Dodaj do ulubionych

F1 2010 patch - problemów ciąg dalszy

03.11.10, 10:30
Jak zapewne zainteresowani w temacie wiedzą, kilka dni temu posiadacze PS3, oraz PC, otrzymali długo oczekiwany patch do najnowszej gry Codemasters. Właściciele Xboxa muszą jeszcze kilka dni poczekać na wspomniane "ulepszenie" gry.

I jak wrażenia? Niezbyt pozytywne.

Czytając wypowiedzi graczy na forum Codemasters , po zaktualizowaniu gry można powiedzieć, że wcale nie jest lepiej. Ba, według niektórych jest jeszcze gorzej, niż przed aktualizacją. Gracze narzekają na brak ważnych poprawek, takich jak: brak czasu sektora 3, bez zmian problemy z pitstopami, jeszcze większe "fazowania" przeciwników, dziwne zachowania kierownic.
Pozytywną informacją jest odzyskanie straconych zapisów gry. Panowie również poprawili grafikę (odblaski na bolidach), oraz ślady schnącej nawierzchni po deszczu.

Cierpliwość fanów zarówno gry F1 2010, fanów stajni Codemasters, jak i wielbicieli najbardziej znanej serii wyścigowej jest wystawiona na spory test.

Na chwilę obecną Codemasters nie odpowiedziało na zarzuty wspomnianego patcha. Pytanie, czy powstanie kolejny patch do wersji 2010, czy twórcy zabiorą się już za tworzenie i dopieszczanie odsłony 2011? Czas pokaże.

Obserwuj wątek
    • kacperlezajsk Re: F1 2010 patch - problemów ciąg dalszy 03.11.10, 11:33
      Ja oprócz łatwej jazdy na wodzie, pA pit-stopów nie uświadczyłem jakiś większych
      problemów... po wgraniu patchu sam nie wiem co o tym myśleć...troszkę za mało grałem ale
      jak na razie zauważyłem że na pewno nie ma już kar za byle co a to strasznie mnie irytowało !!
      • Gość: Jasiu Re: F1 2010 patch - problemów ciąg dalszy IP: 195.117.56.* 04.11.10, 09:03
        kary są tylko podniesiono próg ich przyznawania, nadal jak ktoś ( CPU czy inny gracz) wjedzie ci w kufer to Ty możesz dostać kare, lipa jest także w momencie jak bolidy które się zderzyły turlają się po torze to w momencie ich omijania możesz dostać karę za nieprzepisowe wielokrotne wyprzedzanie<br />
        <br />
        Co jeszcze popsuł patch:<br />
        - praktycznie przestał działać ForceFeedback w kierownicach<br />
        - gra zaczęła łapać freezy, a wcześniej ,przynajmniej u mnie, nie miało miejsca<br />
        - gra wiesza się w multi, po wczytaniu trasy, jest oczekiwanie na graczy i koniec, trzeba wyłączać grę a nawet i całą konsole, co gorsza czasem zdarza się to 3-4 razy pod rząd co mocno irytuje, wcześniej nie miałem takich problemów
    • arczisan Re: F1 2010 patch - problemów ciąg dalszy 04.11.10, 00:42
      Czytając komentarze, wygląda na to, że naprawiając kilka bugów (i to wcale nie wszystkich tych najważniejszych), powstał przypadkiem ogrom nowych. Musimy teraz poczekać na to, co w związku z tym powie Codemasters.
      Czy poprawią tego patcha, poprzez stworzenie nowego, czy może oleją graczy i zabiorą się za odsłonę 2011?
    • arczisan Re: F1 2010 patch - problemów ciąg dalszy 04.11.10, 12:04
      Dnia dzisiejszego (czwartek) pojawił się również patch na Xboxa.
      • Gość: Polman Re: F1 2010 patch - problemów ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 16:34
        O ile gra przed zainstalowaniem patcha sprawiała kilka problemów, o tyle po zainstalowaniu
        patcha totalnie nie mogę już grać. Od kiedy go mam, gdy tylko wczytam jakąkolwiek trasę
        to po 3-10 sekund gra wychodzi mi do windowsa i tyle. angry
        Na ten problem nie ma jeszcze żadnego rozwiązania. Próbowałem zrobić reinstalkę i olać
        patcha, ale gra nie chce się odinstalować. Gdy tylko próbuję to zrobić, program za to
        odpowiedzialny zawiesza się. Więc jest kapitalnie... angry
        Pozostaje mi tylko zrobić formata, czego totalnie mi się nie chce angry albo czekać na to czy
        Codenmasters wypuści łaskawie jakiegoś kolejnego patcha. A jeśli nawet, to będę musiał
        na to czekać co najmniej ze 2 tygodnie.
        W tym momencie zwątpiłem w oryginalne gry. Wydajesz 120 zł na taką grę, a potem cały
        miesiąc walczysz o to, żeby móc sobie przyjemnie pograć (bo przed patchem też miałem
        fatalne problemy np. z dźwiękiem- dopiero po 2 tygodniach udało mi się z nimi uporać). Ja
        dziękuję za taką inwestycję. Następnym razem ściągnę pirata. Będę miał przynajmniej tą
        świadomość, że nawet jeśli gra nie jest zbyt dopracowana to ja przynajmniej nie straciłem
        na nią tyle forsy... angry
        • Gość: . Re: F1 2010 patch - problemów ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 19:26
          mi też gra przestała działać po wgraniu patcha, ktoś zna jakieś rozwiązania? ponieważ reinstall nic nie daje
        • Gość: would Re: F1 2010 patch - problemów ciąg dalszy IP: 212.180.147.* 07.12.10, 22:04
          WTF? to kupuj gry z reedycji jak ja a nie przerzucasz się od razu na popełnienie przestępstwa ŚCIGANEGO NA MOCY KODEKSU KARNEGO! = jak cie kiedyś złapią to wpis w papierach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka