Gość: bdg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 11:08 sprzedaj gre Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lan Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 11:14 Zgadzam się. Mało tego - spotkałem się już ze zjawiskiem odrzucania/kickowania gracza przez innych patałachów z Bóg wie jakich powodów. No, chyba że nick im nie odpowiada, albo co... Żenua! Ale z innej beczki: Sławku, jaki masz nick na BF? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keep_right Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.10, 11:15 Sławku a problemy z ea online miałeś?? Bo to tragedia jakaś a co do wpisu to się zgodzę. Często też jest tak że team, który ma bronić nie broni tylko atakuje... mcomy padają jak muchy a ja biegam od jednego obj do drugiego starając się zminimalizować straty. Mam nadzieję, że jeszcze parę dni i się ludzie nauczą/dowiedzą o co kaman i pogra się komfortowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 11:15 E tam sprzedaj! Oddaj, adres mogę wysłać na maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keep_right Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.10, 11:16 @lan wlasnie jaki masz nick ? Będę wypatrywał w celowniku ;P Odpowiedz Link Zgłoś
b4sh Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 11:16 Ja miałem przyjemność grać na serwerach na których ludzie współpracowali i przechodzili do drużyny przeciwnej jeżeli trzeba było. Współpraca nawet w małych grupach układała się wzorowo Chyba miałem szczęście do serwerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navarin Re: Na szybko - samorównowaga IP: 81.219.145.* 08.03.10, 11:16 polak bez porannego narzekania nie byłby prawdziwym polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 11:18 HAHHAAAHHAHAAA Odpowiedz Link Zgłoś
snejki Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 11:18 Mam grę od trzech dni i juz 3 razy była sytuacja, że ja i moi znajomi nie mogliśmy pograć, bo były problemy z podłączeniem się do EA lub wywalało niedługo po podłączeniu się. Druga sprawa to wyszukiwanie serwerów, które jest w obecnej chwili tak spaprane, że to w Modern Warfare2 jest lepsze. Proces wyszukiwania serwerów trwa minimum minutę, nie wyświetlane są pingi (zatem nie wiadomo, czy łączymy się z serwerem w Australii, czy np. w Europie.), próba filtrowania po nazwie nic nie daje, statusy przyjaciół są wyświetlane niepoprawnie, nie można dodać serwerów do ulubionych (2 minuty "oczekiwania na dane", a w historii granych serwerów widnieją jakieś dwa serwery na które nie wchodziłem. To jest farsa co dzieje się obecnie z BF. Problem z balansowaniem teamów to przy tym pestka. Oby naprawili to w tym tygodniu, bo multi staje się niegrywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skam Re: Na szybko - samorównowaga IP: 89.231.29.* 08.03.10, 11:21 Multi jest extra, ale fakt czasem taka dysproporcja jest irytująca. Poza tym muszę przyznać, że w zasadzie nigdy nie grałem w multi (kilka razy na pirackim CS), więc gdy na początku ktoś napisał "teams?" nie miałem pojęcia o co mu chodzi.. Poza tym za dużo medyków robi kariery w wojsku, panie, a szczelać ni ma komu... PS a ja jeszcze w mojej sprawie, tj. dubbingu - w grze jest ok, nieco cicho, ale słychać (dopóki nie odwrócę się plecami do Pazury) natomiast w cut-scenkach nie słychać go w ogóle. Irytujące. A druga sprawa (kłopot? bug?), jaką odkryłem to to, że Punkbuster wyrzuca mnie z niektórych serwerów, chociaż go zainstalowałem razem z grą.. Potem ściągnąłem jakieś pliki z ichniej strony, co niby miały wszystko naprawić, ale i tak mnie wyrzucało..wtf? I co teraz z tym zrobić? who knows? anybody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogogo Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 11:23 Panie Sławku autobalance jest, tylko ze on działa tak, że tylko dołączeni do rozgrywki gracze są sortowani, wyjątkiem są dołączający z listy przyjaciół. Musi Pan znaleźć inny serv po prostu, ja polecam .pl 56 Kompania Specjalna. Jaki ma Pan nick? ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lan Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 11:40 Na .pl 56 KS grają sami mutanci. Pozytywni, oczywiście - za dobrzy dla mnie, inaczej mówiąc. Ale jak ktoś lubi ginąć raz na 10 sekund, to na prawdę dobry serwer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Na szybko - samorównowaga IP: 64.208.49.* 08.03.10, 11:40 Ja gram na PS3 i generalnie nie jest najgorzej, oczywiscie zawsze lepiej sie gra majac w squadzie ludzi ktorzy wiedza o co chodzi. Raz przy ataku w na mapie w dzungli zaliczylem z 15 wskrzeszen na jedno podejscie pod objective, punkty szly az milo Zastanawiam sie czy grajac na PS3 mozna trafic na serwer gdzie sa gracze PC? Chetnie bym sie sprobowal z ludzmi grajacymi na klawie i myszce. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 11:45 @Ian, @gogogo - KeysR, stary klanowy, z tagiem ETCS gram @keep_right - problemy z ea online miałem dwa razy - raz zdechło i nie można się było logować przez jakiś czas, za drugim razem zaś wyzerowało mi staty na chwilę. To w zasadzie tyle. @snejki - z wyszukiwarki trzeba umieć korzystać nie pozwalasz jej szukać globalnie po wejściu, tylko wyłączasz, wrzucasz filtry (np. szukanie serwerów z .pl) i bęc, po kilkunastu sekundach masz listę. Nie wiem dlaczego nie widzisz pingów, poszukaj na forach, ja nie miałem ich w becie, a teraz mam. @skam - wywal całego PB, tzn. wyczyść jego folder a potem zainstaluj go od nowa. Pomoże. Ogólnie co do problemów, kłopotów i innych - forum battlefield.pl polecam. Większość tam jest razem z rozwiązaniami, a jeśli nie ma, to można się zapytać, na pewno ktoś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lan Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 11:53 @SS - dzięki @snejki - Co do pingów: podobno wystarczy uruchomić grę na prawach administratora, ale to w Win7, nie wiem jak w innych... Odpowiedz Link Zgłoś
snejki Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 12:11 SS: Wpisywałem Poland, PL, Polska i za każdym razem (oczywiście czekając 1-2 minuty) wyszukiwało mi jakies serwery, absolutnie nie mające w nazwie tych członów (wyszukało mi z 500 serwerów, przekopawszy się przez pierwsze 50 a wśród nich żadnego polskiego, zrezygnowałem). Moja metoda to wyszukać wszystkie serwery (oczywiście zaznaczając ze 4 filtry zawężające wyniki) uszeregować alfabetycznie i szukać po nazwie (bo wiem na jakim chcę grać) Co ma zrobić osoba, które chce sobie tylko pograć, a nie kombinować ? W Mw2 klika i gra. W Bc2 musi najpierw się zalogować (bo wywala często, załóżmy ze ea online działa), potem wyszukac serwery (2 minuty), i klikać liczac, że łączy się z serwerem w europie, bo jak nie, to powrót do menu i najczęsciej kolejne 2 minuty szukania innego serwera. Spróbuję dzisiaj z tymi prawami admina uruchomić grę, może będą pingi. Ogolnie liczę, że naprawią grę, bo w trybie hardkor, gra się fantastycznie. Zupełnie inna gra niż w MW2, gra się bajecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 12:50 @snejki - wpisuj ".pl". To stara zasada jeszcze z BF 1942, że każdy polski serwer ma to w nazwie, właśnie żeby łatwiej było szukać poza tym w BC2 też masz "klikam i gram", nikt nie każe szukać serwerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogogo Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 12:50 @Gość - nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keep_right Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.10, 13:02 zeby bylo widac pingi jak masz win7 gre musisz uruchomic z uprawnieniami administratora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Na szybko - samorównowaga IP: 64.208.49.* 08.03.10, 13:06 No to szkoda, w takim razie boje sie ze za miesiac badz dwa bedzie juz malo ludzi na serwerach PS3. W sumie to wolalbym grac na PC bo wiecej opcji jest jak sie chce pocinac w to na powaznie ale niestety moj blaszak tego nie pociagnie wiec kupilem na konsole. Przy okazji, czy ktos wie co oznacza bialy kwadrat miedzy ranga a nazwa gracza? Odpowiedz Link Zgłoś
piromaniack Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 13:17 @slawomir.serafin "Klikasz i grasz" = klikasz, czekasz jakąś minutę, po czym często: a) Pojawia się pole, by wpisać w nim hasło do serwera. Mój rekord to 3 kliknięcia "join" pod rząd, które wciąż chciały mnie wysłać na zahasłowane serwery, b) EA connection lost, c) połączenie z serwerem zostało przerwane, d) PB init failure. Polecam obejrzenie tego filmiku, który dość trafnie podsumowuje sytuację: www.youtube.com/watch?v=AuMK0ca99cI Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 13:42 @piromaniack - a możliwe, nie próbowałem nawet nie lubię, jak mnie rzuca losowo po serwerach jakiś chory algorytm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lan Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 13:49 Pozostaje nam jedynie nadzieja, że przewijający się na dole ekranu w menu multiplayera tekst o tym, jak to EA jest świadoma problemów z połączeniami i jak ciężko pracuje nad ich usunięciem jest prawdziwy i coś się w najbliższym czasie zmieni. Nie rozumiem jedynie w tych, którzy mówią o CIĄGŁYCH problemach. U mnie jako takie występują jedynie w czasie weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
truten_org Re: Na szybko - samorównowaga 08.03.10, 13:50 Serwer browser. to jest na razie największa porażka BFBC2. Jak można zrobić coś tak ułomnego w 2010 roku? Historia nie pamięta gdzie grałem, brak wyszukiwania po przedziałach pingów, wg HC/normal, kraju, koszmarnie długie odświeżanie listy, pingi pokazują się dopiero po uruchomieniu na prawach admina, zaznaczony PB wyszuka bez PB i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keep_right Re: Na szybko - samorównowaga IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.10, 13:50 a mnie się właśnie gra wysypała do pulpitu... oby mi pkt zapisało Odpowiedz Link Zgłoś