Dodaj do ulubionych

TV LCD ruchoma matryca

21.11.10, 18:34
przez brak ps3 postanowiłem wyczyścić tv (LG 37" fullHD jeszcze jakieś gówna)
zauważyłem, że matryca jest ruchoma u góry z prawej strony.
czy ktoś kiedyś miał taki problem albo wie czym jest on spowodowany?
Obserwuj wątek
    • szympo Re: TV LCD ruchoma matryca 22.11.10, 00:08
      up
    • szympo Re: TV LCD ruchoma matryca 22.11.10, 13:57
      może ktoś ma podobny model i problem?
    • soultimer TV LCD ruchoma matryca 22.11.10, 18:43
      Pomocy w takich sprawach najlepiej będzie szukać na forach dotyczących telewizorów tego typu. Ja polecam www.hdtv.com.pl/forum/index.php. Gdy wybierałem swój tivik najwięcej wsparcia dostałem właśnie tam.

Nie podałeś też kilku istotnych informacji - czy opisany problem przeszkadza Ci w graniu / oglądaniu telewizji? Jeśli tak, czym się to objawia? Zniekształcenia obrazu? Coś innego? A może po prostu tylko Cię to ciekawi?

Jak doszło do awarii? Czy po prostu zbyt mocno coś nacisnąłeś czy może ''już tak było'' a dopiero teraz to zauważyłeś?

Czy TV jest na gwarancji? Jeśli tak - pomijając konieczność rozstania się ze sprzętem na jakiś czas - problem z głowy. Jeśli nie - idź do jakiegoś większego sklepu i spytaj - być może będziesz miał szczęście i trafisz na kompetentnego sprzedawcę, który udzieli jakieś porady.

Co to za model TV? LG 37'' ''jakieś gówna'' niewiele mówi, toteż nawet jeśli ktoś miał identyczny kłopot - nie będzie w stanie pomóc.

Jeśli mieszkasz w większym mieście możesz też zadzwonić do firmy zajmujące się naprawami. Wizyta w celu zbadania usterki powinna być darmowa - powiedzą Ci dokładnie w czym rzecz, ile to będzie kosztował i jak jest poważne. A przecież nikt nie każe tego od razu oddawać do serwisu.

Wszystkie te informacje powinieneś podać szukając pomocy na forum o TV, tym czy innym - tutaj być może też ktoś będzie umiał coś poradzić, ale szanse są znacznie mniejsze.
      • szympo Re: TV LCD ruchoma matryca 22.11.10, 21:37
        Oki dzięki za rady
        • sora_no_iro. Re: TV LCD ruchoma matryca 22.11.10, 22:25
          a to matryca ci się rusza, czy może jej osłona?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka