czgeorge 03.11.06, 10:29 Nowy motorek: www.gotmail.jp/apps/oneoff_r/oneoff_r_e.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_and_white Re: One-Off R 03.11.06, 13:25 Mam juz drewniany mlotek, 2 klucze, czekolade, srubokret, memorandum z wiadra, walizke z szyfrem. Podlaczylem lodowke. Wcisnalem przycisk ON, podwiesilem silnik, ale nie moge go uniesc. Odkrylem tez znaki pod przednia opona. Na puszce w lodowce sa tez jakies znaki (na denku) i ... stoje. Odpowiedz Link Zgłoś
czgeorge Re: One-Off R 03.11.06, 14:36 czekolada oblep dno puszki i wlacz lodowke (z taka 'kanapka' w srodku) sterownik do silnika masz w walizce, a podpinasz go do kabla po prawej stronie motoru (jak na nim siedzisz) po jego przesunieciu w przod... acha, przed przeniesieniem silnika wlacz tego pstryczka znajdujacego sie toz nad przednim kolem na kracie Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: One-Off R 03.11.06, 19:01 Mam wszystko oprócz walizki, gdzie ją znaleźć?? Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: One-Off R 03.11.06, 19:19 Walizka jest za kaskiem, ale jak ją otworzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
czgeorge Re: One-Off R 04.11.06, 08:10 kod do walizki jest polaczeniem kresek spod kosza i kropek z puszki Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 12:10 Wlazłam do garażu obok i teraz nie mogę się wydostać. Miniaturka nie chce wyjechać, nie wiem, co zrobić z magnesem, białą taśmą. Próbowałam to jakoś łączyć, ale bez powodzenia. No, i jeszcze nie całkiem czysta popielniczka. Ktoś może ma jakąś wskazówkę? Ale tylko wskazówkę, a nie kawa na ławę Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.speed Re: One-Off R 16.12.06, 13:16 jak wejść do drugiego garażu z pudełka wysypalem piasek a pozniej ulozyl mi sie z niego motorek pomozcie bo nie moge tego przejsc Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 16.12.06, 17:03 Postaw na tym piasku niebieski motorek i uruchom go. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 17.12.06, 14:23 Motorek jest za oponami. Przeszukaj najpierw półki. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.speed Re: One-Off R 19.12.06, 19:02 a co mam tam znalezc w tych pólkach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 14:44 motorek jezdzi nie przez dziure ale nie wiem po jaka cholere , ktos ma jakas podpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 15:21 No, to się pochwaliłeś/łaś, a gdzie podpowiedź) Wiem, że ten motorek jeździ nie tylko przez dziurę. Puściłam go górą i zdjęłam. Czy przy tej kracie na suficie można coś zrobić? Próbowałam już chyba wszystkiego, ale widocznie coś przeoczyłam. Podpowiesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 15:34 młotek i śrubokręt się przydaje przy lusterku na ścianie trzeba być czujnym Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 15:41 Dzięki, już znalazłam i poskładałam Idę dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 17:53 Czy tą "procą" mam coś zestrzelić? Jeśli tak, to co konkretnie, bo już mi się myszka zagrzała Myślałam, że rozbiję lampę, żeby się zapaliło światło awaryjne, ale nic z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 17:58 Tak procy musisz strzelic w ... dobrze kombinujesz ze swiatlem Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 18:01 Dzięki za szybką podpowiedź. Postrzelam sobie, może trafię Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 18:37 Na lampki moja proca nie działa. Szukałam jakiegoś wyłącznika, ale nic nie widzę, cholerka. Obstrzelałam chyba już wszystko, łącznie z motocyklem i plamkami na ścianach Może chociaż powiesz, czego mam szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 18:45 gdzie jest malutki samochodzik, rozsypalam piasek przy czerwonych szafkach i jak odczytać kod obok koła motoru?? Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 18:58 już mam samochodzik i nóż ale nie wiem jak odczytać kod Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 19:26 położyłam nóz na tych kreskach, ale chyba nie mam wyobraźni, bo nic nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 19:36 Przechyl głowę w lewo i odczytaj cyfry /od góry do dołu czyli od lewej do prawej/ Chyba poczekam na Ciebie, bo jakoś niem mogę się dostać nad stół w drugim garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 19:38 Hm, mam nadzieje, że nie pomyliłem chodziło mi o skrzynkę z bez... wydaje mi się że nad stołem no... może nie bezpośrednio Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 19:49 Zaczęłam nową grę i kiedy otworzyły mi się drzwi do drugiego pomieszczenia, zobaczyłam coś nad stołem, w rogu, wysoko. Rzecz w tym, że nie mogę się tam teraz dostać. Próbowałam z różnych miejsc, ale nic z tego. Klikałam na ten widoczny kawałek rury przy suficie, ale też nic. Może coś jeszcze muszę zrobić, ale co? Próbowałam z nożem, procą, a nawet z popielniczką) Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 19.12.06, 20:03 Poszukaj w ścianie z lustrem. Uruchom motocykl i rozejrzyj się. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 19:59 za chwile skr,ece kark,lub przestawie monitor, czy te liczby odczytuje sie na podstawie kodu, czy mają być widoczne??ło matko Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 20:06 One są widoczne, podobne do tych w zegarach elektronicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 20:23 ja czytajac te liczby i inne znaki tak skonstruowane : a) mruże oczy b) skupiam sie na jednym znaku potem na kolejnym itp... potem widac wszystkie i czlek sie zastanawia jak to mozliwe, ze mogl ich nie widziec wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 20:28 A już Ci chciałam podpowiedzieć, że ułatwi sprawę przyłożenie np. kartki z lewej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 20:33 O kurczę, teraz dopiero spojrzałam na nick. To nie Tobie miałam odpisać. Wszystko przez te kółeczka w naszych nickach) Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.speed Re: One-Off R 20.12.06, 15:32 nie wiem gdzie jest samochodzik pomozesz ? z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 20.12.06, 16:28 Masz na myśli mały motocykl Odsuń krzesło i poszukaj pod stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 20.12.06, 16:49 Jeszcze mi się przypomniało, że też nie mogłam się dostać do generatora, bo brakowało mi jednej rzeczy - poszukaj w oparciu krzesła. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.speed Re: One-Off R 20.12.06, 20:21 dzieki dobra jestes w takie gry ja przeszedlem tylko te 2 z samochodem i ta pierwsza z motorem dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 19.12.06, 22:44 Przyczep procę do minimotorka i puść go po rurach pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
luna341 Re: One-Off R 04.11.06, 19:53 Jak dostac sie do drugiego pomieszczenia?co zrobic z pudelkiem z tymi dziwnymi symbolami? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 19:58 Poszukaj takich samych /np. w lodówce/ i ustaw odpowiednio, a potem kliknij w znaleziony symbol. Odpowiedz Link Zgłoś
luna341 Re: One-Off R 04.11.06, 20:07 znalazlam wszystkie symbole ,klikam ,klikam i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 20:14 Po ustawieniu symbolu na skrzynce musisz zamknąć okienko ze skrzyneczką, następnie je podświetlić i kliknąć w symbol np. w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 20:56 nareszcie przeszłam, wytarłam popielniczke,z motoru dużego dostałam linke obstukałam ściane zobaczylam jakis generator, polozylam maly motorek na górze i stoje Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:15 Na mojej stronie z grą cały czas jest napis: trwa otwieranie, pozostał 1 element. Czy to może być powodem, że nie mogę się dostać do tego czegoś na ścianie nad stołem? Otworzyłam drugą stronę z tą samą grą i napis ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:21 u mnie jest to samo, gra nie jest do konca zaladowana Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:22 mam kulki ,popielniczke,i proce ,obklikalam juz chyba wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:25 Kulki to amunicja do procy. Udało Ci się wejść nad stół? Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.speed Re: One-Off R 20.12.06, 15:28 nie widze generatora czy to blad w grze stoje na ekraniku ze stolem i mam kawalek rury klikam w nia i nic sie nie dzieje pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:25 strzelilam i zgaslo swiatlo, i co dalej nie moge sie ruszyc, mam tylko proce i popielniczke Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:29 przeszłam , nie wchodzilam na stól, zaladowalam proce kulkami i strzelilam w generator nad stolem co jest w rogu Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:31 Ale ja tam nic nie widzę! Jest tylko widoczny kawałek rury pod sufitem. Z którego miejsca strzelałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:32 nie otwierałam włazu w pierwszym garażu, a Ty ???jest na to jakiś sposób??? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:34 Głupio pytam. Strzelać można tylko z jednego miejsca. Chyba,że chodzi o inny cel Ja też nie otwierałam tego włazu. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:35 stajesz przy stole, klikasz w róg ekrany, nad rurką jest generator,można kliknąc w każdy róg pierwszy stawialiśmy motor, dreugi widoczne są światła górne, trezci jest generator, czwarty odbieraliśmy motor masz cos takiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:45 No, właśnie! Ja nie mogę się przesuwać na wyższym poziomie. Do wszystkiego na górze mogę się dostać "za strzałkami" i potem klikam w górną część ekranu. Tylko z tym generatorem nie mogę sobie poradzić. Chyba sobie dam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:49 powieksz proce z zasobnika , połóż na niej kulki,powieksz miejsce z generatorem, zaznacz procę i strzel w generator chyba że to wszystko robilas i nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:53 Nie widzę. Mogę tylko zobaczyć górne światła na kracie i te dwa miejsca na rurach dla motorka. Wiem, że tam coś jest, bo przed wejściem do tego pomieszczenia rozejrzałam sie uważnie. Może to faktycznie przez to, że gra mi się nie załadowała do końca. Chyba spróbuję później albo jutro. A Ty skończyłaś grę? Coś zrobiłaś z tym włazem? Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:55 nic nie zrobilam , po generatoerze trzeba jeszcze cos zrobic, pozniej otwieraja sie drzwi i the end Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:58 Otworzyłam grę jeszcze raz i załadowała się chyba do końca-mam napis "gotowe". Próbuję jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 22:00 ja też gram jeszcze raz i oczywiscie stanełam na liczbach z nożem )) Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 22:22 poddaje sie dzisiaj z tymi liczbami ale napewno jutro zagram, zycze ci przyjemnego grania napisz czy przeszlas Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 22:30 Już pisałam wcześniej, że sobie ułatwisz odczytanie tych liczb z nożem, jeśli przyłożysz kartkę do ekranu, tak żeby "zamknąć" obwód noża. A u mnie to samo. Czy Ty mogłaś się przesunąć w prawo klikając w prawy róg ekranu kiedy patrzyłaś na okratowany sufit? Ja nie mogę. Muszę zejść na dół i dopiero wtedy mogę przejść dalej. Na dzisiaj kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 22:43 100 jak masz ekran, z ktorego przechodzisz na sufit (chyba ten gdzi widac lusterko na scianie) to klikasz w prawo (widzisz chyba kawalek stolu i krzesla) i na tym ekranie klikasz u gory - pokazuje sie skrzynka z bezpiecznikami ktora trzeba rozbic kulka. Byc moze wczesniej trzeba przesunac krzeslo cos tam lezy nie pamietam co (pod krzeslem) i wyrzyucic popielnicze do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 22:54 No, i tu właśnie problem, bo ja to wszystko miałam zrobione. Kiedy wchodzę na ten zakratowany sufit, to nie mogę przejść na prawo czy lewo, tylko muszę zejść na dół i dopieo wtedy mogę się przesunąć w stronę stołu, ale nie mogę z tego miejsca czyli obok stołu zobaczyć tego agregatora. Widzę kawałek rury pod sufitem i koniec imprezy Ciekawe czemu tak jest, że Wy się możecie ślizgać po tym suficie, a u mnie blokada, cholerka Wiem, że to już prawie koniec, ale z letka siem wkurzyłam A jeszcze jedno pytanko - czy na tym zakratowanym suficie macie więcej strzałek/u mnie jedna w prawym dolnym rogu/ czy sobie tak klikacie po prostu w prawy górny róg ekranu? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 23:00 Przepraszam, że tak zawracam głowę, ale tak się teraz przyjrzałam i zobaczyłam, że te 3 okienka składające się na ekran z grą są obramowane w odległości 5mmm cieniutką niebieską ramką. U Was też tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 23:09 ekran z sufitem zostaw w spokoju napisalem o suficie zeby miec punkt odniesienia (moze skomplikowalem). do bezpiecznikow dostajesz sie przez klikniecie z ekranu na ktorym widac stol Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 23:15 Nie skomplikowałeś, to ja szukam różnych sposobów i źle się wyraziłam. Wiem, o co chodzi, ale niestety nic nie mogę zrobić. Klikanie we wskazanym przez Ciebie miejscu nic nie daje. To tak jakby mi brakło kawałek ekranu, dlatego pytałam o ramkę. Dziękuję za dobre chęci i pomoc. Na dzisiaj kończę, dobrej nocy życzę Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 04.11.06, 23:22 Jednak nie skończyłam na dzisiaj i bardzo dobrze, że taka uparta oślica ze mnie Znalazłam jeszcze coś, zrobiłam, co trzeba i patrzę na agregator) A byłam pewna, że obklikałam wszystko wszystkim. Jeszcze raz przepraszam za zawracanie głowy i dziękuję za cierpliwość. Teraz już na pewno kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: One-Off R 08.11.06, 22:54 Zaczęłam grać, ale nie pasuje mi kod do walizki. Polączyłam oba kody i wyszła mi jakaś liczba a konkretnie lustrzane odbicie. Wpisuję od tyłu i od przodu i nie chce mi się otworzyć Może ktoś poratuje Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 09.11.06, 18:23 Najlepiej przerysować linie poziome na kartkę i później nanieś kropki w międzyrzędach ___ . ___ . ___ Nie wiem czy to jest obrazowe, ale wychodzi liczba5 Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 09.11.06, 19:39 pancia110, to, co napisałaś, to E albo 3 w lustrze, ale o sposób chodzi. Pewnie w druku coś się przestawiło Bardziej nie można pomóc, bo każdy ma inny zestaw kresek i kropek. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia110 Re: One-Off R 09.11.06, 19:45 Masz racje 100 cos w druku zaszwankowało , ciekawa jestem czy przeszłas tą gierkę, ja próbowałam kilka razy , ale mam problem z odczytaniem liter przy kole)) moja pięta ACHILLESA))kilka kumam , a reszta to czarny film Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 09.11.06, 19:58 Przeszłam z problemami na końcu, ale to przez własne gapiostwo Przy kole są cyfry nie litery. Może się przejęzyczyłaś, ale jeśli nie i szukałaś tam liter, to nie mogło Ci się udać. Po przyłożeniu noża nie miałam problemów z odczytaniem. Może będzie Ci łatwiej "ustawiając" sobie ten nóż w pionie, czubkiem do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 09.11.06, 20:38 voila.pl/g3wo1/index.php?get=1&f=1 Tu jest - 9 5 4 1 Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: One-Off R 17.12.06, 01:36 Od godziny stoję na początku gry. gdzie jesst czekolada i śrubokręt? jak się otwiera czerwone pudełko nad radiem? pomoże ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 17.12.06, 14:06 Młotkiem stuknij kask - dostaniesz klucz do motocykla, w którym znajdziesz śrubokręt. Potem porusz motocyklem - dostaniesz klucz do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
gilraena Re: One-Off R 27.12.06, 20:42 tez rozpoczelam gre. nie wiem gdzie w motocyklu ten srubokret Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 27.12.06, 22:09 Zaznacz kluczyk i kliknij w motocykl - szara elipsa - to chyba klapka bagażnika czy cóś Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: One-Off R 30.12.06, 02:09 Postukaj młotkiem czy śrubokrętem /już nie pamiętam/ w ścianę z lustrem. Po uruchomieniu motocykla też coś znajdziesz. Poskładaj te rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
barzant12 Re: One-Off R 03.04.07, 13:18 Jestes w drugim pokoju. Mam proce, szmatke, brudna popielniczke i radio. Nie mam motorka i kulek Nie widze generatora. Odpowiedz Link Zgłoś
barzant12 Re: One-Off R 03.04.07, 13:24 Dobra mam juz motorek i kulki. Niewiem gdzie mam strzelac i jak wyczyscic popielniczke Odpowiedz Link Zgłoś
barzant12 Re: One-Off R 03.04.07, 13:27 Ok, jest ciemnosc;] Sory za spamik ale niemoge przejsc a jak napisze to zaraz sie udaje:] Odpowiedz Link Zgłoś