coletrain
25.06.10, 08:55
Witam, przy czytaniu wątku o Nintendo naszła mnie ciekawa myśl, padało wiele zarzutów w
strone niny że robią gdy dla casuali itp. Ja tymczasem zacząłem się zastanawiać co to są tak
naprawde gry dla casuali i jakie jest tego pojęcie. Każdy w tym momencie pewnie pomyśli
o... ? No właśnie o czym ? Czy w dzisiejszych czasach grami dla casuali nie są Modern
Warfare ? God of War ? Gears of War ? GTA ? Wiele osób może się nie zgodzić ale moim
zdaniem (!) prawda jest taka że te gry wcale nie są trudne, każdy może w nie zagrać ( nie musi
posiadać jakiejś specjalnej wiedzy ) i masa osób w to gra, jeśli masa osób w to gra to na
pewno nie jest to tylko elita czyli......? Czyli casuale w większosci ? Każdy nastolatek w
dzisiejszym świecie który nie jest graczem hardcorowym a gry traktuje jako miłą rozrywkę
wybierze np Mario Galaxy czy Modern Warfare ? Ja myślę że to drugie. Być może większość
uważa że casual to matka po 40-stce albo babcia z dziadkiem, choć nie wydaje mi się żeby tak
było. Wkońcu nie można każdego nastoletniego gracza nazywać "graczem hardcorowym".
Sednem sprawy jest to że te pojęcia powoli się zacierają, no chyba że gracz hardcorowy to
taki który gra w jedną grę i się w niej doskonali ? Co o tym sądzicie ?