Dodaj do ulubionych

Nocne życie & Na studiach

12.02.06, 18:12
Mam taki problem: instaluję sobie normalnie The Sims 2, Na studiach i Nocne
życie. Robię do każdego dodatku wirtualny napęd. Niestety po włączeniu Simsów
pojawia mi się komunikat, że "The Sims 2 Na studiach zostało odinstalowane.
Jeżeli klikniesz >>Dalej<< wszystkie lokacje szkół wyższych i studenci
zostaną usunięci. Aby ich zachować kliknij >>Wyjście<< i zainstaluj ponownie
The Sims 2 Na studiach". No to wychodzę i instaluję NS, ale znowu po
włączeniu Simsów pojawia się ten komunikat. Co robić, żebym mógł mieć naraz
NS I NŻ???
Obserwuj wątek
    • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 12.02.06, 18:14
      Dodam jeszcze, że wszystko to sa piraty...
      • anulcik Re: Nocne życie & Na studiach 13.02.06, 08:44
        do wirtualnego napedu podaj tylko opstatnia gra - czyli nz. gry instaluj do osobnych katalogow.
        • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 13.02.06, 15:41
          Dalej nie moge grać naraz w NS i NŻ, z tym wyjątkiem, że nie pojawił mi się już
          ten komunikat, że NS zostało odinstalowane, a to zapewne dlatego, że przed
          zainstalowaniem NŻ nie dołączałem do żadnej okolicy miasteczka
          uniwersyteckiego...
          The Sims 2 zainstalowałem w: D:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2
          The Sims 2 Na studiach w: D:\Program Files\RozszerzenieI\The Sims 2 University
          The Sims 2 Nocne życie w: D:\Program Files\RozszerzenieII\The Sims 2 Nocne życie
          Po zainstalowaniu The Sims 2 zrobiłem wirtualny napęd, po zainstalowaniu NS
          zastąpiłem go napędem do NS, a po zainstalowaniu NŻ zastąpiłem napęd do NS
          napędem do NŻ... Tak miałem to wszystko zrobić? Popełniłem jakiś błąd? Błagam o
          pomoc!
          • anulcik Re: Nocne życie & Na studiach 13.02.06, 15:53
            nie wlaczaj gry po zainstalowaniu kazdej czesci. zainstaluj wszystko od razu - jedno po drugim
            • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 13.02.06, 15:56
              I nie robić wirtualnych napędów, tylko do NŻ?
              • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 13.02.06, 17:00
                Dalej nie ma naraz NS i NŻ! Zrobiłem tak jak napisałaś, czyli instalowałem
                jedno po drugim bez wchodzenia do gry i zrobiłem wirtualny napęd tylko do NŻ...
                Co dalej?
                • anulcik Re: Nocne życie & Na studiach 13.02.06, 18:25
                  to chyba niemozliweuncertain
                  wejdz do gry i sprawdz dokladnie. u gory powinny byc ikonki: na studiach i nocne zycie. sprawdz czy na pewno ich nie ma
                  • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 13.02.06, 20:16
                    Nie ma! W ogóle jak chcę dołączyć miasteczko uniwersyteckie to jest napisane,
                    że" Ta funkcja wymaga zainstalowania dodatku The Sims 2: Na studiach". Przecież
                    mam zainstalowane NS, a przedmieście można normalnie dołączyć... Może gdzie
                    indziej popełniłem błąd... Ale gdzie... Bo jak mam zainstalowane The Sims 2 i
                    NS to mogę normalnie grac w NS, ale jak zainstaluję NŻ to już nie...
                    • c.kapturek Re: Nocne życie & Na studiach 14.02.06, 00:25
                      ja się nie chcę wtryniać, ale wirtualny napęd wystarczy chyba zrobić do 1 cd podstaw sims2, dalej wgrywa się dodadtki uniwerek i NŻ i wuala wchodzisz do grysmile
                      tam masz jak w podstawach otoczenia miłowo, dziwnowo i verone, w każdym z nich tworzysz otoczenie uniwerku (politechnika, akademia klasyczna i akademia simsity) i tzw. przedmieścia do wyboru. a wejście do gry jest jedno, zaleznie jaki napęd wirtualny przez dany skrót.
                      zatem jak poprawnie zainstalowałeś to nie ma bata-musisz wejść do gry;D
                      • anulcik Re: Nocne życie & Na studiach 14.02.06, 09:32
                        ja mam w wirtualu cd1 nocne zycie.
                        wlaczam gre nocne zycie. jak bym chciaa teraz wlaczyc podstawowe albo studia to sie nie wlaczy. moze tu stahello robisz blad?
                        a na pewno poprawnie zainstalowales?
                        • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 14.02.06, 09:49
                          Nie wiem czy dobrze instaluję, bo brat mojej koleżanki zainstalował mojej
                          koleżance Simsy i jej wszytsko działa (tzn. może grać naraz w NS i NŻ). Tylko,
                          że ten brat wyjechał na studia informatyczne do innego miasta i mi nie
                          zainstaluje uncertain Najlepiej jakby mnie ktoś kroczek po kroczku instruował jak
                          zainstalować Simsy NS i NŻ... Zapomniałem jeszcze dodać, że jak rozpoczyna się
                          aktualizacja gry, to ja resetuję kompa, bo jak wsadzam cd4 to jest tak jak
                          komputer by jej nie widział, czyli klikam OK a tu dalej nic. A jak się da
                          Anuluj to się odinstalowuje więc ja resetuje kompa.
                          • anulcik Re: Nocne życie & Na studiach 14.02.06, 17:38
                            no wlasnie! jezeli resetujesz kompa robia sie wlasnie takie bledy! dlastego ja nigdy nie pochwalam tego rozwiazania. komp ma zainstalowana ta gre, ale jej nie widzi.
                            pokombinuj cos z ta plyta 4 i nie resetuj!
                            • c.kapturek Re: Nocne życie & Na studiach 14.02.06, 18:15
                              pozatym od ciagłęgo resetowania dysk się niszczysad
                        • c.kapturek Re: Nocne życie & Na studiach 14.02.06, 15:11
                          acha, to masz inaczej, ale wiesz ja tez mimo to wchodzę do gry przez skrót NŻ, bo przez podstawy czy studia nie mogę.
                          ja i tak nic nie zaradzę, bo sama sobie nie instalowałamwink
                          • maly_jelen Re: Nocne życie & Na studiach 14.02.06, 17:46
                            Jesli ja sobie dodatek na studia zainstalowalam, to kazdy możewink
                            Powodzenia!
                            • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 15.02.06, 16:18
                              No, ale co robić skoro program akualizacyjny/instalacyjny nie "widzi" tej
                              czwartej płyty? Czy może dlatego, że ma inną nazwę niż oryginalna płyta? Moja
                              nazywa się "sims2_4". Nie wiem już sam... Mojej koleżance normalnie wszystko
                              się zaktualizowało, choć instalowała z moich płytek. Może dlatego, że ona ma
                              Windows 98, a ja XP? Co robić?
                              • maly_jelen Re: Nocne życie & Na studiach 15.02.06, 17:09
                                Nie, to nie wina windowsa. Ja tez mam Xp i sobie zainstalowalam!
                                • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 15.02.06, 18:28
                                  A moge zresetowac poprzez naciśnięcie ctrl+alt+dlt i zakończyć proces Autoran?
                                  • anulcik Re: Nocne życie & Na studiach 16.02.06, 09:31
                                    to wyjdzie na to samo.

powiem ci co ja kiedys mialam... smile
                                    mam komplet plyt i zawsze instaluje z tych samych i zawsze mam zainstalowane i wszystko jest ok.
                                    pewnego razu...
                                    kupilismy sobie nagrywarke dvd a stara sprzedalismy. i akurat tak sie zlozylo, ze w tym czasie instalowalam gre (na szczescie, bo potem moglo byc za pozno). wkladam I plytke. zaczelo sie instalowac, az tu nagle komunikat: wystapil blad podczas kopiowania pliku ... no to jeszcze raz. znowu to samo. sprawdzam te pliki faktycznie nie da sie skopiowac. no fakt plytka jest lekko porysowana. przegrywamy plyte na innej nagrywarce i z nowa plyta instaluje. znow ten komunikatuncertain a na tamtym kompie normalnie sie instaluje...
                                    daro poszedl do sklepu wymienic nagrywarke. i... dziala!!!

wniosek:
                                    rozne czytniki maja rozna czulosc, czyli jeden przeczyta plyte inny nie.

sprobuj jakas inna plytke skombinowac, albo zrob sobie obraz plyty na innej nagrywarce i moze przez wirtuala nagrasz. jakos sie musi udacwink
                                    • stahello Re: Nocne życie & Na studiach 16.02.06, 18:25
                                      Działa!!! Jupi!!! Wystarczyło tylko zrobić nową cd 4 i nazwać ją "Sims2_4".
                                      Program aktualizacyjny nie widział płyty, bo się nazywała "sims2_4", a
                                      powninna "Sims2_4". Jupi! Nareszcie moi Simowie studenci mogą jechć na
                                      Przedmieście! Dziękuję wszystkim osobom, które zainteresował mój problem, a w
                                      szczególności Tobie Anulcik! A teraz... ide grać w Simsy!
                                      • c.kapturek Re: Nocne życie & Na studiach 16.02.06, 18:44
                                        gratulacje, cieszę się razem z tobasmile)))
                                        smutno mi gdy czytam ze ktoś ma gierkę zainstalowaną, a nie moze sobie popykac bo cosik staje na przeszkodzie....dobrej zabawy smile))))))
                                      • anulcik Re: Nocne życie & Na studiach 17.02.06, 10:05
                                        milego graniabig_grin
                                        i uczcie sie dobrze simywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka