Dodaj do ulubionych

Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa graczy

24.05.11, 11:03
Otóż jak większość z Was wie MS wyskoczył z super inicjatywa - liveleague, play with fame itp big_grin tak się chwalili nowymi inicjatywami, super ekstra polski live będzie, liga itp.

Jestem jednym z graczy zwycięskiej drużyny turnieju Black Ops. Chciałem wam przedstawić jak Microsoft robi sobie jaja z graczy.
Turniej zakończył sie 04.04.2011r. Pieniądze mieliśmy dostać w max 3 tygodnie. Po około tygodniu, gdy zapytałem się jak sprawa stoi dostałem odpowiedz, że może przedłużyć się do 30dni. Po 30 dniach dostałem info, ze pieniądze pojawia się w ciągu tygodnia. Oczywiście się nie pojawiły.

Nie mam nic do Bartha i Raza, wiem, ze problem jest gdzieś dalej, ale czy to aż taki problem zrobić pare przelewów? big_grin Wiem, ze wszystkie drużyny maja ten problem. Osoby grające w poprzednim turnieju w FIFE też miały ten problem.

Także MS się nie popisał. Jak się za coś brać to porządnie panowie.

A Play with fame? live jest juz tyle czasu, a odbyły się może 1 -2 play with famesmile
Obserwuj wątek
    • jasiubc Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 24.05.11, 12:23
      o nie, zły M$!!!!! wrrrrrrr.... niepotrzebny lament na forum...
    • suchy_ Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 24.05.11, 12:24
      Moim zdaniem trochę przesadzasz. Inicjatywa jest bardzo dobra, możesz brać udział w turniejach z nagrodami nie wychodząc z domu. Rozumiem, że możesz się frustrować z powodu opóźnień z wypłaceniem nagrody. Musisz się uzbroić w cierpliwość, przecież nic na prawdę nie straciłeś, a tylko zyskałeś.
      • murek Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 24.05.11, 13:25
        nie chodzi mi o sam fakt, ze nie ma jeszcze kasy.
        Dla mnie żałosne jest tylko to spławianie graczy, przekładanie terminów itp. Tak dużą firma, a problem zrobić parę przelewów? powiedzieć konkretnie tego i tego będzie. W kolko tylko za tydzień, w następnym tygodniu, za 3 tyg itd - to jest najbardziej żałosne.

inicjatywa jak najbardziej ok, ale trzeba być konsekwentnym. Ustalają terminy gier, trzeba się trzymać terminów meczy, rozegrać je.
        Potem MS napisze notkę prasowa jaki to jest ok i daje pieniądze graczom i super sprawa takie liveleague.. A potem temat się urywa
        • syc82pl Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 24.05.11, 14:31
          murek napisał(a):

> Tak dużą firma, a problem zrobić parę przelewów?

Duża firma - duży problem
    • murek Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 25.05.11, 18:40
      kolejne sciemy M$ big_grin

wtorkowe info:
      "pieniądze mają maksymalny priorytet i powinny pojawić się na Waszych kontach dzisiaj bądź jutro"

ah ten MS smile
      • Gość: seed Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 19:48
        Chciałbym tylko przypomnieć, że w ten sam sposób czekaliśmy na rodzimy live i każdy z nas wie jak skończyła się akcja wewantlive wink
    • dead.space Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 25.05.11, 19:55
      Cieszcie sie ze nie dostaliscie ogorkow tongue_out
    • bennyone Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 25.05.11, 22:59
      Polygamia powinna z tego zrobic newsa, pewnie magiczny pan od PR by sie zjawil niczym krolik z kapelusza i sypnal nagroda, tlumaczac sie, ze to pewnie wy niedopelniliscie formalnosci a kasa czekala na was od dawna....

• murek Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 27.05.11, 18:08
      i kolejny tydzien minal i cisza :] codziennie mowia, ze wysylaja :]
      • henrar Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 27.05.11, 18:35
        Ja podejrzewam, że jak zwykle centrala nie pozwoliła MS Polska działać.
        Który to już raz....

Nie martwcie się, za parę lat się obudzą. Z polskim Live było podobnie.
    • murek Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 31.05.11, 20:14
      kolejne info od MS z wczoraj:
      kasa bedzie jutro big_grin i nic......

kochany ms smile
      • Gość: Sushilabel Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g IP: *.home.aster.pl 13.06.11, 09:18
        Cala strona to jakas porazka, wieczne opoznienia, administratorzy, ktorzy wciaz cos przekladaja, nie maja czasu nawet newsa napisac, a turniej skonczyl sie 3 tyg temu.
        Cala strona zaraz pewnie zostanie zamknieta.
        Super inicjatywa, ale trzeba to robic nieco inaczej...
      • Gość: okokoko Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g IP: *.96.80.218.telemedia.pl 13.06.11, 11:41
        umowa byla?

jesli tak, to brac pod pache dowody i do dziela - odzyskiwac $$. mozliwosci jest duzo, poczytaj - przyda sie w zyciu.

jesli nie, to nauczka na przyszlosc.
    • shokako realia 13.06.11, 12:04
      Z tego co rozumiem to nie znasz realiów. MS to duża firma i jak ktoś wspomniał, duża firma = duży problem = dużo papierkowej roboty = duża liczba osób zamieszana we wszystkie sprawy = duże opóźnienia. Mam doświadczenie w tego typu turniejach i powiem Ci tak - JEST TO NORMALNE. MS zapewne popełnił błąd, że w regulaminie nie dał sobie za dużo czasu. Regulaminy EA Polska odnośnie "wypłacalności" nagród pieniężnych mówią nawet o okresie 2 MIESIĘCY!! To są firmy i ogromne korporacje, TAM SĄ KSIĘGOWI - być może ktoś z was wie co to za czarna magia jest i jak to wygląda. W tego typu firmach nie da się od tak po prostu wejść na stronę mBanku i przelać na drugi dzień kasy...
      • murek Re: realia 13.06.11, 12:15
        a cczytales od poczatku?

sami zdekralowali sie, ze max 3tyg, a potem ciagle przeciagaja. Dostawlismy nawet informacje o tym, ze te przelewy juz wyszly wink
        • shokako Re: realia 13.06.11, 20:48
          Kto się zadeklarował? Wątpię aby to był ktoś kto te przelewy tak na prawdę wysyła... koleś od marketingu/PR ma zapewne dobre chęci i chce załatwić sprawę jak najszybciej bo taką ma pracę. Nie chce go bronić, bo obierając taktykę "już wysyłamy kase" "kasa już wyszła" to taka odwracanie kota ogonem i raczej brak doświadczenia, ale może po prostu ktoś tak mu przekazuje np. jakiś snobowaty księgowy który wszystko lubi sprawdzić 4x i odwlekać ile się da aby mieć porządek w papierach?

I ponownie zaznaczę - nie będę nikogo bronił, bo prawda jest taka że większość osób na stanowiskach PR/Marketing w firmach które mają duże wspólnego z grami po prostu na te stanowiska się nie nadają, często obowiązki ich przerastają i są to osoby bez wyobraźni, chęci czy odpowiedzialności
          • murek Re: realia 13.06.11, 22:28
            zadeklarowaly to osoby odpowiedzialne za strone techniczna i finansowa i dokladnie te same osoby dawaly potem falszywe info. Niby dzisiaj przelewy poszly... Zobaczymy jutro ;]
          • Gość: kokokokok Re: realia IP: *.96.80.218.telemedia.pl 14.06.11, 10:43
            w ogole, co to za tlumaczenie? sory, ale jestes debilem czy tylko udajesz?

jak nie dostajesz pensji na czas, to tez sobie wmawiasz, ze ksiegowy to snob?
            jak kupujesz w sklepie chleb, dostajesz okruszki w pelnej cenie, to wmawiasz sobie, ze ta biedna pani ma kiepski dzien i trzeba tak to zostawic?

co to za podejscie? chlopak bral udzial w konkursie, ten ma regulamin i to zobowiazuje. obie strony. do konca.

no, chyba, ze to wlasnie ty jestes odpowiedzialny za ten caly bajzel i teraz strugasz barana.

to sie nazywa oszustwo i naciaganie. ms trzyma i obraca pieniedzmi, ktorych posiadac nie powinien - nie wazna jak duza kwota. takie sa fakty. co jest wewnetrzna przyczyna nikogo nie powinno interesowac. umowa/regulamin pewnie nic o kladzeniu laski na gracza nie wspomina.

do autowa watku:
            zacznij walczyc (!) o swoje, bo cale zycie bedziesz na wszystko czekal.
            • shokako lol 14.06.11, 20:09
              Tylko powiem jedno: LOL.

Jeśli ktoś bierze pod uwagę wygraną w jakimś turnieju jako środek do życia i traktuje to jako pensje to krzyżyk na drogę. Regulaminy podobnych turniej są najczęściej tak konstruowane, że jeśli nawet organizator nigdy nie wypłaci nagród to NIKT IM NIC NIGDY NIE ZROBI.

"Walcz o swoje" tak.. walcz, jednakowo koleś na ulicy może podejść do ciebie powiedzieć, że jutro Ci da 5000 zł ale tego nie zrobi.. i "walcz o swoje", podaj go do sądu!

Turnieje z nagrodami są najczęściej opłacane z budżetu marketingowego, czyli coś co przynosi promocje a nie są jakimiś umowami między organizatorem a uczestnikami co w tedy mogło by mieć jakiekolwiek podstawy prawne do np. podawania MS do sądu.

Ja opisuje Ci jakie są realia, a porównywanie wypłacalności nagród do np. wypłacalności pensji w pracy to jakaś desperacja i kompletny brak znajomości tematu.
              • Gość: graba Re: lol IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 21:31
                Nie mogę się z Tobą zgodzić i popieram przedmówcę. Regulamin regulaminem ale proszę pamiętać, że jest instytucja przyrzeczenia publicznego, uregulowana w kodeksie cywilnym.

Poza tym niezbyt dobrze świadczy to o firmie która organizuje konkurs i zwleka z wypłatą nagrody, i nic tego nie usprawiedliwia.

Uważam, że porównanie wygrania nagrody do należności pensji jest jak najbardziej trafne. I to, i to należy się za określony rezultat. A idąc Twoim tokiem rozumowania to żadna nagroda nie byłaby nigdy wręczana bo wychodzono by z założenia, że przecież to nie jest takie ważne jak np. wspomniana wypłata pensji.

• Gość: okokokooko Re: lol IP: *.96.80.218.telemedia.pl 15.06.11, 10:38
                loluj sobie loluj.

mozesz pracowac w jednej korporacji, miec znajomosci w drugiej, ale zobaczysz - wpadniesz w szambo przy trzeciej i chcialbym wtedy zobaczyc twoja mine jak uslyszysz 'takie sa realia'.

chlopak przyszedl po pomoc, porade, widac, ze jest mlody i 0 doswiadczenia ma w temacie. zamiast stanac po jego stronie, slusznej (najprawdopodobniej), dolujesz goscia wewnetrznymi 'realiami'. co robisz? chwalisz sie, ze wiesz jaki burdel jest w twojej firmie i podobnych? robisz sobie dobrze, ze pracujesz w jednej z nich? gdzie tu pomoc, gdzie rzeczowa odpowiedz na pierwszy post?

malo tego, poly podpieta pod agora ma teraz calkiem spora ogladalnosc i rating w googlu. wiesz, ze twoja wypowiedz pojawia sie obok tematu zwiazanego z problemem? wiesz jaki daje to obraz? nie wiem czy w naszym pieknym kraju juz to funkcjonuje, ale za zachodnia granica placi sie ludziom, aby podobne do twoich wpisy wylapywali, a odpowiedzilnych za nie kretow wywalaja na zbity pysk. tyle w temacie twojej bystrej znajomosci korporacyjnego swiadka.
                • murek Re: lol 15.06.11, 11:56
                  w sumie fajnie, ze wiesz o co chodzi.

ale mlody nie jestem, po porady nie przyszedlem :] Ja mysle tak samo jak Ty, ze to poprostu zwykle olewanie i to wlasnie chcialem pokazac. Niezalezalo mi na pomocy, nawet nie zalezalo mi jakos specjalnie na tej kasie, bo pracuje i mam za co zyc.

irytowalo mnie ciagle przekladanie terminow. Gdyby powiedzieli - za 3 miechy kasa to ok, ale poowiedzieli 3 tyg a potem ciagle przeciagali.

temat zamkniety, wszystkie 3 druzyny dostaly swoja kase.
                  • Gość: okokoko Re: lol IP: *.96.80.218.telemedia.pl 15.06.11, 12:04
                    jak wpiszesz " liveleague opinie " w googlach, to Twoj wpis jest pierwszy.
                    nastepnym razem sponsorzy zastanowia sie 2 razy, a nowi gracze 3.

mam nadzieje, ze chociaz troche pomoglo to odzyskac pieniadze.

co do reszty, nie ma to znaczenie czy zarabiasz czy nie. ktos Ciebie oszukiwal, naglosniles temat, a w odpowiedzi dostales belkot o podoben tresci jak - podejrzewam - ten z maili o wlasnie co przelanych $$. i to mnie wkurzylo.

powodzenia w zyciu smile
                • shokako Re: lol 15.06.11, 14:26
                  Hahhaha, ten post made my day.

Człowieku, jak ktoś potrzebuje pomocy czy wsparcia to idzie do psychoterapeuty czy psychologa - od tego oni są. To jest forum gdzie można wymieniać się opiniami - ja jako potencjalny forumowicz wypowiedziałem się i trzymam się swojego zdania.

Nie pracuje w ŻADNEJ korporacji tylko sam wygrywałem w podobnych turniejach wiele razy ale na PC i sam jako FAN organizowałem takie konkursy z pomocą producentów gier dlatego ZNAM ten temat i wypowiadam się w tym wątki. Gdybym nie miał zielonego pojęcia o takich sprawach to bym się nie wypowiadał.

I nikogo nie bronie tylko Ci napiszę ponownie - opisuje realia, koleś z MS zachował się niepoważnie i mało profesjonalnie co jest codziennością w tej branży w Polsce. Często ludzi pracujący w MS, EA czy Ubisofcie w USA mniej 'olewają' polaków i bardzie biorą ich na serio niż nasi rodacy pracujący w tych samych firmach u nas w kraju.

Tyle mam do dodania w tym wątku. Twórca tematu jak i jego team dostali nagrody więc temat jest właściwie wyczerpany, było tak źle? A nagłośnienie tematu w ten czy inny sposób najczęściej nic nie daje..
    • edelmanpl Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g 15.06.11, 18:15
      Cześć,

Piszę jako przedstawiciel agencji PR obsługującej markę Xbox 360 - Edelman Polska. Pragnę wyjaśnić sytuację w imieniu firmy Microsoft.

Firma Microsoft Polska wyraża ubolewanie z powodu opóźnień przy wypłaceniu nagród dla zwycięzców czwartego turnieju LIVE League z grą Call of Duty: Black Ops. Jednakże pragniemy podkreślić, że organizotorem turnieju była firma Turtle Entertainment Polska (organizator takich inicjatyw jak Electronic Sports League i Ligii Cybersport) na zlecenie Microsoft Polska. Turtle Enetertainment Polska jest odpowiedzialna za zwłokę związaną z wypłatami nagród. Gdy tylko dowiedzieliśmy się o zaistniałej sytuacji wpłynęliśmy na organizatora by pospieszył się z wypłatą nagród pieniężnych dla zwycięzców turnieju. Według naszych informacji pieniądze zostały przelane na konta zwycięzców 10 czerwca. Za powstałe opóźnienia przepraszamy, dołożymy wszelkich starań by podobna sytuacja więcej się nie powtórzyła.

Krzysztof Pikiewicz, organizator turnieju z ramienia Turtle Entertaiment Polska oświadcza, że wszystkie opóźnienia nie wynikają z winy Microsoft Polska lecz firmy organizującej zawody. Gdyby któryś z graczy biorących udział w turnieju chciał wyjaśnić sytuację bezpośrednio z organizoatorem turnieju, jest on dostępny pod adresem mailowym: kp@turtle-entertainment.pl
      • Gość: okokokoko Re: Liveleague smiech na sali:] Jak to MS olewa g IP: *.96.80.218.telemedia.pl 16.06.11, 13:30
        tyle w temacie lolowania panie shokako

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka