Dodaj do ulubionych

Assassin`s Creed 2 - recenzja

11.03.10, 10:35
Ja już tą grę skończyłem w czasie świąt na konsoli i czytając to mam wrażenie jakiegoś "retro"
Nie mniej to najprzyjemniejsza gra w jaką grałem w 2009 (ciekawsze i szybsza od Batmana) i bardzo dobrze, ze jest na PC.
A te DRM? Nie wierzę, że to się ostoi zbyt długo skoro wszystkich wnerwia. W reedycji bedzie już offlineowa.

Polecam grę wszystkim, na pewno wersję konsolową (wkładasz plytę i grasz), którą można już taniej kupić.Z drugiej strony wersja PC ma już dodatki.
Obserwuj wątek
    • Gość: DMC Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.10, 10:42
      "Chciałoby się napisać, że grać, szkoda tylko, że gra ma to nieprzyjemne zabezpieczenie DRM..."

Po prostu... na głupotę nie ma rady, brak słów. Ja tam mogę w to nie grać, odechciewa mi się tytułów Ubi, niech pacany w końcu przejrzą na oczy, że szkodzą graczom i sobie. Jest tyle ciekawych tytułów gier, że o AA2 można zapomnieć i nawet nie myśleć. Po za tym jak grałem w AA 1 to nie zbyt mi się gra spodobała, właściwie te misje były identyczne, walka jakaś taka za łatwa, narobili szumu a tu nic specjalnego. Już nie wspomnę o tej paskudnej grafice.
      Narobili głupie nie potrzebne zabezpieczenia i nie dawno były problemy, założę się, że nie raz będą problemy. No i po co płacić za coś co nie daje komfortu gry jak im co chwile te serwery się psują tam czy cholera wie co. Rozwala mnie to, że gracze co kupili originała to ściagają cracki, i po co te DRM było...
    • Gość: mądrala Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:47
      jeśli sławek nie napisał tej recenzji to nawet nie ma co czytać bo wiadomo że nie jest obiektywna, Panie Sławku czekam na pańską recenzje bo ta jest przekupiona
    • simplex Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja 11.03.10, 10:48
      `!='

Tłumaczenie: Gravis to nie apostrof wink

pl.wikipedia.org/wiki/Apostrof#Typograficznie_niepoprawne_znaki_zast.C4.99pcze
    • Gość: Gość Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.iimcb.gov.pl 11.03.10, 10:50
      Wstawki z języka włoskiego? Przecież jedną z najpiękniejszych cech AC2 (przynajmniej polskiej edycji na PC) jest możliwość przełączenia dialogów całkowicie na język włoski (przy pozostawieniu polskich napisów)! Polecam gorąco, choć przy wstawkach z Desomdem warto wrócić oczywiście do angielskiego. Szacunek dla wydawców za (celowe? wymuszone?) pozostawienie wersji włoskiej.

Ale też garść przekleństw za (dys)funkcję DRM. Żeby uczciwy nabywca musiał czekać na logowanie po 15 min., potem nagle zmieniać hasło do konta (bo nagle stało się nieaktualne), potem czekać aż zostanie to odnotowane przez serwery Ubi itd. (moje własne przypadki z tego weekendu). Wstyd!
    • Gość: S@LI Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: 213.73.31.* 11.03.10, 11:00
      NIe "marko" tylko "makro" chyba mialo byc? smile
    • Gość: ej no Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:39
      Gra bardzo mi się podobała. Wprowadzono tyle nowych technik radzenia sobie z przeszkodami, że można przejść całość na bardzo różne sposoby. Podobały mi się misje, w których należy dojść do celu, unikając wykrycia, dawały mi chyba najwięcej satysfakcji. Przeważnie można unikać walki, wynajmując do pomocy kurtyzany, złodziei, zbirów, wstrzykując truciznę, rozrzucając pieniądze na ulicy, korzystając z zasłon dymnych. Sam stoczyłem chyba zaledwie jakieś kilkanaście dłuższych potyczek, starając się pozostawać przez cały czas incognito. Fabuła, chociaż ociera się często o absurd i - jak zauważył jeden z recenzentów - w finale dostajemy Von Danikena pełną gębą, wciągnęła mnie tak bardzo, że chciałem jak najszybciej poznać jej rozwiązanie i nie ukończyłem większości misji pobocznych, wliczając w to punkty widokowe oraz Prawdę (której odkryłem zaledwie połowę). Na pewno zagram jeszcze raz, tym razem wolniej, uważniej. Nie dlatego, że maniakalnie zbieram wszystkie acziki, a dlatego, że bieganie po renesansowych miastach daje mi mnóstwo frajdy.

Co do problemów z logowaniem, zdarzyły mi się tylko raz. Na szczęście miałem w odwodzie BC2, więc nie dały się specjalnie we znaki. Polecam każdemu, kto ceni spokojniejsze tempo rozgrywki, klimat i kobiety lekkich obyczajów wink
    • Gość: Filippos Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.merinet.pl 11.03.10, 11:40
      A dlaczego usunięto stąd kilkadziesiąt pierwszych komentarzy?
    • d_pawel Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja 11.03.10, 12:13
      simplex -> Już trzeci raz (tak, trzeci!) w historii piszę ci, że APOSTROFU CMS NASZ NIE OBSŁUGUJE W TYTULE.

Innymi słowy:
      GRAVIS MUSI BYĆ!
    • Gość: zezz Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 12:22
      Zagrac nie zagram ( syfiasty DRM ubisoftu przez ktorego nie warto kupwac gier tego wydawcy ), ale walka w tej grze wydaje sie strasznie denna (te hordy idiotow otaczajacych postac bohatera) - jak to sie moze podobac dla mnie jest zagadka. Szkoda, ze w kolejce nie stoja jak w asterxie czy innej kreskowce wink
    • d_pawel Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja 11.03.10, 12:24
      Filippos - Przez przypadek cały wątek poleciał, a jak już poleci raz, to nie można go od tak przywrócić do komentarzy (niestety).

Hmm, chyba trochę przesadziłem z capsem przy gravisie wink
    • Gość: Filippos Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.merinet.pl 11.03.10, 13:05
      Oki to wyprodukuję się jeszcze raz, tym razem krócej. Otóż moim zdaniem potencjalnie świetna gra została położona przez brak możliwości wyboru poziomu trudności! Po co te całe szyderstwa, kontry, uniki i inne cuda wianki jak każdą walkę można wygrać klikając po prostu kilkanaście/dziesiat razy w LPM a bohater jest niemal nieśmiertelny??? To jest jakaś całkowita maskara i totalnie debilne zmarnowanie ogromnego potencjału i całego dopracowanego w szczegółach świata gry. Nie rozumiem tego całkowicie.
    • mathiuss Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja 11.03.10, 13:06
      Jestem napalony na ta gierke, ale nie kupie jej dopoki nie wyjdzie sprawny crack, ew. Ubi nie pojdzie po rozum do glowy i nie zlikwiduje tego drm.
    • Gość: g Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.chello.pl 11.03.10, 13:31
      Wersji na PC mówimy NIE
    • Gość: BIBKU Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: 94.18.101.* 11.03.10, 14:08
      <b><font color="lime">I tak myślę że to fajna gra</font><b/>
    • Gość: ,,, Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: 94.18.101.* 11.03.10, 14:45
      <b><font color="lime">I tak myślę że to fajna gra</font></b>
    • Gość: milman Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 17:55
      bibku, fail big_grin
    • sc10n Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja 11.03.10, 18:00
      Grałem 10 minut w dwójkę u kolegi.

Pierwsze wrażenia: Jakbym grał w jedynkę ale mogę sobie dokupić fajne buciki i pelerynkę.

Wpadłem gdzieś na mieście na jakiś patrol, nawiązała się walka, gdzie naparzając byle co na padzie pokonałem 10 kolesi. (ledwo bo ledwo ale jednak).

Może nadrabia fabułą co sprawdzę później ale szału nie ma.
    • modzel1908 Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja 11.03.10, 18:04
      Super gra, mam na PS3 i polecam wszystkim PC-towcom. Genialne jest poruszanie się po mieście- skakanie po budynkach i fajna fabuła
    • Gość: Taa Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 19:10
      sc10n - chyba cie pogrzało smile to jest świetna gra , a po 10 min możesz sobie co najwyżej zobaczyć grafike i nic wiecej (dlatego się nie wypowiadaj)
    • sc10n Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja 11.03.10, 19:50
      Może jednak ja będę decydował o tym kiedy się mogę wypowiadać a kiedy nie.

10 minut wystarczyło żeby się przekonać że poziom trudności jest za niski i mechanika gry się praktycznie nie zmieniła. (I dobrze.)

Nie napisałem nigdzie że gra jest do dupy, napisałem że jako kontynuacja nie zrobiła na mnie jakiegoś specjalnego wrażenia. I to się nazywa subiektywne odczucie.

Sprawdź sobie w słowniku co to znaczy.

• Gość: Autor Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.provider.pl 12.03.10, 09:01
      O co wam chodzi z tymi zabezpieczeniami ...
      Najwięcej piszczą ci którzy nie mieli z takim zabezpieczeniem do czynienia. To nie ssie nie wiadomo czego z sieci. Przed uruchomieniem gry odpala się launcher wymienia info o profilu z serwerem i gracie. wiec wystarczy jakiekolwiek łącze. Nie wiem tez dlaczego dopiero teraz jest larum o to ... jak games for windows łączą się z profilem to nikt nie płacze jakoś.

Kupiłem. zainstalowałem, bez problemu ... powtarzam bez problemu.
    • d_pawel Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja 12.03.10, 09:56
      Autor -> "Najwięcej piszczą ci którzy nie mieli z takim zabezpieczeniem do czynienia."

No tak, rzeczywiście grając w AC2 nie miałem z nim do czynienia smile.

"jak games for windows łączą się z profilem to nikt nie płacze jakoś."

Możesz grać na profilu offline.
    • Gość: grzesiek Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 21:33
      Gram drugi dzień. DRM wcale mi na razie nie przeszkadza. Jeżeli będzie skuteczny, to jestem w stanie go zaakceptować.
    • Gość: grzesiek Re: Assassin`s Creed 2 - recenzja IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 21:33
      Gram drugi dzień. DRM wcale mi na razie nie przeszkadza. Jeżeli będzie skuteczny, to jestem w stanie go zaakceptować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka