lubiemajonez 31.07.10, 18:53 tak jak w temacie, natężyło się po update, zdarza się to gdy wykonuje jakieś czynności sieciowe np przeglądanie netu, gra online. Niemiłosiernie mnie to wkurza, dzisiaj już dopadło mnie to 4 razy... Macie jakąś radę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radek.zaleski Re: ps3 się zawiesza 31.07.10, 20:29 przegrzewa sie? lubiemajonez napisał(a): > tak jak w temacie, natężyło się po update, zdarza się to gdy wykonuje jakieś cz > ynności sieciowe np przeglądanie netu, gra online. Niemiłosiernie mnie to wkurz > a, dzisiaj już dopadło mnie to 4 razy... Macie jakąś radę? Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemajonez Re: ps3 się zawiesza 31.07.10, 20:53 Sorry za tragiczną składnię i ortografię... Tragiczny ten mój post Odpowiedz Link Zgłoś
wibrus Re: ps3 się zawiesza 31.07.10, 21:49 Też tak miał mój kumpel zanim dostał ylod'a <br /> Nic tylko współczuć..<br /> BTW ewentualnie może to być przyczyna updatu, który powoduje masę tego typu baboli Odpowiedz Link Zgłoś
armil04 Re: ps3 się zawiesza 01.08.10, 09:07 Masz Fata czy Slima? Ja mam to drugie i konsola pracuje mi prawidłowo po aktualizacji, nawet będąc podpiętym do sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sora_no_iro. Re: ps3 się zawiesza 01.08.10, 09:56 Mi działa wszystko ok, czasem zawiesza się na demons soul jak chamsko z wychodzę z gry do xmb, ale i wcześniej to robiło Po przeglądaniu neta, jest to zawieszenie z restartem, czy tylko freeze? I w co w multi grasz? No i nie słuchaj vibrusia. Zawieszeń konsoli nie ma jak logicznie powiązać z ylodem, znając jego naturę. Tym bardziej że wiesza ci się tylko przy czynnościach online. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemajonez Re 01.08.10, 20:00 To freeze, muszę wyłączać przyciskiem. Konsola którą posiadam to slim, więc raczej nie jest to zwiastunem yloda. Zwiechy tylko przy czynnościach związanych z netem. Odpowiedz Link Zgłoś
bienio Re: ps3 się zawiesza 02.08.10, 13:52 Przedmuchaj konsole sprężonym powietrzem, zobacz czy ma odpowiednio dużo miejsca do oddychania a na koniec możesz jeszcze wykonać twardy reset, przytrzymaj przycisk power na konsoli przez około 5 czy tam 10 sekund. Powinno pomoc, mój slim lubił sie zawieszać podczas dema just cause 2, obecnie problem nie występuje. Jeśli to nic nie da pomęcz przez tel. autoryzowany serwis sony może coś innego wykombinują (www.pram.com.pl/index.php?start=playstation). Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemajonez Re: ps3 się zawiesza 02.08.10, 15:05 a może to wina odkurzania konsoli normalnym odkurzaczem przykładając go do wylotów? Raz tak zrobiłem ale chyba tak delikatna nie jest.. ludzie walą młotkiem i jeszcze działa Odpowiedz Link Zgłoś
djpunch Re: ps3 się zawiesza 02.08.10, 19:52 ps3 ma to do siebie ze w przegladarce lubi sie zawiesić ja już nie zliczam ile razy mi sie zawisiła, kidyś miałem problem bo mi sie przy grach zawieszała przy wyjsciu i okazało sie co .... że to przez pendrive który był włożony cały czas od kiedy juz nie jest ciagle podpiety czarnula ani razu sie nie zająkneła Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemajonez Re: ps3 się zawiesza 03.08.10, 20:37 Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam już tutaj, mój slim dość ostro się grzeje w pobliżu tylnych wentylatorów, to też normalne? Wczoraj i dzisiaj po dłuższym użytkowaniu zaczęła też "wyć" ale normalnie chodziła i żadnych artefaktów nie wywaliła.Przypuszczam, że był to po prostu 2gi poziom wentylatorów lktórego załączenie spowodowała wysoka temperatura 30 stopni, ale chciałbym, żeby ktoś mnie upewnił. Cały czas jestem na gwarancji i po prostu chce wyłapać nieprawidłowości żeby potem nie płakać Dzięki za odp na poprzednie pytanie, uspokoiliście mnie, że to norma Odpowiedz Link Zgłoś
sora_no_iro. Re: ps3 się zawiesza 04.08.10, 19:10 Niczym się nie przejmuj, to że przy kratce temp wyższa to normalna rzecz, w końcu tam jest kierowane ciepłe powietrze. Głośna praca konsoli informuje o 2 rzeczach 1. Chłodzenie działa; 2. Mamy upały Gorzej byłoby, gdyby po 2h grania w temperaturze powietrza w granicach 30 stopni, nagle przestałbyś słyszeć wiatraki Nie wiem jak jest w slimach, ale faty strasznie się grzeją pod spodem w pozycji horyzontalnej (czyt. mój się grzeje) Ciepło nie ma gdzie "uciec", nagrzewa się mebel na którym postawiona jest konsola, oraz samo ps3. Dlatego zainwestowałem w podkładkę chłodzącą i teraz niweluje ten efekt, zapewniając jakiś tam obieg powietrza pod konsolą (po uprzednich modyfikacjach, bo słabo dmuchała zaprojektowana na 20 db głośności). Oczywiście to raczej dla własnego spokoju niż super chłodzenia konsoli (gdzie lepszym rozwiązaniem jest zainwestować w wielki wiatrak na środku pokoju i zrobienie pozytywnego klimatu w całym pomieszczeniu), więc takie rzeczy są zbędne (chociaż stolik się nie grzeje) Dopóki wiatraki nie chodzą jak przy fanteście, lub nie chodzą... w ogóle, wszystko gra. Już gorszą rzeczą od głośnej pracy, jest natychmiastowe wyłączenie konsoli po długiej grze. Nie pozwalając jej wrócić do temperatury w jakiej pracuje w xmb i nie dając wiatrakom możliwości wydmuchania ciepła osiągniętego przez konsolę podczas pracy w stresie (gry) Odpowiedz Link Zgłoś
djpunch Re: ps3 się zawiesza 05.08.10, 09:39 Powiem tak ja też mam slima i szczerze to nie zauważyłem żeby jakoś przez te upały głośniej wentylatory chodziły ( ja ich prawie nie słysze ) ale to pewnie dlatego że mam sufitowy wentylator wiec obieg powietrza jest. A jeśli chodzi o ciepło ta w tym miejscu co wskazałeś jest zawsze ciepło powiem wiecej u mnie np. grzejej sie kabel hdmi końcówki są "pozłacane" i jak po 3 godzinach gry dotkne końcówki to aż parzy Odpowiedz Link Zgłoś
drakkain Re: ps3 się zawiesza 05.08.10, 16:53 Wracając do tego zawieszania.Mam fata 40 gb i po ostatnim update też zdarzało mi się zwieszenie konsoli.Zazwyczaj w czasie przeglądania stron internetowych i raz w czasie łączenie na server gry w Transformers War for Cybertron.Miałem również problem z synchronizacją kontrolerów ale juz udało mi się to naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
gecko97 Re: ps3 się zawiesza 06.11.10, 13:59 Oj panowie! Ja też mam Slim i wszystko jest w porządku, lecz... (dam, dam, dam) często zwiesza się nie tylko wtedy kiedy gram przez internet. Pierwszy raz nastąpił 2 tygodnie po zakupie konsoli gdy grałem w Call Of Juarez: Bound in Blood a następne w BF: BC2. Sam nie wiem o co chodzi i czasem mnie to zaczyna martwic. Odpowiedz Link Zgłoś