oluusia91 05.07.07, 10:14 zainstalowałam simsy 2 i gdy chciałam je włączyć pojawił się napis "włóż właściwą płytkę DVD, naciśnij OK i spróbuj ponownie" co mam z tym zrobić?? pomóżcie mój mail: olusia91@poczta.onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusarenka Re: ja się załąmię!! pomocy!! 06.07.07, 11:31 Mnie też się to zdarzało. Więc zaczynając od początku musisz skopiować folder "1" gdziekolwiek na dysk (najlepiej na pulpit, nie trzeba będzie tyle szukać) Potem zainstaluj Daemon Tools (znajduje się na płytce). Po zainstalowaniu masz po prawej stronie pulpitu na dole taką czerwoną ikonkę z piorunem naciśnij na nią prawym i wybierz VIRTUAL CD/DVD-ROM Odpowiedz Link Zgłoś
lukapuka4 Re: ja się załąmię!! pomocy!! 08.07.07, 23:34 Nie załamuj się! Poprostu potrzebujesz cracka. Niesety nie znam strony na której mogłabyś go ściągnąć ale wystarczy że w googlach napiszesz crack do the sims 2. Potem wklejasz go do c:/program files/ ea games/ the sims2/tsbin A jeśli to nie działa to odpal za pomocą daemona Pozdrawiam lukapuka Odpowiedz Link Zgłoś
kamas-live Re: ja się załąmię!! pomocy!! 30.08.07, 12:17 ja tez tak mialam. nakliknij anuluj. pojawi ci sie jeszcze raz to znowu anuluj. i powinno wejsc. jak bedziesz juz duzo razy klikala to nie podziala. niestety. u mnie sprawdza sie to w jedynce i dwojce Odpowiedz Link Zgłoś
grom79 Re: ja się załąmię!! pomocy!! 31.08.07, 12:15 to właśnie ten crack daemon tools tylko pomoże crack niszczy budowanie Odpowiedz Link Zgłoś
agusarenka Re: ja się załąmię!! pomocy!! 06.07.07, 11:34 Mnie też się to zdarzało. Więc zaczynając od początku musisz skopiować folder "1" gdziekolwiek na dysk (najlepiej na pulpit, nie trzeba będzie tyle szukać) Potem zainstaluj Daemon Tools (znajduje się na płytce). Po zainstalowaniu masz po prawej stronie pulpitu na dole taką czerwoną ikonkę z piorunem naciśnij na nią prawym i wybierz VIRTUAL CD/DVD-ROM a następnie SERVICE a potem MOUNT IMAGE i wybierz folder 1 a w nim "sims2.mds". I to wszystko Może wydaje się skomplikowane, ale jeśli będziesz robić wszystko według tego, jak Ci napisałam, to powinno działać. Dodatkowo mówię, że GRY SIę NIE CRACKUJE. Bo przestanie działać. A jeśli masz orginalkę, to trzeba odinstalować 2 programy: clone cd i alcohol 120% Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
well94 Re: ja się załąmię!! pomocy!! 07.07.07, 20:19 Przykro mi agusarenko Jeżeli wyskakuje taki komunikat TO TRZEBA SCRACOWAC Bo pirat gra nie odczytuje więc trzeba ją scracowac.Po drugie gra się nie psuje os crackowania.Chętnie pomogę Moje gg:8227225 Odpowiedz Link Zgłoś
well94 Re: ja się załąmię!! pomocy!! 07.07.07, 20:24 Przykro mi agusarenko Jeżeli wyskakuje taki komunikat TO TRZEBA SCRACOWAC Bo pirat gra nie odczytuje więc trzeba ją scracowac.Po drugie gra się nie psuje od crackowania.Chętnie pomogę Moje gg:8227225 Odpowiedz Link Zgłoś
oluusia91 Re: dzięki ale... :) 30.08.07, 22:34 już sobie z tym poradziłam teraz jest problem z trybem budowy mam cracka ale nie wiem co z nim zrobić żeby można było budować Odpowiedz Link Zgłoś
0_irmina200 budowanie 12.09.07, 00:21 Jak budowac sciany w grze The Sims 2 Zaczynamy: sciagasz plik: www.megaupload.com/?d=RFCIRVJJ nastepnie musisz go rozpakowac np. WinRarem. Pojawi Ci sie wtedy katalog TSBIN a w nim znajda sie 2 pliki: 1- Sims2.exe 2- Sims2-workaround-nocd-working with buildmode.zip 1. Wgrywasz do katalogu z gra do katalogu TSBin czyli np: C:/Program Files/Sims2/TSBin 2. Musisz rozpakowac wtedy pojawia Ci sie 3 pliki: a. Readme.txt b. Sims2_1_RIP.MDF c. Sims2_1_RIP.MDS Narazie zostawiamy je w spokoju. Kolejny etap to zainstalowanie programu Daemon ktorego mozesz sciagnac tutaj: www.pobieralnia.pl/plik-130-daemon-tools.html Gdy sie sciagnie wtedy instalujesz go. Uruchamiasz ponownie komputer i pojawi Ci sie taka czerwona błyskawica w prawym dolnym rogu ekranu Naciskasz na nia prawym przyciskiem myszy i wybierasz Virtual CD/DVD-ROM nastepnie Set Number Of Devices i wybierasz 1 drive. Kolejna rzecz ktora musisz zrobic to znowu Naciskasz na ten program prawym przyciskiem myszy, wybierasz Virtual CD/DVD-ROM i wciskasz na Devices 0 pojawi Ci sie wtedy nowe okienko i musisz znalesc plik Sims2_1_RIP.MDS (ktory wczesniej rozpakowales). Otworzy Ci sie okno z zawartoscia gry ktory mozesz spokojnie zamknac. Teraz wchodzi do swojej gry tam gdzie masz ja zainstalowana i odpalasz gre Jesli gra nie chce sie uruchomic to jedynym problemem moze byc to iz masz zainstalowany program CloneCD lub Alcohol ktory musisz odinstalowac i wywalic z rejestru. Odinstalowac chyba kazdy potrafi wiec napisze jak wywalic z rejestru ! Start -> Uruchom -> wpisujesz Regedit nastepnie pojawi Ci sie okienko. W nim musisz skasowac pliki ktore znajduja sie w tych kluczach. HKEY_CURRENT_USER\Software\SlySoft\ HKEY_CURRENT_USER\Software\Elaborate Bytes\ gdy juz to zrobisz mozesz spokojnie odpalic gre i bawic sie budujac sciany Odpowiedz Link Zgłoś