Dodaj do ulubionych

Devil May Cry 4 - recenzja wideo

IP: 83.70.171.* 14.02.08, 17:25
Wreszcie ktos odwazyl sie przyznac, ze ta gra to gmiot. Nie moge juz patrzec na te wszystkie recenzje, w ktorych ludzie boja sie wyrazic wlasne opinie.
DMC4 ma fajne elementy, ale ma tez tyle denerwujacych motywow, ze jest to irytujace, ze gra przeszla testy jakosci.
Brawo gamecorner.pl, wreszcie jakis normalny serwis, bez wazeliny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adasio Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 15.02.08, 01:24
      Generalnie negatywna recenzja, ale zgadzam sie w 99%. DMC4 to produkt przereklamowany, a GOWowi nie siega do piet.
    • Gość: mic Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.icpnet.pl 15.02.08, 02:28
      Dobra recenzja , a co do samej gry to sredniak i to bardzoooo monotonny po pewnym czasie ;/
    • Gość: M@ni@c Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: 195.47.201.* 15.02.08, 08:56
      Zależy co kto lubi?! Mi tam się podoba a czy nie dorasta GOWowi do pięt to się okarze dopiero!!wink Podejrzewam, że GOW to dopiero będzie gniot i monotonia i to taka przereklamowana!!!
    • Gość: Micz Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.acn.waw.pl 15.02.08, 22:15
      Przejść grę na poziomie Human i mówić, że walki z bossami są schematyczne i proste. Nie ma to jak rzetelne dziennikarstwo.
    • Gość: Bzdursky Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 12:58
      Pogratulować recenzji, błyskotliwość recenzenta mnie urzekła. Ładna grafika? Tylko ładna? To ja nie wiem... może na CRT'15 nie da się dostrzec tego, co zobaczyłem ja i wielu innych graczy? Zdarza się. "System taki sam, jak poprzednio" - tzn. kiedy? Od czasów DMC3? Super, tylko czemu autor nie wspomina o 4 stylach walki (w zasadzie 5), które można zmieniać w locie? Czemu nie wspomniał słowem o świetnym patencie, jakim jest Exceed? No i nie mówcie, że to właśnie autor gra, bo jak tak, to pogratulować opanowania postaci - sorry, ale moja siostra gra w Devila lepiej. Pewnie recenzent przeszedł grę na Human Mode, to jeszcze proszę o wytknięcie niskiego poziomu trudności. Jak się czepiać, to się czepiać, a co.
    • Gość: Mr. S Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 13:04
      Za bardzo zgnoiłeś, teraz to zostanie uznane za komentarz trola wink Ale ogólnie się zgadzam.
    • Gość: Jonasz Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.net.autocom.pl 16.02.08, 13:46
      Zgadzam sie z Bzdurskym. Ta recenzja jest nierzetelna, a recenzent nawet nie stara sie byc obiektywnym dziennikarzem. Wiem ze takich nie ma ale mam czasami wrazenie zze stara sie na sile wytykac bledy. Ta gra to slasher, a recenzent podszedl do niej chyba jak do gry przygodowej. Slasher z definicji polega na wiecznej walce, a fabula jakoa taka scodzi na bok. 4 Style walki, Exceed i raczka Nero wprowadzaja wiele mozliwosci walki i wiele nowych technik, ale widac, ze recenzent nawet ich nie opanowal dostatecznie. Faktycznie pewnie przeszedl gre tylko na Human Mode. Moze pochwali sie swoim GT, zebysmy mogli to sprawdzic?

Recenzja bardzo nierzetelna i niestety wychodzi brak dswiadczenia recenzenta w slasherach. Wytykanie takich wadj ak to zrobil w recenzji to absurd. Wiadomo - kazdy ma inny gust - ale recenzent ma to niewdzieczne zadanie, ze nawet jak nie lubi danego gatunku (tutaj slasher) to musi do niego podejsc profesjonalnie, czego tutaj zabraklo. Widac to zreszta po stylu gry recenzenta,k tory nie opanowal podstawowych ciosow - i potem mowi ze walka jest tepa. Szkoda, ze tak dobrze zrobiona video-recenzja ma tak niski merytoryczny poziom.
    • Gość: Micz Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.acn.waw.pl 16.02.08, 15:10
      @Jonasz - tak jak pisałem przeszedł tylko na Human Mode. GT recenzenta to Shautha.
    • radek.zaleski Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo 16.02.08, 18:33
      nawet nie stara sie byc obiektywnym dziennikarzem.
      -
      kim?!
    • Gość: Bzdursky Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 20:25
      Mr. S - może faktycznie trochę poleciałem, ale przynajmniej argumentuję swoje zarzuty. Dlatego trollowanie odpada wink

Jonasz ma sporo racji w tym, co napisał - recenzja jest niestety mało rzetelna. Nazywanie Devil May Cry nawalanką (gdzie pierwsza część rozwinęła na dobre gatunek slasherów, pierwszą grą z tego gatunku był Sword of the Berserk na Dreamcasta) jest poniżej pewnego poziomu. Panie recenzencie, na przyszłość polecam zapoznać się z danym gatunkiem, by następnie zrecenzować go w sposób profesjonalny. Rozumiem, że każdy ma inny gust i kilka rzeczy grze można zarzucić (jak choćby spor backtracking), ale nie zmienia to faktu, że DMC4 to naprawdę dobra pozycja w swoim gatunku. System walki jest bardzo dobrym rozwinięciem tego znanego z DMC3 - dodatkowa postać wymusza inny styl gry, bardziej dynamiczny, ale litości... Nie jest to "ten sam system, co poprzednio".

I na koniec - w filmiku podpisanym jako "walka z bossem" nie uświadczyłem ani grama bossa. Żadnego. No chyba, że recenzentowi chodziło o Frosty lub Scarecrowy , ale wtedy nie ma prawa mówić się o walce z bossem. Co do schematycznych starć z bossami - ja bym bardzo prosił o schemat na Dantego albo Credo na poziomie Son of Sparda. Z miłą chęcią go wykorzystam.
    • ghettosasu Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo 16.02.08, 20:32
      ludzie myslacy ze dmc nie siega do piet gow chyba na mozg upadli
      po pierwsze sam tworca gow publicznie mowil ze dmc to inna liga, ale to nie ma znaczenia...

chcialem powiedziec ze osoba ktora jest odpowiedzialna za recenzje nie powinna wiecej brac sie za ta robote... zal

gosc proboje zgnoic system, o ktorym nie ma zielonego pojecia co widac na urywkach jego genialnego gamelplayu...pffff kolejny zal

osoby ktore gnoja ta gre niech lepiej obejza ten klip:

www.youtube.com/watch?v=ilFwP2g8Vu4

2 misja poziom trudnosci Dante Must Die - tak powinno sie grac w ta gre

polecam to obejrzec i nauczyc sie grac chociaz troche a nie gnoic gre ktora jest naprawde swietna,

fabula kuleje, duzo rzeczy niewyjasnionych jest... ale graficznie w 720p jest miodzio , cut scenki na enginie miazga , a najwazniesza rzecz w slasherach czyli system walki jest pierwsza klasa, ugralem juz prawie 50 h i nie moge sie oderwac od tej gry

gow sie chowa w krzakach, nie ma tu nawet co porownywac...
    • Gość: Bzdursky Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 20:36
      Właśnie miałem dać tego samego linka. Zbliżenie się do tego poziomu gry wymaga czegoś więcej, niż tylko "nawalania na pałę".
    • ghettosasu Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo 16.02.08, 20:53
      Jeszcze jedno...
      Skoro sie szanowny recenzent publicznie wyslawia do
      "kontrola nad dantem" i "god of łor" troche nie na miejscu

nie dosc ze nie umie grac, nie potrafi po angielsku poprawnie przeczytac prostych slow, to na koniec robi z siebie blazna robiac tak beznadziejna recenzje

mam nadzieje ze typ nie dostaje za to pieniedzy....
    • ghettosasu Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo 16.02.08, 21:02
      wlasnie obejrzalem te klipy pod recenzja i widze ze nawet na poziomie human miszcz nie potrafil osiagnac wyzszej noty stylu niz C ... zal

jak widze tak grajacego nooba to szkoda mi tej gry

capcom specjalnie zrobil tak niski poziom trudnosci (czyt. human) bo takie czasy i mainstream musi byc zeby kazdy laik mogl pograc, ale urokiem tej gry jest wlasnie mega wysoki poziom trudnosci i system ktory pozwala na bardzo stylowa rzeznie na ekranie

ciekawe ile gold orbow zuzyl typ na ostatniego bossa hahaha pewnie wszystkie 3 plus vital stary, oczywiscie na human ^^
    • Gość: Gość ShoGun Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 22:52
      walka z bosem - ciekawy klip...
      chyba zmutowane purchawo-demony są dla recenzenta (i to na human mode :p) piekielne trudne big_grin.
    • Gość: Heviro Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.chello.pl 17.02.08, 05:39
      Żal.pl .To prawda ,że DMC4 nie jest przełomowy ani nie kopie zadów graficznie ale mówić coś o schematach na poziomie Human to szczyt lenistwa .Rozumiem może recenzent nie zapoznał się z specyfiką serii i nie wiedział ,że zalecane jest wielokrotne przejście na coraz większym poziomie trudności .Na poziomie Son of Sparda Walka z Dantem jest naprawdę czymś wyjątkowym (szczególnie jak Dante ma wszystkie ulepszenia) a filmik z bossem woła o pomstę do nieba naprawdę nie docenić jak płynne zmiany stylu dają możliwości?
      Szkoda mi pana chciał pan dobrze a wyszło jak trochę "do pośladków" trochę pracy z pana strony i rzetelne przygotowanie i recenzja wyglądałaby o wiele lepiej.
    • Gość: macap Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.icpnet.pl 17.02.08, 10:02
      Ja zgadzam sie z komentarzem Zangieov. Uwazam , ze faktycznie jest to nieliczna jak nie jedyna recenzja w ktorej gra zostala poprawnie oceniona. DMC 4 jest po prostu gra przereklamowana , dlatego tez podzielam zdanie recenzenta.
    • Gość: Bzdursky Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 13:13
      Jedno mnie zastanawia... Czemu gra ze wszech miar techniczna, jeśli chodzi o system walki, jest porównywana do God of War, które w systemie ma niezbyt wiele do zaoferowania? Jasne, przeszedłem obydwa GoWy (oby Chains of Olympus zostało skonwertowane na PS2) i twierdzę, że są wspaniałe, ale system walki mają na średnim poziomie. Trójkąt, kwadrat, blok, czary i prawa gałka - koniec pieśni. DMC natomiast jest o wiele bardziej nastawiony na efektowność, doceniając skilla i manual. Jeśli patrzeć w kategorii "techniczny - nietechniczny", to DMC wygrywa w przedbiegach. O samych grach nie będę pisał, bo to zupełnie dwa różne światy, a ich porównanie to tak, jakby porównać Forzę 2 i Burnouta albo NFSa - czysta abstrakcja.
    • juliusz.konczalski Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo 17.02.08, 14:30
      1 oczko odejmujemy grze za słabiutki scenariusz, trywialne postaci i jeszcze śmieszniejsze ich motywacje
      1 oczko odejmujemy grze za powtarzalnośc (trzykrotne zabijanie tych samych bossow, prawie cala druga polowa gry, to lazenie po lokacjach z pierwszej połowy,)
      1 oczko odejmujemy za to, że gra wygląda jak DEvil Macy Gry 3 po liftingu. Grafika przeskalowana do 720p, podbita rozdzielczość tekstur. Ale
      to nie jest tytuł, który wykorzystuje moc Playstation 3 czy Xboksa 360. Małe lokacje i brak rozmachu, pamiętanego chociażby z God Of War. Bryzdko
      wyglądające cienie i zwłaszcza w dżungli zauważalne ich dorysowywanie.

1 oczko dajemy grze za świetny system walki
      1 oczko dajemy grze za momentami świetnie wyglądającą grafikę i efekty wizualne.

Uściślijmy, ja nie powiedziałem w recenzji, że walki z bossami są proste, ale że walka z nimi to najzwyczajniejsza młócka (i poziom trudności gry
      nie ma tu NIC do rzeczy).

to tyle w kwestii oceny.
      God Of War, w przeciwienstwie do Devil May Cry, to gra kompletna. Wyciska graficznie ostatnie soki
      z Playstation 2. Scenariusz to znakomite nawiązanie do antycznego sposobu opowiadania, losy Kratosa mogą się wydać wręcz mitologiczną przypowieścią
      przneiesioną na ekran TV - mamy tam sporo znanych choćby z Illiady motywów, czyli Bogów, którzy za sprawą Kratosa prowadzą wojnę między sobą, mamy
      nieuchronność ludzkiego losu i konieczność pogodzenia się z tym co przyniesie i wreszcie jakże antyczny brak happy endu. Motywacje KRatosa są ze wszech miar
      prawdziwe i zrozumiałe, a fabuła pełna fenomenalnych zwrotów akcji. Walki z Bossami zostały rozwiązane znacznie ciekawiej niz DMC4.

Devil May Cry 4 to produkcja dla hardkorowego gracza, widać to także po Waszych postach, w których ekscytuje Was wysoki poziom trudności i konieczność
      przechodzenia gry po kilak razy - Normalneog gracza tego typu rzeczy nie bawią. Dobra gra, jest jak dobry film, który czymś nas wzrusza, zachwyca i do któego mamy
      ochotę wrócić.

Niemniej, kazdy ma prawo do własnej oceny - wszak mamy wolność słowa.
    • radek.zaleski Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo 17.02.08, 15:34
      Rozumiem może recenzent nie zapoznał się z specyfiką serii i nie wiedział ,że zalecane jest wielokrotne przejście na coraz większym poziomie trudności
      --

może i zalecane, ale go znudziło, bo gra słaba.

• radek.zaleski Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo 17.02.08, 15:39
      najwazniesza rzecz w slasherach czyli system walki jest pierwsza klasa, ugralem juz prawie 50 h i nie moge sie oderwac od tej gry
      --

ja nie wiem czy to slasher czy coś innego. nie obchodzi mnie to.

ważne jest czy to mi sprawi radość czy nie. niestety, nie mam 50h wolnego czasu, żeby to samemu sprawdzić.

• Gość: Jonasz Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.net.autocom.pl 17.02.08, 16:46
      radek napisal:
      ja nie wiem czy to slasher czy coś innego. nie obchodzi mnie to.

ważne jest czy to mi sprawi radość czy nie.
      --

No sorry, ale jesli do recenzji strategii przydzielisz osobe, ktora strategii nie lubi, wiadomo, ze da tej grze niska ocene, mimo ze dla osob, ktore lubia ten gatunek, bedzie to gra na 9/10. Nie moze recenzowac gry z danego gatunku osoba, ktora sie na nim w ogole nie zna.

A tutaj recenzent widac ze sie na slasherach w ogole nie zna i nie jest w tematyce obeznany. Zarowno po stylu gry, jak i jego niezrezcznych tlumaczeniach sie dwa posty wyzej. Widac ze nie zna w ogole serii dmc i stara sie wybrnac ze swojej kiepskiej sytuacji zamiast przyznac sie do bledu i np. zrobic profesjonalna recenzje. I naczyc sie grac w to, co sie recenzuje... panie recenzencie...
    • Gość: Jonasz Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo IP: *.net.autocom.pl 17.02.08, 16:50
      I przejsc gre na wyzszym poziomie niz EASY. Zeby potem nie mowic, ze walka z bossami to zwykle mlucka. Przeciez to az absurdalne jest, jak mozna taki brak profesjonalizmyu miec przy sobie. Przejsc gre na EASY (i do tego ledwo ledwo co widac po filmikach) i twierdzisz ze jest prosta. Az strach.
    • jontas1 Re: Devil May Cry 4 - recenzja wideo 17.02.08, 18:54
      Ten "redaktor" ma chyba własną diabelną rękę i codzień wieczorkiem lubi sobie zagrac w naWALankę...zagrał w DMC zobaczył jaką Nero ma fajną i mu zazdrosci...miałby taką to by sobie po nawalał....zemscił się i zdał taką zenującą recenzję...człowieku, pograj lepiej w super mario galaxy a Slashery z najwyzszej półki zostaw do zrecenzjowania proGamerom którzy znają się na rzeczy...DMC przereklamowane??? - ta gra jest nie dla was dzieciuchy (taa, grajcie na poziomie human - co za fun;P - a jakie trudne)...brawo - zenada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka