mimbla_x 15.06.05, 11:10 gorax.tooniverse.de dwie fajne gierki (jest i trzecia, ale trzeba ja sciagnac w wersji off-line) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
desire.et pies 15.06.05, 21:30 jak namowic psa, zeby nie spal i jak wyciagnac skrzydlo smoka z lawy?? ktos wie Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: pies 15.06.05, 22:34 psa trzeba nakarmic koscia wykopana z podworka a jak przejsc pod lawa? Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: pies 16.06.05, 08:39 trzeba na lawie zrobic "mostek" z rzeczy ktore sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et lawa 16.06.05, 13:08 czyli jakich rzeczy.. bo ja tu niczego nie moge juz zlaczyc - mam lyzke, swiece , zapalki, lopate i jedno skrzydlo.. Nie wiem, jak sciagnac to "cos" z drzewa i jak wyciagnac drugie skrzydlo smoka.. Nic mi wiecej nie przychodzi do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: pies 16.06.05, 12:53 taaa, tylko czym wykopac te kosc i gdzie to jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et lopata 16.06.05, 14:16 lopata jest czescia szlabanu, i trzeba ja wykopac lyzka Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.balcerak Re: mam ;))) 16.06.05, 14:22 no wlasnei gdzie jest ta łopata i zapałek też nie widze, chyba ślepne na strae lata Odpowiedz Link Zgłoś
reenaa Re: mam ;))) 16.06.05, 14:31 muszisz wziąć klucz z kubka ze szczoteczką i otworzyć tą skrzynie w domu, tam będą zapałki. A łyżeczka odkop tą częśc szlabanu na którym sie on podpiera, to będzie łopata powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: też nie wiem jak aghrr 16.06.05, 14:38 do przejscia przez lawe potrzeba: 2 skrzydelka + sznurek + łopata Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: no dobra, ale.. 16.06.05, 14:52 A gdzie jest kość??? Wykopałam dziurę z tyłu domu ale nic w niej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: no dobra, ale.. 16.06.05, 14:53 musisz zapalic swiece i jeszcze raz wskoczyc do dziury.. ten stworek mowi, ze jest ciemno i nic nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
reenaa Re: nie moge tego skrzydla 16.06.05, 14:59 2 skrzydło masz za domem na drzewie Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: nie moge tego skrzydla 16.06.05, 14:59 taaaa, takie blondi ze mnie... juz mam )) Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: nie moge tego skrzydla 16.06.05, 15:01 A mi utworzyły się miby skrzydła czy coś i nie wiem co z nimi mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
reenaa Re: nie moge tego skrzydla 16.06.05, 15:02 połącz ze sznurkiem i łopatą ) Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: nie moge tego skrzydla 16.06.05, 15:04 Połączone były tylko co fruwać mam na nich czy przejść po nich, nie kładą nie nigdzie, ciemna masa ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: nie moge tego skrzydla 16.06.05, 15:06 Mogę zejść niżej, i wzięłam czwartą czerwoną karteczkę, co koniec? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.balcerak Re: sznureczek 16.06.05, 15:06 jak odzielic ten sznurek od szlabanu?I z tym skrzydłem też dziś sobie nei radze: ( chyba wezme sie za cos innego!! Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: sznureczek 16.06.05, 15:06 musisz zamknac szlaban, a potem dopiero kliknac na sznurek Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et lawa 16.06.05, 15:06 polaczylam.. tylko Koles nie chce leciec - mowi, ze ma za ciezkie kosci i trzeba sprobowac inaczej.. tylko jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et chyba skonczylam 16.06.05, 15:09 .. ten poziom.. Tym ustrojstwem ze skrzydel, sznurka i lopaty trzeba kliknac na splywajaca lawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: chyba skonczylam 16.06.05, 15:12 Skończyłam pierwszy poziom, Dziękuje za pomoc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et a poza tym.. 16.06.05, 15:11 .. te 4 karteczki stworek mial zaniesc swojemu szefowi.. Szef mieszka w zamku, mysmy przerobili dopiero 1 epizod, nie wiem, czy epizod 2 (zamek szefa) jest tez nieplatny.. Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et mozna 16.06.05, 15:12 mozna grac.. ale ja wypadam teraz,, zajrze wieczorkiem. Milego grania )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: mozna 16.06.05, 15:59 zeby sie dostac do klucza musisz okreslona ilosc razy wejsc w oba wejscia - ile i w ktore dowiesz sie jak podpalisz jedna z kartek ktora masz, poza tym musisz miec haslo zeby wylaczyc niebieskie pole ktore oslania klucz - masz juz? Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: mozna 16.06.05, 16:07 Nie mam ale mam trzy czerwone kartki które połorzyłam obok przedmiotów (kaczka itp.) brakuje mi jeszcze jednej, a jak poznać hasło, gdzie go szukać??? Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: mozna 16.06.05, 16:09 musisz uwaznie przyjrzec sie tym przedmiotom, ktore wisza na scianie (takie na sznurkach, nie pamietam jak sie nazywaja), cos z nich zabrac a potem odpowiednio polaczyc z tablicami spod obrazow Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: mozna 16.06.05, 16:15 Chodzi o te jakby łańcuchy???Co mam z nich zabrać, bo nic się nie bierze??? Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: mozna 16.06.05, 16:31 NO dobra włożyłam to coś w puste miejsce, i nic nie mogę dalej robić, a człowieczek z obraza tylko oczami przewraca Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Re: mozna 16.06.05, 16:44 Klikasz na łańcuch i w chmurce na oglądanie i i zabierasz, a ja przeszłam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: mozna 16.06.05, 16:46 pogadaj z nim - z kazdym z obrazow, dostaniesz rulony z kawalkami hasla Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et rulony 17.06.05, 12:54 ile jest tych rulonow?? 4? bo mam 3.. Mozna cos sciagnac z tego medalionu przy bramie? Tego wyzej?? Jesli tak to jak? Bo wlaze na krzeslo i dalej nie moge.. Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: rulony 17.06.05, 13:15 rulony sa 4 i trzeba znalezc 4 "gadzety" z medalionow (z krzesla siega sie po jeden) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.balcerak Re: rulony 17.06.05, 13:26 mam to hasło, stoje przed kluczem i dupa! a gdzie sa karteczki do układanki,jednej nie moge wziąść, tej w komnacie z kluczem, a 4 wogole nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et obrazy 17.06.05, 13:32 mam obraz prof. Steina, Berty i Rexusa.. Brakuje mi ostatniego i nie wiem, gdzie znalezc pasujacy medalion!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.balcerak Re: obrazy 17.06.05, 13:42 medaliony są:2 przy wejsciu(wchodzisz na krzesło w wyżej) jeden po lewej stronie w natepnej komnacie i jeden w komnacie przejsciowej. a wiesz moze co z tymi czesciami?mem tylko 2, jedenej nie umiem wziasc, a jednej nie widze no i to haslo na pole mi nie dziala, ale penie to ma zwiazek z tymi czesciami Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: obrazy 17.06.05, 13:43 nie umiem otworzyc medalionu nad komoda, kolo krzesla.. ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: obrazy 17.06.05, 13:46 haslo jest niezalezne od czesci, jedna czesc jest w ogrodku - masz ja? jezeli nie to zeby dostac sie do ogrodka trzeba poklikac na ogrodzeniu - tam jest obluzowany plotek; gdzie jest czwarta czesc nie pamietam, chyba w zamknietym pomieszczeniu; zeby haslo zadzialalo na klucz trzeba je zlozyc "do kupy" i potem "użyc" hasla na kluczu wtedy ludek bierze je do reki cos wyglasza i niebieskie pole znika (ale tylko na chwile); Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.balcerak Re: obrazy 17.06.05, 13:49 mnie to haslo nie dziala, ludek czyta a pole nawet na 1 s nie znika! Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: obrazy 17.06.05, 13:53 u mnie tez nie dziala.. ludek mowi, ze pergamin nie reaguje na niego.. moze trzeba cos jeszcze zrobic?? wie ktos?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.balcerak Re: klucz 17.06.05, 14:04 je mozna roznie poskladac i rozne wyrazy wychodza, jeden rozwala klucz! Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: klucz 17.06.05, 17:25 podpowiedz chociaz troche.. mecze sie i mecze... a zaraz musze wyjsc Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.balcerak Re: klucz 17.06.05, 17:31 nie mam zielonego pojęcia, podalam się bo musiałam wyjść , ale raz musiałam zaczynac od początku po jak coś wymamrotałam to klucz sięrozpad na drobne... ...jakie haslo jest i co trzeba zrobic do teraz niemam pojęcia!Ktoś może pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: klucz 17.06.05, 17:34 sprobuj w takiej kolejnosci ulozyc wyraz, w jakiej stoja obrazy.. , nie pamietam teraz dokladnie, ale drugie lu i czwarte essel chyba Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et jak juz masz klucz 17.06.05, 17:35 klucz spadl za plotek, trzeba go podniesc i jak pozbiera sie wszystkie karteczki, trzeba je wlozyc do muzeum i znowu pojsc do sali tronowej... Tam bedzie ciag dalszy, a raczej zakonczenie epizodu Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata9 Re: skonczylam 17.06.05, 21:24 A ja nie wiem jakie obrazy??? Mam 3 elementy z łańcuchów, na komodę nie mogę wejść, nie wiem co z tymi poduszkami w muzeum...do dupy jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.balcerak Re: skonczylam 17.06.05, 21:59 obrazy masz na lewo od 1 obrazu(na przciwko poduszek ), a jesli o nie chodzi to kladziesz na nich te karteczki Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: skonczylam 02.07.05, 17:35 co zrobić jak źle poskładałam hasło? I gdzie jest 4 kartka? Odpowiedz Link Zgłoś