03.11.06, 10:29
Nowy motorek: www.gotmail.jp/apps/oneoff_r/oneoff_r_e.html
Obserwuj wątek
    • black_and_white Re: One-Off R 03.11.06, 13:25
      Mam juz drewniany mlotek, 2 klucze, czekolade, srubokret, memorandum z wiadra,
      walizke z szyfrem. Podlaczylem lodowke. Wcisnalem przycisk ON, podwiesilem
      silnik, ale nie moge go uniesc. Odkrylem tez znaki pod przednia opona. Na
      puszce w lodowce sa tez jakies znaki (na denku) i ... stoje.
      • czgeorge Re: One-Off R 03.11.06, 14:36
        czekolada oblep dno puszki i wlacz lodowke (z taka 'kanapka' w srodku) sterownik
        do silnika masz w walizce, a podpinasz go do kabla po prawej stronie motoru (jak
        na nim siedzisz) po jego przesunieciu w przod... acha, przed przeniesieniem
        silnika wlacz tego pstryczka znajdujacego sie toz nad przednim kolem na kracie
    • ameraa Re: One-Off R 03.11.06, 19:01
      Mam wszystko oprócz walizki, gdzie ją znaleźć??
      • korek1000 Re: One-Off R 03.11.06, 19:19
        Walizka jest za kaskiem, ale jak ją otworzyć?
        • czgeorge Re: One-Off R 04.11.06, 08:10
          kod do walizki jest polaczeniem kresek spod kosza i kropek z puszki
          • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 12:10
            Wlazłam do garażu obok i teraz nie mogę się wydostać. Miniaturka nie chce
            wyjechać, nie wiem, co zrobić z magnesem, białą taśmą. Próbowałam to jakoś
            łączyć, ale bez powodzenia. No, i jeszcze nie całkiem czysta popielniczka.
            Ktoś może ma jakąś wskazówkę? Ale tylko wskazówkę, a nie kawa na ławęsmile
            • bartosz.speed Re: One-Off R 16.12.06, 13:16
              jak wejść do drugiego garażu z pudełka wysypalem piasek a pozniej ulozyl mi sie
              z niego motorek pomozcie bo nie moge tego przejsc smile
              • 1oo Re: One-Off R 16.12.06, 17:03
                Postaw na tym piasku niebieski motorek i uruchom go.
                • bartosz.speed Re: One-Off R 17.12.06, 13:09
                  a skad mam zdobyc motorek ?
                  • 1oo Re: One-Off R 17.12.06, 14:23
                    Motorek jest za oponami. Przeszukaj najpierw półki.
                    • bartosz.speed Re: One-Off R 19.12.06, 19:02
                      a co mam tam znalezc w tych pólkach ??
                      • bartosz.speed Re: One-Off R 19.12.06, 19:03
                        ok znalazlem smile
          • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 14:44
            motorek jezdzi nie przez dziure ale nie wiem po jaka cholere , ktos ma jakas
            podpowiedz?
          • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 15:03
            ufff, ha, skonczylem
            • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 15:21
              No, to się pochwaliłeś/łaś, a gdzie podpowiedźsmile)
              Wiem, że ten motorek jeździ nie tylko przez dziurę. Puściłam go górą i zdjęłam.
              Czy przy tej kracie na suficie można coś zrobić? Próbowałam już chyba
              wszystkiego, ale widocznie coś przeoczyłam.
              Podpowiesz coś?
              • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 15:34
                młotek i śrubokręt się przydaje przy lusterku na ścianie trzeba być czujnym
                • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 15:41
                  Dzięki, już znalazłam i poskładałamsmile
                  Idę dalej.
                  • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 17:53
                    Czy tą "procą" mam coś zestrzelić? Jeśli tak, to co konkretnie, bo już mi się
                    myszka zagrzałasmile
                    Myślałam, że rozbiję lampę, żeby się zapaliło światło awaryjne, ale nic z tego
                    nie wyszło.
                    • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 17:58
                      Tak procy musisz strzelic w ... dobrze kombinujesz ze swiatlem
                      • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 18:01
                        Dzięki za szybką podpowiedź.
                        Postrzelam sobie, może trafięsmile
                        • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 18:37
                          Na lampki moja proca nie działa. Szukałam jakiegoś wyłącznika, ale nic nie
                          widzę, cholerka. Obstrzelałam chyba już wszystko, łącznie z motocyklem i
                          plamkami na ścianachsmile Może chociaż powiesz, czego mam szukać?
                          • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 18:41
                            nad stołem
                            • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 18:45
                              gdzie jest malutki samochodzik, rozsypalam piasek przy czerwonych szafkach i
                              jak odczytać kod obok koła motoru??
                              • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 18:58
                                już mam samochodzik i nóż ale nie wiem jak odczytać kod
                                • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 19:23
                                  Nóż Ci pomoże.
                                  • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 19:26
                                    położyłam nóz na tych kreskach, ale chyba nie mam wyobraźni, bo nic nie widze
                                    • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 19:36
                                      Przechyl głowę w lewo i odczytaj cyfry /od góry do dołu czyli od lewej do
                                      prawej/
                                      Chyba poczekam na Ciebie, bo jakoś niem mogę się dostać nad stół w drugim
                                      garażu.
                                      • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 19:38
                                        Hm, mam nadzieje, że nie pomyliłem chodziło mi o skrzynkę z bez...
                                        wydaje mi się że nad stołem no... może nie bezpośrednio
                                        • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 19:49
                                          Zaczęłam nową grę i kiedy otworzyły mi się drzwi do drugiego pomieszczenia,
                                          zobaczyłam coś nad stołem, w rogu, wysoko. Rzecz w tym, że nie mogę się tam
                                          teraz dostać. Próbowałam z różnych miejsc, ale nic z tego. Klikałam na ten
                                          widoczny kawałek rury przy suficie, ale też nic. Może coś jeszcze muszę zrobić,
                                          ale co? Próbowałam z nożem, procą, a nawet z popielniczkąsmile)
                                          • bartosz.speed Re: One-Off R 19.12.06, 19:17
                                            jak mam zrobic proce
                                            • 1oo Re: One-Off R 19.12.06, 20:03
                                              Poszukaj w ścianie z lustrem. Uruchom motocykl i rozejrzyj się.
                                        • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 19:59
                                          za chwile skr,ece kark,lub przestawie monitor, czy te liczby odczytuje sie na
                                          podstawie kodu, czy mają być widoczne??ło matko
                                          • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 20:06
                                            One są widoczne, podobne do tych w zegarach elektronicznych.
                                            • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 20:23
                                              ja czytajac te liczby i inne znaki tak skonstruowane :
                                              a) mruże oczy
                                              b) skupiam sie na jednym znaku potem na kolejnym itp... potem widac wszystkie i
                                              czlek sie zastanawia jak to mozliwe, ze mogl ich nie widziec wczesniej
                                              • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 20:28
                                                A już Ci chciałam podpowiedzieć, że ułatwi sprawę przyłożenie np. kartki z
                                                lewej strony.
                                                • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 20:33
                                                  O kurczę, teraz dopiero spojrzałam na nick. To nie Tobie miałam odpisać.
                                                  Wszystko przez te kółeczka w naszych nickachsmile)
                              • bartosz.speed Re: One-Off R 20.12.06, 15:32
                                nie wiem gdzie jest samochodzik pomozesz ? smile z gory dziekuje
                                • 1oo Re: One-Off R 20.12.06, 16:28
                                  Masz na myśli mały motocyklsmile
                                  Odsuń krzesło i poszukaj pod stołem.
                                  • 1oo Re: One-Off R 20.12.06, 16:49
                                    Jeszcze mi się przypomniało, że też nie mogłam się dostać do generatora, bo
                                    brakowało mi jednej rzeczy - poszukaj w oparciu krzesła.
                                    • bartosz.speed Re: One-Off R 20.12.06, 20:21
                                      dzieki dobra jestes w takie gry ja przeszedlem tylko te 2 z samochodem i ta
                                      pierwsza z motorem smile dzieki
                                      • 1oo Re: One-Off R 20.12.06, 20:30
                                        Nie ma za cosmile
                        • bartosz.speed Re: One-Off R 19.12.06, 21:56
                          a skad wziac kulki ?? smile
                          • 1oo Re: One-Off R 19.12.06, 22:44
                            Przyczep procę do minimotorka i puść go po rurach pod sufitem.
    • luna341 Re: One-Off R 04.11.06, 19:53
      Jak dostac sie do drugiego pomieszczenia?co zrobic z pudelkiem z tymi dziwnymi
      symbolami?
      • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 19:58
        Poszukaj takich samych /np. w lodówce/ i ustaw odpowiednio, a potem kliknij w
        znaleziony symbol.
        • luna341 Re: One-Off R 04.11.06, 20:07
          znalazlam wszystkie symbole ,klikam ,klikam i nic...
          • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 20:14
            Po ustawieniu symbolu na skrzynce musisz zamknąć okienko ze skrzyneczką,
            następnie je podświetlić i kliknąć w symbol np. w lodówce.
            • luna341 Re: One-Off R 04.11.06, 20:18
              ufffff nareszcie ,Wielkie dziekismile
              • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 20:56
                nareszcie przeszłam, wytarłam popielniczke,z motoru dużego dostałam linke
                obstukałam ściane zobaczylam jakis generator, polozylam maly motorek na górze i
                stoje
                • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:00
                  dostalam coś ze ściany
                  • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:15
                    Na mojej stronie z grą cały czas jest napis: trwa otwieranie, pozostał 1
                    element. Czy to może być powodem, że nie mogę się dostać do tego czegoś na
                    ścianie nad stołem? Otworzyłam drugą stronę z tą samą grą i napis ten sam.
                    • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:21
                      u mnie jest to samo, gra nie jest do konca zaladowana
                      • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:22
                        mam kulki ,popielniczke,i proce ,obklikalam juz chyba wszystko
                        • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:25
                          Kulki to amunicja do procy.
                          Udało Ci się wejść nad stół?
                          • bartosz.speed Re: One-Off R 20.12.06, 15:28
                            nie widze generatora czy to blad w grze stoje na ekraniku ze stolem i mam
                            kawalek rury klikam w nia i nic sie nie dzieje pomocy smile
                        • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:25
                          strzelilam i zgaslo swiatlo, i co dalej nie moge sie ruszyc, mam tylko proce i
                          popielniczke
                          • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:29
                            przeszłam , nie wchodzilam na stól, zaladowalam proce kulkami i strzelilam w
                            generator nad stolem co jest w rogu
                            • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:31
                              Ale ja tam nic nie widzę! Jest tylko widoczny kawałek rury pod sufitem.
                              Z którego miejsca strzelałaś?
                            • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:32
                              nie otwierałam włazu w pierwszym garażu, a Ty ???jest na to jakiś sposób???
                              • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:34
                                Głupio pytam. Strzelać można tylko z jednego miejsca. Chyba,że chodzi o inny
                                celsmile
                                Ja też nie otwierałam tego włazu.
                              • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:35
                                stajesz przy stole, klikasz w róg ekrany, nad rurką jest generator,można
                                kliknąc w każdy róg pierwszy stawialiśmy motor, dreugi widoczne są światła
                                górne, trezci jest generator, czwarty odbieraliśmy motor masz cos takiego??
                                • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:45
                                  No, właśnie! Ja nie mogę się przesuwać na wyższym poziomie. Do wszystkiego na
                                  górze mogę się dostać "za strzałkami" i potem klikam w górną część ekranu.
                                  Tylko z tym generatorem nie mogę sobie poradzić. Chyba sobie dam spokój.
                                  • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:48
                                    ale widzisz generator??
                                    • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:49
                                      powieksz proce z zasobnika , połóż na niej kulki,powieksz miejsce z
                                      generatorem, zaznacz procę i strzel w generator chyba że to wszystko robilas i
                                      nie wychodzi
                                    • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:53
                                      Nie widzę. Mogę tylko zobaczyć górne światła na kracie i te dwa miejsca na
                                      rurach dla motorka. Wiem, że tam coś jest, bo przed wejściem do tego
                                      pomieszczenia rozejrzałam sie uważnie.
                                      Może to faktycznie przez to, że gra mi się nie załadowała do końca. Chyba
                                      spróbuję później albo jutro.
                                      A Ty skończyłaś grę? Coś zrobiłaś z tym włazem?
                                      • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 21:55
                                        nic nie zrobilam , po generatoerze trzeba jeszcze cos zrobic, pozniej otwieraja
                                        sie drzwi i the end
                                        • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 21:58
                                          Otworzyłam grę jeszcze raz i załadowała się chyba do końca-mam napis "gotowe".
                                          Próbuję jeszcze raz.
                                          • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 22:00
                                            ja też gram jeszcze raz i oczywiscie stanełam na liczbach z nożem wink))
                                            • pancia110 Re: One-Off R 04.11.06, 22:22
                                              poddaje sie dzisiaj z tymi liczbami ale napewno jutro zagram, zycze ci
                                              przyjemnego grania napisz czy przeszlas
                                              • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 22:30
                                                Już pisałam wcześniej, że sobie ułatwisz odczytanie tych liczb z nożem, jeśli
                                                przyłożysz kartkę do ekranu, tak żeby "zamknąć" obwód noża.
                                                A u mnie to samo. Czy Ty mogłaś się przesunąć w prawo klikając w prawy róg
                                                ekranu kiedy patrzyłaś na okratowany sufit? Ja nie mogę. Muszę zejść na dół i
                                                dopiero wtedy mogę przejść dalej. Na dzisiaj kończę.
                                                • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 22:43
                                                  100 jak masz ekran, z ktorego przechodzisz na sufit (chyba ten gdzi widac
                                                  lusterko na scianie) to klikasz w prawo (widzisz chyba kawalek stolu i krzesla)
                                                  i na tym ekranie klikasz u gory - pokazuje sie skrzynka z bezpiecznikami ktora
                                                  trzeba rozbic kulka. Byc moze wczesniej trzeba przesunac krzeslo cos tam lezy
                                                  nie pamietam co (pod krzeslem) i wyrzyucic popielnicze do kosza
                                                  • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 22:54
                                                    No, i tu właśnie problem, bo ja to wszystko miałam zrobione.
                                                    Kiedy wchodzę na ten zakratowany sufit, to nie mogę przejść na prawo czy lewo,
                                                    tylko muszę zejść na dół i dopieo wtedy mogę się przesunąć w stronę stołu, ale
                                                    nie mogę z tego miejsca czyli obok stołu zobaczyć tego agregatora. Widzę
                                                    kawałek rury pod sufitem i koniec imprezysmile
                                                    Ciekawe czemu tak jest, że Wy się możecie ślizgać po tym suficie, a u mnie
                                                    blokada, cholerkasmile Wiem, że to już prawie koniec, ale z letka siem wkurzyłamsmile
                                                    A jeszcze jedno pytanko - czy na tym zakratowanym suficie macie więcej
                                                    strzałek/u mnie jedna w prawym dolnym rogu/ czy sobie tak klikacie po prostu w
                                                    prawy górny róg ekranu?
                                                  • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 23:00
                                                    Przepraszam, że tak zawracam głowę, ale tak się teraz przyjrzałam i zobaczyłam,
                                                    że te 3 okienka składające się na ekran z grą są obramowane w odległości 5mmm
                                                    cieniutką niebieską ramką. U Was też tak jest?
                                                  • korek1000 Re: One-Off R 04.11.06, 23:09
                                                    ekran z sufitem zostaw w spokoju napisalem o suficie zeby miec punkt
                                                    odniesienia (moze skomplikowalem). do bezpiecznikow dostajesz sie przez
                                                    klikniecie z ekranu na ktorym widac stol
                                                  • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 23:15
                                                    Nie skomplikowałeś, to ja szukam różnych sposobów i źle się wyraziłam. Wiem, o
                                                    co chodzi, ale niestety nic nie mogę zrobić. Klikanie we wskazanym przez Ciebie
                                                    miejscu nic nie daje. To tak jakby mi brakło kawałek ekranu, dlatego pytałam o
                                                    ramkę.
                                                    Dziękuję za dobre chęci i pomoc.
                                                    Na dzisiaj kończę, dobrej nocy życzęsmile
                                                  • 1oo Re: One-Off R 04.11.06, 23:22
                                                    Jednak nie skończyłam na dzisiaj i bardzo dobrze, że taka uparta oślica ze
                                                    mniesmile
                                                    Znalazłam jeszcze coś, zrobiłam, co trzeba i patrzę na agregatorsmile)
                                                    A byłam pewna, że obklikałam wszystko wszystkim.
                                                    Jeszcze raz przepraszam za zawracanie głowy i dziękuję za cierpliwość.
                                                    Teraz już na pewno kończę.
                                                  • babushka33 Re: One-Off R 08.11.06, 22:54
                                                    Zaczęłam grać, ale nie pasuje mi kod do walizki.
                                                    Polączyłam oba kody i wyszła mi jakaś liczba a konkretnie lustrzane odbicie.
                                                    Wpisuję od tyłu i od przodu i nie chce mi się otworzyć sad
                                                    Może ktoś poratuje
                                                  • pancia110 Re: One-Off R 09.11.06, 18:23
                                                    Najlepiej przerysować linie poziome na kartkę i później nanieś kropki w
                                                    międzyrzędach
                                                    ___
                                                    .
                                                    ___
                                                    .
                                                    ___ Nie wiem czy to jest obrazowe, ale wychodzi liczba5
                                                  • 1oo Re: One-Off R 09.11.06, 19:39
                                                    pancia110, to, co napisałaś, to E albo 3 w lustrze, ale o sposób chodzi.
                                                    Pewnie w druku coś się przestawiłosmile
                                                    Bardziej nie można pomóc, bo każdy ma inny zestaw kresek i kropek.
                                                  • pancia110 Re: One-Off R 09.11.06, 19:45
                                                    Masz racje 100 cos w druku zaszwankowało , ciekawa jestem czy przeszłas tą
                                                    gierkę, ja próbowałam kilka razy , ale mam problem z odczytaniem liter przy
                                                    kolesmile)) moja pięta ACHILLESAsmile))kilka kumam , a reszta to czarny film
                                                  • 1oo Re: One-Off R 09.11.06, 19:58
                                                    Przeszłam z problemami na końcu, ale to przez własne gapiostwosmile
                                                    Przy kole są cyfry nie litery. Może się przejęzyczyłaś, ale jeśli nie i
                                                    szukałaś tam liter, to nie mogło Ci się udać. Po przyłożeniu noża nie miałam
                                                    problemów z odczytaniem. Może będzie Ci łatwiej "ustawiając" sobie ten nóż w
                                                    pionie, czubkiem do góry.
                                                  • 1oo Re: One-Off R 09.11.06, 20:38
                                                    voila.pl/g3wo1/index.php?get=1&f=1
                                                    Tu jest - 9 5 4 1
                                                  • julka_b Re: One-Off R 17.12.06, 01:36
                                                    Od godziny stoję na początku gry.

gdzie jesst czekolada i śrubokręt?

jak się otwiera czerwone pudełko nad radiem?

pomoże ktoś?
                                                  • 1oo Re: One-Off R 17.12.06, 14:06
                                                    Młotkiem stuknij kask - dostaniesz klucz do motocykla, w którym znajdziesz
                                                    śrubokręt. Potem porusz motocyklem - dostaniesz klucz do lodówki.
                                                  • gilraena Re: One-Off R 27.12.06, 20:42
                                                    tez rozpoczelam gre. nie wiem gdzie w motocyklu ten srubokret
                                                  • 1oo Re: One-Off R 27.12.06, 22:09
                                                    Zaznacz kluczyk i kliknij w motocykl - szara elipsa - to chyba klapka bagażnika
                                                    czy cóśsmile
                                                  • 1oo Re: One-Off R 27.12.06, 22:15
                                                    Bliżej kierownicy więc to chyba jest bak.
                                                  • 1anian Re: One-Off R 29.12.06, 23:28
                                                    Jak zrobic procę
                                                  • 1oo Re: One-Off R 30.12.06, 02:09
                                                    Postukaj młotkiem czy śrubokrętem /już nie pamiętam/ w ścianę z lustrem. Po
                                                    uruchomieniu motocykla też coś znajdziesz. Poskładaj te rzeczy.
                                                  • barzant12 Re: One-Off R 03.04.07, 13:18
                                                    Jestes w drugim pokoju. Mam proce, szmatke, brudna popielniczke i radio. Nie
                                                    mam motorka i kulekuncertain Nie widze generatora.
                                                  • barzant12 Re: One-Off R 03.04.07, 13:24
                                                    Dobra mam juz motorek i kulki. Niewiem gdzie mam strzelac i jak wyczyscic
                                                    popielniczkeuncertain
                                                  • barzant12 Re: One-Off R 03.04.07, 13:27
                                                    Ok, jest ciemnosc;]
                                                    Sory za spamik ale niemoge przejsc a jak napisze to zaraz sie udaje:]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka