Dodaj do ulubionych

Nowy Tomb Raider

08.06.11, 19:03
Strasznie mi się podoba to, co widziałem na konferencji Microsoftu. Oczywiście to co pierwsze rzuciło się w oczy to bardzo ładna grafika. Animacje też są świetne, a oświetlenie niczym w Alanie Wake`u też "robi" smile Moim zdaniem będzie hit.
Obserwuj wątek
    • adderam Re: Nowy Tomb Raider 08.06.11, 20:17
      Mnie zastanawia na ile gra będzie klasyczną Larą Croft z całą otoczką szukania skarbów, strzelania do przeciwników, a na ile będzie chodziło o aspekt przygodowy, czyli wyrwanie się z kłopotów i przetrwanie bohaterki (w skrócie czy będzie to uncharted, tomb raider, czy po prostu nowa Lara).

Aspekt wizualny - świetnie, voiceovery również wypadają bardzo dobrze. Również mnie zastanawia na ile intuicyjne będzie sterowanie, które jest bardzo ważnym czynnikiem w przypadku odbioru gier tego typu.

Zapowiada się świetnie i liczę na więcej smile
    • bunch Re: Nowy Tomb Raider 04.07.11, 15:24
      Ubolewam nad brakiem informacji i materiałów z tej gry. Sama gra zapowiada się frapująco. Chciałbym zatem dowiedzieć się coś więcej, a raczej - zobaczyć, ten system walki o przetrwanie, polegający na tworzeniu narzędzi/broni i zaopatrywaniu się w jedzenie. Taki pomysł może być rewelacyjny. Wyobrażacie sobie ścinanie drzew po to by własnoręcznie wykonywać strzały? Zbieranie odpowiednich kamieni na groty do strzał? W takim wypadku będziemy potem warzyć każdą strzałę i szacować czy bardziej opłaca nam się stracić 10 cennych strzał czy może lepiej wdać się w walkę na nóż z bliska. A jedzenie? Łowienie ryb nurkując pod wodą, albo wykonywanie włóczni i celne wbijanie jej pod poziom wody? A potem pieczenie na ognisku. Takie coś byłoby fantastyczne. Dlatego ubolewam nad brakiem takich materiałów, gdyż fragment z E3 nie pokazał absolutnie nic w tym stylu.
      • dareq Re: Nowy Tomb Raider 04.07.11, 23:22
        Polecam zagrać w Lost in Blue na Nintendo DS, jest tam trochę elementów tego typu, całkiem dobra gierka. Wykonanie wiadomo, że nawet nieporównywalne do nowego tr'a, ale pomysły takie jak opisałeś.
      • exross Re: Nowy Tomb Raider 11.07.11, 01:13
        Ja tam bym mimo wszystko nie chciał, żeby nowy Tomb Raider zmienił się w Minecrafta albo inną Terrarię.
        • reven Re: Nowy Tomb Raider 11.07.11, 01:19
          O to chyba nie musimy się martwić wink
          • exross Re: Nowy Tomb Raider 11.07.11, 02:13
            No niby nie musimy się martwić, ale przyznaję, że jak to przeczytałem, to troszkę się przeraziłem:

bunch

"(...) ten system walki o przetrwanie, polegający na tworzeniu narzędzi/broni (...) Wyobrażacie sobie ścinanie drzew po to by własnoręcznie wykonywać strzały? Zbieranie odpowiednich kamieni na groty do strzał?"

Oby to tak nie wyglądało. Po nowy Tomb Raiderze oczekuję głównie gry action-adventure i nowej, bardzo kobiecej Lary. Co prawda walczącej o przetrwanie, ale w konwencji nie wymagającej aż tyle craftingu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka