szympo 21.11.10, 18:34 przez brak ps3 postanowiłem wyczyścić tv (LG 37" fullHD jeszcze jakieś gówna) zauważyłem, że matryca jest ruchoma u góry z prawej strony. czy ktoś kiedyś miał taki problem albo wie czym jest on spowodowany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szympo Re: TV LCD ruchoma matryca 22.11.10, 13:57 może ktoś ma podobny model i problem? Odpowiedz Link Zgłoś
soultimer TV LCD ruchoma matryca 22.11.10, 18:43 Pomocy w takich sprawach najlepiej będzie szukać na forach dotyczących telewizorów tego typu. Ja polecam www.hdtv.com.pl/forum/index.php. Gdy wybierałem swój tivik najwięcej wsparcia dostałem właśnie tam. Nie podałeś też kilku istotnych informacji - czy opisany problem przeszkadza Ci w graniu / oglądaniu telewizji? Jeśli tak, czym się to objawia? Zniekształcenia obrazu? Coś innego? A może po prostu tylko Cię to ciekawi? Jak doszło do awarii? Czy po prostu zbyt mocno coś nacisnąłeś czy może ''już tak było'' a dopiero teraz to zauważyłeś? Czy TV jest na gwarancji? Jeśli tak - pomijając konieczność rozstania się ze sprzętem na jakiś czas - problem z głowy. Jeśli nie - idź do jakiegoś większego sklepu i spytaj - być może będziesz miał szczęście i trafisz na kompetentnego sprzedawcę, który udzieli jakieś porady. Co to za model TV? LG 37'' ''jakieś gówna'' niewiele mówi, toteż nawet jeśli ktoś miał identyczny kłopot - nie będzie w stanie pomóc. Jeśli mieszkasz w większym mieście możesz też zadzwonić do firmy zajmujące się naprawami. Wizyta w celu zbadania usterki powinna być darmowa - powiedzą Ci dokładnie w czym rzecz, ile to będzie kosztował i jak jest poważne. A przecież nikt nie każe tego od razu oddawać do serwisu. Wszystkie te informacje powinieneś podać szukając pomocy na forum o TV, tym czy innym - tutaj być może też ktoś będzie umiał coś poradzić, ale szanse są znacznie mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sora_no_iro. Re: TV LCD ruchoma matryca 22.11.10, 22:25 a to matryca ci się rusza, czy może jej osłona? Odpowiedz Link Zgłoś