Dodaj do ulubionych

Na szybko - samemu się nudzi

16.03.10, 11:04
Toż ja tak mam od chyba 12lat. Singleplayer to tylko pojedyncze epizody.
Obserwuj wątek
    • zycie_is_simple Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 11:19
      Jaki masz nick? To zagramy razem wink
    • true_mayonez Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 11:28
      ja nie pogram z nikim po sieci, bo moja sieć nie jest siecią w europejskim i światowym rozumieniu... dlatego gram w gry singlowe. mass efekt np skończyłem ostatnio - takie se... np muzyka do fupy, tekno jakieś
    • Gość: .................. Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 11:28
      Ja prawie class samotności gram w bad company 2 .

p.s : mój nick do deamon lord
    • wincenty.okon Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 11:29
      Ja zaś od 25 lat gram w gry w singlu i jakoś na multi nie mogę się przestawić bo albo dostaje łupnia od no lifa co szlifuje grę całymi dniami (a ja mam mniej niż godzinę dziennie) albo się szybko nudzę.

Taki COD4 , chyba bym musial się koksować i szprycować kofeiną żeby mieć taki refleks jak tam grajacy.
      Po północy dopiero się normalniej grało ze starszymi i było trochę taktyki, a tak życie 3 sekundy...

Strategie online. Ostatnio chciałem zagrać w C&C Tiberium Wars i nikt mnie do pokoju przyjąć nie chcial bo mam za niski level. Po cholere te levele?

Za to lubie sobie meczyk w Unreal Tournament III pograć. Tam jest stara szkoła, energia, broń itd. Tam zawsze w pierwszej trójce meczu jestem. Ale po takim 15 minutowym meczu jestem zmęczony od koncentracji i spięcia.

Za to wolę single player, chłonąć fabułę, rozmyślać o jej treści po zakończeniu gry. Nie wyobrażam sobie sprowadzić treść Mass Effect 2 to zwykłego strzelania w trynie MP, albo Bioschocka bądź Thiefa 1,2,Deady Shadows przerobić na łupaninę.

Single to single i boję się, że już tak zostanie. Moje marzeniem online jest by powstała taka gra na wzór Medieval Total War by kazdy gracz był jednym żołnierzem i walczyło kilka tysięcy graczy.
      Działoby się oj działo.

Chyba jestem za stary na obecne online. Poza tym gdzie mam ćwiczyć skoro jestem jednym z ostatnich anty-steamowców, który płacze nad losem serii Total War, które zostały zgwałcone i sprzedane steamowi...

Single forever, na szczęście tylko w grach...
    • Gość: Gość Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.idg.com.pl 16.03.10, 11:30
      Bo BC2 jest cienkie jak dupa węża smile
    • true_mayonez Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 11:31
      hahaha, ss ty masz syndrom wiśniewskiego!!

janusza

hehehe 'samotność w sieci' rotfl!!
    • Gość: w_head Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 12:14
      BC2... rzeczywistość szybko mnie zweryfikowała smile
      Single świetny. Multi... przy całej sile, jaką włożyłem, żeby sie do tej gry przekonać to musze stwierdzić, że BAD COMPANY 2 jest grą wyłącznie dla "Battlefieldowców", którym nigdy nie bylem i nie będe smile
      Jednak MW2 to jest to, szybko, celnie, sprawnie. Żaden fan rozgrywki typu MOH, COD4 czy MW2 nie polubi zbytnio BC2, owszem pogra, pozabije troche i spokojnie wróci do tego, co tygrysy lubią najbardziej smile

Co do samej gry... krótko - gralem przez weekend - IWnet przy wyszukiwarce DICE to mistrz!!! Czekanie na odswieżanie "dedykowanych", posortowanie ich wg upodobań, znalezienie serwa HC (inne totalnie nie grywalne jak dla mnie) potem wbicie się już na jakikolwiek graniczylo z cudem. Wiem, ponoc cos tam "remontowali", ale kumpel wczoraj gral i dalej jest to samo.
      Sama rozgrywka może i fajna, choć kompletnie nie w moim guście, ale płynność tej rozgrywki to masakra. Przy GF GTX285, 4GB ramu, na low nie mozna bylo osiagnać 25 fps. Może troche za słaby procek? Core duo 1,8Ghz.... Masakra, nie można normalnie przycelować, dokładnie się rozejrzeć. Totalne zniechęcenie. Zamiast się frustrować - wolę po prostu zdobyć spokojnie min 30-40 fragow w MW2 i grać super płynnie przy rozdziałce 1900x na full detalach.

Żeby nie było (bo i tak zaraz się tu posypią bluzgi dzieciaków bf-owców) - gra fajna, ale MW2 rządzi big_grin
      Bo liczy się FUN, a jeśli się takowego nie odczuwa, to po co się męczyć? smile

• Gość: sdh Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.pools.arcor-ip.net 16.03.10, 12:19
      w bc2 jest pelno bledow
      jesli chcecie kupowac to radze sie zastanowic

• Gość: jeden Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.toya.net.pl 16.03.10, 12:44
      @w_head
      gram na sprzęcie core 2 duo 2,4 ghz, leciwych 2gb ramu, nie najlepszym już radeonie 4850 i śmiga w rozdzielczości 1280x1024, przy wszystkich ustawionym na max prócz AA które ustawione mam na 1x. liuczba fps przy największej zadymie nigdy nie spadła poniżej 25, a dochodziła do 60. trzeba znać tylko mały, drobniuteńki trik (wyszperany w sieci, i nie chodzi i żaden program czy majstrowanie w plikach gry).
      a całe długie oczekiwanie na odświeżenie listy serwerów można bardzo łatwo przyspieszyć klikając na "anuluj" podczas odświeżania. lista i tak się aktualizuje.
    • zycie_is_simple Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 12:47
      sdh wymieniaj błędy smile

Jeśli grałeś w AA3 to ta gra dla Ciebie by była bezbłędna wink
    • Gość: w_head Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 12:52
      @jeden

dasz tego tricka? Jesli chodzi jednak o trick z obniżeniem jakości dzwięku, to nie działa... sad
    • Gość: skam Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: 89.231.29.* 16.03.10, 12:53
      JA zawsze się uważałem za fana CoD itp, BFBC2 to pierwsza gra z tej serii, która wziąłem do ręki i muszę powiedziec - jak dla mnie bomba. Nawet bardzo. Tu nie ma tak jak w CS, MW albo MW2 (nie grałem w multi, więc nie wiem, ale tak sądzę) że trzeba grac przez rok minimum 9 godzin dziennie żeby być niezłym i odczuwąc jaką-taką przyjemność z gry(znaczy umieć kogoś zabić) -w BC2 od samego poczatku z odrobiną szczęscia byle debiutant może zdjąć napakowanego medyka (co w CS byłoby niemożliwe; zagrałem w to może w sumie ze 4-5 godz i się zniechęciłem bo mnie dzieciaki tłukły..). Tu jest klawo,czasem szaleńcze tempo z latającymi granatami nad głową, czasem ukrywanie się przed snajperami, czasem szarża flanką lub samym środkiem do celu na hurrrra! (gram asfaltem lub inżynierem), ale nigdy nie miałem tak, zebym nie mógł miec frajdy z pozabijaniu paru "weteranów" strzelanek. I za to ta grę lubię. To było naprawdę dobrze wydane 140 zł (wraz z przesyłkąwink
      PS gram na serwerach zagranicznych, ywłączyłem VOiP (czy jak to tam zwą), więc nie wiem, czy gram z dzieciakami czy trzydziestolatkami z nadwagą, ale to nie przeszkadza czuc frajdy. Przez to po raz pierwszy w życiu porzuciłem niemal singla i tylko łoję w multi. A chyba o frajde tutaj się rozchodzi, nie?

PS jakby ktoś chciał pograc to mój nick to Boggosian (a właśnie - można zmienić nick na ea? Bo wolałbym skam..wink
    • bialygolabek Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 12:57
      A ja napiszę tak: nigdy nie grałem "półzawodowo" (teamspeaki i takie tam), raczej wchodziłem na różne serwery i grałem dla przyjemności. Fakt, pewne rzeczy przeszkadzają: brak spottowania, kradzieże czołgu podczas naprawy, samodzielna jazda na hurra itd, itp.
      Ale żal mi czasu na jakieś klany, treningi, wolę sobie wejść po prostu na serwer na którym wiem że grają w miarę kumaci ludzie i po prostu pobawić się.
      A prawda jest taka że z dnia na dzień zauważam że ludzie coraz bardziej łapią o co w tym biega i współpraca układa się coraz lepiej nawet bez tej komunikacji głosowej. Poza tym dźwięk w grze jest rewelacyjny i tak intensywny że niepotrzebuję dodatkowych "ale urrwał" w słuchawkach. A i często człowiek ma dość hałasu w pracy.
      Nie jestem jakimś pro i przyznaję się że często ląduję w pierwszej trójce ale gdy np. zagram zwiadowcą a tej klasy nie lubię, to potrafię być i ostatni.
      (Jak wszyscy tak piszecie że zajmujecie zawsze miejsca w pierwszej trójce, to ciekawe kto zajmuje resztę....boty?)

A co do porównania z MW2 to się nie zgodzę. To są zupełnie inne gry dla zupełnie różnych graczy.
      Gdy po godzinie z BC2 odpaliłem MW2, to stwierdziłem że ta gra jest dla mnie za szybkawink, choć wcześniej ostro w nią pykałem.
    • bialygolabek Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 13:05
      @ skam
      Pozwolę sobie w takim razie dodać cię do listy znajomych.
    • Gość: w_head Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:06
      @bialygolabek
      To są zupełnie inne gry dla zupełnie różnych graczy.

--
      Dokladnie o tym pisalem - nie byłem i raczej nie będę BF-owcem. Wole szybką, mniej skomplikowaną rozgrywkę, gdzie fakt - liczy się bardziej skill niż umiejetność planowania smile

@skam
      Zarówno w MW2 jak i BC2 trzeba grać 9 godzin dziennie, żeby być kotem smile Tego akurat nie obejdziesz wink
    • Gość: sdh Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.pools.arcor-ip.net 16.03.10, 13:10
      @zycie_is_simple

Sa problemy z wydajnoscia: wiele osob narzeka, ze gra chodzi strasznie wolno, mimo ze maja dobry sprzet. Sa tez klopoty z multi (laczenie sie z serwerami, przegladarka serwerow).

Polecam przejrzec forum
      forum.ea.com/eaforum/forums/show/3827.page

w AA3 szczesliwie nie gralem wink
    • Gość: w_head Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:23
      @sdh
      To by się zgadzało, na karcie GTX285 przy nawet procu 1,8Ghz i 4GB RAMU powinno zap... a tu nic, rozdz. 1200x, low details a fps moze 20 max
    • Gość: skam Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: 89.231.29.* 16.03.10, 13:28
      @bialygolabek
      Klawo, ja wróce z pracy to dodam Ciebie i se może wieczorem pogramy. A potem to już z górki: piwo co sobotę, rozmowy o życiu i odwiedziny u rodziców na wspólne niedzielne obiady wink

PS ja mam Core 2 Quad, gtx275 i 4 GB ramu i na eksplozjach fps spadają drastycznie, czasem są minimalne freezy - ale winię za to brak nowych sterowników do karty i kłopoty z directx (mam z nimi jakis niewytłumaczalny błąd, na który tu chyba nie ma miejsca..)
    • bialygolabek Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 13:28
      Dziwne...ja mam sprzęt dość przeciętny: gtx260, 2 GB ram, i mi działa w najwyższych detalach, fakt że na XP i dx9 ale jakie to ma znaczenie.
      A co do problemów z połączeniem: po "łikendzie" jest o niebo lepiej. Wczoraj grałem po 20 i było elegancko.
      A dzisiaj wychodzi patch więc miejmy nadzieję że będzie jeszcze lepiej.
    • Gość: w_head Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:46
      No ja grałem na WIN7, DX11... może i tu tkwi przyczyna uncertain
    • bialygolabek Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 13:50
      @skam
      ....spoko tylko będę musiał mojej lubej powiedzieć że w niedzielę jedziemy do mamy we trójkę.

A tak serio to ja na potrzeby gry zmieniłem nicka na white pigeon.
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - samemu się nudzi 16.03.10, 14:12
      A co do problemów z połączeniem: po "łikendzie" jest o niebo lepiej. Wczoraj grałem po 20 i było elegancko.

--------

u mnie to samo, najmniejszych problemów

przy okazji - nick KeysR, dodawać, dodawać smile

@w_head - gra działa dużo gorzej na Viście i 7, niestety, trzeba czekać na nowe stery
    • Gość: skam Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: 89.231.29.* 16.03.10, 14:36
      To dzis ustawka: boggosian, KeysR i ten biały pigeon z kobitą.. A niech mi tylko który kampi ze znajperką to wezme i rostrzelam granatnikiem!
    • Gość: don_wroc_love Re: Na szybko - samemu się nudzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:40
      @wincenty.okon
      Za to lubie sobie meczyk w Unreal Tournament III pograć. Tam jest stara szkoła, energia, broń itd. Tam zawsze w pierwszej trójce meczu jestem. Ale po takim 15 minutowym meczu jestem zmęczony od koncentracji i spięcia.

---
      grasz w to na ps3 może? bo ja w to ostatnio często grywam smile jaki masz psnid?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka