Dodaj do ulubionych

W ile gier gracie naraz?

09.10.10, 23:29
Nie chodzi mi oczywiście o granie na dwóch konsolach równocześnie czy coś w
tym stylu.

Jeśli na chwilkę odsunąć na bok sprawy finansowe - w ile gier przechodzicie
''naraz''? W sensie masz np. God of War III - masterujesz do końca czy w miarę
możliwości zaopatrujesz się jeszcze w jakieś wyścigi?

Ja zazwyczaj lubię mieć dwie / trzy odmienne gatunkowo gry, czasem ma się
ochotę pokopać piłkę, a czasem czymś pojeździć, w końcu nie zawsze jest ochota
na chociażby RPG. A przecież ceny starszy i starych tytułów wydają się bardzo
rozsądne.

Jak to jest u Was? Kończycie / kończycie na 100% i dopiero kolejna czy jeśli
jest taka możliwość dwie lub więcej na raz?
Obserwuj wątek
    • lubiemajonez Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 00:13
      Może wydam wam się dziwny, ale ja często gram sobie w... Dema! Tak, Dema!
      Ściągnę sobie np demko fifki i jak najdzie mnie ochota to zagram sobie meczyk,
      albo przejdę któryś raz reklamówkę castlevanii tongue_out Ogólnie, raczej skupiam się na
      jednej produkcji którą kupię. Co do 'masterowania' (masz na myśli platynowanie?)
      nie uprawiam tego sportu, nie bawi mnie.
    • arczisan Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 00:19
      Wszystko zależy od tego chyba, jaka jest gra. Gdy zacząłem przechodzić Mass Effecta 2, czy Assasins Creed 2, fabuła i rozgrywka tak mnie wciągnęły, że nic innego nie odpalałem. Obecnie np. na PS3 zagrywałem się w nowego Deathspanka (kilka dni temu go skończyłem) i multiplayer Uncharted 2, na zmianę z F1 2010 na Xboxie. F1 mnie bardzo wciąga, ale po weekendzie formułowym, a dokładnie po wyścigu muszę odpocząć od niej na jakiś czas. W zanadrzu czeka jeszcze na ukończenie Splinter Cell Conviction, ale poczeka sobie pewnie jeszcze aż skończę F1 (a do tego może jeszcze sporo czasu minąć).
      Ważne jest by nie przesadzić z ilością gier na raz, ponieważ można bardzo łatwo nie docenić jakiegoś tytułu.
    • bigdaddypl Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 00:41
      różnie jest, średnio 2-3, chyba że jakaś gra totalnie mnie wciągnie to 1.
    • arczisan na maxa? 10.10.10, 06:49
      Co do ukańczania gier na maksa, to różnie to bywa. Gry zazwyczaj przechodzę do
      końca, jednak nie bawi mnie zbieranie achievementów, podobnie jak nie ciągnie
      mnie do zbierania trofeów. CHodzi o pure fun.
      W multi rzadko grywam, a gry, które mnie wciągnęły można wyliczyć na palcach
      jednej ręki (Uncharted 2, w które gram do dziś, Fight Night Round 4, Dirt 2,
      Bad Company 2, PES 2010)
    • leakingpointer Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 11:15
      Bardzo rzadko przechodzę gry na raz, kampanie Call of Duty czy np Alan Wake
      przechodziłem koło miesiąca - ale ma to raczej dobry skutek - nie występuje u
      mnie tzw. zmęczenie materiału i każda gra sprawia mi bardzo dużą przyjemność
      nawet jak jest dość monotonna (vide młócenie cieni w Alan Wake'u), za to na
      bieżąco gram w multi tych gier. Zwykle naraz gram w kilka tytułów, teraz np.
      grywam w multi Gears of War czasem, Civilization 5 czasem pykne, Starcraft 2
      przechodzę kampanię i gram pojedyncze mecze na AI (zanim się rzucę na rozgrywkę
      sieciową), grywam w Minecrafta, a na steamie kupiłem Amnesia do której się
      przymierzam ; ) Czyli około 5 - 6 gierek..
    • sora_no_iro. Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 12:33
      Ja nigdy nie kupuje kilku gier naraz, ale często gram w kilka. Np. ostatni mój zakup to WKC. Story przeszedłem od razu, ale w pozostałe rzeczy gram raz na jakiś czas. Na pewno nie wyrobie się z wymasterowaniem gry przed GT5. Z kolei w gt5 znowu na początku będę namiętnie grał, a potem stanie się to kolejną zapchaj dziurą pomiędzy następnymi grami (tak jak wkc). I tak aż do K3, do którego znowu nie zdążę wymaksować gt5 i będę do niej wracał w przerwach między premierami kolejnych gier które nie wystarczają na kilkadziesiąt godzin zabawy. Tak więc nie kupuje 100 gier na raz, ale lista tytułów w których jest coś do zrobienia rośnie. Dlatego mam całkiem urozmaicone granie. Ponadto nie sprzedaje swoich gier, więc cały czas gram w multi u2 czy res2, oraz ponownie przechodzę starsze pozycje jak np. ostatnio heavenly sword czy mgs4. Dema też często sprawdzam a i betami nie gardzę big_grin
    • pasztecik7 Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 12:34
      Zawsze gram w 1-2 gry na multi i okazjonalnie przechodzę singla gierek, które
      akurat wyszły. Obecnie multi w Modern Warfare 2 (w oczekiwaniu na BO) i FIFA 11.
      Z singla nic, bo jakiś sezon ogórkowy.

Przestaję grać w grę, gdy ta zaczyna mnie nudzić - czyli czasem napieram w coś w
      sumie 500 godzin (multi), a czasem kończę po 15 minutach.
      • vaderpl Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 13:16
        Najgorsze jest jak się zacznie np : Final Fantasy XIII/Dragon Age a w
        międzyczasie zacznie grać w GoW III czy inną grę ,potem do takiego DA czy FF nie
        chce się wracać tongue_out
    • blademaster_pl Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 13:13
      Ja teraz mam kilka gierek.
      Gram troche w God of war jak mi sie juz troche nudzi to wlaczam Wipeouta,Halo reach
      albo jakas gre.
      Mi jak sie jakaś gra bardzo podoba to pozniej przechodze 2-3 raz dla achievementow lub
      trofeow albo dla funu big_grin
    • jack19 Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 13:14
      Maksymalnie 2. Ale też najwyżej jakaś fabularna itp. + sportowa/wyścigowa.
      Niestety jak mam kilka gier naraz to żadnej nie kończę smile
    • damianuss Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 13:19
      Max dwie z racji, że mam dysk 20GB tylko : P hehehehehe.
      • blademaster_pl Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 13:27
        Ja to 5 naraz gram.Jak gram w którąś np 2 godz i mi sie juz niechce w nia grac to wlaczam
        inna i tak w kolko big_grin
    • pianandrill Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 13:57
      Ze względu na brak czasu (grywanie wieczorem jedynie) gram... w kilka gier na
      raz. Regularnie w jakieś multi, jakąś grę, która mnie wciągnęła (U2 obecnie na
      PS3, GoW 2 na iksa) i dodatkowo w coś żeby wymaksować. Najlepiej coś bez multi.
      Ew czasem jeszcze dodatkowo w międzyczasie mała popierdółka (Castle Crasher na
      iksa i Stardust na PS3).

W takim trybie gry przechodzę miesiącami, więc efekt znużenia produkcją raczej
      nie występuje.
    • zergadis0 Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 15:03
      Zazwyczaj na sprzęcie stacjonarnym w jedną (jak się mocno wkręcę w drugą, to
      zazwyczaj mam problemy z powrotem do pierwszej tongue_out), natomiast na DSie dwie,
      nawet trzy - w którą gram w konkretnym momencie zależy od tego ile mam czasu
      (ciężko w końcu zrobić coś sensownego w większości rpgów podczas 15 minutowej
      przerwy).
      • przemekgruby Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 16:02
        no ja aktualnie gram w 5 gier na przemiam
        Assasin Creed 2
        Batman Arkham Asylum
        Dragon Age Początek
        Split/Second
        The Sims 3: Kariera

• robiox360 W jedną. 10.10.10, 18:41
      W Halo:Reach. I to tyle. Myślę, że przez ładne parę lat to się nie zmieni.
    • soultimer W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 20:01
      Ja jeszcze dodam, że dema to oczywiście też fajna sprawa, ale to raczej ciężko
      porównać, zupełnie inna specyfika zabawy jak dla mnie.

Ten temat wpadł mi do głowy po tym jak zakupiłem Demon's Souls. Zazwyczaj mam
      dwie, maks. trzy różniące się pozycje, tym razem postawiłem na jedną i nawet
      po dłuższym graniu nie czułem znużenia.

Chcę jednak przejść przez poprzednią wstawkę do tego, że często można się daną
      grą po prostu znudzić, jeśli mamy potem inną, w teorii lepszą. To jest to o
      czym pisał vaderpl .

Ja na przykład Need for Speed: Shift kupiłem niedługo po premierze - około
      miesiąc - a skończyłem dopiero... w te wakacje. Zawsze było coś innego do
      pogrania, chociażby Split/Second czy Modnation, a przecież NfSsmirk to naprawdę
      fajna gra, co doceniłem dopiero później.

Nie macie wrażenia, że owszem, fajnie mieć taką różnorodność, chociażby
      bijatyka i RPG, ale później jedna z tych gier traci na rzecz drugiej?
      Zwłaszcza, jeśli pojawia się trzecia. Czytając Wasze posty widzę, że chyba nie
      tylko ja tak mam. Ale to już takie bardziej filozoficzne rozkminki piwo.
    • pipsreview Re: W ile gier gracie naraz? 10.10.10, 20:48
      W jedna, kupuje gierke i staram sie ja splatynowac. Wiecej nie ma sensu gdyz przez ten czas co ja platynuje, starsze tytuly w ktore jeszcze nie gralem troche stanieja. Gdy platyna wpada to wymieniam na inna, i tak to sie kreci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka