harnas_19901 14.05.05, 12:54 Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić format (reset) komputera ponieważ mam bardzo zasmiecony komputer i chcę go wyczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dino22 Re: Format komputera 14.05.05, 19:11 Przyjacielu, a po co format?? Przede wszystkim reset to restartowanie komputera i nie myl tego z formatowaniem dysku Formatowanie jest konieczne tylko w krytycznych przypadkach. Kompletnie zbedne jest formatowanie dysku, bo wszystko stracisz co na nim masz. Zawsze to powtarzam wszystkim ale nikt mnie nie chce sluchac a potem z problemami do mnie Jeśli sytem dziala ci tak jak sie nalezy to proponuje poprzegladac i zrobic recznie z tym porzadek. Nie wiem co masz na mysli poprzez "zasmiecenie" Sa programy dzieki czemu mozesz odchudzic system, tak wiec mija sie to z celem. A teraz odpowiadam na pytanie w DOS'ie wpisz format c: i tracisz cala zawartosc partycji (litera c oznacza partycje dysku)Tylo najpierw sie zastanow czy to rozsadne rozwiazanie. To tak jak by uzywac jak to ktos kiedy snapisal "kosiarki o napedzie atomowym do koszenia trawnika" Odpowiedz Link Zgłoś