aniesa 01.02.06, 20:38 mam tak w przepisie do muffinow ale nie wiem co to znaczy. czyzby cukier puder? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarlshof Re: co znaczy caster sugar? 01.02.06, 20:49 to jest taki ,, fine sugar`´ w Polsce kupowalam cukier trzcinowy, do wypiekow, ale ja stosowalam to do np shortbread. Jednym slowem cukier jak cukier tylko bardziej mialki i ,,miejszy`´, ,,drobniejszy`´ niz nasz cukier krysztal pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: co znaczy caster sugar? 01.02.06, 21:18 Jeśli do ciasta, dodaj zamiast niego zwyczajny cukier kryształ. Jeśli do jakiejś polewy, to cukier puder. Odpowiedz Link Zgłoś
kylie1 Re: co znaczy caster sugar? 02.02.06, 01:22 72.14.203.104/search?q=cache:WuCWnWVOU- YJ:www.ochef.com/580.htm+castor+sugar&hl=en&ct=clnk&cd=1 very very fine sugar. it's a british term. :) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly caster sugar ---> cukier puder 02.02.06, 02:19 kylie1 napisała: > very very fine sugar. it's a british term. Ja protestuje! U nas w Australii stoi sobie "Caster Sugar" w supermarketach na polkach... i wcale nie byl wczesniej w Pomilandzie (czyt. UK). 'caster' mozna spelowac 'caster' lub 'castor' (nie mylic z kolkami u podstawy niektorych mebli) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co znaczy caster sugar? 02.02.06, 02:29 Cukier taki i siaki, także caster: www.dlc.fi/~marianna/gourmet/i_sugars.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aniesa Re: co znaczy caster sugar? 07.02.06, 23:01 dalam cukier puder i wyszlo bardzo dobrze:) dziekuje wszytkim Odpowiedz Link Zgłoś