Dodaj do ulubionych

Crysis 2 opinie

25.01.11, 08:42
WItam otóż akurat nie mam możliwości podpięcia konsoli do neta więc moje pytanie. JAk tam Crysis 2? Jak gameplay? Warto kupić? I przede wszystkim JAKA JEST GRAFIKA?big_grin
Obserwuj wątek
    • pimpnino Re: Crysis 2 opinie 25.01.11, 20:41
      Pograłem w demko Bulletstorma i Kryzysa. Najpierw w tego pierwszego i różnica w grafice jest i to spora pomiędzy tymi grami, jeżeli tak to mogę określić. Demko Bulletstorma to 1 mapka w trybie Echo- tak na max 5 minut, jak ktoś się obija smile Crysisa włączyłem i zagrałem pól mapy w multi (chyba jest tylko muli w demie), bo chciałem się porozglądać, a oni do mnie strzelali i mi skutecznie uniemożliwili zwiedzanie, ale wygląda bardzo ładnie wink
    • cloud86 Re: Crysis 2 opinie 25.01.11, 20:56
      Witam,

Pograłem jakąś godzinkę w demo i jestem bardzo rozczarowany. Panuje straszny chaos i bałagan, bronie średnie, "dodatki" typu podczerwień lub niewidoczność są niepotrzebne w multi. Wydaje mi się, że próbowano zrobić kalkę Black Ops, niestety wyszło mizernie uncertain

Wierze, że w singlu gra pokaże pazur. Radzę poczekać do pierwszych recenzji i nie kupować w dniu premiery.
      • pimpnino Re: Crysis 2 opinie 25.01.11, 21:08
        Też mam takie odczucia. Zagrałem właśnie kolejne pół mapy w Crysisa i włączyłem Halo...Łatwe Challange dzisiaj!
      • lagmanic Re: Crysis 2 opinie 28.03.11, 21:09
        Chaos panuje jak się gra z noobami. Mam 12 godzin i nie narzekam .
    • arczisan Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 04:04
      Nie znam się za bardzo na multiplayerowych fpp'kach. W modern Warfare grałem tylko na singlu, natomiast Modern Warfare 2 nie posiadam i nigdy nie grałem, podobnie Black Ops. Multi Halo 3 mnie szybko znudził, podobnie Killzone 2. Sporo za to pograłem w Bad Company 2. Ogólnie chyba kręcą mnie inne klimaty, a najwięcej spędzonych godzin na multi mam w Dirt 2 i Uncharted 2.
      Piszę to, by wytłumaczyć brak niewiedzy w tym temacie względem innych tytułów. W demo Crysis 2 pograłem dziś ze 2h i moim zdaniem nie jest źle. Dodatki znikania również uważam za swego rodzaju wypas, szczególnie, jak gracz wie, w jakim momencie go użyć. Opcji armor raczej nie używałem, gdyż gdy próbowałem ją wykorzystać i tak specjalnie mi nie pomagała. Odkryłem "radar" informujący mnie dźwiękowo o tym, że w pobliżu znajduje się wróg (co w połączeniu właśnie ze znikaniem powoduje świetną kombinację), wykrywanie niewidzialnych przeciwników, oraz zakłócanie radaru innych.
      Czy gra jest chaotyczna? Dla mnie chaotycznym multi był Killzone 2.
      Żałuję bardzo, że nie ma (lub jeszcze nie odkryłem) zdolności bycia szybkim, gdyż bardzo byłem ciekaw trailerowych wślizgów.
      Graficznie gra wygląda bardzo ładnie. Niewielkie motion blury przy obrocie, lub sprincie również ładnie się prezentują. Drobnostka która mi się nie podobała, to dość nienaturalne animacje podczas umierania. Postać czasami dostaje kulkę w pierś, a wylatuje, lub robi salto w miejscu... Wygląda to po prostu dziwnie.
      Grę na pewno kupię, nie wiem, czy w dniu premiery (w marcu obowiązkowo chcę kupić Fight Night Champion i Motorstorm Apocalypse, więc nie wiem, czy będzie mnie jeszcze na Crysis 2 stać). Nie będę jednak ukrywał, że to zakup głównie z myslą o kampanii single (podobnie jak Bulletstorm), która zapowiada się wyśmienicie.
      • yupikpl Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 10:04
        Te wślizgi chyba trzeba odblokować, bo widziałem jak ludzie z wyższym levelem je robili. Mi multi się podoba, grafika jest ok. Armor i niewidzialność chyba też mają swój level, bo w statystykach widać, że coś tam na słupkach im rośnie. Może po dopakowaniu robią się lepsze wink
        Mi się podobało choć tylko 3 mecze zagrałem (Dead Space 2 wczoraj dotarł) i chętnie dzisiaj też odpalę choćby na 3 mecze a jutro wpadają znajomi by sobie też w Crysisa 2 pograć smile
        • je2bisty Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 17:01
          wślizg działa normalnie tylko trzeba biec+przycisk(nie pamiętam który) graficznie i dźwiękowo jest dla mnie przy tej wersji Alpha świetnie wink a sama gra wciąga coraz bardziej i jak ktoś wyżej napisał można naprawdę niezłą taktykę rozplanować mając do dyspozycji te gadżety ,jeszcze tylko jedno słowo - jest dobrze cool
          • arczisan Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 17:56
            Jeszcze nie sprawdzałem, ale podejrzewam, że może być sprint plus B (kucanie). Wieczorkiem sprawdzę.
      • indiansummer Re: Crysis 2 opinie 28.03.11, 20:54
        zabawne wideo: pojedynek pomiędzt Crysis 2 & CoD Black Ops

www.youtube.com/watch?v=7kzasPN1Jpg
    • legileg Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 05:25
      Ciężko oceniać nie kompletny produkt, ale na obecną chwilę raczej nie warto. Gra raczej niczym nie wybija się ponad przeciętność.

Gadki o najładniejszej grze na konsole można już swobodnie wsadzić między bajki. Może jest ładniej niż w stareńkim Gears of War 2 i znakomitej większości multiplatformówek, ale już z dwuletnim Killzone 2 czy półtora letnim Uncharted 2 nie ma żadnych szans. O nowych produkcjach jak God of War 3 nawet nie wspominając bo to kopanie lezącego. Z reszta to nie tylko mistyczno-kosmiczne exy PS3 kopią Crysisa 2, moim zdaniem nawet Alan Wake ze swoim 540P i Mass Effect 2 ze swoją szpitalną sterylnością prezentują się ładniej niż ten graficzny killer.

Ogólnie wydaje mi się, że pierwszy Crysis na piecu był znacznie ładniejszy niż jego druga część na konsolach. Twórcy mocno polecieli sobie w kulki ze swoimi obietnicami. Może to wciąż będzie dobra gra, ale skoro twórcy tak bezczelnie kłamali w kwestii grafiki (miała być najładniejsza gra na WSZYSTKIE platformy, a wygląda na to że będzie najładniejsza wyłącznie na PC) to dlaczego mielibyśmy wierzyć im w innych aspektach?

Sugeruję poczekać do recenzji. I to nie tych pierwszych. Coś mi się wydaję, że będą bardzo skrajne.
    • koszerny Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 06:25
      Ja też jeszcze nie sprawdziłem demka,zaś jeśli chodzi o grafikę to na IGN jest napisane ze gra może spokojnie powalczyć o tytuł najładniejszej gry na konsolach
    • ff_fan Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 08:31
      @Legileg

A czy czasem nie jest tak ze rozgrywka sieciowa z reguly ma slabsza grafe niz singiel? Jezeli tak to jak mozesz oceniac grafe po multi?

Prosze poprawcie mnie jezeli sie myle.

• pawepek Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 08:53
        @ff_fan jest tak ponadto to jeszcze wczesna wersja wiec ja liczę na jeszcze lpszą grafikę w singlu.
        • wujekstanek Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 09:52
          Obecne demo C2 to alpha, która już kiedyś udostępniona była na zamknięte testy. Do tego jest to multi a nie single, a w ocenie grafiki to znaczy wiele. Wymienione wcześniej K2, G(e)oW2, U2, Alan mają świetną grafikę, ale w wielu przypadkach świetna grafika uzyskana jest przez dobrą reżyserię i epickość (w sensie wielkość obiektów w tle). Ja z ocenami graficznego killera 2011 roku poczekam do wydania singla.
          • legileg Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 15:00
            Dlatego napisałem, że ciężko jest oceniać nie ukończony produkt. Taka opinia może być zwyczajnie krzywdząca.

Nie mniej autor tematu prosił, aby ocenić demo prawda? Więc demo wśród gier na PS3 jest daleko za pierwszą piątką, a na xboxie MOŻE załapie się do pierwszej trójki. Z pewnością nie jest najładniejszą grą ani na wszystkie konsole, ani na żadną z nich patrząc pojedynczo.
    • timemaster Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 18:02
      Odpaliłem dziś demo i trochę się zawiodłem.uncertain

Spodziewałem się lepszej oprawy. Gra wygląda dobrze, ale powinna wyglądać lepiej. Jeszcze niedawno panowie z Cryteka krzyczeli teksty w stylu "Najładniejsza gra evah i to na wszystkich platformach!" Teraz wiemy już, że to były bajki.

Chociaż singel na pewno będzie wyglądał lepiej. Za multi w grze odpowiada podobno Crytek UK (a.k.a. Free Radical Design), a to studio ma na swoim koncie tak "wybitną" grę jak Haze.wink
      • anonim1979 Re: Crysis 2 opinie 26.01.11, 18:52
        W takich grach przeważnie multi wygląda słabiej - ta sama dyskusja toczyła się choćby na beyond3d i ktoś wyskoczył z uncharted jak to gasi graficznie Crysisa 2...
        Ostro go zjechali, single multi nierówny.
        (Uncharted 2 Multiplayer)

www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=18180017&postcount=148

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka