Dodaj do ulubionych

Problem z grami.

08.07.05, 09:53
Prawie w każdej grze po jakimś czasie grania pokazuje się mi okienko 'Wystąpił
problem z aplikacją ... i zostanie ona zamknieta' i gra się rozłącza. Nie
mówić mi że to przez komputer bo kiedyś było wszystko cacy. Prosze o pilną pomoc.
Obserwuj wątek
    • agrafek Re: Problem z grami. 08.07.05, 13:45
      tobik91 napisał:

> Prawie w każdej grze po jakimś czasie grania pokazuje się mi okienko 'Wystąpił
      > problem z aplikacją ... i zostanie ona zamknieta' i gra się rozłącza. Nie
      > mówić mi że to przez komputer bo kiedyś było wszystko cacy. Prosze o pilną
      pomo
      > c.
      Nie powiem Ci, że to przez komputer, ale może zrobiłyś reinstalkę?
      pozdrawiam
      • tobik91 Re: Problem z grami. 08.07.05, 18:56
        No genialny jesteś uncertain Nawet nie wiesz ile razy to robiłem.
        A z resztą mi prawie przy każdej grze to pokazuje uncertain
        I przeważnie przy tej w którą chce pograć XD
    • jamisio Re: Problem z grami. 09.07.05, 08:03
      No nie, podałeś tyle danych, że mnie przytłoczyły, kiedy było to cacy, tydzień,
      miesiąc temu, instalowałeś coś nowego, zmieniałeś sterowniki, złapałeś wirusa?
      Chcesz pomocy - bądź bardziej precyzyjny, nie ma tu jasnowidzów, którzy sie
      domyślą np. jaki masz system, czy gry które się wywalają coś łączy (np.
      korzystanie z OpenGL).
      • tobik91 Re: Problem z grami. 09.07.05, 21:13
        -.- właśnie dużo to ja nie wiem. Działało wszystko dobrze od czasu gsy kupiłem
        kompa i całkiem długo, nie pamiętam kiedy dokładnie. Ale od tamtego czasu mialem
        mnóstwo formatów. To napewno nie jest od wirusa. Tak myśle że to może od
        sterowników karty graficznej? A jakby to miało pomóc to mam Windows XP Profesional.
        • jamisio Re: Problem z grami. 09.07.05, 21:53
          Więc zacznij od sterowników - zainstaluj najnowsze; jak tam DirectX, może
          przeinstalować by trzeba; dokładny skan antywirusem, skorzystaj też ze skanera
          on-line; z drugiej strony - jaka temperatura komponentów komputera, może coś się
          przegrzewa?
          • tobik91 Re: Problem z grami. 09.07.05, 22:42
            DirectX mam najnowszego a skany robiłem mnóstwo razy. A jak mam sprawdzić
            temperature gdy gram? A tak wogóle to domyslasz się co to moze być?
            • user0001 Re: Problem z grami. 10.07.05, 09:38
              0. Jeśli komputer był podkręcany, to przywróć domyślne ustawienia prędkości,
              zarówno procesora, pamięci jak i karty graficznej.

1. Idź na Forum Komputery, otwórz FAQ i znajdź tam opis programu memtest86.
              Zastosuj ten program aby sprawdzić pamięć (test jaki wykonuje BIOS przy
              włączaniu komputera nie wykrywa wszystkich błędów).

2. W FAQ Forum Komputery, lub na Forum Wirusy, Trojany i Spyware poszukaj
              instrukcji do programu HiJackThis. Wygeneruj log i wklej na Forum Wirusy... Może
              ktoś znajdzie błąd.

3. Kiedy pojawia się błąd? Gdy tylko właczysz grę, czy po kilkunastu minutach,
              kilku godzinach grania?
              Jeśli w chwilę po właczeniu gry (zmianie trybu graficznego, odpaleniu grafiki
              3d), to sprawdź czy zainstalowałeś wszystkie sterowniki (w tym sterowniki płyty
              głównej, bez sterowników AGP zdarzają się nieprzyjemne zwiechy).
              Jeśli po kilku godzinach grania, to palcem dotknij radiatora na procesorze,
              karcie graficznej; kości pamięci (ale nie dotykaj nóżek, jedynie ceramiczne
              obudowy). Jeżeli któryś z tych elementów parzy, to potrzebujesz lepszego
              chłodzenia i zapewnienia przepływu powietrza przez obudowę.

Do monitorowania temperatur i napięć użyj programu AIDA32, Google Wszechwiedzący
              powie Tobie gdzie znaleść ten soft.
              • tobik91 Re: Problem z grami. 10.07.05, 21:21
                >3. Kiedy pojawia się błąd? Gdy tylko właczysz grę, czy po kilkunastu minutach,
                >kilku godzinach grania?

Już mówiłem że po jakimś czasie. To znaczy różnie bo czasami z pół godziny a
                czasami 10, a nawet 5 uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka