Dodaj do ulubionych

Koniec Xbox Live!

08.02.10, 11:44
Nie rozumiem tego placzu, przeciez teraz prawie kazda gra multiplayerowa jest uzalezniona od infrastruktury wydawcy - i przez to praktycznie kazda gre mozna w kazdej chwili wylaczyc.
Obserwuj wątek
    • orgazm_proboszcza Re: Koniec Xbox Live! 08.02.10, 11:54
      to "tylko" konsola poprzedniej generacji gdzie rozgrywka wieloosobowa nie była priorytetem tongue_out
    • Gość: ER Re: Koniec Xbox Live! IP: *.icpnet.pl 08.02.10, 12:31
      xboxlive, steamy to tak naprawde tylko i wylacznie ograniczenia i chec sprawowania kontroli nad graczami.
      Cale szczescie, ze majac pieca nie jestem zmuszony do korzystania z takich GOWIEN.
    • Gość: BlahFFF Re: Koniec Xbox Live! IP: *.pl 08.02.10, 12:42
      Wciaz zostaje KAID, to nie to samo co XBL, ale po sieci wciaz grac mozna ;P
    • slawomir.serafin Re: Koniec Xbox Live! 08.02.10, 12:46
      @pukacz80 - w tym sęk, że tutaj wyłączają wszystkie gry jednym ruchem
    • Gość: Gacopierz Re: Koniec Xbox Live! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 12:48
      Ech, uroki konsol. Twórcy sami sobie grób kopią. I niby dlaczego miałbym teraz kupować X-box 360? Ok, powiedzmy, że jestem nawet gotowy płacić idiotyczny abonament za to co mogę mieć za darmo na kompie, ale kupię konsolę a tu za parę lat wyciągną mi wtyczkę bo wyjdzie jakiś x-box 720? Wniosek jest prosty, mam was tam gdzie wy mnie, Microsoft.
    • Gość: galnospoke Re: Koniec Xbox Live! IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.10, 12:58
      Pozdrowienia dla wszytkich milosnikow dystrybucji elektronicznej. Bedziecie nastepni.
    • Gość: bdg Re: Koniec Xbox Live! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 13:42
      @SS
      hehe, torrenty misiu, torrenty ale swoja droga, zobaczcie, sony zrobilo zabezpieczenie nie do zlamania, nie ma torrentow a na klocka sa i co widzialem, ze playstation sie sprzedalo o 6 mln mniej egzemplarzy niz klocek, co to oznacza, a no tyle, ze nastepny klocek bedzie bardzo zabezpiecznony, ludzie sa kretynami serio
    • ciastoludek Re: Koniec Xbox Live! 08.02.10, 16:18
      Smutne.
      Wielkie korporacje się nami bawią, to fakt.
    • Gość: wookie203 Re: Koniec Xbox Live! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 16:31
      Tak te rzeczy są po to żeby wyciągać kasę od graczy, steam, płatny live. Nie dajmy się oszukiwać, kupmy PlayStation big_grin. Albo lepiej grajmy na PC.
    • Gość: lol Re: Koniec Xbox Live! IP: *.multimo.pl 08.02.10, 16:40
      Za chwile sławku moze być bedziesz palcił za wynajem dedykowanych serverów dla gier na pc a mody kupisz sobie jako dlc.:d. Live to jeszce nic żalować to najbardziej nalezy tych co za takiego badziwia jak World of warcraft płacą:d
    • slawomir.serafin Re: Koniec Xbox Live! 08.02.10, 16:52
      Za chwile sławku moze być bedziesz palcił za wynajem dedykowanych serverów dla gier na pc a mody kupisz sobie jako dlc.:d

------

za moda nigdy nie zapłacę nawet grosza inaczej niż w formie dobrowolnego datku. A za serwer płaciłem jak byłem w klanie i był nam potrzebny, czyli może przez jakiś rok z siedmiu czy ośmiu kiedy czynnie gram w gry wymagające serwerów smile
    • Gość: PodreptałWąsem Re: Koniec Xbox Live! IP: *.as.kn.pl 08.02.10, 19:01
      To XBOX Live jest płatny? Ja myślałem, że skoro już się zapłaciło za grę, to potem ma się darmowy dostęp do tej usługi. Zdzierstwo.

Ale z tym Steamem mnie zadziwiacie. Myślałem, że ta usługa jest darmowa. I że płaci się tylko wtedy, gdy kupuję się grę drogą elektroniczną.
    • Gość: Dared00 Re: Koniec Xbox Live! IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.10, 19:09
      Skoro można selektywnie odłączyć Live! dla starej konsoli to można by też rozdzielić obie jego wersje i ulepszać tylko tą dla Xbox 360, prawda?
      _____
      Nie można. Selektywne odłączenie polega po prostu na wyłączeniu obsługi Live w konkretnych grach, tak jak np. EA zrobiło z Facebreakerem. Nie da się na przykład zrobić, żeby jedna gra obsługiwała max. 100 znajomych (a z tym problem ma np. Halo 2), a inna milion. Jakby tak się dało, to byłoby tak od początku.
    • Gość: zzzZZZzzz Re: Koniec Xbox Live! IP: *.chello.pl 08.02.10, 19:11
      Na pc też już są poczynione kroki, które pozwalają wydawcom kontrolować, kto, gdzie i kiedy może grać, a kiedy mu tego multiplayera uśmiercić. A będzie jeszcze gorzej! Oczywiście banda oszołomów będzie pisać, że to dla twojego dobra ...
    • Gość: bosz Re: Koniec Xbox Live! IP: *.chello.pl 08.02.10, 19:48
      serafinowi stanął po tym jak to napisał. +
    • ciastoludek Re: Koniec Xbox Live! 08.02.10, 19:49
      @zzzZZZzzz
      Takimi oszołomami są fani firmy Infinity Ward (Activision), która robi właśnie to co napisałeś.
    • Gość: kolo Re: Koniec Xbox Live! IP: 77.255.121.* 08.02.10, 22:24
      Buahaha steam płatny? kto wam takich pierdół naopowiadał
    • Gość: ER Re: Koniec Xbox Live! IP: *.icpnet.pl 10.02.10, 16:13
      @lol
      Live to jeszce nic żalować to najbardziej nalezy tych co za takiego badziwia jak World of warcraft płacą:d
      ------------------------------------------------------

a co myslisz ze rozwijanie contentu co miesiac w postaci kilku giga jak i utrzymywanie serwerow nic nie kosztuje ? 60zl na dwa miesiace to naprawde bajonska suma. Chciales zablysnac a zrobiles z siebie idiote, gratulacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka