Gość: shark IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.05.05, 11:16 Chciałbym podrzucic moje CV headhunterowi. Wiem że to powinno być odwrotnie ale z czystej ciekawości się pytam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skupionyedi Re: jak znaleźć head huntera??? 04.05.05, 10:46 Gość portalu: shark napisał(a): > Chciałbym podrzucic moje CV headhunterowi. > Wiem że to powinno być odwrotnie ale z czystej ciekawości się pytam. Jakto odwronie? Headhunter powinien podrzucić Ci swoje? :) W każdej Gazecie Praca, w środku znajdziesz strony ze spisem firm zajmujących się pośrednictwem. Sugerowałbym na początek zajrzeć tam. Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: jak znaleźć head huntera??? 04.05.05, 12:34 Można w skrócie powiedzieć że każde ogłoszenie które zaczyna się od słów "Dla naszego Klienta..." jest ogłoszeniem firmy headhuntingowej :) Tam wysyłaj jak co :) Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: jak znaleźć head huntera??? 04.05.05, 23:44 zgredek_ojejku napisał: > Można w skrócie powiedzieć że każde ogłoszenie które zaczyna się od słów "Dla > naszego Klienta..." jest ogłoszeniem firmy headhuntingowej :) Tam wysyłaj jak > co :) Ale rejestrować się u headhuntera nie ma sensu. W zasazie prawie nigdy nie sięgają do archiwalnych ofert kandydatów do pracy. Wystarczy odpowaidać na bieżąco na ich oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolla Re: jak znaleźć head huntera??? IP: *.warsnet.pl 05.05.05, 12:09 Oj, sięgaja do archiwum i to bardzo czesto. Pracuje w formie doradztwa personalnego- i najczesciej jednak korzystam i z przyslanych na biezaco cv i z bazy. Polecam wyslac do kilku firm z adnotacja, ze chce sie do bazy danych i ze poszukuje sie pracy. Oczywiscie po jakims czasie- gdyby jakies dane ulegly zmianie lub np po roku- uaktualnic cv. A poza tym jednak head hunter zasadniczo rozni sie od doradcy personalnego- to znaczy head hunterem rowniez bywam, ale to wtedy, gdy ciezko znalezc odpowiedniego kanydata na jakies wyspecjalizowane stanowisko- wtedy "wyjmuje" sie go z innej firmy. Ale poszukiwanie pracownikow "dla naszego klienta" z head huntingiem nie ma nic wspolnego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gloria25 Re: jak znaleźć head huntera??? 05.05.05, 18:49 Karolla ma rację :) Zajmuję się rekrutacją i selekcją w firmie doradztwa personalnego. ZAWSZE gdy zaczynam projekt przeglądam bazę! Jeśli odpowiedni kandydat w niej jest, oszczędzam czas, który musiałabym poświęcić na wyciągnięcie go z rynku. HH to inna forma rekrutacji (czyli pozyskiwania) kandydatów. "Head hunter" sam identyfikuje najpierw firmy, a później osoby, które mogą spełniać wymagania jego klienta. Jest tak zazwyczaj, gdy klient nie chce się ujawniać albo stanowisko jest bardzo specjalistyczne (lub z najwyższego szczebla) i ogłoszenie prawdopodobnie nie przyniesie efektów. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś