Dodaj do ulubionych

Kolejna kompromitacja Xbox One

14.04.14, 17:20
www.eurogamer.pl/articles/2014-04-14-aktualizacja-trials-fusion-podniesie-rozdzielczosc-gry-na-konsoli-xbox-one
Aktualizacja podniesie rozdzielczość? To świetna wiadomość. Ciekawe do ilu podniesie? Czyżby ponad 1080p?

"Ubisoft potwierdził w odpowiedzi na zapytanie Eurogamera, że szykowana na dzień premiery aktualizacja zręcznościowego Trials Fusion podniesie rozdzielczość na Xbox One - z 800p do 900p."

Wow, NEXTGEN!

Na PS4 1080p60 bez łatek.
Obserwuj wątek
    • s.p. Re: Kolejna kompromitacja Xbox One 14.04.14, 20:12
      Nie wiem czy to wina konsoli. Ta gra wygląda jakby poszła w takiej rozdzielczości na xboxie 360...
      • don__ Re: Kolejna kompromitacja Xbox One 14.04.14, 20:15
        marudzisz. każda z konsol i firm robiących konsole ma coś za uszami
        sony też
        https://i.imgur.com/r4bK7FC.jpg
        • simplex Re: Kolejna kompromitacja Xbox One 14.04.14, 22:19
          Klasyczne "a u Was to Murzynów biją!". Czy ja gdzieś twierdziłem, że sony to super firma.

A obrazek fajny big_grin
      • simplex Re: Kolejna kompromitacja Xbox One 14.04.14, 22:21
        s.p. napisał(a):

> Nie wiem czy to wina konsoli. Ta gra wygląda jakby poszła w takiej rozdzielczoś
        > ci na xboxie 360...
        >
        Ta, wina developerów. Ten sam argument byl uzywany jak gry na PS3 wygladaly gorzej.
        Tylko skoro to wina developerów, to czemu na PS4 potrafili zrobić 1080p60 bez problemu, a na Xbox One już nie? Najwyraźniej coś z tą konsolą jest nie tak. Słaby sprzęt na który ciężko się pisze (ESRAM).
        • s.p. Re: Kolejna kompromitacja Xbox One 15.04.14, 10:55
          No tak ale tu nie mowa o Titanfallu itp tylko o trailsach.
          Prędzej bym się spodziewał że tą gre odpale w HD na wyświetlaczu z mikrofalówki niż to że na Xboxie nie pójdzie w 1080p...
    • grzech76 Re: Kolejna kompromitacja Xbox One 15.04.14, 11:37
      Pytanie też, na ile są to gierki producentów konsol, w stylu zapłacimy wam więcej żeby tylko na drugiej konsoli nie wyglądało to tak fajnie. Dziwna sprawa, że przy Trialsach tak to wyszło, bo to przecież "idziemy w prawo"...
      • simplex Re: Kolejna kompromitacja Xbox One 15.04.14, 13:15
        Naprawdę wierzysz w to że producenci jednej konsoli płacą developerom żeby na konkurencyjnej konsoli gra wyglądała gorzej?
        No moze jakby moc PS4 i Xbox One była identyczna, a gry wyglądały inaczej, to można by snuć takie domysły. Ale w tym przypadku gra ma niższą rozdzielczość na ewidentnie słabszej konsoli, więc wszystko jest w porządku.

Prędzej bym uwierzył, że MS zapłaci żeby Trialsy na PS4 chodziły gorzej (czyli tak jak na Xbox One, w 900p) ale jak widać taka sytuacja nie miała miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka