Dodaj do ulubionych

Gra na PC dla dwóch graczy

23.03.12, 16:30
Witam wszystkich : )
Jak w temacie, szukam gry na PC, w którą można pograć z drugą osobą [na jednym kompie]. Nie ma tu żadnych preferencji co do gatunku, nie musi to też być żadna superprodukcja - liczy się przede wszystkim fun ze wspólnej rozgrywki. Choć - wolałbym, by gra była bardziej dynamiczna, niż Heroes'i : D

Będę wdzięczny za pomoc!
Obserwuj wątek
    • derpster Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 16:40
      lara croft & guardian of light, polecam!
      jest demo, jest promocja na steamie
      obsługuje xboxowego pada bez problemu
      świetnie się strzela, czasem trzeba się pomęczyć z zagadkami ale im cięższa tym bardziej satysfakcjonujące rozwiązanie
      dużo rzeczy do odblokowania więc to nie jest tak, że raz się przejdzie i zapomnisz
      store.steampowered.com/app/35130/
    • elementalista Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 16:51
      Zdecydowanie gry z serii LEGO (Star Wars, Harry Potter, Indiana Jones, Batman itp.), jeśli chodzi o fun - nie sugeruj się tym, że LEGO to dla dzieci - ja i moi znajomi świetnie się przy tym bawimy, jest dużo śmiechu i w ogóle, można pograć przy piwku i w ogóle.

P.S Z Tą Larą Croft jest o tyle problem, że obsługuje TYLKO pada od Xboxa, na moim biednym, zwykłym padzie do PC nie działał kontroler drugiego gracza uncertain
      • eth Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 17:45
        elementalista napisał(a):
        > można pograć przy piwku i w ogóle.
        Dokładnie o to mi chodzi : D

> P.S Z Tą Larą Croft jest o tyle problem, że obsługuje TYLKO pada od Xboxa, na m
        > oim biednym, zwykłym padzie do PC nie działał kontroler drugiego gracza uncertain
        W takim razie Lara niestety odpada : (
        • maxan Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 18:16
          Rayman Origins max4 graczy polecam
        • elementalista Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 20:16
          No to polecam bardzo big_grin Każda część jest świetna, akurat nie ma w jej przypadku "gorszych" epizodów. Ale Gwiezdne Wojny i Batman są moimi ulubionymi smile
    • jack19 Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 19:49
      Split/Second, Blur, Left 4 Dead też niby można odpalić, tylko trzeba pogrzebać w konsoli
      • derpster Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 20:12
        @ jack19
        i będzie też problem ze zrobieniem configu do zwykłego pada w grach z serii L4D

@eth
        jeszcze można dorzucić do listy pierwszą część Kane & Lynch

oraz Terminator: Salvation, ja bardzo lubię ale generalnie gra jest krótka, prosta, monotonna i w jednym miejscu skopana więc tu się mną nie sugeruj

a jeżeli lubicie klasykę to poszukaj streets of rage remake, gdzieś powinno być skitrane w czeluściach internetu. i zwykłe pady obsłuży smile
    • swenor Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 21:24
      Kane and Lynch - Dead Men - klawia + mysz 1 osoba, a druga osoba pad od Xbox360 (można inny, ale wtedy trzeba się bawić z emulatorem code.google.com/p/x360ce/).
    • swenor Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 21:31
      Sorry za dubla
      Portal 2 też da się zrobić, ale z tym kupa zachodu (forum steam pomoże).
      Inne gry:
      www.co-optimus.com/game/932/pc/the-lord-of-the-rings-return-of-the-king.html
      www.co-optimus.com/game/1825/pc/the-cursed-crusade.html
      www.co-optimus.com/game/1575/pc/the-first-templar.html - w to grałem i daje frajdę
      www.co-optimus.com/game/99/pc/shadowgrounds.html
      www.co-optimus.com/game/100/pc/shadowgrounds-survivor.html
      Korzystając z tej strony przeglądałem tylko tytuły, które mniej lub bardziej mnie interesują, więc całkiem możliwe, że pominąłem coś.
      GL HF
      • eth Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 22:51
        Dzięki za linki! Nie znałem strony : )
    • froget67 Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 22:24
      chciałem napisac sama 3 ale na jednym kompie sie nie da szkoda ale opcja w co-opie to jest to! zawsze można wormsy trzasnąć partyjke
      • eth Re: Gra na PC dla dwóch graczy 23.03.12, 22:51
        Właśnie! Wormsy! : D
        Tylko czy te klasyki w 2D ruszą pod windows 7? : P
    • khizbu Re: Gra na PC dla dwóch graczy 25.03.12, 01:41
      Że nikt jeszcze nie napisał o Dungeon Defenders?
      Gra jest wspaniała. Kosztuje około 10 euro, a sama kampania wystarcza na kilkadziesiąt godzin. Do tego wyzwania, pvp itp.
      • derpster Re: Gra na PC dla dwóch graczy 28.03.12, 10:10
        a to ma offline co-op?
    • done Re: Gra na PC dla dwóch graczy 28.03.12, 10:22
      Rayman Origins, zdecydowanie. Jutro premiera na pc!smile Staroszkolna platformówka z mnóstwem humoru i możliwością gry do 4 osób na raz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka