mmmmarta 06.01.06, 18:05 www.albartus.com/motas/ link do przejścia starych leveli (niestety inaczej się nie da) po przejściu ostatniego ze słynną zieloną ścianą (dam solucję jak ktoś chce) zaczynają się kolejne nowe levele Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmmmarta Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:07 Aha oczywiście utknęłam przy NOWYM pierwszym pokoju więc czekam na was Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:10 No, to już wiem, co będę robić jutro, bo dzisiaj trzeba się mozolić z tymi starymi. Czy ja dobrze pamiętam, że tam była możliwość save albo continue, czy może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmarta Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:22 Kurcze dopiero jutro? nie ma zapisu - dziwne, bo "LOAD" jest Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmarta Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:35 Poprawka Dla Ciebie 1oo - jest poprostu CONTINUE Więc zapis jest sam w sobie na to wygląda aha i przeszłam te niby "levele" - jest zaledwie jeden dodany : ( Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:39 No, dopiero jutro, bo dzisiaj nie dam rady przejść całego starego Motasa. Jestem przy drzwiach z symbolami. Sprawdziłam i teraz mogę grę zamknąć i otworzyć w momencie, w którym skończyłam. Nie znam się, ale kilka tygodni temu miałam w komputerze jakieś śmieci i ktoś mi robił reinstalację. Czy to z tego powodu straciłam "continue" gry? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:42 Ale się wysilili) No, ale jak już zaczęłam, to się pobawię w wolnych chwilach. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 21:24 usiłuję przejść po kilku miesiącach ponownie. Utknęłam na 6 poziomie. Pamiętam, że powinnam zejśc na dół po wężu strażackim, ale te kamienie ciągle wracają na swoje miejsce. Mam kompletną latarkę. Co jeszcze musze zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 21:35 Bo one muszą być klikane w odpowiedniej kolejności, ale nie pamiętam w jakiej. Moje kamienie były klikane na chybił-trafił, aż je w końcu trafił Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 21:36 o taką przebiegłość ich nie posądzałam.... dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 22:51 całe szczęście miałam zapisany ostatni poziom w starym Motas. Napiszcie jak teraz przejść do nowego ? Wcisnąć start new game czy continue game ? Odpowiedz Link Zgłoś
katg1 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 23:07 jak przeszliście do nowych poziomów ? po przejściu starych (rozmowa z robotem) są drzwi exit lub replay. Po kliknięciu exit pojawiają się napisy i wybór jak pisałam wyżej - wcisnęłam continue i mam znowu 13 poziom ! Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 17.01.07, 21:11 Help! Utknęłam nie wiem numerku levelu ale charakterystyczny jest. 2 pokoje w 1 wlaczniki do pradu a w drugim komputer(chyba15).Włączyłam juz 1 stronke i stoje,naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka UWAGA! Dokładny opis,kto nie chce niech nie czyta! 17.01.07, 22:02 W pokoju z włacznikami na ścianie jest kod, wg którego nalezy ustawić włączniki. W drugim pokoju włącz komputer i kliknij ikonę w lewym górnym rogu. Przeczytaj readme. Tam znajdziesz hasło, które nalezy wpisac w pliku oznaczonym kłódką. Szarą ikonką w tym folderze zmień tło pulpitu na zielone. Na dole jest nr systemu unox (opuść literę). Z prawej strony jest ikona blendera - wejdź i sprawdź nr wersji. Potem to wszystko wpisz w oznaczone miejsca. Uzyskasz dotęp do folderów. Wejdź w dokumenty, tam jest zaszyfrowany tekst. klikaj naprzemian w dekoder1 i dekoder2 aż pojawi sie tekst angielski. Przewiń na sam dół i odczytaj hasło. Kliknij menu start i wpisz hasło, a potem wyjdź i kliknij ścianę, jeśli wszystko zrobiłas jak trzeba, to się otworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: UWAGA! Dokładny opis,kto nie chce niech nie c 18.01.07, 07:58 No tak ale jak klikam na start to pisze"I don't have access".Wszystko inne wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: UWAGA! Dokładny opis,kto nie chce niech nie c 18.01.07, 08:00 Zrobilam!dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
jola_nda Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 07.01.06, 15:04 co trzeba zrobić żeby przejść do nowych? jetem u ludzika, co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 08.01.06, 11:59 Ja utknęłam na 13 poziomie - przy maszynie z kolorami Ustawiłam na sześcianie 4 różne kolory, ciągnę za dźwignie i ... nic! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 08.01.06, 12:06 Kolory trzeba poukładać według wskazówek z napisów pod obrazkami, w pokoju na wyższym piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 08.01.06, 12:22 Problem w tym, że dopiero teraz zauważyłam, że są dwa RÓŻNE obrazki ze słońcem. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
21martiii Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 22.09.06, 19:45 Troche pozno tu wchodze, ale mam problem, nie wiem jaka komende wpisac na komputerze w tym levelu z ufolem i statkiem kosmicznym P Prosze o pomoc )) Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 22.09.06, 22:29 Chyba QUEST. Jeśli źle zapamiętałam, niech ktoś poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
21martiii Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 23.09.06, 09:54 Dzieki 1oo W życiu bym na to nie wpadła! No to widze że teraz jesteśmy kwita, ja podpowiedzialam w "balloon head" )) Odpowiedz Link Zgłoś
21martiii Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 23.09.06, 10:26 Ooops... Znów utknelam Nie wiem co z tym skaczacym pajakiem po lampach, on wogole jest do czegoś potrzebny? I nie moge trafić żadnej kuli do łuzy. Utknełam na jedenastym levelu juz dwa razy HELP!! Odpowiedz Link Zgłoś
21martiii Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 23.09.06, 10:33 dobra juz pokombinowalam z kreda... jaka ja niedomyslna, a w bilard gram przynajmniej raz w miesicu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
bekimama Gziae te nowe? 23.09.06, 19:54 Przaszłam całość i nie widzę nowych leveli. Kończy się jak wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Ratu nku niech ktoś pomoże plizzz!!!! 11.01.07, 15:42 Utknęłam na 12 chyba levelu. A konkretnie nie mam pojęcia jak zlikwidowac ostatni laser... Pomoże ktoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 11.01.07, 16:49 Heh wystarczy napisac, jakis cudem odkryłam sama.... Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa ponawiam prośbę o pomoc :-) 11.01.07, 19:30 mam już kod, mam klucz, ale nadal nie mogę sobie poradzic z laserem... chyba padnę Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 11.01.07, 19:39 super tak korespondowac samej ze sobą, ale oczywiście mój mały móżdżek pojął jak zlikwidowac ostatni laser Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 14.01.07, 19:58 Kurde jestem na poziomie z ufo...:/:/mam wpisany kod w komp co dalej?? Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 14.01.07, 22:04 Hej! Wczoraj zrobiłam całego Motasa, a dzisiaj dołozyli 19 level, chyba na moją zgubę, nie moge ruszyć z miejsca... Pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 14.01.07, 22:10 To jeszcze raz ja... Udało mi się! Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 15.01.07, 09:36 Co mam zrobić jak mam juz wpisane haslo w komp. sa jakies literki DFAE chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 15.01.07, 09:52 Ułóż z nich słowo i wpisz w komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 16.01.07, 13:05 Ktoś rozkminił nowy level?? Mam tasak, śrubokręt i.... jestem zielona.... Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 16.01.07, 20:46 Tasak? Jesteś na levelu z młynem? Musisz użyć tasaka na 5 arkuszach papieru (takie brązowe świstki rozsiane w róznych miejscach i potem przeciąć sznur unieruchamiający młyn Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 18.01.07, 08:15 no i znowu musze prosic o pomoc:/...jestem na 17 lvl z tymi dwoma statkami.co tam trzeba zrobic?? Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 10:05 Tu nie pamietam dokładnie kolejności, ale musisz kliknąć ufo bez dachu, dostaniesz płytkę czy chip (whatever) potem ustaw celownik na drugie ufo i strzałki: ^ ^ > > V . Dach przeleci na to pierwsze ufo. Kliknij, a gdy odleci podnieś kartkę, która pod nim leżała. Do przemieszczania sie uzywaj Motas Device. Przenieś się do pomieszczenia z kosmitą i kliknij (czasem trzeba chwile poczekać). Nie pamiętam czy klikać na ufo czy na kosmitę, ale po chwili powinno odlecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 10:36 Z tym chipem to cos było takiego,ze dwa razy trzeba go dostać, raz z ufo w pomieszczeniu, a raz z tego bez dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 14:52 No tak ale jest maly problem..w moim UFO nie ma zadnego chipu Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 16:47 No tak, przoczyłam... Musiałam sprawdzic osobiście W pierwszym ufo jest kula, ona Cie teleportuje do pomieszczenia z ufoludkiem, na krześle leży śrubokręt. Potem idziesz (za pomocą kuli) do pomieszczenia z teleporterem. Otwierasz śrubokrętem nr 2 i wchodzisz do środka. Po chwili juz masz chip. Wracasz do ufoludka i klikasz na pojazd, masz drugi chip. Wychodzisz na zewnątrz i oba chipy wkładasz do ufo. Klikasz, a gdy odleci, klikasz na kulę, znowu się podzieli, tym razem na 4. I to jest koniec levelu 17 Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 16:52 No kuli tez nie moge znalezc:/ kurczaczek no.. Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 17:18 Kula jest w tym ufo, któremu odstrzeliłaś łeb Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 17:22 he no faktycznieDzieki Finka wielka jestes Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 18:53 mam drabine zasadzilam zarnko drzewka w tym olejuNo i stoje Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka OPIS LEV 19!!! 18.01.07, 19:14 Na tym levelu musisz pobawić się czasami coś w stylu "Powrotu do przyszłości". Nasionko zasadź w czasie przeszłym (stary komputer w jednym z pomieszczeń) potem pokręć trochę tymi pokrętłami aż znajdziesz się w przyszłości - wtedy drzewo juz będzie duże. Przystaw do bniego drabinę i wejdź na górę. Kliknij regał z książkami - otrzymasz kod. Zejdź na dół, wróć do przeszłości, aż w pomieszczeniu po lewej pojawią się drzwi - wprowadź kod. Teraz pozostało Ci już tylko jedno: czekać na następne levele Jeszcze jedno: nie mam pojęcia jak działa to ustrojstwo do zmiany czasów, ale guziczek po prawej raczej przenosi w przyszłość. No i trzeba wybrać jeden z guzików, po czym naciskać to kółko co się kręci i chwilę trzymać, a potem sprawdzić efekt Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: OPIS LEV 19!!! 19.01.07, 11:09 No tak przeszłam Drzewko juz wczoraj wyroslo ale wylaczyl mi sie komp. i musialam dzialac od nowa.Dzieki finka!to w co teraz gramy?? Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: OPIS LEV 19!!! 19.01.07, 12:35 No popatrz, nie mam pomysłu Przeszłam juz 3/4 gier z tego forum, ale mało jest takich co rzeczywiście na dłużej wciagają... A nienawidzę wszelkiego rodzaju pronów, gdzie trzeba zmieniac adres url, to juz wole tecaka Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 19.01.07, 15:00 Dzięki za pomoc, ale teraz męczę się z tą beznadziejną wodą i nijak nie mogę sobie poradzic... Jest na to jakiś sposób??? Chyba jestem do bani... Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 19.01.07, 15:02 Aha chyba skumałam... CZy woda była potrzebna tylko do uwolnienia łodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 15:29 Woda jest potrzebna do a) uwolnienia łodzi w celu wydobycia z niej łopaty, b) elektrownia chyba jest wodna, bo jak wrócisz do pierwszego pomieszczenia (tego z kontenerem na smieci), to zobaczysz,ze projektory wyświetlaja na scianie kod. łopatą strąć spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 15:40 Dzięki do tego doszłam sama, ale na początku wydawało mi się, że trzeba sprawic by w każdym z pojemników(?) było tyle samo wody. I trochę się pomęczyłam. Teraz mam problem z komputerem. Nie za bardzo wiem co tam wpisac. A tak w ogóle dzięki Ci za wszystkie odpowiedzi. Jesteś moją idolką Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 16:07 komputer na levelu 17? popatrz wyżej, pisłam juz o tym Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 16:09 już brakuje mi pomysłów. Wpisuję w Blender i Unox version parametry, które odnalazłam na kompie i nic Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 16:12 To chyba nie jest jeszcze 17 level. Nie wiem który, jakiś wcześniejszy. Po tym jak uporządkowałam obrazki na monitorach mam pomieszczenie, w którym popodnosiłam wajchy i włączył mi się komp Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:09 Musisz pokombinować. Jak wpisujesz nr wersji unox'a to nie wpisuj litery, tylko same cyfry. Powinnaś otrzymać dostęp do reszty plików. Dalsza zabawa jest w pliku z dokumentami, poczytaj kilka(naście)postów wyżej Powodzenia! Aha, nie zobaczysz efektu, musisz wyjść z pomieszczenia i kliknąć w ścianę naprzeciwko, powinna sie otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:20 No kurcze szkoda Finka...Ja probowalam Veridian room czy cos takiego ale kosciotrup nie chcial polozyc kostki na polce wiec zrezygnowalamTaka madra jak ty to ja nie jestem.Buziaki i pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:23 Kurczę, od tych komplementów przewróci mi sie w głowie i pierzem porosnę... A Szkielecik, cóż...Mi za pierwszym razem też nie chciał, ale za drugim połozył i poleciał do nieba Pozdrawiam cieplutko! Może wkrótce pojawią się nowe levele... Odpowiedz Link Zgłoś
monika9221 Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:31 Mi i za 4 nie chce co za..normalnie brak slow Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:35 a piwo jest zimne? musi byc zimne a w ogóle jakby co, to zapraszam na gg 1357387 Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 11:39 Wczoraj wpisałam wszystko do okienek i uzyskałam numer z tekstu, który trzeba było potraktowac dekoderami. Myślałam, że to jakiś krok do przodu, ale.... nie mam pojęcia do czego te numerki miałyby mi się przydac. Dostępu do żadnych nowych dokumentów nie uzyskałam (oprócz blendera i tegoż właśnie tekstu, ale to już wcześniej). Ściana póki co też nie wykazuje żadnej aktywności.... Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 11:47 No to spróbuj kliknąć menu start, otworzy Ci sie okienko i zażąda hasła Wpisz je i sprawdź ścianę Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 11:46 Wow udało się otworzyc drzwi!!!!!!!!! Chyba jestem po prostu za mało cierpliwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 12:49 Ufff skończyłam!!! Dzięki finka za pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 15:22 Nie ma za co! Polecam się na przyszłość! O ile intelekt mi nie zacznie szwankować Odpowiedz Link Zgłoś
e_kropka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 29.01.07, 19:22 A ja jestem w levelu, gdzie w jednym pokoju są trzy cyferki na ścianie a w drugim "tablica" która odsłania się po ustawieniu odpowiedniej liczby "kropek" po lewej stronie tej tablicy. Ustawiam na tablicy "strzałki" kładę kulę i ona się napełnia mocą. Przenoszę się w przeszłość do pokoju, gdzie jest nieruchawy kosmita i rozbity statek i nic. Klikam na różne rzeczy i nic się nie dzieje. Korzystam z kuli i wracam do pokoju z "tablicą". I tak w kółko. Nie wiem co zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna210 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.02.07, 19:57 e_kropka napisała: > A ja jestem w levelu, gdzie w jednym pokoju są trzy cyferki na ścianie a w > drugim "tablica" która odsłania się po ustawieniu odpowiedniej liczby "kropek" > po lewej stronie tej tablicy. Ustawiam na tablicy "strzałki" kładę kulę i ona > się napełnia mocą. Przenoszę się w przeszłość do pokoju, gdzie jest nieruchawy > kosmita i rozbity statek i nic. Klikam na różne rzeczy i nic się nie dzieje. > Korzystam z kuli i wracam do pokoju z "tablicą". I tak w kółko. Nie wiem co zrobić! pomuszcie co zrobić w 18 levelu,u mnie dzieje sie dokładnie to samo co u koleżanki w poście powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.02.07, 20:42 jak byłaś w pokoju z kosmitą to tam na krześle powinien być śrubokręt... tym srubokrętem otwiera się szafę z numerem 2. A wczesniej, na zewnątrz, tam gdzie dwa zepsute pojazdy - w tym z prawej strony jest chip, trzeba go zabrać. Kurczę, pewnie będę musiala "zapuścic" MOTASa zeby sprawdzic dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.02.07, 20:44 A w ogóle to zerknij kilka postów wyżej, pisałam co trzeba zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
joanna210 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.02.07, 21:24 tutaj już przeszłam to był 17 level ,teraz jestem w 18 gdzie gdzie w jednym pokoju są trzy cyferki na ścianie a w drugim tablica która odsłania się po ustawieniu odpowiedniej liczby kolorowych kropek po lewej stronie tej tablicy. Przenoszę się w przeszłość do pokoju, gdzie jest kosmita i rozbity statek . Klikam na różne rzeczy i nic się nie dzieje.Nie wiem wogóle o co w tym chodzi co mam zrobić pożcie plizzzz Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 07.02.07, 00:39 tez tu utknelam... Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 07.02.07, 09:43 Kulę trzeba spolaryzować: trójkąciki (te, co jest ich 5)odwrócić - te co są skierowane do góry maja byc na dół, itd. I górną strzałkę (w lewym górnym rogu skierować do góry. Nie pamiętam dokładnie, ale w ogóle to czy włozyłas do zepsutego statku (tego w pokoju) 2 chipy? Jeśli tak, to powinnaś kliknąć na kosmitę i po chwili on się podniesie, wsiądzie do statku i odleci. Trzeba chwilke poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna210 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 07.02.07, 21:19 dzięki wielkie dzięki za pomoc,bez ciebie m_finka na pewno nie dałabym rady Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 08.02.07, 09:08 Nie ma za co Polecam się w miarę skromnych możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Level 19 ? 12.02.07, 11:37 Nie moge wyczaic tej maszynki z przeszloscia i przyszloscia - czy ma znaczenie, ile razy klika sie na ten duzy guzik? To, ze jedna strona jest na przyszlosc, a druga na przeszlosc, to wiem. Ale w ktorym momencie zdobyc nasiono drzewa? Raz mi sie udalo przypadkiem, ale zle zasadzilam... No i nie moge ruszyc dalej Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et i drabina 12.02.07, 12:00 nasionko zdobylam, ale i tak nie wiem, ile razy trzeba bylo kliknac - robilam na czuja.. Ale drabina nie chce sie przystawic... czegos chyba jeszcze nie mam.. Kto mi podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: i drabina 12.02.07, 14:12 chyba na czuja musisz to robić pokręcić i od razu lecieć na zewnątrz i sprawdzać co się pojawiło. Najpierw jest drabina, potem nasionko, jak juz drzewo na zewnątrz jest duże. Wracasz i kręcisz znowu. Nasionko trzeba zasadzić w przeszłości, potem znowu pokręcić, w przyszłości, jak jest juz duze, przystawić drabinę i wejść na górę. Jak zejdziesz na dół z kodem, musisz sprawdzić na lewo czy przy wyjściu jest panel żeby ten kod wpisać jak nie, to trzeba kręcic aż się pojawi Troche chaotycznie piszę, ale ten level też jest trochę zakręcony Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et ale.. 12.02.07, 21:17 Problem w tym, ze ja tej drabiny nie moge przystawic i zastanawiam sie, gdzie jest blad... Z ktorej strony ja stawiasz? Ja juz obklikalam wszystkie i nic Drzewko uroslo, drabina jest i ... nici Odpowiedz Link Zgłoś
m_finka Re: ale.. 12.02.07, 21:41 A drzewo juz wyhodowałaś? Musi być tak wysokie,ze widac tylko pień, cała reszta jest w tej dziurze w suficie Raz wyhodowałam drzewo do połowy, za mało poszłam w przyszłość. I do takiego małego drabiny nie przystawisz. A jak urośnie, to z prawej strony. Musisz obklikać pień i donicę, bo nie powiem Ci dokładnie gdzie kliknąc Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: ale.. 12.02.07, 21:46 aaaa.... to moje drzewo jest za male -- czyli, ze trzeba klikac w przyszlosc do skutku Dzieki, dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Uff... 12.02.07, 21:54 no to dzis ide spac spokojnie )) Skonczylam. Jeszcze raz dziekuje za podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś