Dodaj do ulubionych

Castlevania: Lords of Shadow

26.09.10, 01:35
Ktoś miał okazję pograć w demo? Jak wrażenia? Z trailerów i gameplayów wynika, że szykuje się bardzo solidna pozycja. Żadnej Castlevanii nie przeszedłem, ale z tego co wiem, niewiele ma wspólnego z poprzednimi częściami, więc nie będzie to przeszkodą. Na razie mechanika gry bardzo przypomina God of Wara, co myślę dobrze rokuje smile Po nawet udanym Dante`s Inferno, teraz czas na nową Castlevanię.
Obserwuj wątek
    • popa Re: Castlevania: Lords of Shadow 26.09.10, 10:09
      Ja miałem smile Wrażenia świetne. Zgadza się, będzie co najmniej bardzo dobrze. Dla
      laików Castlevania Lords of Shadow będzie miała nie wiele wspólnego z
      poprzednimi odsłonami. Natomiast fani serii rozpoznają wiele charakterystycznych
      motywów z poprzednich części, od 8 bitowych odsłon po 128 bity ;P System walki
      to wg mnie mix Castlevanii Lament of Innocent (2003) i God of War. Śmiem
      twierdzic iż Castlevania jest matką tego typu gier. Najnowsza Castlevania ma
      łączyc w sobie najlepsze elementy z poprzednich Castlevanii i Gow/Prince of
      Persia/SOTC/DMC.
      • etslord Re: Castlevania: Lords of Shadow 26.09.10, 10:47
        No to zapowiada się ciekawy mix. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu smile
        • jasiubc Re: Castlevania: Lords of Shadow 26.09.10, 10:58
          Castlevania teoretycznie ma powiązanie z każdą tam częścią. big_grin
          np. że Hrabia Dracula po raz 100 już się odradza i znowu ktoś z rodziny Belmontów (chyba
          tylko 3 części były gdzie nie kierowaliśmy Belmontem) musi przeszkodzić w tym bardzo, ale to
          bardzo złym planie. Tym razem mamy Gabriela, który po raz pierwszy się pojawia (szczerze
          liczyłem że zagramy kimś kojarzonym z Castlevanią, Richterem albo Alucardem ale to by nie
          było sensu zwłaszcza że mieli swoje 3 minuty big_grin) Nie ma co narzekać, klimat Castlevanii jest
          zachowany, mechanika God of War, zobaczymy co z tego będzie mam nadzieję że porządna
          gra z wieloma sekretami smile
          • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 26.09.10, 18:27
            Czyli szykuje się bardzo ciekawa pozycja, ale na tę chwilę, nie zaryzykowałbym pre-ordera smile Możecie jakoś bardziej szczegółowo opisać wrażenia z dema??
            • popa Re: Castlevania: Lords of Shadow 26.09.10, 20:54
              reven napisał(a):

> Czyli szykuje się bardzo ciekawa pozycja, ale na tę chwilę, nie zaryzykowałbym
              > pre-ordera smile Możecie jakoś bardziej szczegółowo opisać wrażenia z dema??

Demo jest epickiesmile Do początku do końca. Czuje się filmowy klimat. Grafika jest
              świetna, muzyka i głosy postaci również. Ale najbardziej rządzi KLIMAT!!! smile Coś
              pięknego. Walka jest całkiem fajna (połączenie Castlevanii Lament of Innocent z
              God of War). Gra będzie prawdopodobnie bardziej "techniczna" niż Gow. W oczy
              rzuca się świetne menu w postaci księgi. Znajdziemy w niej historię postac
              występujących w grzei. Wiadomo nie wszystkich, w końcu to demo, a także opis
              potworów z którymi walczyliśmy. Możemy także kupowac nowe ataki wzorem Dmc. Demo
              jest podzielone na 2 etapy: Walka w wiosce i "jazda konna". Ogólnie rzecz biorąc
              jest to tutorial w którym pokazane są mechanizmy dotyczące gry np: chwytanie
              przeciwników, blokowanie itp. Co niektórzy mogą się przyczepic do animiacji.
              Jednakże nie jest tak źle wg mnie. Trzeba miec na uwadze że w pełnej wersji
              powinno byc lepiej (jak będzie to się okaże). Gra doczekała się bodajże 4
              recenzji. Wszystkie 9/10. Niedługo powinno byc więcej. Od siebie dodam że jeśli
              lubisz mroczne klimaty, walkę + elementy platformowe to warto grę kupic
              najszybciej jak to możliwe smile
              • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 26.09.10, 23:50
                No to mnie zachęciłeś do kupna smile Bardzo fajna recka dema, dzięki !!
    • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 30.09.10, 17:23
      Dzisiaj zagrałem w demo i jestem pod wrażeniem. Od pięknej grafiki, po wspaniałą muzykę, kończąc na miodnym gameplayu. Modele postaci, animacje - mistrzostwo. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Polecam sprawdzić każdemu.
    • lubiemajonez Castlevania 01.10.10, 14:02
      Jestem pod wielkim wrażeniem, gra będzie MEGA. W sumie mogę się przyczpić tylko do braku polonizacji, średniej płynności I słabego aa, lecz z ostatnimi dwoma posiadacze xboxa nie będą mieć pewnie doczynienia, szczęściarze...
    • gladiac Re: Castlevania: Lords of Shadow 11.10.10, 21:37
      dzisiaj troche pogralem i musze powiedziec ze klima jest! grafa jest ,walki sa
      wypasione..jest tylko jedno ale..gra to jeden wielki "korytarz" mimo ze wyglada
      na to ze bedziesz mogl sobie polazic gdzie tylko chcesz to sie srogo
      zawiedziesz, idziesz wyznaczonym korytarzem i juz,oczywiscie jest wiele roznych
      "korytarzy,ale chociazbys nie wiem jak sie wytezal to nie wskoczysz na gorke
      ktora nie byla temu przypisana wczesniej.No to tyle jesli chodzi o wady.
      W grze mozna sie tez troche pogubic i plansze nalezy przechodzic wielokrotnie
      wcelu odwiedzenia miejsc wczesniej nie dostepnych,wiec nalezy w miare mozliwosci
      pamietac czy poslismy na lewo czy na prawo a moze gora lub dolem wink

ps. "..wszyscy maja Castlevanie..mam i ja!... " wink

przekleilem tekst ktory dalem na glownej wink
    • dead.space Re: Castlevania: Lords of Shadow 12.10.10, 14:27
      Ja mam 2 pytania
      - demo bylo strasznie slabo zoptymalizowane, gdy pada deszcz klatki spadaja czy
      podczas jazdy na koniu - w pelnej wersji tak samo jest
      - gra jest dlugo jak na dzisiejsze czasy lecz czy to nie nudzi? Bo taki
      Darksider nudzil i to strasznie zas ME2 (20h) skonczylem bez zadnej nudy
    • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 26.10.10, 21:56
      No mówcie co i jak, bo jutro jadę kupić smile Dobre?
      • arczisan Re: Castlevania: Lords of Shadow 26.10.10, 23:39
        Wczoraj dorwałem w moje łapki Castlevanię, ale jako że obecnie pykam w New Vegas i F1 2010, a ciągle nie wyszedł patch, więc są spore szanse na wysypanie się save'a (pezy tak długiej grze, wolę nie ryzykować), Castlevania czeka u mnie w kolejce.
        • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 28.10.10, 23:58
          Ja się zabrałem wczoraj za Castlevanię, niedługo napiszę jakieś wrażenia z rozgrywki smile
          • toread Re: Castlevania: Lords of Shadow 29.10.10, 00:50
            Ja dodam, że trzeba unikać i to dużo ;>
            Głupie gobliny.
            • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 06.11.10, 19:55
              Unikanie to podstawa.
              Zagadki i design poziomów miażdżą. Genialna gra.

Coś cicho w temacie... Nikt nie gra w tak dobrą grę? :o
              • blademaster_pl Re: Castlevania: Lords of Shadow 06.11.10, 20:16
                Dla mnie ta gra jest nudna.
              • arczisan Re: Castlevania: Lords of Shadow 06.11.10, 21:07
                Castlevania u mnie ciągle czeka w kolejce do zagrania.
                • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 06.11.10, 21:29
                  To przesuń ją na początek kolejki bo jest mega-miodna smile
                  • arczisan Re: Castlevania: Lords of Shadow 07.11.10, 00:20
                    Twierdzisz, że inne gry, które czekają u mnie w kolejce, lub te w które obecnie gram są mniej warte, lub miodne? suspicious
    • soultimer Castlevania: Lords of Shadow 07.11.10, 00:03
      A w stariu GoW III vs Castlevania wygrywa...? Ja zamierzam się za nią zabrać
      jak tylko ukończe Demon's Souls.
      • dc_gt Re: Castlevania: Lords of Shadow 07.11.10, 00:08
        w starciu z gow zaden slasher nie ma szans. Ale mimo wszystko caslevania to
        dobra gra, która z czystym sumieniem moge polecic. Oczywiscie w wersji na ps3
        (lepszy grafa, framarate itp.)

p.s. juz jutro opublikuje swoje wrazenia z bety killzone 3.
        • blademaster_pl Re: Castlevania: Lords of Shadow 07.11.10, 00:45
          Gow III jest 100 razy lepszy od Castlevani.Ale jak ktos lubi mniej akcji i wiecej unikania
          atakow to Castlevania jest dla niego big_grin
          • arczisan Re: Castlevania: Lords of Shadow 07.11.10, 02:12
            Nie ma sensu porównywać. GoW to GoW, a Castlevania, to Castlevania.
            • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 07.11.10, 08:57
              Castlevania jest dłuższa i moim zdaniem fajniejsza. I tak, twierdzę, że jest to najlepsza gra jaka wyszła w ciągu kilku ostatnich miesięcy.
              • arczisan Re: Castlevania: Lords of Shadow 07.11.10, 11:50
                Na chwilę obecną pykam w GoW'a, a na Xboxie F1 2010. W kolejce jest GoW II, Penny Arkade, Alan Wake, Resonance of Fate, Fable III, oraz Castlevania. Poza tym New Vegas gdzieś w środku gry się zatrzymałem. Po GoW'ie będę pewnie zmęczony slasherami, a już niedługo wychodzi Brotherhood, który ma dla mnie pierwszeństwo nad innymi tytułami.
                • reven Re: Castlevania: Lords of Shadow 07.11.10, 22:20
                  Jak dla mnie
                  Castlevania > GoW, ale jak wolisz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka