Dodaj do ulubionych

Wielki sojusz dla PC?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:05
Świetny artykuł - brawa dla autora za niezwykle trafne spostrzeżenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: mib Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 17:20
      popieram
    • Gość: blah Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.crowley.pl 13.02.08, 17:21
      Pecety są do pracy nie do gier...
    • Gość: Val Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 18:28
      Rety. Portal Gazety osiągnął kolejne dno - kto pozwolił na publikację tych wynurzeń pryszczatego nastolatka? Dramat...
    • Gość: dyrektor internetu Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.zdnet.azartsat.pl 13.02.08, 18:29
      nie no, Polska swietnie się sprawdza jako dojna krowa dla Intela, AMD czy nVidii. U nas wciąż granie na PC to "praca". a granie na konsoli - "dziecinada". Tymczasem miejsce PC jako platformy do grania to margines opanowany przez strategie, rozbudowane symulatory i inne niszowe cuda. Bo już np gry MMO za niedługo na konsolach będą chlebem powszednim.
    • Gość: nanook Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.pronet.lublin.pl 13.02.08, 18:44
      Konsole to dobre dla małolatów
    • Gość: sirk Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.wiknet.pl 13.02.08, 19:15
      Gdyby nie gry to linux dawno wyparłby Windows....Che che, gratuluje inwencji ale wiedzy trochę brak. Najlepiej sprzedającą się edycją systemu windows jest XP Pro. Jest to system kupowany przez firmy, dla których nie jest zbyt ważne, czy ich pracownicy mogą sobie "ciupnąć" paryjkę cs'a na sieci...
    • Gość: pokerimaa.com Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 19:30
      Wejdz na POKERIMAA.COM - prawdziwe pieniadze czekaja na Ciebie!!!
    • Gość: Gość Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.adsl.green.ch 13.02.08, 19:36
      Autor to debil. System popularny wylacznie dzieki grom. Boze co za niedorozwoj. Zabierzcie tym kretynom klawiatury
    • Gość: hatred Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 19:54
      System Windows nie jest popularny tylko i wyłącznie z powodu gier.

Gdyby nie gry, Windows zostałby stratowany przez Mac OS i Linux? Ja czytałem, że w korporacjach tendencja się powoli odwraca. I to w głównej mierze dzięki .NET. Poza tym MS SQL Server jest naprawdę dobry. C# jest wg mnie poza Pythonem najlepszym obecnie językiem.

Niestety świat nie zaczyna i kończy na grach - są jeszcze inne małe szczęścia.

Dobry artykuł chociaż z tym Microsoftem to przesadziłeś.
    • Gość: ggtr Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 20:07
      to jeszcze ktos gra na PC'tach?
    • Gość: Aris Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 20:11
      wszedzie jest tendencja do przesiadki na linuksy. wszytkie firmy i urzedy na zachodzie juz dawno olaly windowsa. A w Polsce brak wiedzy i jak ktos ma nie kupic do firmy windowsa xp pro jak jego sekretarki mialy szkolenie tylko z tego a linuks jawi sie jak potwora. Ale i do nas ten trend trafi bo i cenowo to dobrze wychodzi i bezpieczniej jest mimo wszytko. I firmy ktore oferuja system oferuja takze pelny support.
      A klawiatury to powinni zabrac takim jak wy dla ktorych szczytem mozliwosci intelektualnych jest napisanie ze autor jest debilem i przeczytanie telegazety jako najpowazniejszej lektury.
    • Gość: Dexter Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.allianz.pl 13.02.08, 20:13
      >> Gdyby nie one (gry), Windows już dawno zostałby
      >> stratowany przez Linuxa i Mac OS.

Ciekawa teoria. Szkoda, ze niczym nie poparta. Autor chyba nie ma pojęcia o czym pisze.
    • Gość: Andrzej Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.ghnet.pl 13.02.08, 20:55
      "Prawdę mówiąc, komputery osobiste lepiej poradziłyby sobie, gdyby wspomniane firmy zajęły się wyłącznie konsolami i przestały nam psuć zabawę technologicznym wyścigiem zbrojeń(...)"
      Niewątpliwie, rynek PC poradzi sobie rewelacyjnie bez Intela i AMD. Szanowny Autorze! Więcej pokory, mniej wypisywania bzdur.
    • Gość: Kali Re: Wielki sojusz dla PC? IP: 84.78.235.* 13.02.08, 21:26
      Dla mnie jest jasne na czym im zalezy-nieustanna modernizacja sprzetu ma trwac.Kupujesz komputer i juz za rok jest on przestarzały.Zeby taki stan utrzymac potrzebne sa gry.Napedzaja one ten chory biznes.A udział microsoftu nasuwa mi podejrzenie, ze vista nie przypadkiem jest tak niedopracowana pod wzgledem szybkosci działania.Inna sprawa ze jakby windows stracil gry,to moim zdaniem stracilby tez monopol na rynku os.
    • Gość: Gość Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.adsl.green.ch 13.02.08, 21:34
      Do Aris i podobnych: zachecam goraco do wyjazdow zagranicznych i prob podejmowania pracy w powaznych firmach, nie tylko tych, ktore zatrudniaja 5 osob. W srodowiskach biurowych, gdzie zatrudnia sie dziesiatki tysiecy pracownikow nie ma czasu ani miejsca na kompilowanie jadra ani na cztergodzinne instalacje nowego sprzetu. Koszt licencji jest zaden w porownaniu z klopotami i problemami zwiazanymi ze wsparciem linucha dla normalnych userow. Pakiet biurowy MS jest najlepszy na swiecie i zaden darmowy wynalazek nie bedzie w stanie go zastapic w najblizszym czasie. W tej chwili liczace sie firmy to MS i SAP a generalizujace twierdzenia 'caly zachod' i 'wszystkie firmy' sa smutna proba walki z rzeczywistoscia i dyskwalifikuja was z dyskusji. Polecam prace w dziale IT jakiejkolwiek powaznej firmy. Zapamietajcie sobie na koniec jedno mlodzi koledzy - IT nie wnosi do zadnej firmy grosza, nie generuje zyskow - jest dodatkowym kosztem, zatem wbrew polityce jest aby utrudniac zycie tym ktorzy je przynosza. Przyszlosc to VMWare a nie Linuch.
    • Gość: Rasta Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.adsl.green.ch 13.02.08, 21:38
      PCty do pracy - konsole do gier. WIELKA KROPKA
    • Gość: Stary gracz Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.adsl.green.ch 13.02.08, 21:41
      Kali - w pewnym momencie zycie gry sie koncza a zaczyna sie praca. Czy twoim zdaniem jesli gracze opuszcza winde to nastapi upadek microsoftu? Jaki jest odsetek ludzikow uzywajacych komputerow w domu a jaki w pracy?? Czy w finansach ludzie siedza na Cywilizacji albo ukladaja pasjanse? W ZUSie pewnie tak ale w normalnej firmie raczej nie.
    • Gość: Romek Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.adsl.green.ch 13.02.08, 21:44
      A mnie sie wydaje ze dyskusja na tym forum jest niepotrzebna. Linuchy stoja w serwerowniach a caly swiat pracuje na windach - nie rozumiem sporu.
    • roar Re: Wielki sojusz dla PC? 13.02.08, 22:34
      Uuu, ostro...!

No ale ładnie, ładnie, nie myślałem, że kiedyś dożyję dnia, w którym pochwalę artykuł na gazetowym BLOGU, ale właśnie mi się udało. Thumbs up.
    • Gość: BiQ Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 23:00
      Uuu, pryszczersi atakują! Nawet ksywki sobie nie potrafi wymyślic wink
    • Gość: brett Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.cable.mindspring.com 13.02.08, 23:03
      PC jest dla biedaków, których nie stać na konsole i oryginalne gry. Proste jak drut. W krajach bogatych nikt już nie bawi się w granie na PC, ale w Polsce jako kraju zacofanym jest to dalej popularne.
    • Gość: tadek Re: Wielki sojusz dla PC? IP: 80.48.71.* 13.02.08, 23:27
      ten artykuł i logika w nim prezentowana są wręcz zatrważające
    • Gość: hatred Re: Wielki sojusz dla PC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 23:42
      "wszedzie jest tendencja do przesiadki na linuksy. wszytkie firmy i urzedy na zachodzie juz dawno olaly windowsa."

A to bardzo ciekawe, możesz pokazać jakieś dowody?
    • Gość: kamien Re: Wielki sojusz dla PC? IP: 195.69.83.* 13.02.08, 23:42
      to ja jakiś dziwny jestem bo z konsoli przesiadłem sie na pc-eta. Co do oryginałów to wszystko fajnie, tylko mi brakuje rożnego rodzaju modów, patchy, upgrade itd...
      Konsola to jest zabawka do grania, a z kompem można zrobić trochę więcej i przy okazji pograć. Z reszt a co za problem podłączyć po TV i kupić pady. Gram w PES-a chyba od 10 lat i żadna konsola nie przebija kompa. Do tego wszystkie gry po sieci to jest dopiero zabawa. Po za tym zawsze możesz pogrzebać i zmienić grę jak chcesz pod siebie. Z reszta o czym my tu mówimy konsola 1200-2000 tys. ,a dobry komp kolo 3 tys.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka