla wyjaśnienia dwie kwestie:

Po pierwsze zamieszczona przeze mnie "gorsza" praca nie jest mojego autorstwa.
      Stworzył ją jeden z uczestników konkursu.

Po drugie moim celem było wykazanie śmieszności wyników. Cenię CDPROJEKT i
      właśnie dlatego uważam, że taka duża i poważna firma powinna lepiej dbać o swój
      wizerunek.

Ja sam w konkursie nie brałem udziału. Pozdrawiam.
      • Gość: kukabanga Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 20:22
        Problem w tym, że ta "gorsza" praca jest beznadziejna. Ja dla przykładu wolę jednak
        tę "lepszą"...
        • indy1000 Re: Kompromitacja CDprojekt 08.02.10, 20:39
          Skoro podoba Ci się niewyraźne zdjęcie i kiepskie wykonanie... no cóż. A bardzo
          dobre wykonanie zawierające kwintesencję kilku gier nazywasz beznadziejnym...
          może ktoś kierował się podobnymi kryteriami jak Ty.
    • pit173 Re: Kompromitacja CDprojekt 08.02.10, 21:03
      Ekhm, ekhm... Marketing wirusowy, anyone?
      • bunch Re: Kompromitacja CDprojekt 09.02.10, 07:11
        Takie rzeczy się dzieją, mi kiedyś przeszedł koło nosa Xbox 360 w konkursie Cenegi.
        Link do prac konkursowych: www.bunch.2-0.pl/strony/bunch/index_pliki/grafika/grafika/niko.jpg
        Tylko w nawiązaniu do pracy zwycięskiej.
        • bunch Re: Kompromitacja CDprojekt 09.02.10, 07:13
          W konkursie chodziło o to, by wydrukować plakat poszukiwanego Niko (bohatera gry GTA IV), przywiesić go w ciekawym miejscu i zrobić zdjęcie. Autor najciekawszej pracy wygrać miał Xboxa360 wraz z grą GTA IV. Brałem udział w tym konkursie i po ogłoszeniach wyników jestem trochę zawiedziony. Wyniki konkursu, zwycięskie i najciekawsze prace, możecie zobaczyć tutaj. Moje dwie prace, które wysłałem są jako pierwsze (nie wiem czy akurat kolejność ma jakieś znaczenie) w dziale "Inne ciekawe prace". Ale przejdźmy do sedna... Patrząc na zwycięską pracę, śmiało stwierdzam, iż moja praca była lepsza. Weźmy pod uwagę wszystkie szczegóły zwycięskiej pracy, przeanalizujmy i wydajmy opinię. Tylko jeden policjant, babcia czy biedronka wywarły na jury aż takie wrażenie by dać tej pracy pierwsze miejsce?
          • Gość: zezz Re: Kompromitacja CDprojekt IP: *.chello.pl 09.02.10, 13:20
            smialo stwierdzasz ze twoim zdaniem twoja praca byla lepsza big_grin czyli zupelnie z dupy
            argument dla jury ktore ma zupelnie inne zdanie na temat "lepszosci" prac w konkursie.

Co do tej "lepszej" pracy do konkursu cdp - oprocz tego ze technika czy talent autora
            wyraznie lepsza to praca rownie gowniana jak tamte zwycieskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka