Dodaj do ulubionych

Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!!

06.01.06, 18:05
www.albartus.com/motas/

link do przejścia starych leveli (niestety inaczej się nie da) po przejściu
ostatniego ze słynną zieloną ścianą (dam solucję jak ktoś chce) zaczynają się
kolejne nowe levele smile Zapraszam!
Obserwuj wątek
    • mmmmarta Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:07
      Aha oczywiście utknęłam przy NOWYM pierwszym pokoju więc czekam na was smile
    • 1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:10
      No, to już wiem, co będę robić jutro, bo dzisiaj trzeba się mozolić z tymi
      starymi. Czy ja dobrze pamiętam, że tam była możliwość save albo continue, czy
      może się mylę?
      • mmmmarta Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:22
        Kurcze dopiero jutro? smile nie ma zapisu - dziwne, bo "LOAD" jest uncertain
        • mmmmarta Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:35
          Poprawka Dla Ciebie 1oo - jest poprostu CONTINUE smile Więc zapis jest sam w sobie
          na to wygląda smile aha i przeszłam te niby "levele" - jest zaledwie jeden dodany :
          ( Pozdrawiam

Marta
        • 1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:39
          No, dopiero jutro, bo dzisiaj nie dam rady przejść całego starego Motasa.
          Jestem przy drzwiach z symbolami. Sprawdziłam i teraz mogę grę zamknąć i
          otworzyć w momencie, w którym skończyłam. Nie znam się, ale kilka tygodni temu
          miałam w komputerze jakieś śmieci i ktoś mi robił reinstalację. Czy to z tego
          powodu straciłam "continue" gry?
          • 1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 18:42
            Ale się wysililismile)
            No, ale jak już zaczęłam, to się pobawię w wolnych chwilach.
            • julka_b Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 21:24
              usiłuję przejść po kilku miesiącach ponownie.

Utknęłam na 6 poziomie. Pamiętam, że powinnam zejśc na dół po wężu strażackim,
              ale te kamienie ciągle wracają na swoje miejsce. Mam kompletną latarkę.
              Co jeszcze musze zrobić?
              • 1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 21:35
                Bo one muszą być klikane w odpowiedniej kolejności, ale nie pamiętam w jakiej.
                Moje kamienie były klikane na chybił-trafił, aż je w końcu trafiłsmile
                • julka_b Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 21:36
                  o taką przebiegłość ich nie posądzałam....
                  dzięki
                  • katg1 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 22:51
                    całe szczęście miałam zapisany ostatni poziom w starym Motas. Napiszcie jak
                    teraz przejść do nowego ? Wcisnąć start new game czy continue game ?
                    • katg1 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.01.06, 23:07
                      jak przeszliście do nowych poziomów ? po przejściu starych (rozmowa z robotem)
                      są drzwi exit lub replay. Po kliknięciu exit pojawiają się napisy i wybór jak
                      pisałam wyżej - wcisnęłam continue i mam znowu 13 poziom !
                • monika9221 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 17.01.07, 21:11
                  Help!tongue_out Utknęłam nie wiem numerku levelu ale charakterystyczny jest. 2 pokoje w
                  1 wlaczniki do pradu a w drugim komputer(chyba15).Włączyłam juz 1 stronke i
                  stoje,naturalnietongue_out
                  • m_finka UWAGA! Dokładny opis,kto nie chce niech nie czyta! 17.01.07, 22:02
                    W pokoju z włacznikami na ścianie jest kod, wg którego nalezy ustawić
                    włączniki. W drugim pokoju włącz komputer i kliknij ikonę w lewym górnym rogu.
                    Przeczytaj readme. Tam znajdziesz hasło, które nalezy wpisac w pliku oznaczonym
                    kłódką. Szarą ikonką w tym folderze zmień tło pulpitu na zielone. Na dole jest
                    nr systemu unox (opuść literę). Z prawej strony jest ikona blendera - wejdź i
                    sprawdź nr wersji. Potem to wszystko wpisz w oznaczone miejsca. Uzyskasz dotęp
                    do folderów. Wejdź w dokumenty, tam jest zaszyfrowany tekst. klikaj naprzemian
                    w dekoder1 i dekoder2 aż pojawi sie tekst angielski. Przewiń na sam dół i
                    odczytaj hasło. Kliknij menu start i wpisz hasło, a potem wyjdź i kliknij
                    ścianę, jeśli wszystko zrobiłas jak trzeba, to się otworzy.
                    • monika9221 Re: UWAGA! Dokładny opis,kto nie chce niech nie c 18.01.07, 07:58
                      No tak ale jak klikam na start to pisze"I don't have access".Wszystko inne wchodziuncertain
                      • monika9221 Re: UWAGA! Dokładny opis,kto nie chce niech nie c 18.01.07, 08:00
                        Zrobilam!dziekibig_grinsmile
    • jola_nda Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 07.01.06, 15:04
      co trzeba zrobić żeby przejść do nowych? jetem u ludzika, co mam zrobić?
      • julka_b Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 08.01.06, 11:59
        Ja utknęłam na 13 poziomie - przy maszynie z kolorami
        Ustawiłam na sześcianie 4 różne kolory, ciągnę za dźwignie i ... nic!
        • 1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 08.01.06, 12:06
          Kolory trzeba poukładać według wskazówek z napisów pod obrazkami, w pokoju na
          wyższym piętrze.
          • julka_b Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 08.01.06, 12:22
            Problem w tym, że dopiero teraz zauważyłam, że są dwa RÓŻNE obrazki ze słońcem.
            Dzięki.
            • 21martiii Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 22.09.06, 19:45
              Troche pozno tu wchodze, ale mam problem, nie wiem jaka komende wpisac na
              komputerze w tym levelu z ufolem i statkiem kosmicznym tongue_outP Prosze o pomoc smile))
              • 1oo Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 22.09.06, 22:29
                Chyba QUEST.
                Jeśli źle zapamiętałam, niech ktoś poprawi.
                • 21martiii Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 23.09.06, 09:54
                  Dzieki 1oo big_grin

W życiu bym na to nie wpadła! No to widze że teraz jesteśmy kwita, ja
                  podpowiedzialam w "balloon head" smile))
                  • 21martiii Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 23.09.06, 10:26
                    Ooops... Znów utknelam uncertain Nie wiem co z tym skaczacym pajakiem po lampach, on
                    wogole jest do czegoś potrzebny? I nie moge trafić żadnej kuli do łuzy.
                    Utknełam na jedenastym levelu juz dwa razy big_grin HELP!!
                    • 21martiii Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 23.09.06, 10:33
                      dobra juz pokombinowalam z kreda... jaka ja niedomyslna, a w bilard gram
                      przynajmniej raz w miesicu ;]
    • bekimama Gziae te nowe? 23.09.06, 19:54
      Przaszłam całość i nie widzę nowych leveli. Kończy się jak wcześniej.
    • ameraa Ratu nku niech ktoś pomoże plizzz!!!! 11.01.07, 15:42
      Utknęłam na 12 chyba levelu. A konkretnie nie mam pojęcia jak zlikwidowac
      ostatni laser... Pomoże ktoś???
    • ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 11.01.07, 16:49
      Heh wystarczy napisac, jakis cudem odkryłam sama....
    • ameraa ponawiam prośbę o pomoc :-) 11.01.07, 19:30
      mam już kod, mam klucz, ale nadal nie mogę sobie poradzic z laserem...
      chyba padnę
      • ameraa Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 11.01.07, 19:39
        super tak korespondowac samej ze sobą, ale oczywiście mój mały móżdżek pojął jak
        zlikwidowac ostatni lasersmile
        • monika9221 Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 14.01.07, 19:58
          Kurde jestem na poziomie z ufo...:/:/mam wpisany kod w komp co dalej??
          • m_finka Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 14.01.07, 22:04
            Hej! Wczoraj zrobiłam całego Motasa, a dzisiaj dołozyli 19 level, chyba na moją
            zgubę, nie moge ruszyć z miejsca... Pomocy!!!
            • m_finka Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 14.01.07, 22:10
              To jeszcze raz ja... Udało mi się!
              • monika9221 Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 15.01.07, 09:36
                Co mam zrobić jak mam juz wpisane haslo w komp. sa jakies literki DFAE chyba?
                • 1oo Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 15.01.07, 09:52
                  Ułóż z nich słowo i wpisz w komputer.
                  • ameraa Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 16.01.07, 13:05
                    Ktoś rozkminił nowy level?? Mam tasak, śrubokręt i.... jestem zielona....
                    • m_finka Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 16.01.07, 20:46
                      Tasak? Jesteś na levelu z młynem? Musisz użyć tasaka na 5 arkuszach papieru
                      (takie brązowe świstki rozsiane w róznych miejscach i potem przeciąć sznur
                      unieruchamiający młyn
                      • monika9221 Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 18.01.07, 08:15
                        no i znowu musze prosic o pomoc:/...jestem na 17 lvl z tymi dwoma statkami.co
                        tam trzeba zrobic??
                        • m_finka ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 10:05
                          Tu nie pamietam dokładnie kolejności, ale musisz kliknąć ufo bez dachu,
                          dostaniesz płytkę czy chip (whatever) potem ustaw celownik na drugie ufo i
                          strzałki: ^ ^ > > V . Dach przeleci na to pierwsze ufo. Kliknij, a gdy odleci
                          podnieś kartkę, która pod nim leżała. Do przemieszczania sie uzywaj Motas
                          Device. Przenieś się do pomieszczenia z kosmitą i kliknij (czasem trzeba chwile
                          poczekać). Nie pamiętam czy klikać na ufo czy na kosmitę, ale po chwili powinno
                          odlecieć.
                          • m_finka Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 10:36
                            Z tym chipem to cos było takiego,ze dwa razy trzeba go dostać, raz z ufo w
                            pomieszczeniu, a raz z tego bez dachu.
                            • monika9221 Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 14:52
                              No tak ale jest maly problem..w moim UFO nie ma zadnego chipu
                              • m_finka Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 16:47
                                No tak, przoczyłam... Musiałam sprawdzic osobiście smile W pierwszym ufo jest
                                kula, ona Cie teleportuje do pomieszczenia z ufoludkiem, na krześle leży
                                śrubokręt. Potem idziesz (za pomocą kuli) do pomieszczenia z teleporterem.
                                Otwierasz śrubokrętem nr 2 i wchodzisz do środka. Po chwili juz masz chip.
                                Wracasz do ufoludka i klikasz na pojazd, masz drugi chip. Wychodzisz na
                                zewnątrz i oba chipy wkładasz do ufo. Klikasz, a gdy odleci, klikasz na kulę,
                                znowu się podzieli, tym razem na 4. I to jest koniec levelu 17
                                • monika9221 Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 16:52
                                  No kuli tez nie moge znalezc:/uncertain kurczaczek no..sad
                                  • m_finka Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 17:18
                                    Kula jest w tym ufo, któremu odstrzeliłaś łeb smile
                                    • monika9221 Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 17:22
                                      he no faktycznietongue_outtongue_outDzieki Finka wielka jesteskiss
                                      • m_finka Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 17:38
                                        Napisz jak Ci idzie na 19 smile))
                                        • monika9221 Re: ZNOWU OPIS!!! 18.01.07, 18:53
                                          mam drabine zasadzilam zarnko drzewka w tym olejutongue_outtongue_outNo i stojetongue_out
                                          • m_finka OPIS LEV 19!!! 18.01.07, 19:14
                                            Na tym levelu musisz pobawić się czasami smile coś w stylu "Powrotu do
                                            przyszłości".
                                            Nasionko zasadź w czasie przeszłym (stary komputer w jednym z pomieszczeń)
                                            potem pokręć trochę tymi pokrętłami aż znajdziesz się w przyszłości - wtedy
                                            drzewo juz będzie duże. Przystaw do bniego drabinę i wejdź na górę. Kliknij
                                            regał z książkami - otrzymasz kod. Zejdź na dół, wróć do przeszłości, aż w
                                            pomieszczeniu po lewej pojawią się drzwi - wprowadź kod. Teraz pozostało Ci już
                                            tylko jedno: czekać na następne levele smile
                                            Jeszcze jedno: nie mam pojęcia jak działa to ustrojstwo do zmiany czasów, ale
                                            guziczek po prawej raczej przenosi w przyszłość. No i trzeba wybrać jeden z
                                            guzików, po czym naciskać to kółko co się kręci i chwilę trzymać, a potem
                                            sprawdzić efekt smile
                                            • monika9221 Re: OPIS LEV 19!!! 19.01.07, 11:09
                                              No tak przeszłamsmilesmile Drzewko juz wczoraj wyroslo ale wylaczyl mi sie komp. i
                                              musialam dzialac od nowa.Dzieki finka!kissto w co teraz gramy??big_grin
                                              • m_finka Re: OPIS LEV 19!!! 19.01.07, 12:35
                                                No popatrz, nie mam pomysłu smile Przeszłam juz 3/4 gier z tego forum, ale mało
                                                jest takich co rzeczywiście na dłużej wciagają... A nienawidzę wszelkiego
                                                rodzaju pronów, gdzie trzeba zmieniac adres url, to juz wole tecaka smile
                    • ameraa Re: ponawiam prośbę o pomoc :-) 19.01.07, 15:00
                      Dzięki za pomoc, ale teraz męczę się z tą beznadziejną wodą i nijak nie mogę
                      sobie poradzic... Jest na to jakiś sposób??? Chyba jestem do bani...
    • ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 19.01.07, 15:02
      Aha chyba skumałam... CZy woda była potrzebna tylko do uwolnienia łodzi??
      • m_finka OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 15:29
        Woda jest potrzebna do a) uwolnienia łodzi w celu wydobycia z niej łopaty, b)
        elektrownia chyba jest wodna, bo jak wrócisz do pierwszego pomieszczenia (tego
        z kontenerem na smieci), to zobaczysz,ze projektory wyświetlaja na scianie kod.
        łopatą strąć spodnie smile
        • ameraa Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 15:40
          Dzięki do tego doszłam sama, ale na początku wydawało mi się, że trzeba sprawic
          by w każdym z pojemników(?) było tyle samo wody. I trochę się pomęczyłam. Teraz
          mam problem z komputerem. Nie za bardzo wiem co tam wpisac. A tak w ogóle dzięki
          Ci za wszystkie odpowiedzi. Jesteś moją idolką smile
          • m_finka Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 16:07
            komputer na levelu 17? popatrz wyżej, pisłam juz o tym smile
          • ameraa Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 16:09
            już brakuje mi pomysłów. Wpisuję w Blender i Unox version parametry, które
            odnalazłam na kompie i nic sad
            • ameraa Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 16:12
              To chyba nie jest jeszcze 17 level. Nie wiem który, jakiś wcześniejszy. Po tym
              jak uporządkowałam obrazki na monitorach mam pomieszczenie, w którym
              popodnosiłam wajchy i włączył mi się komp
            • ameraa Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 16:28
              Oho coś się ruszyło...smile
              • ameraa Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 16:34
                Heh chyba tylko mi się wydawało
                • m_finka Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:09
                  Musisz pokombinować. Jak wpisujesz nr wersji unox'a to nie wpisuj litery, tylko
                  same cyfry. Powinnaś otrzymać dostęp do reszty plików. Dalsza zabawa jest w
                  pliku z dokumentami, poczytaj kilka(naście)postów wyżej smile Powodzenia! Aha, nie
                  zobaczysz efektu, musisz wyjść z pomieszczenia i kliknąć w ścianę naprzeciwko,
                  powinna sie otworzyć.
                  • monika9221 Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:20
                    No kurcze szkoda Finka...tongue_outJa probowalam Veridian room czy cos takiego ale
                    kosciotrup nie chcial polozyc kostki na polce wiec zrezygnowalamtongue_outTaka madra jak
                    ty to ja nie jestem.tongue_outsmileBuziaki i pozdrowionkakiss
                    • m_finka Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:23
                      Kurczę, od tych komplementów przewróci mi sie w głowie i pierzem porosnę... winkA
                      Szkielecik, cóż...Mi za pierwszym razem też nie chciał, ale za drugim połozył i
                      poleciał do nieba smile Pozdrawiam cieplutko! Może wkrótce pojawią się nowe
                      levele...
                      • monika9221 Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:31
                        Mi i za 4 nie chcetongue_out co za..normalnie brak slowtongue_out
                        • m_finka Re: OPIS, ZNOWU... 19.01.07, 17:35
                          a piwo jest zimne? musi byc zimne smile a w ogóle jakby co, to zapraszam na gg
                          1357387 smile
    • ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 11:39
      Wczoraj wpisałam wszystko do okienek i uzyskałam numer z tekstu, który trzeba
      było potraktowac dekoderami. Myślałam, że to jakiś krok do przodu, ale.... nie
      mam pojęcia do czego te numerki miałyby mi się przydac. Dostępu do żadnych
      nowych dokumentów nie uzyskałam (oprócz blendera i tegoż właśnie tekstu, ale to
      już wcześniej). Ściana póki co też nie wykazuje żadnej aktywności....
      • m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 11:47
        No to spróbuj kliknąć menu start, otworzy Ci sie okienko i zażąda hasła smileWpisz
        je i sprawdź ścianę smile
    • ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 11:46
      Wow udało się otworzyc drzwi!!!!!!!!! Chyba jestem po prostu za mało cierpliwa!!!
      • ameraa Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 12:49
        Ufff skończyłam!!! Dzięki finka za pomoc!!!
        • m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 20.01.07, 15:22
          Nie ma za co! smile Polecam się na przyszłość! O ile intelekt mi nie zacznie
          szwankować wink
          • e_kropka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 29.01.07, 19:22
            A ja jestem w levelu, gdzie w jednym pokoju są trzy cyferki na ścianie a w
            drugim "tablica" która odsłania się po ustawieniu odpowiedniej liczby "kropek"
            po lewej stronie tej tablicy. Ustawiam na tablicy "strzałki" kładę kulę i ona
            się napełnia mocą. Przenoszę się w przeszłość do pokoju, gdzie jest nieruchawy
            kosmita i rozbity statek i nic. Klikam na różne rzeczy i nic się nie dzieje.
            Korzystam z kuli i wracam do pokoju z "tablicą". I tak w kółko. Nie wiem co zrobić!
            • joanna210 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.02.07, 19:57
              e_kropka napisała:

> A ja jestem w levelu, gdzie w jednym pokoju są trzy cyferki na ścianie a w
              > drugim "tablica" która odsłania się po ustawieniu odpowiedniej liczby "kropek"
              > po lewej stronie tej tablicy. Ustawiam na tablicy "strzałki" kładę kulę i ona
              > się napełnia mocą. Przenoszę się w przeszłość do pokoju, gdzie jest nieruchawy
              > kosmita i rozbity statek i nic. Klikam na różne rzeczy i nic się nie dzieje.
              > Korzystam z kuli i wracam do pokoju z "tablicą". I tak w kółko. Nie wiem co
              zrobić!

pomuszcie co zrobić w 18 levelu,u mnie dzieje sie dokładnie to samo co u
              koleżanki w poście powyżej
              • m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.02.07, 20:42
                jak byłaś w pokoju z kosmitą to tam na krześle powinien być śrubokręt... tym
                srubokrętem otwiera się szafę z numerem 2. A wczesniej, na zewnątrz, tam gdzie
                dwa zepsute pojazdy - w tym z prawej strony jest chip, trzeba go zabrać.
                Kurczę, pewnie będę musiala "zapuścic" MOTASa zeby sprawdzic dokładnie... smile
                • m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.02.07, 20:44
                  A w ogóle to zerknij kilka postów wyżej, pisałam co trzeba zrobić smile
                • joanna210 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 06.02.07, 21:24
                  tutaj już przeszłam to był 17 level ,teraz jestem w 18 gdzie gdzie w jednym
                  pokoju są trzy cyferki na ścianie a w drugim tablica która odsłania się po
                  ustawieniu odpowiedniej liczby kolorowych kropek po lewej stronie tej tablicy.
                  Przenoszę się w przeszłość do pokoju, gdzie jest kosmita i rozbity statek .
                  Klikam na różne rzeczy i nic się nie dzieje.Nie wiem wogóle o co w tym chodzi
                  co mam zrobić pożcie plizzzz

• desire.et Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 07.02.07, 00:39
                    tez tu utknelam...
                    • m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 07.02.07, 09:43
                      Kulę trzeba spolaryzować: trójkąciki (te, co jest ich 5)odwrócić - te co są
                      skierowane do góry maja byc na dół, itd. I górną strzałkę (w lewym górnym rogu
                      skierować do góry. Nie pamiętam dokładnie, ale w ogóle to czy włozyłas do
                      zepsutego statku (tego w pokoju) 2 chipy? Jeśli tak, to powinnaś kliknąć na
                      kosmitę i po chwili on się podniesie, wsiądzie do statku i odleci. Trzeba
                      chwilke poczekać.
                      • joanna210 Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 07.02.07, 21:19
                        dzięki wielkie dzięki za pomoc,bez ciebie m_finka na pewno nie dałabym rady
                        • m_finka Re: Pamiętacie MOTAS? Są nowe levele!!! 08.02.07, 09:08
                          Nie ma za co smile Polecam się w miarę skromnych możliwości... smile
                          • desire.et Level 19 ? 12.02.07, 11:37
                            Nie moge wyczaic tej maszynki z przeszloscia i przyszloscia - czy ma znaczenie,
                            ile razy klika sie na ten duzy guzik?
                            To, ze jedna strona jest na przyszlosc, a druga na przeszlosc, to wiem.
                            Ale w ktorym momencie zdobyc nasiono drzewa? Raz mi sie udalo przypadkiem, ale
                            zle zasadzilam...
                            No i nie moge ruszyc dalej sad
                            • desire.et i drabina 12.02.07, 12:00
                              nasionko zdobylam, ale i tak nie wiem, ile razy trzeba bylo kliknac - robilam
                              na czuja..
                              Ale drabina nie chce sie przystawic... czegos chyba jeszcze nie mam..
                              Kto mi podpowie?
                              • m_finka Re: i drabina 12.02.07, 14:12
                                chyba na czuja musisz to robić smile pokręcić i od razu lecieć na zewnątrz i
                                sprawdzać co się pojawiło. Najpierw jest drabina, potem nasionko, jak juz
                                drzewo na zewnątrz jest duże. Wracasz i kręcisz znowu. Nasionko trzeba zasadzić
                                w przeszłości, potem znowu pokręcić, w przyszłości, jak jest juz duze,
                                przystawić drabinę i wejść na górę. Jak zejdziesz na dół z kodem, musisz
                                sprawdzić na lewo czy przy wyjściu jest panel żeby ten kod wpisać jak nie, to
                                trzeba kręcic aż się pojawi smile Troche chaotycznie piszę, ale ten level też jest
                                trochę zakręcony smile Powodzenia!
                                • desire.et nic nie jest chaotyczne ;) 12.02.07, 21:15

• desire.et ale.. 12.02.07, 21:17
                                  Problem w tym, ze ja tej drabiny nie moge przystawic i zastanawiam sie, gdzie
                                  jest blad...
                                  Z ktorej strony ja stawiasz? Ja juz obklikalam wszystkie i nic sad
                                  Drzewko uroslo, drabina jest i ... nici crying
                                  • m_finka Re: ale.. 12.02.07, 21:41
                                    A drzewo juz wyhodowałaś? Musi być tak wysokie,ze widac tylko pień, cała reszta
                                    jest w tej dziurze w suficie smile Raz wyhodowałam drzewo do połowy, za mało
                                    poszłam w przyszłość. I do takiego małego drabiny nie przystawisz. A jak
                                    urośnie, to z prawej strony. Musisz obklikać pień i donicę, bo nie powiem Ci
                                    dokładnie gdzie kliknąc smile
                                    • desire.et Re: ale.. 12.02.07, 21:46
                                      aaaa.... to moje drzewo jest za male --
                                      czyli, ze trzeba klikac w przyszlosc do skutku wink Dzieki, dzieki!
                                      • desire.et Uff... 12.02.07, 21:54
                                        no to dzis ide spac spokojnie wink)) Skonczylam. Jeszcze raz dziekuje za
                                        podpowiedz wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka