Dodaj do ulubionych

Arma II w CDA

02.06.11, 22:04
W Nowym Cd-actionie bedzie ArmA II... Czyli jakies 15zł za gazetke z czymś + ArmA II smile
Obserwuj wątek
    • don-esteban thx 03.06.11, 21:43
      o kurde dzięki stary, ale okazja!
    • dr_after Re: Arma II w CDA 04.06.11, 01:07
      rewelacja, choć akurat sam nie skorzystam, bo Armę 2 i ArmęsurprisedA kupiłem w dzień po premierze smile Ale nius srogi - w końcu to nie jest żadna budżetówka. Mogliby za miesiąc dorzucic British Army Forces i Private Military Company - bo tego mi brakuje do kolekcjismile
      • pdzm Re: Arma II w CDA 05.06.11, 16:04
        eee tam smile mam arme2, operation arrowhead, BAF i PMC za "psie" pieniadze kupione na steam'ie, oplacalo sie, zwlaszcza jak uruchamia sie to jako combined ops, ze wszelkim sprzetem z kazdej grysmile
        • pdzm Re: Arma II w CDA 05.06.11, 16:08
          Skoro pare osob ma z gamecorner'a arme, moze porobimy jakies misje, Wypisany cos tam probowal podniesc temat ale sie chyba nie udalosad jak cos to steam id - yenotSQD
    • olek_570 Re: Arma II w CDA 05.06.11, 17:22
      Jakie są praktyczne wymagania sprzętowe żeby dało się grać przez internet? ;]
    • pdzm Re: Arma II w CDA 05.06.11, 17:39
      Ja na amd x2 64 2ghz, 4gb ramu, gts250 spokojnie pogrywam na normalnych ustawieniach i ladnie to wyglada wszystko. neta mam 10mb wiec lagow zadnych wink
    • hellucinate Re: Arma II w CDA 06.06.11, 04:45
      Grałem w demko Arma II na swoim komputerze i nie chodziło to zbyt dobrze sad
      Konfiguracja to: C2D 1.8@2,66Ghz, 2 GB RAM, GF 8800 GT 512MB/256Bit, FOXCONN N68S7AA.
      Chyba czas zmienić podzespoły, a niestety kasy brak sad chlip, chlip...sciana
      • thiefi Nuda 06.06.11, 12:18
        Akurat podstawka Arma 2 jest nudna jak flaki z olejem (szczególnie te śledztwa i jeżdzenie jak w sandboxu) plus ilość bugów liczona w tysiące.

Zdecydowanie lepsze są dodatki, a co do sprzętu to fakt, Arma II ma wymagania po byku, ale to też wina bugów, bo raz chodzi dobrze, raz beznadziejnie i bądź tu mądry.

Miałem Armę 1 i Armę 2 i sprzedałem, od tamtej pory czuję ulgę, bo grając nie walczyło się nie z wrogiem tylko z błędami gry.
        Wytrzymałem do trzeciego patcha, później dałem sobie spokój.
        Tego CDA raczej nie kupię.
        • mklucznik Re: Nuda 06.06.11, 16:01
          Teraz, po pokaźniej ilości patch (zgadza się, skandal), gra się już tak jak powinno od samego początku. Thiefi, zaufaj mi i spraw sobie (za grosze na allegro) Arme II + Operation Arrowhead. Będzie lepiej.

A co do nudy w podstawce - myślę, że właśnie o to chodzi by był to sandbox, a nie prowadzenie za rączkę. Mi właśnie szalenie się podobało przemierzanie hummerem Czarnorusi i prowadzenie poszukiwań zbrodniarzy i zbieranie dowodów. Najlepszy etap gry, w który nie czułem nudy, a ciągłe napięcie (bo OpFor może być wszędzie). Oczywiście z sensem da się grać tylko na wysokich poziomach trudności, gdzie AI zaczyna być wyzwaniem - szkoda tracić czas na "easy" i nie poczuć tego, co daje w wypadku tej gry najwięcej funu.

A multi w tej grze to poezja, pod warunkiem, że gra się w niego tak jak powinno - coopy i zgrana drużyna. Zapraszam na oglądanie filmików z gier CFOGa na Youtubie.
    • galekanalek Re: Arma II w CDA 07.06.11, 07:51
      Bez względu na to jaka jest kampania, warto zwrócić uwagę, że ta gra ma ciągle całkiem aktywną scenę multiplayerową. Może nie w stylu turniejów, gdzie pragnący zaistnieć pryszczaci wojownicy wykrzykiwaliby podwórkowe obelgi, ale ze znalezieniem grupy, z którą można wspólnie pograć nie ma problemów. Tylko trzeba pamiętać, by trzymać dystans do publicznych serwerów. Niestety, albo stety, gra w MP wymaga już prawie zawsze Operation Arrowhead.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka