Dodaj do ulubionych

Koniec z JB na ps3

07.09.10, 09:43
exophase.com/ps3/ps3-firmware-3-42-hits-network-update-18063.htm
Obylo sie bez wielkich zmian, jak usuniecie obslugi usb i podobnych wink nowy FW
i z glowy. Pytanie, czy go nie zlamia, ale jezeli jedyny dsotep polegal na
uzyciu ev kita z usb i ten nie dziala, to chyba mozna byc spokojnym, jeszcze
przez jakis czas.
Gratulacje dla wszystkich madrych inaczej, ktorzy wydali chora kase na JB ;>
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Koniec z JB na ps3 IP: *.93.classcom.pl 07.09.10, 11:32
      haha ja nie mam ps3 podlaczonego do neta wiec mi tam wisi a jailbreak super sprawa dysk pelen gier.

piraci do roboty czeka jeszcze xbox 360 S!!
      • sora_no_iro. Re: Koniec z JB na ps3 07.09.10, 19:34
        idiota...
        • dawajrowa Re: Koniec z JB na ps3 07.09.10, 20:31
          Xbox 360 Slim już dawno jest złamany tylko narazie nei puszczają FW w neta
          Co do tego nowe update co im to da ? shock na rynku jest mnóstwo konsoli ze starym FW więc
          nadal Złodzieje 2 Sony 0 suspicious
    • lubiemajonez Re: Koniec z JB na ps3 07.09.10, 20:43
      ALE JB ma pewien plus. Następna odsłona ma mieć WSTECZNĄ KOMPATYBILNOŚĆ! Nie
      myślę o kupnie, ale może Sony wyda w następnym updacie tą opcje, by pozbawić
      oręża i przynęty twórców JB?
      • dawajrowa Re: Koniec z JB na ps3 07.09.10, 21:45
        najpierw odebrali teraz znów dadzą ? shock raczej nie tongue_out
        • lubiemajonez Re: Koniec z JB na ps3 07.09.10, 21:55
          Jeśli to sprawa czysto softwareowa i zostaną przyparci do muru? (My mamy gry z
          ps2 a legalne zgredy nie) to czemu nie?
          • dawajrowa Re: Koniec z JB na ps3 07.09.10, 22:16
            Sony zawsze miało dziwną politykę więc mnie nie ździwi nic a nic jak piraci będą mieli gry z
            PS2/1 a inni nie tongue_out
            • reakwon Re: Koniec z JB na ps3 07.09.10, 22:28
              eeeee gry z psx można grać na ps3 widać kto konsolkę ma kto nie tongue_out.Tylko wersja
              60 gb i 20 gb miała wsteczna emulacje,jak pewnie ps2 "umrze" to dodadzą bo gry
              pewnie na półkach będą.
              • Gość: dawajrowa Re: Koniec z JB na ps3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 00:30
                można ale kto będize płacił jeszcze raz za gre która leży na półce jeszcze za czasów kolekcji
                PSX ?
                • ff_fan Re: Koniec z JB na ps3 08.09.10, 07:40
                  Wybaczcie ale jezeli nastepna wersja JB doda wsteczna kompatybilnosc to juz raczej nic
                  mnie nie powstrzyma. Jezeli Sony o tym slyszalo i nic w sprawie wstecznej kompatybilnosci
                  nie zrobia to bedzie strzal w stope, mnostwo osob sie zdecyduje a z JB na konsoli to juz
                  tylko krok od backup manager...
                • sora_no_iro. Re: Koniec z JB na ps3 08.09.10, 11:06
                  dawajrowa - jakbyś miał ps3, wiedziałbyś że możesz włożyć płytkę ze swojej kolekcji do konsoli i grać w klasykę bez płacenia drugi razwink
          • sora_no_iro. Re: Koniec z JB na ps3 08.09.10, 11:04
            Jeśli JB będzie miał wsteczną kompatybilność, będzie ona się sprowadzała do odpalania kopii ps2 na modelach 60gb. Raczej emulatora nie stworzą.
    • szlifierr Re: Koniec z JB na ps3 08.09.10, 11:59
      Zwykły update, mało to ich było na PSP? Wszyscy wiemy jak to wygląda.
      Jeśli ktoś uważa, że przeróbka kosztuje 600zł to polecam dowiedzieć się czegoś
      więcej na ten temat. Można zmieścić się w 60zł, a jak ktoś chce sam skonstruować
      płytkę to wyda 20zł.
      • skreedi Re: Koniec z JB na ps3 08.09.10, 17:19
        Co do emulacji to jest tak, że amerykańska 60 korzystała z hardwarowej emulacji,
        a w europie 60 emulowała to czysto software'owo. Czyli jest możliwość aby na
        każdym PS3 można było odpalać gry z PS2 (Emulację PSXa ma każda PeeStrójka...)
        • sora_no_iro. Re: Koniec z JB na ps3 08.09.10, 18:01
          nieprawda, emulowany był Emotion Engine (cpu), ale Graphics Synthesizer (gpu) dalej był na pokładzie ps3. Przez usunięcie sprzętowego Emotion Engine, lista kompatybilnych gier była krótsza, niż w wersji ntsc, gdzie EE i GS były zintegrowane z płytą główną konsoli. Dlatego emulator który stworzyło sony jest na nic, gdyż obejmuje jedynie cpu. A emulacja psx jest w każdym modelu, bo jednak psx to nieporównywalnie słabsza konsola i taki emulator pociągły by dzisiejsze telefony komórkowebig_grin
          • emill Re: Koniec z JB na ps3 09.09.10, 09:07
            telefony komórkowe? emulator psxa pociągnełyby pewnie i ramki cyfrowe jakby
            pokombinować wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka