Dodaj do ulubionych

kupicie nintendo 3ds

04.01.11, 16:19
bo ja chyba tak zapowiada sie niezle
Obserwuj wątek
    • angh Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 16:22
      nie
      • fisz96 Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 16:56
        Chciał bym ale nie kupie . Zaczynam zbierać na kolejną generację konsol smile może parę miesięcy po premierze big_grin
      • pavlo3721 Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 23:10
        ja tak naprawde o tym urządzonku nic nie wiem oprocz tego ze bedzie wyswietlac w 3D,gry bedą made in japan i oraz to czy to urządzenie stac na cos wiecej niz poziom grafy z ps2...czy kupie 3DS tego nie wiem sam,jesli polski oddzial niny zadba o cene gier oraz samego 3dsa oraz co najwazniejsze wdlug mnie to polonizacje to jestem na tak ale jeszcze poczekam o wiesci o psp2...suspicious
    • legileg Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 17:03
      Jest bardzo prawdopodobne, że kupię. Martwi mnie tylko cena nowych gier, ich dostępność w naszym kraju, potencjalnie niewielki rynek wtórny i spory problem z wymianami...

...ale myślę że jakoś to przeżyje. 3D bez okularów? Remake MSG i RE? Nic tylko brać.
      • blademaster_pl Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 17:06
        Kupuje smile
      • fisz96 Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 17:18
        @ legileg twoje przeczucia są bardzo trafne gry na 3DS będą drogie i nie dostępne . Chyba że ta wielka promocja Wii będzie miała jakieś konsekwencje i Nintendo będzie myślało o Polsce bardziej niż aktualnie . Dlatego jestem zdania że produkt o nazwie PSP2 będzie bardziej " popularne " w Polsce . No i gry będą dostępne od razu i bez jakiś większych marż i zmian w cenie .
    • arczisan Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 17:20
      Nie byłem zainteresowany Nintendo DS, nie jestem również zainteresowany Nintendo 3ds. Jestem szczęśliwym posiadaczem PSP i czekam na PSP2, choć nie wiem, czy wydam pewnie ponad 1000zł w dniu premiery. Ale kiedyś na pewno kupię.
      3Ds, podobnie jak DS nie trafiają do mnie.
      • dewon Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 18:57
        nie kupuje czekam na psp2 powoli odkładam kasę mam już 400 zł tylko się zastanawiam co wybrać psp2 czy psphone bo moja nokia 5800 xm denerwuje mnie i się znudziłem
    • sora_no_iro. Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 19:18
      nie, poza domem nie mam czasu na granie, a w domu nie po to wywaliłem kilka tys zeta na sprzęt żeby garbić się przy małym ekraniku. Zresztą już widać że nintendo robi to co zawsze, czyli atakuje odgrzewanymi kotletami. W ogóle odnoszę wrażenie, że ludzie złapali hype na sprzęt i tym się kierują. Ja konsole kupuje dla gier. Nie chce tu powiedzieć że na 3ds są słabe pozycje, po prostu raczej żadna gra mnie nie nakręci do takiego stopnia, by kupić dla niej kieszonkonsolkę.
      • blademaster_pl Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 19:31
        Mi mały ekranik nie przeszkadza,a pozatym i tak najczesciej gralem na DS w domu,w Lato chodziłem do ogrodka ale za jasno było.
        Gry są super,Ocarina of time i cos tam jeszcze już było,ale w Ocarine nie grałem a na 3DS z 3D chetnie zagram smile
    • oceanic815 Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 20:09
      Mam podobne zdanie jak soranoiro. Nie mam pojęcia na czym polega fenomen Nintendo. Nigdy nie przekonałbym się do zacofanych graficznie o dekadę, cukierkowo-kolorowych gier i nigdy nie sprawiłbym sobie żadnej z konsol firmy N.

W domu PS3 mi więcej niż wystarcza a na zewnątrz?.. na zewnątrz zaspokoic potrafi mnie moja Nokia, z grami na krótkie chwile. Właśnie takimi grami jak Nintendo - prostymi graficznie i dobrymi grywalnie. I na pewno do dobrej zabawy nie potrzebny mi efekt 3d.

A psp2 ? Nadal nie wiem co będzie mi miała do zaoferowania nowa konsola. Mam psp ale jest dla mnie lekkim rozczarowaniem, bo niewiele miałem na tą konsolę na prawdę grywalnych tytułów. Zobaczymy jak będzie z ceną i nowościami.
      • legileg Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 23:35
        Mi się wydaje, że to właśnie gry nakręciły hype na tą konsolę. Z jednej strony 2 Residenty, MGS, SSF4, DoA... Z Drugiej Mario, Star Fox i Zelda. W mojej opinii 3DS ma duże szanse podobnie jak PS3 stać się konsolką dla wszystkich.

Poza tym wiele osób ma ochotę pograć w 3D, a nie koniecznie chce inwestować w nowy TV za parę kółek i okulary. 3DS wydaje się być ciekawym i relatywnie tanim półśrodkiem. Przy odrobinie szczęścia nie tylko pogramy na nim w gry, ale podczas podróży obejrzymy sobie w 3D Avatara czy Tron. A to bardzo powiększa użyteczność urządzenia względem innych członków rodziny.

W najbardziej pozytywnym scenariuszu stary wyjadacz pogra sobie w MGSa czy inne klasyki, żoną obejrzy film, a dzieciak uciszy się przy Star Foxie. A za coś takiego jestem w stanie dać lekko 1500 zł i to w dzień premiery.
        • dante71 Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:39
          ... chcesz ogladac na 3ds filmy? bez obrazy ale ogladanie filmow na 3ds czy tez psp to raczej porazka. okey ogladam czasem siakies filmy na psp laczac sie z ps3 ale tylko w skrajnych przypadkach. 3d to cos fajnego ale raczej na 40calowce niz na 3ds :p
      • paulinea Re: kupicie nintendo 3ds 04.01.11, 23:38
        Nie. Jedna konsola mi wystarczy. @blejdmaster, nie ma to jak miec tysiaka w kieszeni. A za kilka miesiecy bedziemy wysluchiwac historii, jak to sprzedales ps3 zeby kupic 3dsa. A pozniej sprzedasz 3dsa, zeby kupic ps3 z zepsutym laserem i zapytasz sie na poly, jak go naprawic, nie?
        • blademaster_pl Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 18:07
          Paulinea - Wow z kąd to wiedziałaś? big_grin
          Ale tym razem juz PS3 fat nie kupie smile
          Mam slima i działa idealnie big_grin

santa
      • lagmanic Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 00:35
        Wiec widzę ze dużo tu wypisuje bzdury bo jak nie wiece nintendo 64 nie było zacofane jak psx 64 miało lepsza grafe i gry były grywalniejsze ale wybaczę ci ten błąd z powodu wieku
        • legileg Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 03:09
          N64 było super, zwłaszcza w grach wieloosobowych... Mario Party, Star Fox... Ech, to kręcenie analogiem.

Nie mniej nazywanie PSXa z napędem CD i grami takimi jak MGS, Tekken 3, Final Fantasy "zacofanym" każe myśleć, że to albo Ty nie pamiętasz tej maszynki, albo idealizujesz sprzęt Nini.
          • sora_no_iro. Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 08:43
            hehe, dokładnie smile
        • oceanic815 Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 15:12
          Po pierwsze nie mówiłem nic o Nintendo 64, po drugie używaj trochę więcej przecinków bo nie potrafię w twoim bełkocie znaleźc sensu. Po trzecie w końcu, nie zwalaj wszystkiego, co nie zgodne z twoją opinią na mój wiek bo to zagranie cholernie tanie i świadczące właśnie o Twojej niedojrzałości. To, że nie jestem przekonany do Wii oraz 3DS to tylko moja opinia.

@legileg Jak zwykle twoje argumenty najbardziej do mnie przemawiają i przekonałeś mnie trochę. No nic, jak wyjdą obie konsole przenośne (psp2, 3ds) to wtedy je porównam i coś postanowię wink
          • trfan Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:19
            Nie, bo zbieram na większy TV i na 40-42" potrzeba mi ok. 1700zł(w Media Expert w takiej cenie jest LCD Samsung z Full HD- bardzo ładny obraz, widziałem i obok stał droższy<sporo> TV od Sony też z Full HD, a samsung i tak go brał), a jak tyle uzbieram to będzie to w okolicach premiery 3DS'a. No i mam aktualnie DS'a Lite i widzę, jak jest z dostępnością gier i ich cenami... szczególnie to drugie, kto widział, żeby za gry na 1h płacić tyle co za AC BH czy nawet dwa używane tytuły na Move, albo jakieś starsze hity?
        • dante71 Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:47
          na N64 bylo wiele ciekawych gier smile
          sony wygralo dlatego ze postawilo na innowacje czyli wowczas naped cd smile niestety pojemnosc kardridzy byla bardzo uboga smile sony stawialo i stawia na innowacje smile PSX - CD PS2 - DVD PS3 - BLURAY smile chwala ci za to Sony smile
    • xsomx Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:15
      nie. Wolę poczekać na PSP2
    • daram Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:16
      Ja na pewno kupię ale raczej nie na premierze tylko 2/3 miesiące po.
      Wcześniej mam w planach nowy TV i kinecta a wątpię żebym miał 1000zł więcej ot tak.
      • fix_poland Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:22
        Nie po prostu nie widzę żadnych odpowiadających mi pozycji . Wole już PSP2 chodź też nie wiadomo tongue_out
    • swenor Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:29
      nie, nie kupię - 2x resident evil i 1x splinter cell to za mało (tym bardziej ze 1 z residentow to coś co było już w re5-mercenaries, a splinter to chaos theory - obie rzeczy już zmęczyłem, poza tym ile można grać w to samo?)
    • robito Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:30
      Kupiłbym ale chce wreszcie kupić Xbox'a bo nie mam żadnej konsoli tej generacji oprócz Wii.
      I zawsze lepiej poczekać, nie?
      • vaderpl Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:57
        Zdecydowanie tak po pierwsze : MSG na 3DS! Iii już mnie mają !
        Następnie zalew gier JRPG,jeśli będzie ich tyle co na NDS to będzie świetnie!
        Widziałem gameplay z Residenta smile Mnie to wystarczy!
        Poza tym Nintendo zawsze da coś"INNEGO" w przypadku NDS wystarczy zagrać w jakieś "Cooking Mam" i jesteś ,,a raczej już cię niema !
        Zapewne doczekamy się nowych Zeld jak i remake w 3d ten z n64 czego chcieć więcej ?
    • lagmanic Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:53
      Z tym się zgodzę ze nie stawiam przecinków. No cóż nie miałem takiej przyjemności jak ty uczęszczać do polskiej szkoły, kiedyś trzeba było zmienić i uczyć się od podstaw innego . A co do 64 i psx nie mowie ze psx to nic nie warta konsola. Za swoich czasów grywałem na obydwóch w takie gry jak: zelda ,mario, mario party smash brothers ,donkey, banio. Na super nin pamiętam bardzo dobrze metroida i to chyba była najlepsza cześć , a psx grało się i do dziś pamiętam wydałem krocie na nówkę mgs razem z silent hill , finala tez pykało , w rpg której nazwy nie pamiętam wiem tylko ze miałeś różowego małego smoka
      • vaderpl Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:59
        Wyobraźcie sobie na 3ds grę taką jak Scribblenauts big_grin
    • mexx Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 19:58
      Nie, na pewno nie na premierze.
      Mało gram poza domem, jak już to gram w autobusie na iPhonie, a grać na handheldzie w domu? Nie bardzo.
    • zwirz Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 20:05
      Kupie. Ale na pewno nie w dniu premiery
    • damianuss Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 20:05
      Szczerze nie wiem jeszcze. Od niedawna mam Xboxa, jeszcze wcześniej kupiłem NDS Lite. Brakuje mi wielu świetnych tytułów na te konsolki i raczej nastawiałbym się na ich uzupełnienie niż wydawanie zapewne niemałych pieniędzy na nowy sprzęt od Nintendo. Poczytam sobie pierwsze recenzje, poczytam o pierwszych grach, które ukażą się na tą konsolkę, ceny gier przede wszystkim i może dopiero się zdecyduję. Nie chcę brać w ciemno i później się np zdziwić. Życzę dobrego startu tej konsoli.
    • mazzeo Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 20:07
      nie, z takich samych powodów jak sora_no_iro.
    • darkgee Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 20:55
      Kupię z największą przyjemnością, chociażby dla takich tytułów, jak Kingdom Hearts 3D czy Paper Mario. Jak dla mnie połączenie sporej mocy obliczeniowej z grami Nintendo stworzy konsolę idealną. Nawet średnio obchodzi mnie to 3D, bo najważniejsze są gry.
      • anvi Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 22:02
        Dokładnie! Po zobaczeniu listy tytułów startowych i zapowiedzianych będę jedną z pierwszych osób w kolejce.
    • zergadis0 Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 21:29
      DSa mam i jest imo najlepszą przenośną konsolą ever, Wii również mam i jest niewiele gorsze, w ogóle wciągu ostatnich dwóch lat stałem się niemal fanbojem Nintendo tongue_out, więc zakup 3DSa jest dla mnie niemal oczywisty, pytanie jedynie kiedy go kupię, ale przewiduję, że pewnie gdzieś pod koniec tego roku lub na początku następnego.
    • prochaos Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 21:38
      Nie!
      • laxman Re: kupicie nintendo 3ds 05.01.11, 21:48
        Od 2 lat cieszę sie cudowną równowagą, jaką mam w swoim życiu - posiadam PS 3, jestem fanem gier, ale poza domem czy do poduchy to tylko książki i muzyka. To super, kiedy po ciężkim dniu nawalania do zombie mogę coś poczytać (zreszta studia na filo polskiej tego wymagają). Handheldy zabijają piękno grania.
        • vaderpl Re: kupicie nintendo 3ds 06.01.11, 12:37
          "Handheldy zabijają piękno grania. "??? No co ty! tongue_out
          Zagraj sobie na DS w te pikslowe cudowne klimatyczne gry tongue_out
    • cyniczne_oko Re: kupicie nintendo 3ds 07.01.11, 09:36
      Tak sobie czy tam i co chwila widze fantastow ktorzy odkladaja, zbieraja kase na produkt, ktory nawet nie zostal zapowiedziany. Gdzie jest jakiekolwiek info o PSP2? Nigdzie. Za to sa apowiedzi na ten rok remarkow hitowych tytulow na PSP. Nikt nie daje gier "must have" na schylkowy sprzet, tylko na nowy by mu nabic popularnosc i napedzic sprzedarz. Final Fantasy 5, Ogre Battle Let's us cling together, Persona 2, wszystkie tytuly w pierwszej 20 gier ktorych remake z PSX chca gracze i wszystko na PSP. No chyba ze ktos zbieranie kasy na PSP2 planuje przez co najmniej dwa lata...
      • legileg Re: kupicie nintendo 3ds 07.01.11, 10:11
        Mnie tam pierwsze psp dosyć mocno zawiodło, więc nie widzę żadnych powodów aby wpuszczać się w PSP2 (które w najlepszym razie będzie tak samo drogie jak 3DS). Wolę spróbować sobie czegoś nowego. Dziwię się trochę, że ludzie są tak mocno przywiązani do marki Sony, że wolą od razu stawiać na PSP2, pomimo że na dzień dzisiejszy nic o nim nie wiadomo. Na prawdę RE i MGS nie przekonuje fanow PlayStation?
        • cyniczne_oko Re: kupicie nintendo 3ds 07.01.11, 11:01
          nie przekonuje, bo Sony, od PSX poczynajac dostarcza mi gry ktore lubie. jestem wielkim fanem RPG z preferencja jRPG i tacticsRPG i tego dostaje w duzych ilosciach. Wymieniles MSG i RE, jak sadze chodzi o Metal gear Solid co jest to drugie - nie mam pojecia. W MSG nie gralem bo to nie moje preferencje. Poza tym jak juz wczesniej napisalem, PSP2 nie jest planowane do wydania w tym roku ( 2011) i watpliwe czy w przyszlym. remaki popularnych gier, ktore w japonskich ( czyli dla sony najwazniejszych ) rankingach na najbardziej oczekiwane remaki sa ogloszone do wydania na PSP w tym roku. Ciebie PSP zawiodlo, mnie by zawiodlo, gdybym sie dal wpuscic w szmelc PSPgo, bo to zlom nie warty spluniecia. Ale obecna wersja slim, z mozliwoscia podpiecia pod TV gdzie jakosc obrazu jest jak PS2 daje mi wygode gry jakbym gral na konsoli stacjonarnej - PSP pelni role pada, tak sam uklad przyciskow a zamiast zginac kark i patrzec na ekranik patrze w telewizor 37" rozparty na fotelu z filizanka kawki pod reka.
          • legileg Re: kupicie nintendo 3ds 07.01.11, 12:55
            RE to oczywiście Resident Evil... Cóż odwołałem się do największych klasyków i prawdziwych ikon, które na swoją markę pracują już kilkanaście lat.

Nieco zaskakuje mnie, że mówisz o jRPG i tRPG w odniesieniu do PSP, bo porównując do DSa ich ilość jest bardzo skromna. Znakomita większość tytułów na PSP to gry akcji (nawet jeżeli są w ujęciu RPG - np Crysis Core), te spokojniejsze to raczej margines. Statyczne i spokojne gry to właśnie domena DSa. Zresztą nie tylko jeśli chodzi o klasyczne jRPG, ale także o bliskie temu gatunkowi (bo równie mocno naciskające na fabułę) przygodówki. Może nie zainteresowałeś się zbyt bardzo dokładną ofertą obu tych sprzętów?

Co do PSP podpiętego do TV to również mocno zaskakuje mnie Twoja opinia. Obraz jest tak paskudny (nawet na małym TV), że głowa mała. Jakoś obrazu jest parokrotnie słabsza niż głupie SD (480 x 272, zgadza się?). Zdecydowanie wolę mały ekranik, nawet gry gram w domu.

PSP mnie zawiodło, bo spodziewałem się po nim sporo więcej. Kupiłem je da Crysis Core, God of War i Portable Opsa (później z nieba spadł jeszcze świetny Peace Walker). Wszystkie te gry dały mi masę radości i nie żałuje ani minuty spędzonej z nimi. Natomiast bardzo zawiodło mnie, że poza tymi tytułami żaden innym specjalnie mnie nie wciągną (na upartego Patapon) i PSP trafiło do szuflady, w której leży do dziś.

• cyniczne_oko Re: kupicie nintendo 3ds 07.01.11, 13:41
              "Nieco zaskakuje mnie, że mówisz o jRPG i tRPG w odniesieniu do PSP, bo porównując do DSa ich ilość jest bardzo skromna."

Skromna? Na chwile obecna mam okolo czterdziesci tytulow. nie wymienie wszystkich, bo nie mam w glowie spisu a pisze z biura, ale co m sie nasuwa to:
              1) Final Fantasy (1) 2) Final Fantasy 2 3) Fiinal Fantasy Tactics
              4) Final Fantasy 7 CC5) breath of fire 3 6) Persona ( 1 )
              7) Class of heroes 8) disgaea ( 1 ) 9) disgaea 2
              10) Tales of World 11) Tales of Eternia 12) persona 3
              13) lord of the Ring Tc 14) Dungeons&Dragons Tc 15) Yssurprisedath of Flegana
              16) yggdra union 17) valkiria profile 2 18) crimson gem saga
              19) Myst 3 20) Wrhammer 4ok Tc 21) Mana khemia ( 1 )
              22) Star Ocean ( 1 ) 23) Star Ocean 2 24) Astonishia Story

tyle pamietam od reki. Jedynka w nawiasie oznacza pierwsza czesc , ktora wydawano bez numeru. Jak dla mnie to to nie jest skromna biblioteczka i juz mam w planach zakup 3 kolejnych: Final fantasy 5, Persona 2, Ogre Battle Lets us cling together. faktem jest ze 3/4 gier to import bo w sklepie dla idiotow tego nie kupisz. ale od czego jest net + karta visa cool
    • lewicowiec Re: kupicie nintendo 3ds 08.01.11, 10:11
      Nie, bo właśnie przeczytałem, że bateria ma starczać na jakieś 3h, a 3DS kosztować 25 000 jenów (900zł). Wiec bez jaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka