Dodaj do ulubionych

Jedna polygamia, jedno forum - Apel

01.02.11, 18:40
Jedna polygamia - jedno forum... Ta myśl zrodziła się w mojej głowie juz jakis czas temu, jednak dopiero z ostatnią zmianą designu strony nabrałem odwagi aby ten temat poruszyć. Czemu podjęcie tegoż problemu wymagało ode mnie odwagi? Zauważyłem jedną bardzo niepokojącą rzecz. Mianowicie chodzi o to, iż użytkownicy starego forum uważaja się za sól tej ziemi, tego portalu. Niejako za szarą eminencję, która z góry patrzy na uzytkowników tegoż forum oraz krytycznie postrzega każdą zmianę zachodzącą na Polygamii. Ich negatywne usposobienie bardzo niekorzystnie odbija się na atmosferze panującej tutaj na stronie. Skutkuje to tym, iż nasza społeczność coraz bardziej jest podzielona. Zupełnie niepotrzebnie. Skutecznym lekiem. Niejakim paneceum żeby nie powiedzieć remedium na zaistniała sytuację byłoby usunięcie starego forum tak aby czytelnicy polygamii mogli dyskutować na jednym, wspólnym forum, na równych zasadach. Wydaję mi się , ze większość osób myśli dokładnie tak jak ja, dlatego chciałbym aby administracja strony zorganizowała głosowanie, na drodze którego moglibysmy wybrac czy chcemy mieć jedno forum czy może opowiadamy się za sztucznym podziałem, z jakim mamy do czynienia w tej chwili. Oczywiście użytkownicy starego forum byliby wyłączeni z głosowania, wszak nie można być sędzią we własnej sprawie. Myślę, ze takie postawienie sprawy byłoby sprawiedliwe.

Pozdrawiam

Dosc_głupot
Obserwuj wątek
    • pawepek Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 19:04
      dc_gt i zero fanboizmu? this is impossible
    • arczisan Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 19:19
      Nie wierzę. Nadszedł ten wiekopomny dzień, kiedy muszę przyznać rację dc_gt.
    • michaelius Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 19:26
      W pelnie sie zgadzam. Powinno byc jedno forum. To ktore istnieje od poczatku Polygamii i ktore nadal trzyma sie mocno mimo uskutecznianych co jakis czas prob naganiania dyskutujacych tutaj ze strony glownej wink
      Z checia podpisze sie pod wnioskiem o zamkniecie agorowego pseudoforum.
      • skowron Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 23:25
        Popieram Michaela. Stare forum jest od początku polygamii i nadal świetnie się trzyma, że aby nie powiedzieć nawet lepiej niż to pseudoforum agory. Sorry, ale odpowiedzi w działach co kilkanaście godzin to nie dla mnie. Do tego 80% procent ludzi ze starego forum, to osoby dorosłe, z którymi można prowadzić ciekawe dyskusje. Tu tego do tej pory nie zauważyłem.
      • grimrod Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 09:49
        zgadzam się - wnioskuję o likwidację nowego forum, które jest brzydkie i nieczytelne. Co do treści i osób piszących, nie wypowiem się bo forum jest nieczytelne i kontakt z nim to męczarnia
    • fisz96 Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 19:44
    • fisz96 Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 19:46
      OK. Powinno być jedno forum . Czy to nowe , czy to stare : mniejsza z tym . Ważne by można było zjednoczyć wszystkich czytelników w jednym miejscu .
    • suchy_ Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 19:54
      Zdecydowanie się z tym zgadzam. Bardzo dobry pomysł.
    • ff_fan Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 21:27
      Zgadzam sie powinno byc jedno forum ale blagam nic nie zmieniajcie bo poki co poly i forum dziala mi w pracy (wiekszosc forow i stron o grach jest blokowane) i chcialbym aby tak pozostalo smile
    • coletrain Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 21:45
      nie zgadzam się, precz z komuną !
    • reven Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 22:07
      Ja się zgadzam z zamysłem. Oczywiście w miarę ilości postów tutaj będziemy je rozbudowywać pod względem działów, żeby nie robił się "śmietnik".
      • reven Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 22:51
        Chociaż z wyłączeniem jakichkolwiek użytkowników z głosowania się nie zgadzam.
      • reven Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 10:26
        Z zamysłem jednego forum oczywiście. Ale z kasacją któregokolwiek już mniej.
    • piszczalkafan Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 22:30
      Ja też mam propozycję a mianowicie stwórzmy drugą ankietę(zamknięcie nowego forum) dla posiadaczy starego forum,oczywiście wyłączając w głosowaniu użytkowników nowego forum bo jak to napisałeś" nie można być sędzią we własnej sprawie"czyli między innymi Ciebie...
      Pocieszny jesteś big_grin
      • f10l3k Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 22:41
        +1
    • pimpnino Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 01.02.11, 22:44
      Agree. Brawissimo dc_gt!
      • m1sza Żenada 02.02.11, 08:34
        https://foreignsands.files.wordpress.com/2009/09/jlp_facepalm.jpg
    • fadwick Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 09:15
      Niech mój awatar posłuży za jakże głęboką odpowiedź na pierwszego posta w temacie.
    • szczqcz Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 09:27
      Jeden ban ci nie starczył?
    • mosak95 Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 09:49
      A może by tak rozbudować "nowe" forum o nowe działy itd. i to stare całkowicie zamknąć?
      • nowaczek Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 09:55
        mosak95 napisał(a):

> A może by tak rozbudować "nowe" forum o nowe działy itd. i to stare całkowicie
        > zamknąć?
        Ale przeglądanie 'nowego' forum to jakaś katorga... Zdecydowanie opowiadam się za usunięciem forum agory i zostawienie starego forum.
        • mosak95 Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 10:05
          nowaczek napisał(a):

> mosak95 napisał(a):
          >
          > > A może by tak rozbudować "nowe" forum o nowe działy itd. i to stare całko
          > wicie
          > > zamknąć?
          > Ale przeglądanie 'nowego' forum to jakaś katorga... Zdecydowanie opowiadam się
          > za usunięciem forum agory i zostawienie starego forum.

No, ale można by przecież "ulepszyć" nowe forum tak, aby przeglądanie jego było przyjemnością smile
          Można by również dodać "nieczytane posty", czy coś takiego u góry przy "Twój profil" i byłoby super smile
    • gurafikku też zostaniesz wyłączony z głosowania 02.02.11, 09:57
      https://wt08.wrzuc.to/obrazek/i2VHf7I/GFG.jpg
      • reven Re: też zostaniesz wyłączony z głosowania 02.02.11, 10:11
        Starego forum nikt nie usunie, bo chyba nie ma takiej możliwości tongue_out Nowe forum będzie rozbudowywane, nadal czekam na dział online sad A silnik jest jaki jest, choć będę się starał coś z tym zrobić, ale pole manewru nie jest zbyt duże. Także cierpliwości.
    • eliot_ness Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 10:07
      Precz z ŻYDO-KOMUNO-MASONERIĄ! Użytkowników starego forum na stos!! devil
      • katanka_pl chętnie zagłosuję :) 02.02.11, 10:15
        Za usunięciem nowego forum, bo jest nieczytelne. A dc_gt prosze wyłaczyc z głosowania, bo głosuje w "swojej" sprawie. Matko, co za żal.pl
        • reven Re: chętnie zagłosuję :) 02.02.11, 10:19
          A co byś w nim zmienił? Oprócz tego, żeby od razu wyświetlały się wszystkie posty, bo nad tym pracujemy smile
          • nowaczek Re: chętnie zagłosuję :) 02.02.11, 10:40
            reven napisał(a):

> A co byś w nim zmienił? Oprócz tego, żeby od razu wyświetlały się wszystkie pos
            > ty, bo nad tym pracujemy smile

Najlepiej usunąć nowe forum, i użytkownicy nowego forum przeszli by na stare forum, ot co.
          • mosak95 Re: chętnie zagłosuję :) 02.02.11, 12:36
            reven napisał(a):

> A co byś w nim zmienił? Oprócz tego, żeby od razu wyświetlały się wszystkie pos
            > ty, bo nad tym pracujemy smile

Hmm, ja na pewno chciałbym, żeby u góry (przy Twój profil) wyświetlały się nieczytane posty. Dodałbym nowe działy np. Online i podziały do niego PSN i XBL.
            Takie same poddziały zrobiłbym w "sprzęt"-X360, -PS3, -Inne.
            Pozdrawiam. smile
          • simon_x Re: chętnie zagłosuję :) 02.02.11, 14:06
            Ja poproszę możliwość zapamiętania w profilu sposobu wyświetlania i sortowania postów. Do tego "nieprzeczytane posty", "zaznacz wszystko jako przeczytane",
    • annholy Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 10:54
      I pomysleć, że nawet na wygnaniu w Bananowie może przyjść do głowy ciekawy pomysł smile Popieram, dla mnie nowe forum jest ok.
    • sora_no_iro. Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 11:51
      To że nowe forum jest tym oficjalnym, nie ma wątpliwości. Jedno konto, integracja z blogiem, wyciąganie tematów na "główną", użytkownicy których można spotkać pod newsami... Stare zostało zdegradowane do roli "zaprzyjaźnionego fora" z którego korzysta część czytelników poly. Ale ma jedną ważną zaletę, przez którą wręcz musi istnieć (zresztą ciężko rozwalić coś z czego ludzie korzystają, forum raczej nie upadatongue_out) Forumogadki, nie oszukujmy się, ludzie bardziej czekają na nie, niż na oficjalny podcastsmile
      Co do narzekania na wygląd i działanie nowego forum. Kiedyś to była katorga, ale teraz? Jest podział postów, ramki, coraz więcej tematów, brak cholernych pozwijanych drzewektongue_out Blogowa struktura jak najbardziej pasuje do tej stronki. Oczywiście są jeszcze niedociągnięcia, choćby wygląd cytowanych tekstów, czy brak podziałów między tematami, przez co mogą się zlewać (działy zostały już ładnie wyróżnione i wyglądają co najmniej schludnie), ale cały czas jest to usprawniane. Gdy forum startowało, była masakra. Teraz uważają tak jedynie niereformowalne jednostki, dla których kiedyś było lepiej. Mimo wszystko, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mogły istnieć oba fora. Co kto lubi. brawo
      • arczisan Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 20:57
        Kolego sora, dobrze prawisza. Piwo dla Ciebie.
    • solusar Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 12:06
      Jedna partia, jeden naród, jedno forum! smile
      • katanka_pl Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 12:42
        gt_dc nadaje się na sekretarza partii KC smile
    • dead.space Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 14:56
      its a TRAP!
    • mazzeo Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 16:12
      Stare forum dla normalnych użytkowników.

Nowe forum dla trolli i innych pajaców pokroju dc_gt.

albo w ogóle usuńcie tą agorową szmirę.
      • reven Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 16:31
        Czemu z taką nienawiścią?
      • swayzak77 Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 16:57
        @mazzeo - sam wbijasz gwóżdż do trumny starego forum takimi postami.

Jedno forum - nie nam wybierać jakie. To decyzja biznesowa bo polygamia jest portalem komercyjnym.
        • oceanic815 Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 18:28
          Zawsze podobała mi się polygamia z powodu bliskiego kontaktu "władców" z "ludem".
          Ale faktycznie coraz bardziej się przekonuję, że nawet redakcja nie ma tu nic do gadania.
        • nowaczek Re: Jedna polygamia, jedno forum - Apel 02.02.11, 19:33
          Polecam zobaczyć ile postów dziennie pojawia się na starym i ile na nowym forum, wtedy pogadamy. smile
    • oceanic815 Jest na to rozwiązanie! :D 02.02.11, 18:26
      Zamiast kasowac jakiekolwiek forum, trzeba rozwinąc tak nowe, by każdemu się podobało.
      Stare mi się nie podoba bo ma brzydki design i jest na "innej" stronie.
      Nowe mi się podoba bo szalenie niewygodnie przewija się zarówno tematy jak i same posty.

Powinniście wymyślic w jaki sposób zmienic to forum, by było i proste i dobrze się je czytało. Tyle, że musiałaby to byc bardzo gruntowna zmiana. Dopiero później możnaby pomyślec o imporcie całej zawartości starego do nowego i o starego usunięciu. To tyle z mojej strony.
      • reven Re: Jest na to rozwiązanie! :D 02.02.11, 19:41
        Forum raczej gruntownie zmienione nie będzie ze względów agorowych smile Ale krok po kroczku będzie coraz lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka