Dodaj do ulubionych

Wstydzę się Polaków w grach online

IP: *.privacyfoundation.de 22.02.10, 19:20
Nitix w mini forumowym artykule tu
gamecorner.pl/game_forum/02,3031,107601901,107601901,Polacy_najlepsi_w_grze_.html
pyta o sukcesy Polakow w grach online, przyrownujac je do sukcesow
sportowcow. Jest to fajne, ale w wiekszosci przypadkow w grach online raczej
wstyd ogarnia mnie widzac dziesiatki dzieci Neo, obrazajacych lamanym
angielskim kogo popadnie.
Albo pytajacy "Som jacys Polacy?". Az mam ochote czesto ukrywac swoja
narodowosc. Slyszalem gdzies ze Polacy sa podobnie zle odbierani w grach jak
Rosjanie czy Brazylijczycy.

Jak myslicie skad to sie bierze? I tez macie takie doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • kali005 Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 00:50
      A o jakich grach mowisz? Serwery oficjalne? Gram rekreacyjnie w kilka
      strzelanek, fakt spotkalem polakow, ale bez ekscesow smile
      O dziwo nawet podczas mojej krotkiej znajomosci z WoWem, nie uswiadczylem
      zadnych dzieci Neo smile
      • Gość: ZB-yn Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.e-wro.net.pl 23.02.10, 10:50
        Chodzi mi o rozne gry - od online Call of Duty, poprzez WOWa, Guilds Wars itd.
        Ja nie mowie ze wszyscy sa tacy. Mam wrazenie ze jednak to sie troche zmniejsza
        (dzieci dorastaja?) Ale wciaz spotykam wyzywanie innych po polsku, totalne
        olewanie zasady english only itd
        A moze ja mam jakies zle doswiadczenia i pecha wpadania na dziwnych Polakow, juz
        sam nie wiem
        • Gość: bdg Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 12:19
          pooknij sie w glowe typie, jak to Polacy wstydza sie za wszystkich, o jacy Ci sa
          zli, albo prosci, albo jeszcze inni bo to Polacy, za to niemcy albo angole, to
          taka kultura, sikajaca w fontanny, wyzywajaca kobiety od kurew, gosciu tym
          tekstem udowodniles, ze ja wstydze sie za ciebie
          • Gość: plum Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 82.139.159.* 23.02.10, 12:29
            Uderz w stół a nożyce się odezwą big_grin
            • Gość: asga Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 15:44
              Tyle ze on ma racje w duzej mierze. Zostala w nas chyba jakas postkomunistyczna wiara w Zachod, ze tam wszystko diametralnie lepsze , insze i w ogole bardziej cywilizowane. Ok, ten stereotyp nie wzial sie z nikad - tam faktycznie pewnie "sumaryczna kultura" jest wyzsza.
              Ale tak samo jak i u nas kmiotow nie brakuje.

Sam zachowujac sie kulturalnie iles razy spotkalem sie z chamami z Kanady i Francji (jakos tak mi utkwilo przy okazji porazek w Warcraft 3 smile ). I co, napiszecie ze to rodacy sie podszywlai ?
              • Gość: THR Jasne ze sie wstydze. IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.02.10, 20:24
                Jasne ze sie nie podszywali, chamstwo i drobnomieszczaństwo jest wszędzie....
                jednak , a pisze to z pelnym doświadczeniem... w grach darmowych, gdzie nie
                trzeba ani płacić (aka wykazac sie widza na temat j angielsiego zeby zaplacic
                online) tak jest mi WSTYD!!!

Jak juz wyzej napisałem chamstwo jest wszędzie, rownie z tak jak piszeszz usa
                kanada, reguły nie ma, ale jak english only to moze jednak english only.

Co chce zauważyc to normalnego zachowania nie zauwazamy tak bardzo bo jest
                normalne, ale jak ktos przegina pałke, to sie to widzi i to kole w oczy, kto by
                to nie był. Tym chyba dodatkowo bardziej boli jak na głownym czacie jakiejś gry
                czytamy "ch... k...a w d....e je.... mać bla bla bla"

Wiec tak takie zachowanie nie jest dla mnie niczym innym jak to co przedstawiają
                brazyle. Totalny angielski analfabetyzm, pisanie w swoim jezyku na shoucie (choć
                możnaby w PMach)

W grze w którą od dłuższego czasu zdarza mi sie zagrać (RYL w róznych wydaniach)
                jest polski klan, co ich cechuje? Lider jakis czas temu był ok, ale pachołki,
                piszą po polsku gdzie chcą i co chcą, obrażają ludzi (choć ci o tym nie wiedzą,
                bo nie rozumieją..) Dodatkowo niejednokrotnie łapani za cheatownia. JEsli ktos z
                was to przeczyta , w co wątpie z przyczyn oczywistych, to o was mowa NoMercy.

Nie przyznaje sie czesto polakom ze jestem polakiem bo jak widze poziom to sory,
                ale nawet nie chce mi sie gadać z takimi ludźmi... a zwróc uwagę ze sie nie
                zachowują to jeszcze sam dostaniesz chu....mi i k...ami.... inna sprawa ze jak
                angielskojezyczny gracz okaze sie chamem i prostakiem tez go olewam z punktu.

WIec reasumując są debile którzy wystawiają opinie całemu krajowi...

NIcki tez niejednokrotnie od razu świadczą big_grin i to dotyczy wszystkich nacji.
                CO myślisz jak widzisz kogos o nicku (przyklad) _AbCdEfF_? bo ja od razu
                zakłądam ze jest imbecylem smile
                • Gość: whiteland Ja gram w PolskaOnLine, darmowy mmo IP: 81.219.63.* 24.02.10, 02:01
                  Musze powiedziec, ze wiele mmo odwiedzilem te gre i tam jakos spokojnie. Czasem pojawi
                  sie jakis d3b1L ale administracja szybko dziala i wywala kmiotka. Najciekawsze, ze to gra
                  2D ale przez klimat wciagajaca. Kto chce sprawdzic, polecam:
                  • Gość: whiteland linka mi zjadlo... IP: 81.219.63.* 24.02.10, 02:02
                    sami sprawdzcie jaki maja klimacik PolskaOnLine
              • Gość: sadpanda Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 21:11
                Rację masz, bo i ja spotykam się na codzień z "zachodnim" chamstwem (moi ulubieńcy to ci, co krzyczą "banned n00b"). Już najbardziej mnie wkkk... tfu, miało być kulturalnie, denerwują Niemcy czy inni Holendrzy wypisujący, że Polacy to same hacki i czity. Najsmutniejsze jest to, że idoci są wszędzie, ale Wielki Pan Szkop czy Żabojad nie przyjmnie tego do wiadomości i będzie się kłócił, że jego narodowość jest od tego syfu wolna. A wracając do "pOLAKUF"(R): spróbuj go poprosić, żeby nie oszukiwał/zachowywał się odpowiednio. Po wiązance, jaką dostaniesz, będzie ci wstyd, że taki gnojek znalazł azyl w twoim pięknym i kochanym kraju.
              • Gość: Jax Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 151.193.120.* 24.02.10, 09:08
                Wystarczy na chwile zalogowac sie do WoW'a na serwer Burning Legion - chamstwo,
                wiesniactwo i w ogole syf (przynajmniej po stronie Hordy) - serwer ten jest
                uwazany za Polski (90% Polakow ponoc) i cala reszta go omija z racji wlasnie w/w
                zachowania Polakow - obecnie widac trend ucieczki wiekszosci Polakow na inne
                serwery - im mniejsza Polska populacja tym lepiej
          • ja-kub Odezwało się dziecko Neo :) 23.02.10, 15:27
            LOL, .neoplus.adsl.tpnet.pl
            • Gość: m Re: Odezwało się dziecko Neo :) IP: *.icpnet.pl 23.02.10, 15:59
              to znaczy wg ciebie, że jak ktoś ma internet przez neostradę to jest
              upośledzony? może nie ma innej możliwości? no ale myślenie niektórych boli
              • Gość: K'paxianin Re: Odezwało się dziecko Neo :) IP: *.ias.bredband.telia.com 23.02.10, 18:19
                > to znaczy wg ciebie, że jak ktoś ma internet przez neostradę to jest
                > upośledzony?
                wg. mnie tak. ;p Są lepsi ISPs od komunistycznej TP.
                • Gość: TT Re: Odezwało się dziecko Neo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 19:38
                  Muszę Cię zdziwić ale czasem ludzie naprawdę nie mają wyboru. Na przykład miałem
                  neta w GTC-Energis, oczywiście na kablu tpsa, w pewnym momencie straciłem neta
                  bo tpsa podłączyła za dużo abonentów do centrali i mnie olali bo nie byłem u
                  nich, GTC nic nie mogło zrobić a tpsa nie chciała nic zrobić. Dopiero jak
                  podpisałem umowę z tpsą to odzyskałem neta. Tak więc nie obrażaj innych,
                  ponieważ możesz sam wyjść na upośledzonego.
                • Gość: franek Re: Odezwało się dziecko Neo :) IP: *.chello.pl 23.02.10, 20:53
                  Ja twierdze, że jak ktoś nie ma myszki fatality czy innego razora to jest upośledzony
                  umysłowo - bo nie używa tego czego ja. Mam nadzieję, że zrozumiałeś aluzję.

Co do ISP. Korzystałem z liveboxa (komp plus notebook przez wifi), teraz korzystam z
                  UPC (8bit) - nie dam złego słowa powiedzieć o TepSie. Przyjemni ludzie na infolinii,
                  transfer nie spadał nigdy ponizej 1Mbit (wtedy mialem 1Mbit). Urzadzenie tez był fajne.
                  Profesjonalizm.
                  Spróbuj dodzwonić się za to do UPC....do tego te okazjonalne pady netu. W sumie nie
                  narzekam, ale smieszy mnie i drażni jak ludzie narzekają na TPSA.
                  • Gość: K'paxianin Re: Odezwało się dziecko Neo :) IP: *.ias.bredband.telia.com 23.02.10, 22:37
                    > Ja twierdze, że jak ktoś nie ma myszki fatality czy innego razora to jest upośl
                    > edzony
                    > umysłowo - bo nie używa tego czego ja. Mam nadzieję, że zrozumiałeś aluzję.
                    To zdanie mnie nie obraża, ponieważ to twoja opinia, a dla mnie możesz sobie
                    myśleć jak chcesz. Obraziłbym się gdybyś próbował mnie zniesławić. (bezpośredni
                    atak na moją osobę, lub specyficzną, wąską grupę osób do której należę)

Przeczytaj sobie wypowiedź TT
                    (gamecorner.pl/game_forum/02,3030,107698303,107753998,Re_Odezwalo_sie_dziecko_Neo_.html)
                    to przekonasz się, że TP stosuje nieczyste zagrywki rodem z totalitarnego
                    systemu - jak nie z nami to przeciwko nam. Moim zdaniem P.Kulczyk i tak się tym
                    nie przejmuje, ponieważ ma firmy przynoszące większe dochody niż TP. Gdyby
                    chciał to już dawno zainwestowałby w lepszą infrastrukturę.
                • Gość: tomek Re: Odezwało się dziecko Neo :) IP: *.gecon.com.pl 24.02.10, 06:30
                  Gość portalu: K'paxianin napisał(a):
                  > wg. mnie tak. ;p Są lepsi ISPs od komunistycznej TP.

No i właśnie tą wypowiedzią pokazałeś , że jesteś dzieckiem Neo. Bo przede
                  wszystkim nie rozumiesz definicji Neo
                  • Gość: K'paxianin Re: Odezwało się dziecko Neo :) IP: *.ias.bredband.telia.com 24.02.10, 07:59
                    Sam jesteś dziecko Neo, ponieważ nazywasz tak przypadkowych ludzi. ;p Ja jestem
                    tylko 'internetowym rasistą'. (ocenianie grupy ludzi na podstawie ISP)

PS. Podkreśliłem wyraz "grupy", aby nie było wątpliwości, że nie należę do tych
                    przygłupów z lat 30. którzy przy ocenianiu ludzi bardziej cenili uśrednioną
                    informację* o grupie niż specyficzne informacje* o jednostce.

*Informacja jest zawsze albo prawdziwa albo fałszywa.
              • ja-kub Re: Odezwało się dziecko Neo :) 23.02.10, 20:22
                Myślenie najwyraźniej Pana boli, panie M.
                To głupia, niegramatyczna wypowiedź w połączeniu z IP z Neostrady stanowi powód
                do żartów i potwierdzenie stereotypów o dzieciach Neo.

A alternatywa zawsze jest.

Mieszkałem parę lat na wsi, w czasach gdy neo dopiero wchodziło i było sto razy
                gorzej z netem niż teraz.
                Zebrałem paru łebskich chłopaków i sami sobie zrobiliśmy sieć na wsi, a łącze
                kupiliśmy od jednego z hurtowników.

No ale trzeba ruszyć główką i działać, a nie pokornie pochylać główkę jak plebs
                z czworaków i brać co Pan ze dwora da.
          • Gość: Misza Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.hbi.pl 24.02.10, 08:34
            przeczytaj raz jeszcze. na spokojnie swój post. zobaczysz, ile w nim agresji.
            Prawda jest dość smutna - dość często nasi "rodacy" robią przysłowiową siarę.
            Przykład? Wczoraj, "runes of Magic" - na kanale "world" dwóch takich wtyka sobie od p..zd, c..ów itp
            Pieknie. Jest po prostu pięknie...
        • Gość: plum Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 82.139.159.* 23.02.10, 12:27
          Ostatnio gram w bete BC2 na polskich serwerach i ogólnie dzieciarni za dużo nie
          widziałem, chyba za trudna dla nich gra, wcześniej garłem w Warhammera Online i
          wogóle nie pamiętam aby były przypadki "dzieci Neo". Wydaję mi się, że ten
          problem występuje głównie w WoWie i darmowych mmo wink
          • william_dr Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 12:55
            W WoWie też jest trochę dzieci, ale gadanie na globalu po polsku nie jest
            zabronione o ile to nie jest spam. To chyba tak jak wszędzie, dużo jest
            wpieniaczy, ale kiedy słyszysz, że jesteś naab lub debil od gościa co nawet grać
            nie umie to sie słabo robi.
            Inne narodowości mają podobnie, choć muszę przyznać że na polaków bardziej
            zwracam uwagę.
          • Gość: franko Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.chello.pl 23.02.10, 20:55
            To nie jest problem dzieci neo, tylko problem synalków tatusia. Niedojrzałych, małoletnich
            gnojków z postawą roszczeniową.
        • Gość: Siemion Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 14:55
          Powiem, że bardzo różnie bywa... w pierwszym CoD czasem trafi się polska dzieciarnia,
          co bluzga ile wlezie (i dostaje bana, bo na szczęście jestem adminem), ale jest sporo
          naprawdę porządnych Polaków. Raczej nie można tego za bardzo generalizować, bo tak
          na dobrą sprawę to reguły moim zdaniem nie ma.
        • Gość: WB po buraki hodują dzieci zamiast wychowywać IP: 81.210.87.* 23.02.10, 17:28
          zdziczenie i degeneracja, potem latają z kosami po ulicach i piszą XD
        • Gość: mohaa Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.cht-bng-013.adsl.virginmedia.net 23.02.10, 19:19
          z mojego bardzo dawnego medalowego doswiadczenia to na polskich servach sie po
          prostu nie gralo... A jak na nas ulubiony 4star wbijali sie jacys rodacy to bylo
          zenujaco.... Z drugiej strony mowimy o poczatku lat 00 smile
      • Gość: q-ku Polacy w samolotach klaszczą gdy pilot wyląduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 17:13
        cało

to chyba ta sama grupa zachowań
        obciach
        • Gość: Maciek Re: Polacy w samolotach klaszczą gdy pilot wylądu IP: *.colc.cable.ntl.com 23.02.10, 17:54
          No wlasnie nie do konca - ostatnio lecialem z londynu do kopenhagi i tez pol
          samolotu klaskalo . Prawda jest taka , ze na nie lubia w sieci , szczegolnie
          angole , bo jestesmy jak irlandczycy 21 wieku . Ja sie kidys dla klocilem ,
          szczegolnie jak nawalony w coda gralem , teraz skupiam sie na grze . A na pc ,
          to zawodowka , to prawda .
      • Gość: 31latek to jest normalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 21:32
        kazdy mając 13-16 lat (kazdy z nas 30 latków) siedząc przed kompem w latach 90
        również nie skąpiło wulagryzmów na czatach (bo gier online to jakoś sobie nie
        przypominam). Pozatym jesli są tu jacys fani seri SIERRA to kto nie wpisywał w
        Larrym lub police Quest - słów Fu CK dis i innych skomplikowanych zadań
        przeznaczonych dla bohatera smile ? wydaje mi sie ze kazdy małolat ma taką potrzebę
        trochę poprzeklinać bez konsekwencji. przecież jakby sie mama dowiedziała ze
        taki szczyl uprawia taki język to by karę 2 tyg nie wychodzenia z domu dosatł
        • Gość: Tomek Re: to jest normalne IP: *.gecon.com.pl 24.02.10, 06:37
          Gość portalu: 31latek napisał(a):

> kazdy mając 13-16 lat (kazdy z nas 30 latków) siedząc przed kompem w latach 90
          > również nie skąpiło wulagryzmów na czatach (bo gier online to jakoś sobie nie
          > przypominam). Pozatym jesli są tu jacys fani seri SIERRA
          --------------------
          Echhh łezka się zakręciła smile Chyba poszukam jakiegoś Questa w sieci , żeby
          powspominać wink

pozdrawiam
    • shalick Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 12:29
      Nie zauważyłem, żeby "nasi" byli szczególnie bardziej chamscy. Jak dla mnie
      chamstwo jest ponadnarodowe smile
      • Gość: autor Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.chello.pl 23.02.10, 12:35
        tylko widzę jak mój mały brat gra w metina ahha co tam się dzieje,1 raz
        widziałem tekst w grze (szukam dziewczyny)ogółem metin to raj
        przedszkolaków.Moglibyście zrobić artykuł o tej żenującej grze i żenujących
        graczach.
        • Gość: :/ Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.02.10, 12:39
          Zgadzam sie z autorem...
          cóż...w MW2 polskiego chamstwa jest za duzo. Każdy zdrowy na umysle to potwierdzi...
          • Gość: gość Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 14:34
            Potwierdzam ;/ To jeden z powodów dla których odinstalowałem MW2 i czekam na BC2.
            Reszta z nich jest związana z rozgrywka więc mniejsza o to ;p
      • Gość: KToś Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 16:49
        Jak dla mnie to najwięcej ''neo kidów'' jest w darmowych grach internetowych np.
        metin2 , bo ja np. w CoD 4 Dzieci neo nigdy nie widziałem, i moim zdaniem nie tylko w
        polsce jest dużo tych dzieci.
      • Gość: albin Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.bos.east.verizon.net 23.02.10, 17:52
        I masz racje,dalismy sie zepchacna margines zaraz po wojnie.Zachod wraz z rosja
        bardzo o to zadbali bysmy nic nie znaczyli.
    • aryman222 Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 12:36
      niestety chamstwo nie do końca jest ponadnarodowe. jak się gra to widać skąd jest
      najwięcej wulgaryzmów i braku kultury. rządzą w tym względzie rosjanie i ukraińcy, ale tuż za
      nimi jesteśmy my - polacy. tu nie trzeba być socjologiem by wiedzieć dlaczego tak jest... im
      bardziej sfrustrowana młodzież (perspektywy, otoczenie...) tym więcej chamów
      rozładowujących się online. niby lepiej online niż na ulicy, ale cóż...
      • Gość: zezz Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 12:50
        Chamstwo i prymitywizm byly i beda ponad podzialami/narodowsciami w grach online, z
        drugiej strony w kazdym kraju ludzie sie bardziej czepiaja swoich niz tych z zagranicy.
        Bariera jezykowa i lepsza znajomosc "wlasnego" podworka. Swoja droga ja nie
        rozumiem tego "english only" .. 10lat temu tez mi to przeszkadzalo (gadanie np po pl) i w
        sumie nie wiem czemu. Jezlei ktos pisze/mowi w swoim jezyku tzn ze to nie jest do mnie,
        wiec mnie to nie powinno obchodzic i mnie nie obchodzi. Ogolnie sam wolalbym by
        wiekszosc miedzy soba gadala po swojemu, a jak cos sie ma do ogolu to po eng. Tak
        samo jak nie podsluchuje ludiz w autobusie to nie musze rozumiec co kazdy pisze na
        chacie smile
    • blackvampyre Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 12:41
      Ja swego czasu namiętnie grałem w Quake Wars i muszę przyznać, ze dość często
      trafiałem na Polaków na różnych serwerach. W 90% przypadków byli to naprawdę w
      porządku ludzie, z którymi świetnie się grało w jednej drużynie, a łamany
      angielski nie przeszkadzał. Pełna kultura, zgranie i zero problemów. Zaś te 10 %
      zjeb*w na szczęście było szybko eliminowanych przez czujnych modów albo przez
      szybkie głosowanko wśród graczy. I problem z głowy. Poza tym, z doświadczenia
      wiem, że wystarczy zagadać na teamspeaku do gościa i po paru zdaniach juz wiesz,
      czy z tą osobą da się grać, czy lepiej ją zmutować. <br />
      <br />
      Jedna z zabawniejszych historii z Polakiem w roli głównej, jaką pamiętam -
      graliśmy na serwerze jakiegoś szkockiego klanu. W naszej drużynie był Polak
      (mieszkający tam), który nawet nieźle grał. Ale okazało się, ze w drużynie
      przeciwnej gra.. jego żona, która dawała mu niezły wycisk. Nabijaliśmy się
      trochę z biedaka, ale padliśmy, jak jego żona powiedziała na ogólnym, żeby facet
      poszedł przewinąć dziecko, bo teraz jego kolej smile
      • Gość: ......... Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 77.255.21.* 23.02.10, 12:57
        Raz trawa spokojny Rosjanin inny razem Rosjanin cie nazwie noob bo przegrywa ale
        ogólnie mi narodowość jest obojętna.
    • Gość: BIgosss Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.chello.pl 23.02.10, 12:51
      Tibia, Tibia i jeszcze raz Tibia.... całe zło internetu winne zjawisku dzieci
      neo.devil
    • Gość: Konstantynopolitan Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.serv-net.pl 23.02.10, 12:54
      W regulaminie nieistniejącego już pewnego serwera Call of Duty jedynki był zapis
      mniej, więcej:
      "If you're Polish, mind your language. We know what k.r.a means."
    • Gość: zezz Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 12:55
      a co do ilosci idiotow w grach, to naprawde niewielu spotykam... ale tez jak ktos sprawia
      wrazenie niedorozwoja to omijam szerokim lukiem i nie wchodze w interakcje. Grunt to
      profilaktyka i magiczne ignore smile
    • Gość: kacha Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.chello.pl 23.02.10, 12:56
      Myślę że nie tylko Polacy mają monopol na chamstwo.Dużo gram w GTA 4 na ps3
      online w trybie race lub gta race i można tam trafić (jak wszędzie) na niezłych
      popaprańców. Celują w tym nowi gracze ale i tym z wyższym "rankiem" się
      zdarza.Szczególnie denerwujący jest tryb gta race gdzie można wysiąść z
      samochodu poszukać broń na ulicy i nabić trochę kasy strzelając do graczy w
      samochodach , którzy są łatwym celem (auto aim). Oczywiście nie to jest tak
      denerwujące ( w końcu to GTA i twórcy tego trybu zakładali , że gracze będą to
      robić utrudniając innym rozgrywkę ). Denerwujące jest to wtedy gdy odradzasz
      się( bez żadnej broni ) a gracz ,który załatwił cie w samochodzie już stoi obok
      ciebie i pakuje w ciebie cały magazynek i tak bez końca. Trudno jest uciec
      takiemucw... .. cwaniakowi .Również w trybie race gracze potrafią napsuć krwi.
      Jeżeli nie starcza im umiejętności, zostają w tyle na pierwszym okrążeniu to w
      ramach odwetu taranują innych graczy jadąc pod prąd. Oczywiście zawsze można
      wyjść z gry i rozpocząć nową z innymi graczami.
    • Gość: plum Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 82.139.159.* 23.02.10, 12:56
      Dodam od siebie pewną sytuację, mianowicie dowiedziałem się, że są polskie
      serwery w becie BC2, wchodzę i pierwsze co widać w oknie czatu: "spie...j", od
      razu poczułem klimat smile
      • Gość: Zepp Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.olsztyn.mm.pl 23.02.10, 15:25
        Ludzie ktorzy narzekaja na chamstwo w wowie najczesciej w tego wowa nie graja
        tudziez cisna na pirackich serverach. wink Gram 5 lat na oficjalu i prostackich
        polaczkow nie zauwazylem.

Temat juz obgadany kilkaset razy wiec nie wiem po co odgrzewac stare kotlety.
        Era dzieci neo dawno sie skonczyla.
    • Gość: bo ja wiem Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.medana.pl 23.02.10, 12:56
      Gram w multi Mw2 i raczej muszę stwierdzić, że chamstwa jest sporo niezależnie od
      narodowości. Swojego czasu grałem z flagą Polski i też jakieś austriackie buraki
      wyzywały mnie od "polnishe asloch" jak dostali po dupie.
      Po prostu rodaków-buraków łatwiej się zauważa i dłużej się pamięta, niż innych.
      Zresztą masa osób pisze w jakiś dziwnych językach, których na szczęście nie rozumiem.:-
      )
    • Gość: gosc Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 193.108.194.* 23.02.10, 13:02
      trochę z innej beczki - zagraj w pokera na jakimkolwiek popularnym kliencie - możesz
      być pewny że tam dopiero spotkasz osoby które nie potrafią przegrywać - w 95% są to
      ludzie ze stanów
      • true_kefir Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 13:25
        Ja swego czasu grałem sporo w WoWa i po niezłych gildiach się chadzało. Zaliczyłem 2
        międzynarodówki i 3 polskie gildie... przy czym odnolifowałem się skutecznie w mojej
        ostatniej - polskiej gildii... niestety każda z tych 3 była jednym, swoiskim polskim piekiełkiem
        uncertain Za moich dawnych czasów w WoWie międzynarodówki były jednak imho dużo lepsze. Kto
        nie umiał po angielsku to po prostu się nie odzywał na teamspeaku tylko ktoś mu tłumaczył
        na privie (mieliśmy takiego main tanka gildiowego, turka, za chu-chu nie kumał po
        angielsku i szef gildii, który też był turkiem zawsze tłumaczył mu wszystko na chcacie big_grin)
    • mathiuss Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 13:22
      Gralem sporo w MW1 i L4D1 na roznych serwerach i generalnie widze, ze chamstwo
      jest ponad granicami smile
      Owszem, spotkalem chamskich rodakow, ale tez i Ruskich, Niemcow czy innych
      Angoli. Spotkalem tez fajnych kolesi z tych samych krajow, z Grecji czy Szwecji,
      pogadalismy, posmialismy, naprawde spoko ludzie. Moze po prostu mialem
      szczescie, ze trafilem na te a nie inne serwery/ludzi, nie wiem.
      Ale fakt faktem, jak gdzies kiedys powiedzialem ze jestem z Polski to sie
      zaczely wyzwiska w moja strone mimo ze nikogo nie zaczepialem. Polacy chyba nie
      sa zbyt popularni i lubiani. Dlatego raczej staram sie nie przyznawac z jakiego
      jestem kraju. Jak mi sie z kims dobrze gada i gra i on pyta skad jestem, to taka
      niespodzianka nastepuje, ze tu w Polsce tez sa normalni ludzie smile
      • Gość: Sei Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.pools.arcor-ip.net 23.02.10, 13:49
        W Metinie jest pelno dzieciarni ktora jest strasznie chamska.
        Aktualnie gram w GW ale na niemieckim serwerze i musze stwierdzic ze sa bardzo
        mili w porownaniu do polskiego.
        Pozatym polacy zawsze byli ludzmi ktorzy sadza ze sa lepsi od innych,miedzy soba
        jak w porownaniu z innymi narodowosciami.
    • niutix2 Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 13:43
      Gość portalu: ZB-yn napisał(a):

> Nitix w mini forumowym artykule tu
      > gamecorner.pl/game_forum/02,3031,107601901,107601901,Polacy_najlepsi_w_grze_.html
      > pyta o sukcesy Polakow w grach online, przyrownujac je do sukcesow
      > sportowcow. Jest to fajne, ale w wiekszosci przypadkow w grach online raczej
      > wstyd ogarnia mnie widzac dziesiatki dzieci Neo, obrazajacych lamanym
      > angielskim kogo popadnie.

Wow widze, ze moj post kogos zainspirowal ! smile Akurat mi chodzilo o pokazanie, ze jest odwrotnie niz w poscie Zbyna. Pokazac ze mozemy byc z siebie dumni.

Wydaje mi sie, ze slyszac ze w Counter Strike, czy w DSj czy w Football Superstars (taka darmowe MMO, pilka 3D, jestesmy tak mistrzami swiata, w sumie baaardzo mocna konkurencja dla FIFY czy PESA ale darmowa za to) - bycie Polakiem to powod do pewnej dumy. Jest pewna roznica miedzy tym: "W regulaminie nieistniejącego już pewnego serwera Call of Duty jedynki był zapis
      mniej, więcej:
      "If you're Polish, mind your language. We know what k.r.a means." A tym: "giving the title of World Cup champions to Poland after a consistently superb performance throughout."
      footballsuperstars.com/post/event_report_-_fs_world_cup_106/
      Counter i Football Superstars pokazuja ze nie raczej nie ma sie czego wstydzic.
    • Gość: MatiQ Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 13:53
      Czy Polacy obrażają się nawzajem jak Anglicy czy Amerykanie ? Czy Ciebie kiedyś
      Polacy obrażali bez powodu ? Gdy jesteś wyzywany od imigrantów na każdym kroku
      dobrze się z tym czujesz i siedzisz cicho ? Proponuję więcej dystansu do
      problemu albo może raczej przestań przyznawać się do swojej narodowości tak jak
      mówiłeś. A ja gram w sieci tylko w MW2 na x360 i korzystam tam z opcji "mute"
      często i gęsto. Ale głównie na innych narodowościach, bo Polacy według mnie
      zachowują się w sieci należycie wink
    • azifafello Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 14:15
      W WoWa grałem może przez miesiąc z pół roku temu. Najbardziej irytujący byli
      Skandynawowie i Włosi, zwłaszcza Włosi smile W GW biegam zawsze w angielskim
      dystrykcie, bo irytuje mnie tłumaczenie (tak, lubię oryginalne wersje gier, już
      wspominałem nieraz) oraz aby uniknąć polskiej dzieciarni. Nie ma jej może aż tak
      dużo, ale czasem porozumiewają się w sposób, którego aż tak tak często nie
      spotyka się w angielskim dystrykcie.

W BC2 spotkałem może kilku polaków (rozpoznając raczej po nicku z "_pl"
      ewentualnie "szymon89"), ale tylko raz widziałem aby jeden się rzucał i
      ewidentnie lepszego gracza wyzywał od n00b'ów czy hackerów.

Ogólnie - nie wiem, ja sam osobiście nie spotkałem się jeszcze z wielkimi
      przejawami chamstwa, wsiarstwa czy kompletnego zdziecinnienia polskich graczy
      multi. Ale też nie gram w WoWa, dawno temu zarzuciłem Counter-Strike, nigdy nie
      grałem w Tibię tongue_out Więc co ja tam wiem o obecnej fali dzieciNeo?
      • Gość: Jasio Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 82.177.111.* 23.02.10, 14:53
        W Tibie grałem dawno temu, jak jeszcze było raptem kilka serwerów do wyboru.
        Jakieś 7 lat temu. Już wtedy to był "bronx" gier MMO. Teraz bałbym się tam wejść wink
    • Gość: scalak Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 14:36
      Ja gram w recedirver grid najbardzie j wkurzają mnie francuzi i wlosi którzy bekają
      pierdzą do mikrofonu
    • r4lph2 Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 14:54
      To wszystko o czym piszecie to nie problem narodowości. Jedynie brak kultury, wieku, wychowania i edukacji... Znaczna większość nastolatków w dzisiejszych czasach to, za przeproszeniem matoły bez szkoły, które edukację mają w "głębokim poważaniu". Nie dotyczy to jedynie PL, ale i wielu innych europejskich krajów. Temat można by wałkować i analizować co jest tego przyczyną, ale mi osobiście się nie chce. Mnie "skretynienie" wieku dojrzewania ominęło - może dla tego, że jeszcze wtedy nie było gier on-line ?
    • imarsis Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 14:59
      Grałem w sporo gier MMO - oficjalne darmowe Cabal, MU, 2 moons, rohan online, dark
      and light, runescape, fiesta, flyff, knight, metin2, runes od magic, Shaiya - Light &
      Darkness, Taikodom, CrossFire i cała reszta O-game podobnych,
      nigdy nie dodawałem do nicka znaczka PL - z kilku powodów:

- często taki dodatek oznaczał "wykluczenie" - nie przyjęcie do glidi / klanu / inne ceny
      trade (czasami było odwrotnie - ale tych negatywów było więcej)
      - masa graczy widząc że ktoś też ma PL w nicku odrazu startuje z tekstem "plz 100k"

Jeśli chodzi o inne zachowanie to "PL" nie odbiegają znacząco od innych graczy wink i
      liczba odzywek "noooob !!!!111" po PK jest zbliżona wink
    • ja-kub Ja nie gram z polakami :) 23.02.10, 15:25
      Po prostu unikam polskich serwerów smile

Gram głównie na angielskich, czasem na niemieckich.

Wystarczy mi bagno za oknem, w grze chce mieć relaks smile
    • Gość: Danziger Totalna agresja i olbrzymie kompleksy, frustracja IP: *.chello.pl 23.02.10, 15:25
      i niestety nie dotyczy to tylko gier online ale internetu , życia codziennego.
      • Gość: asga Re: Totalna agresja i olbrzymie kompleksy, frustr IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 15:59
        To pewnie ciagle wina komuny - nauczyla ludzi cwaniactwa, tumiwisizmu, ignorancji, a gdy sie skonczyla nadeszly od razu nieco puste , skomercjalizowane czasy. Troche czasu minie, zanim bedzie normalnie, mysle ze dopiero gdy dzieci dzisiejszych 15 latkow podrosna.
    • Gość: zygzag3 Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 138.38.137.* 23.02.10, 16:15
      Gram w WOW i bardzo zadko spotykam zle zachowujacych sie Polakow.
      Prawdopodobienstwo co do tego jest chyba takie samo jak w przypadku innych
      narodowosci.
      • Gość: dziadziutadziu Gadacie glupoty IP: 86.47.138.* 23.02.10, 18:22
        gram juz od ponad 10 lat online i z jakims super specjalnym chamstwem sie nie
        spotkalem oczywiscie zdazaja sie wyjatki ale jesli grasz na serwerze z adminem
        to nie ma problemu.. pozatym nie ma sensu z takimi ludzmi dyskutowac tylko
        poprostu ich ignorowac i jest spokoj jak to mowia nie karmic trolla smile
    • Gość: bart Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 16:42
      Bardzo często gram w Trackmanię online i muszę przyznać że z żadnym chamskim
      zachowaniem Polaków się nie spotkałem. Najgorzej w tej grze moim zdaniem
      zachowują się Niemcy, ale to pewnie z racji tego, że jest ich po prostu
      najwięcej. Z drugiej strony tam średnio jest miejsce nawet na chamstwo... Każdy
      robi swoje bez zbytniego gadania wink
      • Gość: winettu Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: 217.96.52.* 23.02.10, 22:17
        gram na polskim kurniku dlugo i duzo wiele lat przewaznie gram w gry karciane parami
        brydz,piki jest troche osob o niskiej kulturze ale nie kniecznie ta sa polacy inaczej
        mowiac polacy sie nie wyrozniaja moze raczej pozytwnie to nie znaczy ze komus sie nie
        wyrwie nie jest tak zle ... a nawet jest calkoem dobrze polakow to wstydza sie ci co
        wyjechali za granice i woda sodowa im odbila tych to ja sie wstydze devilsciana
    • Gość: dude Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.acn.waw.pl 23.02.10, 16:43
      Gdy grywałem swego czasu w CSsmirk omijałem rodzime serwery wielkim łukiem. Za to bardzo sympatycznie zawsze było na niemieckich.
    • doctrine Re: Wstydzę się Polaków w grach online 23.02.10, 16:46
      Co do WoWa: rzeczywiście, można spotkać się z krytycznymi opiniami o Polakach
      (nawet na oficjalnym forum). Wg. mnie jest tak - zdarzają się serwery na których
      jest dużo polskich graczy i serwery na których Polacy trafiają się sporadycznie.
      Myślę że pierwsza grupa to nie jest tylko nasz problem, każdy serwer na którym
      dominuje jakaś narodowość prędzej czy później zacznie irytować innych graczy.
      Polacy nie są żadnym wyjątkiem (np. JAJAJAJAJ CABRON XD).

Gorzej gdy mniejszość zachowuje się chamsko. Przykład - 5-man (random daily
      heroic) jakiego zrobiłem tydzień temu i trafiło mi się 2 polaków, z którego
      wyszedłem bo puściły mi nerwy. Pomijając kwestie ku*ew w party i gadania po
      polsku (tak jakby komenda /w i klawisz R nie istniały), niski dps, chciwość i
      lekceważące podejście do reszty graczy, brak potrzeby (i być może umiejętności)
      komunikacji z innymi po angielsku, nie mogłem zdzierżyć kolejnego wipe'a i
      ciągłego pozostawania AFK na kilka minut. Wątpię żeby większość Polaków się tak
      zachowywała, ale wystarczy kilka procent, które reszcie zrobi wieś. Poza tym z
      moich doświadczeń Szwedzi wcale nie są od nas lepsi.

A skąd się to bierze? Wg. mnie to nie żadne cechy narodowe, kompleksy itd. tylko
      kwestia wychowania. Wystarczy wyjść na ulicę i posłuchać "młodzieży" albo
      przejść się na lekcję do gimnazjum. Gdy nasz rząd robił reformę edukacji, był
      jak Shepard - nie wiedział na co się porywał.
      • Gość: codplay Re: Wstydzę się Polaków w grach online IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 17:19
        To dosc duzy problem, nie chce byc na swiecie postrzegany jako cham i prostak,a przez jakiegos 12 letniego polskiego dzieciaka, ktory Bog wie skad ma oryginal CoDa ,wyzywajacego innych zaginionym angielskim dialetkem innych obrywa caly Narod.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka