zexoneros 22.01.11, 22:04 witam. Jeżeli kupujecie coś na amazon.co.uk, to jak płacicie za zakupy ? Przy odbiorze i w jakiej walucie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maras79 Re: Zakupy na amazonie. 26.01.11, 08:50 Kartą debetową (bankomatową), którą można płacić przez neta (np. zwykłe karty Visa Electron z mBanku). Odpowiedz Link Zgłoś
cypr3s Re: Zakupy na amazonie. 26.01.11, 10:56 Zwykła karta płatnicza z Inteligo Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Zakupy na amazonie. 27.01.11, 12:40 Ja place debetówką master card, bo visa pobiera 2 czy 3% prowizji za przewalutowanie, a MC nie. Placac na amazon uk są dwie konwersje waluty GBP->EUR->PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
blazkowicz Re: Zakupy na amazonie. 27.01.11, 15:22 Nie wydaje mi się, żeby była opcja zagranicznej wysyłki za pobraniem. Byłoby to strasznie głupie ze strony Amazona.. Odpowiedz Link Zgłoś
goto Re: Zakupy na amazonie. 28.01.11, 07:22 Nie ma możliwości płacenia przy odbiorze za zakupy na amazon.co.uk. Wystarczy poczytać tu: www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_ln_ord_povat/?nodeId=492874 tylko karty (kredytowe i debetowe) oraz kupony amazona. Walutą stosowaną w sklepie są funty, a jak to będzie rozliczone/przeliczone to juz zależy od banku wydającego kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
zwirz Re: Zakupy na amazonie. 28.01.11, 09:42 kartą płatniczą albo kredytową (zależy kto zamawia z mojej rodziny). Opcja płatności przy odbiorze chyba nie ma z tego co wiem... Bo tak naprawdę byłoby to głupotą i z definicji jest to niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś