Dodaj do ulubionych

The best of dc_gt

14.12.10, 14:49
Zbierając materiały do mojego felietonu...

Wszyscy lubimy się pośmiać, ale w końcu każdy dowcip zbyt często powtarzany przestaje być śmieszny. Tak też jest w przypadku dc_gt, którego trollujące posty były zabawne, ale kiedyś trzeba powiedzieć dość, bo ile można czerpać radości z prowokowania innych?

Tak też z okazji świąt:

santaprezentchoinka

dc_gt otrzymuje od nas prezent w postaci zasłużonego urlopu od forum. Aby się zregenerował, w nadziei, że po powrocie będzie jednak chciał rozmawiać z innymi użytkownikami, zamiast wzniecać fanbojskie wojny.

santachoinkaprezent

dc_gt nie byłby jednak dc_gt, gdyby nie forumowicze, którzy dawali mu się ztrollować i wpuścić w maliny. Dlatego też dla potomnych i jako nauczka na przyszłość, przygotowałem swoiste the best of twórczości dc_gt. Jeżeli następnym razem zaświerzbi Was ręka po jakimś jego poście - miejcie w pamięci podstawową zasadę internetu: nie karmić trolli.

Jedziemy

Creme de la creme jest oczywiście napisana na miesiąc przed premierą recenzja Gran Turismo 5. Wady: brak

Teoria ewolucji gracza, stawiająca użytkowników PlayStation 3 na wyższym szczeblu inteligencji emocjonalnej:

Przecietny gracz swoją pasję zaczyna od peceta. Pozniej wraz z wiekiem przezuca sie na xboxa 360 aby w koncu po osiagnieciu pelnej dojrzalosci emocjonalnej wymienic go na ps3. Z moich obserwacji wynika, ze zdecydowana wiekszosc graczy zamienia xboxa 360 na wlasnie ps3. Odwrotna sytuacja przytrafia sie niezwykle rzadko. Są to sporadyczne przypadki. Tak więc kończąc moją mysł, mozna rzec, ze im więcej xboxów sie sprzedaje tym wiecej potencjalnych uzytkownikow ps3 bedziemy mieć.

Rozważania nad tym, co czyni konsole konsolą i czymże są gry konsolowe:

Chciałbym zacytowac dwa zdania z wikipedii. "konsole mają ograniczony interfejs i dostęp do ustawień administracyjnych". Wedle tak rozumianej definicji, xbox 360 rzeczywiscie jest konsolą ale na stronie wikipedii mozemy rowniez przeczytać, iż "Konsola do gier – komputer o wyspecjalizowanej architekturze przeznaczony do uruchamiania gier konsolowych". GIER KONSOLOWYCH. Ta definicja jest wlasnie dla mnie kluczowa i trafia w samo sedno problemu, ktory tu poruszyłem.

Jak sami mogliscie wyczytac w mojej publikacji, w przyszłym roku na xboxa 360 zmierza tylko jeden exclusiv, a mianowicie gears of war 3. Jesli dodatkowo przypomnimy sobie, iż jest to gra z rodowodem pecetowym (pierwsza część swiecila najwieksze tryumfy własnie na komputerach) to sytuacja robi się naprawdę nieciekawa. Powstaje pytanie zatem, czy xbox 360, ktory praktycznie wszystkie swoje dotychczasowe exclusivy sprzedał, a raczej oddał za darmoche pecetowi jest jeszcze konsolą czy już...komputerem?

Exclusivy, pół ekskluzivy, ćwierćgłówki:

Maj był z kolei miesiacem, w którym pierwszy raz od początku roku MS jak i Sony mieli podjąć rękawice. Własnie dopiero w maju miał ukazać się pierwszy prawdziwy (pisze prawdziwy ponieważ niektórzy uznają takie cos jak polexclusiv lub exclusiv konsolowy) ex na xboxa czyli Alan Wake.

Losowe mądrości:

Miała to być odpowiedz na Metal Gear Solid 4 jednak uproszczenie rozrywki do maksimum spowodowało, ze starutki wąsacz Snake w dalszym ciągu jest jedynym mistrzem skradania na konsolach next gen. [o Splinter Cell: Conviction]

pierwsza część swiecila najwieksze tryumfy własnie na komputerach [o Gears of War]

Oczywiście nie wszystkie gry były bardzo dobre ale na pewno wiekszosc.

Losowe nadinterpretacje:

Microsoft na targach nie był obecny lub jego obecnosc nie została zauważona. [o MS na Gamescomie, który oczywiście na targach był i miał nawet swoją oddzielną prezentację gier przed rozpoczęciem imprezy]

Po tak ciężkim szoku miłą dla oka odskocznią było przemówienia Kevina Butlera, który w charakterystyczny dla siebie sposób dał do zrozumienia, ze ps move zadowoli nawet najbardziej wymagającego gracza.[pomimo, że wszyscy inni zapamiętali to wystąpienie ze względu na to, że oddawało cześć jednemu królowi - graniu]

Swój post chciałbym zakończyć tradycyjnym życzeniami spokojnej i merytorycznej dyskusji. Brawissimo!

kiss
Obserwuj wątek
    • wujekstanek Re: The best of dc_gt 14.12.10, 14:59
      Wypije za to smile
    • lubiemajonez Re: The best of dc_gt 14.12.10, 14:59
      Mistrz. Po prostu mistrz.
    • glamda Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:10
      Dzięęęęę-kuuuuuu-jeeeeee-myyyyyy. Zdecydowanie trzeba za to wypić piwo
    • radek.zaleski Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:11
      no dobra, ale kto teraz (i kiedy!) zrecenzuje Forzę 4?
      • kmh Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:14
        Ja mam już gotowy tekst i szukam obrazków
        • radek.zaleski Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:18
          www.youtube.com/watch?v=XFMSNrDupmk - gameplay

kmh napisał(a):

> Ja mam już gotowy tekst i szukam obrazków
          • ver Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:33
            Ej, to gra mojego dzieciństwa. Mieściła się bodajże na dwóch dyskietkach 5,25".
          • arian Re: The best of dc_gt 15.12.10, 20:18
            Kokpit w każdym aucie i wspaniały model zniszczeń. GT5 nie ma szans. Tylko ze sterowaniem problem, bo widzę, że osobie, która w to gra brakuje dobrej kierownicy. Czyżby Microsoft nic nie robił w tym kierunku? smile

A tak na poważnie, to pamiętam jak w to grałem, jakby to było wczoraj. Ale nie radziłem sobie z opanowaniem samochodu i ostatecznie zawsze kończyło się na Lotusie. Teraz mi się odmieniło i wolę bardziej skomplikowany model jazdy.
    • ver Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:12
      kmh napisał(a):

> dc_gt otrzymuje od nas prezent w postaci zasłużonego urlopu od forum.

www.youtube.com/watch?v=_J6-3l3hCm0
      • fix_poland Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:17
        Ja czekam na recenzje GTA V wink
    • marko1005 Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:18
      ale tematy miały największą ogladalnosć tongue_out
      ehh no tak predzej czy później musiało to nastąpić wink

santa
      • ver Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:25
        Wiesz, filmy o kupie na YT też mają sporą oglądalność. suspicious
        A części mniej wojującyc fanbojów faktycznie imponował taki lider-ekspert.
    • dobrehehe Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:23
      tego zabrakło "co do multiplatform to jest remis z lekkim wskazaniem jednak na Sony (np. lepsza wersja na ps3 black ops, red dead redemption itd). "
      • kmh Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:40
        Tak, zapomniałem o tej perle!
    • tieu Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:36
      A jutro miał dodać recenzję Uncharted 3 i Killzone 3 uncertain.

Wreszcie!
      • pimpnino Re: The best of dc_gt 14.12.10, 15:45
        Dzwonił do mnie. Obie 19+/10 to tak w skrócie smile
        • sirmadness Re: The best of dc_gt 14.12.10, 16:22
          A nie zapytałeś może o Forze 4 ? Chociaż spodziewam się crapa, góra 2/10..
    • freeman Re: The best of dc_gt 14.12.10, 16:54
      a ja zapytam czy dc_gt to jest jakiś wasz redakcyjny twór = troll czy to poważnie jakiś "kosmita" na planecie Ziemia?
      • kmh Re: The best of dc_gt 14.12.10, 17:10
        Według mojego stanu wiedzy, żaden z redaktorów nie bawi się po nocach w bycie dc_gt. Pozatym, dostałby po łapach, za niedzielenie się wcześniejszym dostępem do takich hitów jak GT5 smile
        • huberotfm Re: The best of dc_gt 14.12.10, 17:39
          rozmawiałem z nim dzisiaj ma już recenzje kilku gier : Forza 4. Ocena 1.5/10 powiedział że model jazdy jest bardzo zbliżony do tego z mario kart grafika podobna do nfs underground na torze tylko 4 samochody animacja spada poniżej 30 fps mało samochodów nie ma widoku z kokpitu ani zniszczeń mało i bardzo nudne tory. Kolejna gra mass effect 3. Wersja na xboxa 2/10 wersja na ps3 15/10. Grafika znacznie lepsza na ps3 kampania na ps3 dłuższa o jakieś 12 godzin na ogólnie wersja na xboxa bardzo okrojona widac że to sprzet o generacje wstecz od ps3. O Killzone 3 i Uncharted 3 powiedział tylko że wystawił ocenę 30/10 ponieważ po włączeniu obu gier jego gałki oczne zagotowały się i wypłyneły zalewając jego ps1 eeeeee...... ps3 i doszło do zwarcia przez co konsola mu się spaliła. Na całe szczęście przed tym wypadkiem udało mu się zagrać w Gears of War 3 wystaił ocene -0.5/10 całkowity crap denna grafika widać po tej grze że xbox cofa się w czasie i niedługo osiągnie poziom ps2. To wszystko co mi powiedział, mam nadzieję że oczywiście się z tym zgadzacie brawo
          • swayzak77 Re: The best of dc_gt 14.12.10, 18:03
            Moim zdaniem ten wątek jest kwintesencją trollowania, i dodatkowo naśmiewania się z chłopaka który jednak, nie ma co tego dyskredytować, wniósł duuużo życia w wasze forum. Powinniście być mu wdzięczni big_grin Sugeruje zdjęcie bana z gt_dc - inaczej to forum to będzie pełne nudnych akademickich dyskusji gdzie każdy z każdym się zgadza
            • radek.zaleski Re: The best of dc_gt 14.12.10, 18:36
              ban jest do Nowego Roku. potem wróci, jak będzie przestrzegał kilku rzeczy, o które go poproszę.
            • pimpnino Re: The best of dc_gt 14.12.10, 18:54
              Zauważ, że wiele osób, które noszą się z zamiarem zakupu konsoli, przegląda liczne fora internetowe, aby podjąć decyzję, którą konsole sobie kupić. Jeżeli ktoś taki trafi na jego "felietony" może to wypaczyć rzeczywiste zalety i wady obu konsol. Oceny 10/10 wszystkich gier PS i max 3+/10 dla gier X-owych do obiektywnych nie można zaliczyć. Czy to, że multiplatformy zazwyczaj wyglądają lepiej na PS3. Jego skrajna stronniczość i całkiem ciekawy sposób pisania (forma oparta o profesjonalną próbę recenzji) ewidentnie wprowadzają w błąd. Nie wiesz, ile osób może w ten sposób dokonać wyboru nie właściwego do swoich potrzeb. Ban przyznany właściwie, w regulaminie jest słuszny zapis o tępieniu fanboystwa, bo to niczemu nie służy.
        • freeman Re: The best of dc_gt 14.12.10, 18:44
          no cóż wierzę na słowo wink a może to kolega Tadeusza z RT się z nami zabawia big_grin

tak czy owak brawo Konrad smile świetny tekst udało ci się spłodzić smile
    • izyk85 The best of dc_gt 14.12.10, 18:07
      Do perełek dodałbym jeszcze grożenie warnami innym użytkownikom smile
    • van_guard Re: The best of dc_gt 14.12.10, 18:18
      [*] dc_gt
      Takim go zapamiętałem
      • pawepek Re: The best of dc_gt 14.12.10, 18:56
        Dodam tylko że według dc_gt wersja Play station wygląda lepiejbig_grin
        img10.imageshack.us/img10/4661/bayonettafaceoffhdstrea.jpg
        • paulinea Re: The best of dc_gt 14.12.10, 19:37
          Ja mogę zrecenzować Forzę 4! Już ją nawet mam! www.mikogiocattoli.com/toy_images/forza_4.jpg
    • gulip Re: The best of dc_gt 14.12.10, 19:39
      no i to jest prezent na święta smile

w końcu to jest forum o grach a nie alternatywna rzeczywistość jednego gościa

niech se bloga założy a co się tam będzie
    • sora_no_iro. Re: The best of dc_gt 14.12.10, 20:22
      Nie chce mi się komentować wiochy jaką stworzył autor, robiąc największego offtopa w historii tego forum. Natomiast brawa dla dc_gt. Nie często redaktorzy zakładają cały temat poświęcony konkretnemu użytkownikowi. A jeszcze żeby ów temat już w założeniach był trollowo spamerski to kompletne mistrzostwo. Wyrazy szczerego szacunku.
    • werty101 Re: The best of dc_gt 14.12.10, 20:34
      Jednak przyznać trzeba, miał chłopak poczucie humoru.

dc_gt we will miss you............... NOT!

choinkachoinkachoinka

• legileg Re: The best of dc_gt 14.12.10, 20:51
      Najgłupsze, najbardziej oderwane od rzeczywistości pomysły dc_gt zrodzone w najmroczniejszych otchłaniach jego umysłu nie były nawet cieniem bzdur na jakie wpadały osoby starające się z nim dyskutować i udowodnić swoją rację...

Potwierdza się znana od lat prawda - Są tacy, którzy potrafią bardzo dobrze udawać idiotów... Tych prawdziwych jednak nigdy nie przebiją. Bo podobnie jak wszechświat ludzka głupota jest nieskończona. Co do wszechświata nie jestem pewien.
    • coletrain Re: The best of dc_gt 14.12.10, 21:10
      hehe świetne, a dc_gt to szumowina i to nie z powodu gier czy platform ale z powodu nieczystych intencji prowokowania ludzi.

Legileg, pamiętaj że ty również możesz stać się ofiarą prowokacji i zareagować w sposób emocjonalny, nieprzemyślany i nie znaczy to że jesteś idiotą... także ta teoria o idiotach oraz cytat Einsteina nie były tu potrzebne.

Pozdro
      • legileg Re: The best of dc_gt 14.12.10, 21:49
        Każdy człowiek się myli, ale tylko głupiec nie wyciąga z tego wniosków. Mnie też dc_gc sprowokował. Ale tylko za pierwszym razem. A dziesiątki postów nabijały mu nie pojedyncze osoby, ale fanatyczni antyfani. Gdyby nie oni to żadna interwencja administracji nie byłaby potrzebna.

Nawet jeśli ulegam emocjom to nie wymyślam pod ich wpływem chorych historii, aby tylko za wszelką cenę udowodnić swoją wyższość. A jeśli się pomylę (co przecież często mi się zdarza), to przyznaję się do błędu. Uważam, że każda dojrzała i bystra osoba powinna tak się zachowywać. Niestety mamy tutaj dużo osób dojrzałych i dużo bystrych... Ale bardzo nie wiele osób łączących te cechy.
    • wizz36 Re: The best of dc_gt 14.12.10, 22:47
      Z całym szacunkiem ale to jest po prostu cenzura poglądów. Ban dc_gt zdziwił mnie do tego stopnia, że się zarejestrowałem. Facet był nieszkodliwy, a nawet chwilami zabawny. Nikt nie musiał czytać jego wypowiedzi, a tym bardziej ich komentować. W sumie w ten sposób tworzy się legenda dc_gt. A moim zdaniem dc_gt to jakiś specjalista od public relations z Sony. Jest to bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę systematyczność jego wypowiedzi, konsekwencję i styl. W sumie facet pewnie dostanie premię świąteczną.
    • c00ler Re: The best of dc_gt 14.12.10, 22:53
      Jaki jest sens takiej pokazówki? Każdy w miarę inteligentny człowiek widział doskonale, że teksty dc_gt miały za zadanie prowokować. Dlaczego nie banujecie idiotów, którzy święcie wierzą w debilizmy, które wypisują na forum i w komentarzach? Słabo, naprawdę słabo - po raz kolejny pokazujecie, że nie bardzo czujecie, o co biega w temacie moderowania dyskusji.
      • coletrain Re: The best of dc_gt 14.12.10, 23:36
        bo takie zasady panują, że debilem masz być prawo a prowokatorem nie... i to jest sprawiedliwe wink
      • yupikpl Re: The best of dc_gt 15.12.10, 10:04
        c00ler,

Stoisz po drugiej stronie barykady i masz go w profilu w znajomych. Więc może daruj sobie obronę tego kolesia. Do Ciebie nie był skierowany "artykuł" sugerujący, że jesteś emocjonalnym prymitywem, który może dostąpi zaszczytu ewolucji jak kupi sobie PS3. Za to powinien dostać bana i pewnie zapowiedź kolejnego "artykułu" o "fanboystwie", który pewnie znowu zawierałby treści obrażające innych ludzi tylko dlatego, że grają na x360, spowodowała tego zapobiegawczego bana.
        • c00ler Re: The best of dc_gt 15.12.10, 11:30
          Jakie strony barykady?? "Felietonów" dc-gt nie czytywałem, a jego wypowiedzi w komentarzach traktowałem jako naturalną przeciwwagę dla wszelkich columbo, werty i frezerów, którzy jakoś nie doczekali się własnego wątku na forum. Nie widziałem też nigdy, by obrażał kogoś personalnie - ale najwyraźniej pisanie felietonów to dla niektórych dużo gorsza rzecz, niż rzucanie mięsem w konkretne osoby. Skąd taka wybiórczość? Jak to jest, że taki columbo może bez problemu obnosić tu się ze swoimi ciężkimi problemami psychicznymi? Po co ta dodatkowa nagonka i nagłaśnianie sprawy tak, jakby chodziło co najmniej o przyłapanie Tuska na strzelaniu do tych, co rzekomo przeżyli katastrofę samolotu prezydenckiego? Śmieszne to jest, i tyle. Może jeszcze obnażające bezradność i niekonsekwencję ludzi, którzy powinni tu pilnować porządku.
          • radek.zaleski Re: The best of dc_gt 15.12.10, 11:54
            bardzo proszę o nieobrażanie innych użytkowników.
            • c00ler Re: The best of dc_gt 15.12.10, 12:05
              radek.zaleski napisał(a):

> bardzo proszę o nieobrażanie innych użytkowników.

Obrażanie, powiadasz? Ile z jego komentarzy przeczytałeś? Ile razy poprosiłeś go o nieobrażanie innych użytkowników?
              • simon_x Re: The best of dc_gt 15.12.10, 12:19
                Tobie się nie dogodzi. Nie odpowiada Ci moderacja, cokolwiek by nie zrobiła. Malinowego Smoka pamiętasz? Pamiętasz jak walczyłeś o bana dla niego? Tu sytuacja jest bardzo podobna, ban poszedł, a Ty tym razem delikwenta bronisz. Ja już naprawdę nic nie rozumiem.
              • radek.zaleski Re: The best of dc_gt 15.12.10, 12:52
                pokaż gdzie obraża konkretną osobę.

Ty napisałeś o kilku osobach, że są "chore psychiczne". To komentarz niedopuszczalny, zarówno dla tych userów, jak i osób, których dotknęła taka choroba.
                • c00ler Re: The best of dc_gt 15.12.10, 13:18
                  radek.zaleski napisał(a):

> pokaż gdzie obraża konkretną osobę.

Nie ma sprawy - naprawcie najpierw przeglądanie historii komentarzy, bo jakiś czas temu przestała działać.

> Ty napisałeś o kilku osobach, że są "chore psychiczne". To komentarz niedopuszc
                  > zalny, zarówno dla tych userów, jak i osób, których dotknęła taka choroba.

To komentarz o charakterze diagnostycznym, bo jak inaczej mam nazwać kogoś, kto łazi za mną po komentarzach i wypisuje o mnie niestworzone historie? Albo po kilkanaście razy wysyła zaproszenie do grona znajomych, choć historia wymiany zdań między mną a tą osobą wyraźnie wskazuje na to, że nie mam ochoty na bycie jego znajomym? Zaś przypadek trolla, który występował tu pod kilkunastoma już (jeśli nie kilkudziesięcioma) chyba pseudonimami, i pisuje nadal, nie wymaga chyba posiadania dyplomu doktora stosownej specjalności, by stwierdzić, że z psychiką tego osobnika raczej nie wszystko jest w porządku?
                  • vanburen Re: The best of dc_gt 15.12.10, 17:17
                    @"To komentarz o charakterze diagnostycznym"

Ach,ty w swoich komentarzach nie obrażasz innych ale stawiasz diagnozę?Dobre sobie....
                    Analogicznie:Jesteś łysy,robisz słabe zdjęcia piszesz głupoty.
                    Podstawą mojej "diagnozy" była fotka łysiejącego kolesia z twojego profilu oraz treść twoich postów.Oczywiście cię nie obraziłem,tylko "zdiagnozowałem"Przyjemnie?
                    Pozdrawiam
                    • c00ler Re: The best of dc_gt 15.12.10, 17:28
                      A czyim kolejnym wcieleniem jesteś, anonimowa istoto zarejestrowana "na zapas" przedwczoraj? Jak słodko, że przyszedłeś bronić samego siebie...
                      • vanburen Re: The best of dc_gt 15.12.10, 18:04
                        Ojej,zabrakło argumentów więc zamiast przyznać się do błędu lepiej jest się przyczepić do czegokolwiek np tego że zarejestrowałem się 26 dni temu.Uwierz mi świat nie kręci się wokół ciebie .Naprawdę sądzisz że założyłem konto miesiąc temu po to żeby gdzieś,kiedyś "dowalić Coolerowi"Serio?Get real
                        Pozdrawiam
                        • c00ler Re: The best of dc_gt 15.12.10, 18:23
                          Więc to, co napisałeś, było argumentem, tak? big_grin Idź, załóż jeszcze kilka kont, bo z pewnością się kiedyś przydadzą. Np. do dyskusji z samym sobą, minusowania osób, które postanowisz prześladować, albo do udawania, że odzywasz się w jakimś temacie jako ktoś zupełnie postronny.
                          • vanburen Re: The best of dc_gt 15.12.10, 19:03
                            "Więc to, co napisałeś, było argumentem, tak?"Oczywiście że nie.Chciałem ci tylko pokazać że niezależnie od Użytej semantyki fakt pozostaje faktem.Masz racje,czuje że dyskutuje z samym sobą,poza pokazaniem paru erystycznych sztuczek i "teorii spiskowych" nie napisałeś niczego.
                            Pozdrawiam
    • gulip Re: The best of dc_gt 14.12.10, 23:53
      to taki cytat bo się trochę towarzycho rozkręciło: "nie zgadzam się z tobą ale zrobię wszystko byś mógł głosić swoje poglądy"

tylko że bohater naszych rozważań mijał się z prawdą i to do bólu

poza tym admini Poly banują go tylko czasowo (jakby ktoś nie zauważył) - sie ma chłop poprawić

ja tam się z nimi zgadzam, pewien poziom obowiązuje i tu cytat: "to nie makakofonia" smile
    • screwdriver81 Re: The best of dc_gt 15.12.10, 01:45
      cudny ten prezent na świętasmile
      przmilkną trollowe działa ps3 vs x360,naprawde i chlebak i klocek to kawał dobrego sprzetu,teraz można o grach dyskutować bardziej na poziomiesmile
    • dead.space Re: The best of dc_gt 15.12.10, 12:10
      Ciekawe czy w Wigilie przemowi normalnym postem? (zawsze mozna sie zarejestrowac od nowa suspicious)
    • rzarvior Re: The best of dc_gt 15.12.10, 12:56
      a ja w ogóle nie rozumiem dlaczego ludzie tak bardzo oburzali się na teksty dc_gt na forum... Przecież od razu widać w nich było prześmiewczą, ale dość zabawną moim zdaniem ironię. Sam wysłałem mu zaproszenie do znajomych po przeczytaniu jego recki GT5. Nie dlatego że się z nią zgadzam i w nią uwierzyłem, tylko dlatego że było zabawna. Problem mają (zgadzam się tu z legileg'iem w całej rozciągłości) raczej ludzie którzy zaczynali z nim jakąkolwiek dyskusję, bardzo często atakując go i wyzywając, czego trzeba jasno powiedzieć dc_gt nie robił nigdy.
      Inną sprawą jest czy zbanowanie dc_gt jest sprawiedliwe... No bo skoro on to dlaczego nie np. columbo ? Bo szczerze mówiąc ten drugi obywatel zaczyna powoli wykazywać objawy naprawdę ciężkiej choroby psychicznej (co też wspomniał już ktoś wcześniej). I tak, dc_gt jest mega trollem, co do tego nie ma wątpliwości. Lecz jest on przy tym zabawnym i raczej "przyjaźnie" nastawionym trollem. Columbo natomiast zaczyna osiągać pułap, który naprawdę nie jest chyba osiągalny dla zdrowego człowieka i tym szanowna moderacjo powinniście się teraz zająć...
      o i mały przykładzik "Pady i tak sa jednorazowe. Sprawdzałem ponad 20 padów prosto ze sklepu i zaden nie działał profesjonalnie i wyrzucałem je po prostu do kosza
      Wy oczywiście róznic nie zauważycie ale dla mnie to złom
      Po dwóch czy trzech godzinach grania pad który był dobry tez do wyrzucenia
      Zdarzaja sie wyjątki ale taki pad kosztuje 3 razy wecej
      Zamówiłwem specjalne metalowe potencjometry i musiałem wiedziec czy moga być używane w turniejach. Nie było zadnych przeszkód
      Kosz takiego pada wyniósł mnie 450 zł" i link do dyskusji (pomijam już że wszystkie jego posty są ukryte - pisał sam do siebie chyba, bo napisał ich ze 12 pod rząd) polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8758750,Tylko_polowa_osob_podlaczonych_do_XBL_ma_zlote_konta.html
      • coletrain Re: The best of dc_gt 15.12.10, 13:33
        Fajnie że Ciebie te felietony śmieszyły ale to nie chodzi o to. Wyobraź sobie że jesteś młody, zagubiony, dostałeś na święta 1500 zł i nie wiesz którą konsolę sobie kupić, wchodzisz na polygamie a tu felieton ! Wczytujesz się łapiąc każde słowo a później na innym forum (czy nawet na polygamii) udzielasz się jako znawca w temacie.

Potem ty sam piszesz że niektórzy mają nierówno pod sufitem bo wymyślają debilne teorie. A to się bierze właśnie z takich bzdurnych tekstów, jeśli to ma być zabawne to niech to zostanie "zawieszone" w kategorii "ale jaja" żeby każdy nawet nowo przybyły wiedział co jest rzeczywistością a co fikcją.

Portal o grach i sprzęcie ma obiektywnie informować, nie dezinformować.
        • c00ler Re: The best of dc_gt 15.12.10, 13:55
          coletrain napisał(a):

> Portal o grach i sprzęcie ma obiektywnie informować, nie dezinformować.

Och, w takim razie Panowie Redaktorzy czystkę powinni zacząć od siebie - chciałbym dowiedzieć się, kto konkretnie, z imienia i nazwiska, jest winny za chlew, zrobiony wokół AI komputerowych kierowców w GT5? Puszczenie zmanipulowanego materiału wideo jako newsa, w dodatku z wyłączoną możliwością komentowania, uważasz za "obiektywne informowanie"? Nie zliczę, ile razy ten "argument" był później używany przez przeróżnych hejterów. Robienie z dc_gt największego tutaj dezinformatora, z powodu którego nieświadomi klienci kupują nie tę konsolę, co powinni (ciekawi mnie, jaką wg Ciebie powinni nabyć...), jest zwyczajnie śmieszne.
          • coletrain Re: The best of dc_gt 15.12.10, 14:23
            Zacznę od końca, jaką konsolę powinni nabyć ? Żadną ! Lepiej dołożyć do pieca, no chyba że koniecznie chce się pograć w exy ale takie osoby konsolę już mają pewnie.

Redaktorzy nie są nieomylni, zamieścili filmik który dopiero niedawno okazał się manipulacją, wcześniej nikt tego nie przejrzał, ostatnio zamieścili również "sprostowanie" w postaci filmiku, więc nie wiem do czego pijesz.

• swayzak77 Re: The best of dc_gt 15.12.10, 14:51
            Ja też oczekuje wyjaśnień od Polygamii w kwestii dezinformacji na temat GT5. Nie wyjaśniliście tego ani razu, wrzucacie newsy bez możliwości komentarza, nic.

jeżeli popełniliście pomyłkę, to się przyznajcie, miejcie jaja.
            • kmh Re: The best of dc_gt 15.12.10, 15:20
              A to ktokolwiek traktował poważnie te filmiki porównujące GT do Forzy? Dla mnie to kolejna emanacja fanbojskich wojenek. Do pośmiania się.
              • kmh Re: The best of dc_gt 15.12.10, 15:22
                Poza tym, Polygamia opublikowała recenzje Gran Turismo 5 przecież, gdzie gra została dokładnie i wnikliwie przez Tadka zbadana:

polygamia.pl/Polygamia/1,97394,8733098,Gran_Turismo_5___recenzja.html?bo=1
              • blademaster_pl Re: The best of dc_gt 15.12.10, 15:50
                kmh - Przecież te stare filmiki to były podrby.Specjalnie zrobione by Gran Turismo 5 postawić w złym świetle.Wrzucaliscie przeciez filmik jak ktos pokazuje jak to naprawde jest.

W tym starym filmiku było że w Gran Turismo 5 samochody nie omijaja gracza,a w nowym jest to wyjasnione,ze samochod byl postawiony w Najostrzejszym zakrecie w najbardziej nie wygodnym miejscu,a w forzie stał na prsotej drodze przed zakretem
                Wiec mysle ze wszyscy w to uwierzyli co w gre nie grali więc sie nie dziwie ze Gran Turismo 5 ma jakąś słabą reputajce!
          • toread Re: The best of dc_gt 15.12.10, 15:31
            Zaklinam Was w imię świętego kółka, kwadratu, trójkąta i krzyżyka!

A tak na serio - masz naszą oficjalną recenzję i ocenę. Powinno wystarczyć.
            • swayzak77 Re: The best of dc_gt 15.12.10, 15:53
              spoko, wystarczyła mi recenzja gc_dt (czy jak mu tam) do zrobienia preordera smilesmilesmile

tu chodzi o fakt, robicie rzeczy które wkurzają użytkowników, w tematach które budzą duże kontrowersje (seria GT ma fanatyków (jak ja) ) - trzeba liczyć się z konsekwencjami, poza tym, tak kontrowersyjny temat można było sprawdzić i np. nagrać swój filmik.

toread napisał(a):

> Zaklinam Was w imię świętego kółka, kwadratu, trójkąta i krzyżyka!
              >
              > A tak na serio - masz naszą oficjalną recenzję i ocenę. Powinno wystarczyć.
              • radek.zaleski Re: The best of dc_gt 15.12.10, 19:18
                chcesz powiedzieć, że mamy przejmować się uczuciami części użytkowników?

super serwis, zero kontrowersji, same gładkie słowa!
    • screwdriver81 Re: The best of dc_gt 15.12.10, 14:36
      nie wiem czy tylko ja to zauważylem,ale dyskusje w obecnych tematach ,po ujawnieniu prezentu świątecznegowink,trzymają tempo natomiast nie widać "hejterzenia",jak widać usuwanie trolli baardzo pozytywnie wpłytwa na jakość merytorycznych dywagacji.Życzę wiec administratorom i moderatorom równie owocnych działań w przyszłości:]
      • don_wroc_love Re: The best of dc_gt 15.12.10, 14:47
        świetny tekst Panie Konradzie :]

Brawo! Brawissimo! ;D
        • screwdriver81 Re: The best of dc_gt 15.12.10, 18:35
          nie używaj takich słow!smile nam ,wrocławianom(jesli dobrze rozumiem nicka) to proprostu uwłacza:]
    • simplex Re: The best of dc_gt 15.12.10, 15:08
      Jeszcze dla rownowagi zabanujcie columbo. To taki xboxowy dc_gt (troche mniejszego kalibru).
      • reven Re: The best of dc_gt 15.12.10, 18:42
        Chyba eduu smile
      • pan_konsolek Re: The best of dc_gt 15.12.10, 20:44
        A jakiej równowagi, jeśli właścicieli PS3 jest tutaj więcej wink. Przecież trzeba czasami poczytać różne głupoty, ale nie jako całe recenzje tylko takie przekomarzanie się w komentarzach pod tematami. Takie coś jest chyba nieszkodliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka