Dodaj do ulubionych

Szkoła prywatna - problem

04.08.05, 11:16
Słuchajcie, jak można spełnić wszystkie oczekiwania tego dyrektora, który
przychodzi na "rekonesans". Tyle razy już wychodziłam z siebie, żeby go
zadowolić, a i tak tylko "pomyśli", czy przyjąć, czy też nie. A tak a'propos,
jakie są korzyści chodzenia do szkoły prywatnej? Jest jakaś różnica co do
państwowej?
Dzieki, AGA
Obserwuj wątek
    • lideczka_27 Re: Szkoła prywatna - problem 04.08.05, 13:03
      Nic mi nie mów... Do mnie przyszedł, pomarudził na mieszkanie (a mam
      przestronne i dobrze urządzone!), potem się najadł, poflirtował z matką
      dzieciaka, punkty pokazały, że na pewno się dostanę po czym mi gość
      powiedział... że nie! Więcej go nie zaprosiłam, niech spada tongue_out
      • katarzynka100 Szkoła prywatna 04.08.05, 16:11
        Gdy zapraszamy na obiad dyrektora, starajmy się by jeden sim gotował obiad, a
        drugi zajmował sie dyrektorem. Na początku, najlepiej pokazać mu dom, pokój i
        szybko zakończyć. Zwyczajem est że dyrektorowi się mieszkanie nie podoba. Ale
        to nie koniec świata. Trzeba z nim rozmawiać, nie poprzez "pogawędź: o szkole/
        o pracy" tylko rozmawiaj: pogawędka. Dopiero później, gdy lepiej poznamy
        dyrektora, trzeba go zaprosić na obiad (nalepiej ugotować indyka). Potem wziąć
        opcje: "pogawedź: o pieniądzach/o polityce". A na pewno się uda. Powodzenia!
    • merci1811 Re: Szkoła prywatna - problem 04.08.05, 16:07
      A już najgorzej to wypada mi oprowadzanie po mieszkaniu, mam z tego najmniej
      punktów, mimo ogromnego domu. Czy ktoś wie, jakie sa kryteria przyznawania tych
      punktów? I ile trzeba mieć punktów, żeby przyjęli tam dzieciaka? Dodam, że
      dzieciak ma 6+. Ostatnio miałam 67/90 i nici... Juz mnie ten dyrektor do szału
      doprowadza... Pozdr. AGA
      • katarzynka100 Re: Szkoła prywatna 04.08.05, 16:13
        Niezależnie od domu, dyrektorowi i tak się nie spodoba. Punkty trzeba podnieśc
        obiadem i rozmową.
        • betola Re: Szkoła prywatna 05.08.05, 16:39
          Dajcie spokój, to łatwizna - przepis podano już gdzieś na jakimś forum: Jeden sim musi mieć max punktów gotowania i niech przygotuje homara. Trzeba kupić jakieś drogie meble i ozdoby z punktami za wygląd i oprowadzać dyrektora w ten sposób, zeby przenosić te wszystkie meble, składowane jak leci, z pokoju do pokoju. Trochę rozmowy i dzieciak już jest przyjęty. Ja mam dwójke z szkole przywatnej, ale żadnych specjalnych przywilejów nie ma, tyle tylko, że chodzą w mundurkach szkolenych.
          • mala-muu Re: Szkoła prywatna 05.08.05, 18:02
            A jak tego dyra oprowadzić - u mnie cały czas stoi i rozmawia z Simem, który go
            powitał! Tylko raz przyjął mi dzieciaka do szkoły!
            • betola Re: Szkoła prywatna 08.08.05, 13:42
              Wybierasz bodajże "Zabawiaj", a potem "Oprowadzaj" i przechodzisz do odpowiedniego pokaju, a dyr za Tobą.
          • angoulene Re: Szkoła prywatna 08.08.05, 18:46
            ja zawsze podaje łososia
        • natkoza Re: Szkoła prywatna 08.08.05, 13:45
          ja mam już sowją stałą metodę na tego dyrektorcia, niestety zajmuje tochę czasu
          przygotowanie do niej, a mianowicie mamuśka zdobywa makas umiejętności z
          gotowania i przygotowuje jakieś wykwintne danie np łososia, czy coś w tym
          stylu, chałupka musi być wyposażona najdroższymi mebelkami, i koniecznie bogaty
          wystrój ( co znającemu kod na kasę nie sprawi trudności) potem któciótka
          rozmowa o czym kolwiem no i dziciaczki są już w prywatnej smile
    • asiczek21 Re: Szkoła prywatna - problem 07.08.05, 18:58
      haha!przeciez to dziecinnie prostesmilejak juz dyrektorowi nie spodoba sie wasz dom
      i sobie pojdzie, wystarczy zaprosic go do siebie w tzw. "normalny" sposob tzn.
      zaprosic go przez telefon(najczesciej sie zgadza) i bajerowac tak dlugo, az sie
      z wami nie zaprzyjazni.potem zaprosic ponownie na obida w srodku tygodnia i
      niezaleznie o to jaki bedziecie mieli dom i jakie jedzenie podacie dzieki
      wczesniejszej znajomosci mozecie zdobyc tyle punktow ze spokojnie wyslecie
      "swoje dzieciaki" do szkoly prywatnej.aha-ta sztuczka udaje sie tylko razsad przy
      nastepnym obiedzie przysla wam innego dyrektorawinkpapaty!
      • michal_bar Re: Szkoła prywatna - problem 07.08.05, 22:13
        Ale z Was cieniasy. ja ma zazwyczaj minimum 100/90 i do,m sie gosciowi podoba
      • kupeczka666 Re: Szkoła prywatna - problem 08.08.05, 12:22
        asiu, musze ci powiedziec ze u mnie bylo tak, mialam 1 dziecko i 3 nastolatkow
        i wszyscy chodzili do zwyklej szkoly, oczywiscie dyrektorowi posmakowaly hot-
        dogi i spodobal telewizor i wszystkich mi przyjelo na raz, wiec najlepiej jest
        przyjmowac jak masz wiecej dzieci i na raz. po co sie meczyc pare razy ?
        • asiczek21 Re: Szkoła prywatna - problem 08.08.05, 20:33
          wiem wiem-tak tylko napisalam jakby ktos mial jakies watpliwoscismilepozdrawiam.
          • maly_jelen Re: Szkoła prywatna - problem 27.10.05, 21:59
            A tutaj jakie to daje możliwosci: Podobnie jak w the sims 2 na studiach- Jeśli
            student zda studia, to zaczyna w przyszlosci prace od 5, 4, lub 3 szczebla.
            Jesli uczen uczy sie w placowce prywatnej- jest tak samo!
    • niuniacate Re: Szkoła prywatna - problem 30.10.05, 19:01
      ja to mam inny problem... Zapraszam dyra, domem sie zachwyca, pogawędką też...
      Wołam go na obiad, a on nic. Olewa. Stoi i sie nie rusza, a na obiad nie
      przyjdzie za Chiny! A jak go z kodem move objects_on próbuje jakoś przesunąć,
      to poprostu znika! Jakby go wcale nie było! i kolejnego dnia od nowa...
      • papirus14 Re: Szkoła prywatna - problem 31.10.05, 03:01
        Chyba nie ma innej rady, jak tylko przeprowadzić simów do innego domu. smile
        To powinno pomóc. A w innych rodzinach też tak się dzieje, czy normalnie jest?
        • lubie_kaszane1 Re: Szkoła prywatna - problem 14.11.05, 11:30
          To typowe bledy w grze. Bardzo czesto zdazaly sie w the sims 1. Ale mimo, ze
          the sims 2 tez nie doskonale, to kocham te gre! Czasem nawet starczy wlaczyc
          gre ponownie. Nie trzeba przeprowadzac. Jesli nie pomoze, przenies ich. Jesli
          nadal nie pomoze: reinstall!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka