radek.zaleski 30.10.10, 00:03 łapa do góry kto ma. są pytania do zadania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radek.zaleski Re: telefony z Androidem 30.10.10, 13:17 co najbardziej wkurza? mam teraz taki tel, mam swoje typy, chciałbym na ten temat coś napisać, ale wolę wcześniej popytać. Odpowiedz Link Zgłoś
spike338 Re: telefony z Androidem 30.10.10, 13:34 Szczerze to niedużo Mam teraz Moto Droid/Milestone, wcześniej miałem dużo innych urządzeń na różnych wersjach Symbiana, UIQ, WM i innych , Android to zupełnie inna klasa. Minusy: -mail nie jest w 100% push, czasem maile potrafią dojść z kilkunastominutowym opóźnieniem ! -brak kompresji takiej jak w Opera Mini we wbudowanej przeglądarce -nienajlepszy odtwarzacz muzyki (daje radę , ale brakuje chociażby ściągania okładek), -beznadziejny player video To już chyba raczej wady konkretnego modelu telefonu, ale niech będą: -czasem zdarza mu się zrestartować -wybieranie głosowe działa z dużym opóźnieniem, ale może to wina mojego zestawu samochodowego (wciskam przycisk, i dopiero po 3-4 sekundach dostaję prompt "say a command") -jeśli jestem na pograniczu zasięgu 3G i telefon często gubi sieć, to czasem połączenie w ogóle przestaje działać, i zostaje albo WIFI albo restart. Ale tak naprawdę to moim zdaniem bardzo dopracowana platforma. Odpowiedz Link Zgłoś
mariooo_1993 Re: telefony z Androidem 30.10.10, 18:55 Miałem taki telefon, ale jednak wróciłem do iPhona, iPhoneOS pod każdym względem mi odpowiada, android jakoś nie za bardzo mi leżał, telefony cenowo podobne ale system nie taki fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: telefony z Androidem IP: 83.13.153.* 30.10.10, 21:40 cenowo podobne do czego? bo nie znam rownie przepłaconego faona Odpowiedz Link Zgłoś
mariooo_1993 Re: telefony z Androidem 30.10.10, 22:36 Daj mi przykład telefonu który kosztuje 600-700 zł (iPhone 2g) i uruchomi wszystkie aplikacje które są na iPhoneOS i Androidzie, na drogim telefonie (np. xperia x10) płynnie chodzi angry Birtds a na telefonach z androidem za 700zł laguje jak na slajdzie, a co dopiero żeby uruchomić Modern combat 2 lub sandstorm na androidzie, telefon taki kosztuje ok 2000zł, a ja tu mówię o 600. Mówię teraz tylko o grach, ale dlatego zdecydowałem się na ten telefon bo PSP to już jednak staruszek i nie ma tylu nowych ciekawych produkcji, na dodatek na AppStore jest wiele aplikacji DUUUŻO tańszych niż dla androida. Sam dziwie się "zagorzałymi" przeciwnikami apple mimo iż nigdy nie widzieli ich produktów, faktycznie nowe są drogie ale taki mimo iż stary 2g to nadal rewolucyjny, jeśli będziesz miał jakikolwiek produkt od apple to po miesiącu użytkowaniu będziesz się dziwił że mogłeś używać czegoś innego, może polityka apple nie będzie ci się podobać bo odrzucają niektóre świetne aplikacje, np. nowy flash 10.1, więc jeśli denerwuje cię Steve to od czego jest jailbreak (od niedawna legalny) wszystko jest dostępne to co nie spodobało się steviemu. Dobra a teraz jak chcesz dla porównania zobaczyć jak android zamula telefon wgraj go po prostu do iPhona, z takimi podzespołami jakie ma iPhone 2g android działa płynnie ale gry te co są zrobione na iPhoneOS i na Androidzie to na iPhoneOS będzie wszystko szło pięknie a na androidzie będzie zamulać, bo teraz android co ma 412Mhz i 128MB ram jest po prostu za słaby nawet na gierki w 2d, a system od Apple wyrabia bez problemów bo nie jest otwarty i może wykorzystać w 100% potencjał swojego sprzętu, dobra może kończę bo za niedługo będę wyzwany wielkim Fan boyem Apple Już słucham jakie macie wywody dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś