Dodaj do ulubionych

Własny biznes - właśnie zaczynam :)

02.03.06, 20:47
Dziś kupiłam dodatek. Fajna sprawa. Dużo ciekawych przedmiotów ( nowych ),
możliwość wpływania na działalność własnej firmy jest super. Gra zżera czas,
bo totalnie wciąga. Myślę, że warto kupić smile))

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anulcik Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 02.03.06, 21:10
      wartobig_grinbig_grinbig_grin ja niestety jeszcze troszke poczekam na grewink
    • c.kapturek Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 02.03.06, 22:33
      to póki się nie dorobimy tego dodatku to zdaj moze potem relacje co w nim ciekawego co?? jak z tym biznesem czy zaklada się go na parceli mieszkalnej czy na publicznej, i czy można np własny saloon z autami mieć itp. pozdrosmile
      • elkakub Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 03.03.06, 20:04
        Wlasnie opowiedz wszystko z szczegolami!!!!!! Bo jestem strasznie ciekawa!!big_grin
        Opowiedz jakie sa najlepsze nowe przedmioty i oczywiscie o zakladaniu tego
        biznesu!!!!!big_grinbig_grinbig_grin
        • crissy Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 07.03.06, 09:56
          No właśnie! Jak dokładnie wygląda zakładanie tego biznesu? Czy jest nowa plansza
          tak jak np. przy jeździe do miasta albo przy uniwersytecie?
          Czekam na relację!!!!!!!!!!
          • ilekobietamalat Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 07.03.06, 10:37
            nowa plansza, tzn jedziesz do parceli publicznej.
            potwornie wciagasuspicious
            ale jak nikt z was nie gral to jak ja sie dowiem, jak sie zdobwya sprawnosc
            kosmetyczki;> ?
            • c.kapturek Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 07.03.06, 18:42
              tego się dowiesz od autorki WąTkU,
              my marne niecnoty czekamy na relacje z niecierpliwoścą lol
              • malea81 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 07.03.06, 21:32
                Można założyć biznes domowy. Zakładamy go na parceli na której mieszkamy. Możemy
                także kupić istniejącą firmę, kupić parcelę i samemu strorzyć firmę. Sprzedawać
                można właściwie wszytko co jest. W instrukcji nie doczytałam sie niczego o
                salonie samochodwoym, ale myślę, że można spróbować. Jest sporo nywych
                przedmiotów. Przede wszystkim wyposażenie sklepów, restauracji, jest też troszkę
                nowych mebli( myślałam, że będzie więcej).Firmę zakłada się dzwoniąc i
                wybierając "nieruchomości"( dotyczy kupowania nowej parceli) jeśli zakładamy
                firmę domową - klikamy na telefon - wybieramy "przedsiębiorstwo" ->
                przedsiębiorsto domowe.
                Simowie zdowywają nowe umiejętności ( takie tarcze - brązowe, srebrne i złote)np:
                - florysta
                - zabawkarz
                - roboty
                - kosmetyka
                - magazynier
                - kasjer
                - sprzedawca .itd

W firmie zatrudnia się pracowników, bo dla jednej osoby to zbyt ciężka praca.
                Są nowe ubrania ( bo możeby wybrać praconikowi ubranie robocze)
                Są nowe fryzury.
                Cieżko wymienić wszystko. Jeśli macie pytania - chętnie odpowiem.
                Gra bardzo wciąga.
                Mam z nią tez pewien problem. Czasami w czsie gry pokazuje mi się niebieski
                ekran z klepsydrą ( tak jakby się coś ładowało. Trochę to dziwne, bo mój komp ma
                dobrą konfigurację - znacząco lepszą niż wymagana.
                • anulcik Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 07.03.06, 21:55
                  > Mam z nią tez pewien problem. Czasami w czsie gry pokazuje mi się niebieski
                  > ekran z klepsydrą

taka klepsydra moze sie pokazywac, kiedy komp generuje nowa postac. ale cala plansza niebieska?uncertain moze to tylko za pierwszym razem, a pozniej juz bedzie dobrze...
                  • ilekobietamalat Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 07.03.06, 22:57
                    mi sie nic takiego nie robi.. a komputer mam juz dosyc stray bo 2 lata juz
                    sobie liczy.
                    juz odkrylam jak sie robi salon kosmetyczny;> fascynujace;D
                    • c.kapturek Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 00:58
                      fakt fascynujący dodatek....dobra zmykam w objęcia morfeusza by śnić o nowym biznesie lol2
                      • anulcik Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 08:55
                        kapturek, uchyl rabka tajemnicy o twoim biznesiebig_grin
                        • anulcik Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 08:57
                          ...tzn biznesie twoich simowwink
                          • c.kapturek Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 11:59
                            echhh Anulcik u mnie jeszcze niet tego dodatku, tak się zafascynowałam tym co
                            napisała Malea....a ta umiejętnosc florystyczna dla mnie całkiem całkiem
                            lubie kwiatki sadzić i inne takie roślinki działkować...wiec pomyślę na tym kierunkiem biznesa majac juz dodatek, a morfeusz nic mi nie podpowiedział suspicious

hihihi a przy okazji wszystkiego dobrego KoBiTki z okazji dzisiejszego święta
                            polne bukieciki
                            dla WaS pozdróweczkismile)))))))
                            • anulcik Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 12:38
                              sorkiwink zle cie zrozumialambig_grin ale za niedlugo juz wszyscy bedziemy mieliwink

moja fantazje najbardziej pobudzil ten screen:
                              www.simsy.net/galeria/biznes/50.jpg
                              a tu w koncu podloga szklana bedziebig_grin czyli sciagnieta bede mogla wyrzucicwink
                              www.simsy.net/galeria/biznes/48.jpg

a moj najlepszy ulubiony screen:
                              www.simsy.net/galeria/biznes/68.jpg
                              bo tu widac zer bedzie sie cos dzialo big_grinbig_grinbig_grin

nie moge sie doczekac!!!big_grin
                              • c.kapturek Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 13:29
                                hihihi próba cierpliwosci z czekania, ale co tam potem ile przyjemnoścismile)))))

lukałam w sriny coś zapodała i ciekawie to wyglada fiuuu nowe elementy do budowania łał....ale ten panel od firmy <szok> to dopiero bedzie trudność
                                własnych pracowników mieć i jeszcze ich karac i nagradzać, jasny gwint i mówią
                                że gierki to strata czasu, a ile można się nauczyć...choć czy to ma odniesienie do reala hihihi
                                • c.kapturek Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 13:30
                                  > lukałam w sriny
                                  znaczy w skriny miało być lol2

ps. dzięks Anulick za podrzucenie linkówsmile
                                  • c.kapturek Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 16:57
                                    hej, a macie już wydanie specjalne
                                    ale tam popisali trudne zdaje się być i dodatki nowiuśkie smile)))
                              • kupeczka666 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 08.03.06, 13:59
                                anulcik, niestety nie jest to przezroczysta podloga, tylko markiza indifferent
                                _________________________________________________________

Blondynki bawią się lepiej big_grin
    • ilekobietamalat Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 09.03.06, 10:57
      www.retailsims.com/Shops/shine/shine.htm bo szybko wam sie znudzi to co
      proponuje simsowe wyposazenie podstawowewink
    • arvus Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 09.03.06, 14:47
      czy możecie podać cracka do tego dodatku ?tongue_outPP
      • kasia922 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 14.03.06, 16:04
        mi też bardzo przydałby się crack do simów tych najnowszych. w zamian moge dac
        cracki do the sims 2, the sims 2 na studiach i the sims 2 nocne życie prosze
        napiszcie mi na GG albo wyślijcie na maila katarzyna-92@o2.prosze!
        • ilekobietamalat Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 14.03.06, 16:09
          na tym forum jest poradnik instalacji dodatku biznes bez plyty.
          i blagam nie pytajcie juz o cracki bo ich nie ma!!!!
          • kasia922 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 14.03.06, 22:50
            Są, bo ja mam. Mam do poprzednich simów. Znałam taką jedną stronkę, na której
            były, ale ją usunęli sad niestety.
    • anulcik maksymalny poziom przedsiebiorstwa 17.03.06, 09:13
      poziom 10
      125 gwaizdeksmile))
    • c.kapturek Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 17.03.06, 11:27
      mam i sie jaram ;D a propo wiecie jak winde zrobić??
      mam winde na parterze, szyber na pietrze i szyber na drugim pietrze, simy włażą
      i funkcja "jedź na to pietro", reszta to bara-bara albo dziecko do zrobienia.
      nijak niechcą mi jechac na pięterko, albo na drugieuncertain
      to co mam źle hę?? windy nie da sie włozyć w ten szyber, a na parterze szybru też nie, jasny gwint gra od 12 lat, a ja tego skumac nie moge lol2
      • ilekobietamalat Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 17.03.06, 11:49
        a wiesz ze tez mialam problem jakis. ale zapomnialam jak to sie robilowink jak
        wlacze gre to sprawdze i ci napisze..tylko gdzie ja ta winde zainstalowalam
        sobie... big_grin
        • anulcik winda:) 17.03.06, 12:55
          na kazdym pietrze musi byc winda z drzwiami. szyber dajesz tylko jezeli simy musza 'przejechac' przez pietro bez przesiadkiwink
          • c.kapturek Re: winda:) 17.03.06, 17:36
            acha, winde na każdym piętrze, dzięksy Anulcik za radęsmile))))))
            • c.kapturek Re: winda:) 17.03.06, 17:40
              przyokazji hoolera trudny ten dodatek. latam jak osowiala po nim, klientele zabawiać, marudzą przy zakupach...wziełam simów już wczesniej ugranych z umiejętnościami na fula a i tak dlugo kasę obsługują lol2 no nic tu muszą jakieś rangi nowe zdobyć itp.
              • ilekobietamalat Re: winda:) 17.03.06, 17:41
                no ja sie chyba zabiore za kosmetyke w koncu tak bardziej..
                zrobilam sobie brada pitta to bedzie idealny na fryzjerawink))
                • c.kapturek Re: winda:) 17.03.06, 17:48
                  hehehehe mówisz fajny pomysł, mnie jara dm chyba sobie gahana śmignewink))))
                  a pozatym duzo ciekawych dodatków jest, tylko muszę je jeszcze rozgryźć.
                  np ta maszyna do robienia bukietów jest i jakaś do robotów składania czy coś tam, no normalnie objąc tego nie mogę, a opis z tej gazetki wydaje się mizerny w porównaniu z grą sad
                • kasia922 :D 17.03.06, 17:50
                  Fajny pomysł z tym Pittem big_grin
                  Ja dopiero ściągam simsy, ale mam nadzieję, że to szybko pujdzie big_grin
                  Pozdrawiam wszystkich
                  PA!
                  • c.kapturek Re: :D 17.03.06, 17:52
                    zobaczysz fajny jest WB smile
                • c.kapturek Re: winda:) 17.03.06, 17:53
                  a propo na tego fryzjera tez jakas maszyna?? czy zatrdnic sie trzeba na niego??
                  • anulcik Re: winda:) 17.03.06, 20:08
                    jest specjalny 'fotel'
                    ja sobie range stylisty zostawiam na koniecwink bo to bedzie najdluzej trwalo.
                    • kasia922 Simy 17.03.06, 21:31
                      Nie wiem może mi sie zdaje, ale myśle, że te nowe simy są jakby to powiedzieć
                      trudne! Nie wiem bo jeszcze ich nie mam, ale jak czytam o tych wszystkich
                      rangach i tak dalej... mama nadzieję, że niedługo się przekonam czy to naprawde
                      takie trudne.
                      Pozdrawiam!
                      Pa!
                      • elkakub Re: Simy 17.03.06, 22:43
                        Ja sie czuje jak jakiś wyrzutek... ale bedę musiała cierpliwie poczekać do
                        wakacjismile
                        Powiedzcie czy są jakieś nowe interreakcjewink? A roboty? Fajne?????????smile
                        • anulcik Re: Simy 17.03.06, 22:51
                          robot jest swietny. dajesz mu imie i jest normalnym czlonkiem rodziny. rozmawia z gosciami i wszystko robi (tzn. ty robisz nimwink )
                          • kasia922 Robot 18.03.06, 07:52
                            A jak jest ten robot to trzeab go karmić normalnie tak jak sims i wogóle ma
                            takie same potrzebay jak simy??
                            • anulcik Re: Robot 18.03.06, 09:06
                              ma mniej potrzeb - cztery.
                              zasilanie, towarzystwo, wystroj i... chyba rozrywka.

jeszcze nie zdazylam sie nim dobrze pogracwink
                              a wyglada tak:
                              www.mojeforum.net/thesims2eve/-vp139.html#139
                              na pewno moze wszystko z simami robic (rozmawiac, bawic sie) moze isc do pracy... moj robot ma aspiracje nauka i chce isc do pracy jako naukowiecsmile wiek sie mu nie liczy, tylko zasilanie uciekasad i jeszcze nie wiem jak je podnosic (no chyba ze maxmotives:p) i sama jestem ciekawa czy moze miec dziecibig_grin
                              • kasia922 Re: Robot 18.03.06, 10:37
                                dzięki za odpowiedź każda wiadomość o simach jest dla mnie ważna
                                już nie moge sie doczekać az bede mogła pograć
                                pozdrawiam!
                                • elkakub Re: Robot 18.03.06, 12:26
                                  To jest coś co mnie zszokowało...
                                  forum.thesims.pl/showpost.php?p=526278&postcount=9
                                  O_o o_O tylko czy dzieci mogą mieć to niewiem, sama jestem ciekawa co by z tego
                                  wyszłotongue_outwink
                                  • kasia922 Re: Robot 18.03.06, 13:22
                                    nie miałam pojęcia, że można z robotem...
                                    ciekawe czy można mieć dziecko z robotem??
                                    wie ktoś??
                                    • c.kapturek Re: Robot 18.03.06, 18:42
                                      acha do fryzjera fotel jest, dzięki Anulciksmile
                                      no, powiadam ci Kaska trudny biznessowink)))))
                                      powiadacie dziecko z robotem, jak mój sim ma na razie range brązową to mu jeszcze troche zajmnie zanim go złozycrying
                                      qurcze jak ja lubie fantasy, jak sobie złoże to nazwe go gruner hahahaha
                                      • elkakub Re: Robot 18.03.06, 23:01
                                        Ej wiecie, że jest też wampiro-robot O_o... spotkaliście się z czymś takim???
                                        • anulcik Re: Robot 18.03.06, 23:04
                                          jak takiego zrobic? ja tez kcem;D
                                          • c.kapturek Re: Robot 19.03.06, 20:19
                                            o matko kochana, wampiro robota <wow> tez ciekawam no??
                                            moze jak się zwykłego to potem musi on poflirtowac z jakimś wampirem co go ugryzie hę??
                                            wiecie kobitki, mi juz sim zmajstrował robocika hihihi płci żeńskiej, bekowa
                                            wyszła w trybie życia ma zasilanie, towarzystwo i coś tam jeszcze. kontakty są
                                            podobne jak u simów, no i umiejetności jakby powtarzają się od sima który ją
                                            zbudował, czyli jak mój sim miał wszystkie na fula to robocik tez ma.
                                            qurde, ale zazdrosna o swego "pana" ze hej, jak cmokną zonkę to mu awanture zrobiławink bede kombinować jak z tym dzieckiem czy mały eti mi wyjdzie lol2
                                            chyba że jak juz wiecie to piszta!smile)))))
                                            • c.kapturek Re: Robot-bara bara 20.03.06, 18:38
                                              jak na razie wypróbowałam żeńskiego robota mojego i tak pierwszy pocałunek ma jak simowy nastolatek czy in. (filmik był)smile))))
                                              potem pobaraszkowali w windzie z swoim "panem" bo żonke owego wysłałam na przejażdżkę, coby wiecie laczy w twarz nie było;Dddd
                                              w wannie chyba nie będę ryzykować baraszków bo mi jeszcze robocik popieści prądem simka i zabije go-być może....zostało tradycyjne bara bara w łóżeczku, jak bozia przykazaławink)))))
                                              funkcji "postaraj się o dziecko" w windzie nie było, zatem li w łóżeczku nie bedzie. teza robot->ma dziecko odpada, chyba ze sie mylę smile))))
                                              • anulcik Re: Robot-bara bara 20.03.06, 22:19
                                                niestety nie moga miec dziecisad sprawdzilam na dwoch robotach.
                                                do wanny lepiej nie dawaj robotawink uciekaja mu bardzo szybko potrzeby. a zasilanie nie moze dojsc do konca (chyba)
                                                • c.kapturek Re: Robot-bara bara 21.03.06, 19:12
                                                  no szkoda, nie bedzie małych robocikówsad(((
                                                  oki zapamietam, niet robocich wybryków w waniencesmile
                                                  jużem gaha-robota stworzyła mojej pannie-robot. teraz muszę ich rozkochać w sobie, bo ona nadal zaświergolona w swoim panu-simie-stowrzycielu lol
          • natkacz1 a sobie kupialam smisy odrazu 18.03.06, 21:28
            pozdro kiss polecam gre
            • kasia922 Re: a sobie kupialam smisy odrazu 18.03.06, 23:09
              Nie dobijaj mnie sad ja jeszcze nie mam gierki i musze poczekać :,(
              Z chęcią bym pograła!!!
              Pozdrawiam!
              • c.kapturek Re: a sobie kupialam smisy odrazu 19.03.06, 20:20
                spoko nie nerwujsja kaśka, jeszcze się nagrasz ;DDDDddd
                • kasia922 Re: a sobie kupialam smisy odrazu 20.03.06, 17:21
                  mam nadzieję kapturku big_grin
                  • kasia922 Robot! 24.03.06, 16:05
                    Wiecie co mam problemik. Już mam simsy tylko, że jak wyszkoliłam mojego sima i
                    ma już złotą rangę. oK, myśle fajnie zrobi mi robota! No dobra zrobił go i...
                    nie moge go włączyć! Jak na niego klikma pokazuje się, że nie można wykonać
                    żadnego działania! Wiecie może co można zrobić??
                    • c.kapturek Re: Robot! 24.03.06, 17:08
                      no to świetnie, że już maszsmile))))
                      jak robota zdejmiesz ze stolika roboczego np na ziemię (w trybie kupowania) to klikając nań winno pokazac funkcje "wybierz płeć" robota, ale jeśli u ciebie tego nie ma to nie wiem co z tym fantem moze Anulcik albo Ilekobietamalat doradzą cosiksmile))))
                      • kasia922 Re: Robot! 26.03.06, 12:39
                        nie mam tekiej funkcji sad jeszcze sprubuje ale wątpie
                        • c.kapturek Re: Robot! 26.03.06, 13:10
                          jakiej funkcji nie masz??
                          jak twój sim ukończy robota, to trzeba przejść w tryb zakupów w panelu sterowania gry [albo w tryb nagród] by wprowadzić robota do gry-strzałka myszki zamienia się w łapke nią ustawiasz robota na ziemi klikasz na niego i wybierasz mu płeć i można nim grać już, spróbujsmile
                          • kasia922 Re: Robot! 27.03.06, 21:58
                            Dzięki pomogło big_grin
                            pozdrawiam!
                            • ja-to-ja16 Re: Robot! 13.04.06, 17:18
                              a ja mam takie pytanie gdzie znajde ta toaletke "Koniec brzydoty"?? bo ja
                              znalazlam inna ale ona tak sie nie nazywala. z gory dziekuje za pomoc ;da i jak
                              jeszcze jak to otworzyc z ten salon kosmetyczny ;d;d pozdrawiam;]]]
                              • anulcik Re: Robot! 13.04.06, 18:36
                                chodzi ci o to "krzeselko" dla stylisty?? ja w moim saonie kosmetycznym "proponuje za darmo" bo za kase, to oni nie chca sie obcinacwink
                                • ja-to-ja16 Re: Robot! 13.04.06, 23:30
                                  ok juz wszystko znalazlam jak narazie ;d;d sie ze tak powiem lapie o co
                                  chodzi ;]]] pozdrawiam i wesolych swiat ;d
    • min12 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 18.04.06, 15:01
      Ty sie cieszysz bo cię stać na The Sims 2 a co dopiero na the sims 2 własny
      biznes
      • ja-to-ja16 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 22.04.06, 22:07
        bo ja mam taki problem ze mianowicie jak chcem jedna awansowac na kierownika
        to trzeba kliknac na nia i zarzadzanie i awansuj na kierownika i mi sie to nie
        pojawia a w podpowiedziach wyswietlilo mi sie ze moge awansowac na kierownika
        tego sima i jeszcze wlasciciel mial to w pragnieniach ;d;d
        • anulcik Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 22.04.06, 22:14
          moze ten sim mial za malo rang ?
          • ja-to-ja16 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 22.04.06, 23:20
            no moze i mial bo ma tylko zlota sprzedawcy i brazowa zabawkarza ;d
            • luiza41 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 04.06.06, 17:38
              wiecie ja też mam the sims 2 własny biznes, i chcem mieć robota dużego!!!!!!tylko że strasznie sie męcze żeby mieć złota range robotarza czy coś takiego... pomóżcie jak to szybko zrobić?
              • ja-to-ja16 Re: Własny biznes - właśnie zaczynam :) 04.06.06, 20:11
                a moja juz robota zrobila ale nie bedzie flirtowala bo meza ma i o dzieci sie
                staraja ;d;d no i wogole to chyba z 15 dni czekalam na ta range zlota caly czas
                stala i robila robpoty i w miedzy czasie wpisywalam maxmotives ;d;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka