Dodaj do ulubionych

Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC

• Gość: aa Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.aster.pl 02.07.08, 22:12
      dc99 bardzo dobry komentarz.

Powiedz mi jedno, za jaka kase teraz kupisz nunchak z wii albo sixaxisa do PC'eta? Za żadną!! takie wynalazki jak te kontrolery japońce robią tylko na konsole. Pozatym Sony ma umowe z logitechem, tak tak najlepsze kierownice logitecha dzialaja tylko z playstation.

A i powiedz za ile lat pc'et będzie się uruchamiać w 2 sek, a gry w windzie obsługować wspolne konto online, wspolne savy, itp, ODP: nigdy!. MS tego nie zrobi. I postęp techniczny nie ma tu nic do rzeczy
    • Gość: Maciek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.multicon.pl 02.07.08, 22:30
      Chlopaki , nikt nie da zabic konsol na rzecz pc . Toz to istna zyla dzemu . W swiecie granie na konsolach to kultura . Zbyt wiele pieniedzy . W zyciu nikt tego nie pogrzebie .
    • Gość: Maciek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.multicon.pl 02.07.08, 22:32
      DC99 - cos CI sie , kolego pomieszalo z tymi grami telewizyjnymi .
    • Gość: mmmm Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.acn.waw.pl 02.07.08, 22:45
      Ja niestety lubię dość złożone strategie a nie głupawe mordobicia i wyścigi więc w moim przyadku kupno konsoli mijałoby się z celem.
    • Gość: dc99 Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 22:47
      To czy PC będzie się uruchamiał w 2 sekundy czy 2 minuty nie ma akurat najmniejszego znaczenia. To jakie niesamowite gadżety można będzie kupić do PC a jakie do konsoli również nie.

W momencie gdy na typowym "biurowym" PC zaczęły działać gry ludzie przestali masowo kupować konsole, więc przestało się opłacać pisać na nie gry, więc tym bardziej ludzie przestali kupować konsole bo nie było po co, itd.

W momencie gdy na typowym biurowym PC (czyli obecnie laptopie) nie daje się odpalać gier to ludzie kupują konsole, więc opłaca się pisać gry na konsole, więc tym więcej ludzi kupuje konsole "bo widzieli u kolegi", itd.

Jeżeli na "biurowym" laptopie znowu da się odpalić jako tako wyglądającą grę to ludzie znowu przestaną masowo kupować konsole, więc przestanie się opłacać pisać na nie gry, więc tym bardziej przestanie się opłacać pisać na nie gry, itd.

Dziwi mnie jedynie polityka MS który olewając gry na PC usuwa ostatni powód dla którego ludzie kupują Windows.
    • Gość: aa Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.aster.pl 02.07.08, 22:56
      do mmmmm: ktoś Cie oszukałsmile na PS3 jest np znakomite Civilization Revolution. i uprzedając: najzwyklejsza myszke i klaw na usb tez mozesz po prostu wpiac i działa.

do dc99: To na pewno jest jeden z powodów ale na pewno nie najwiekszy i ostatni ze np ze wszystkie urzędasy maja winde i excela. To może dlatego, że ich szef chcial im umozliwic takze granie na tym samym systemie, heh, ciekawa teoria w sumiesmile

A konsole z lat 80tych keidys mialem, wywalilem jak potanialy 8bitowe. Potem granie na PC to zawsze był jak ból w d... i marnotrastwo zasobów. Tak jest do tej pory gra na PC ma 10x wieksze wymagania co do pamieci i 3x wiekszo co do proca niz na konsoli.
    • Gość: dc99 Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:21
      Maciek:
      jak jesteś taki przekonany o potędze konsol to poczytaj sobie chociażby w Wikipedii en.wikipedia.org/wiki/Video_game_crash_of_1983
      Albo przypomnij sobie los Amigi którą też zgubił podział na linię "do pracy" (za drogą do gier) i linię "do gier" (za słabą do pracy).

aa:
      Winda i excel dominuje w zastosowaniach biurowych dlatego że do niedawna był to jedyny kombajn biurowy wystarczająco prosty w obsłudze. Póki działa nikt nie zmieni już zainstalowanego systemu (to właśnie miałem na myśli pisząc o "przyzwyczajeniach". Ale każdy system kiedyś trzeba wymienić, a darmowe alternatywy od niedawna zaczęły nadawać się do pracy.

No i sam widzisz: "wywaliłem jak potaniały 8 bitowce". Jak pojawi się wystarczająco wydajna grafika zintegrowana to PS3 też wywalisz. Bo nie będzie na PS nowych gier.
    • Gość: mk Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:33
      "Za kilka lat laptopy i chipsety zintegrowane osiągną wydajność wystarczającą większości ludzi"

Już osiągnęły - 90% użytkowników laptopów i grafiki zintegrowaniej używa ich do pracy, internetu i filmów. Producenci laptopów się nie przejmują 10% graczy, trend jest wręcz odwrotny - np. Intel Atom to energooszczędny układ o zmniejszonej wydajności.
    • slawomir.serafin Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC 02.07.08, 23:52
      "do mmmmm: ktoś Cie oszukałsmile na PS3 jest np znakomite Civilization Revolution."

big_grin przepraszam, ale popłakałem się ze śmiechu big_grin jak Civ: Revolution jest "znakomite" dla Ciebie, to lepiej nie graj w Civ 4 z Beyond the Sword, bo serce może nie wytrzymać nadmiaru znakomitości. Prawda jest taka, że Revolution to wykastrowana, skrócona i uproszczona wersja Civ4. Sympatyczna, ale nie wytrzymująca porównania ze starszą siostrą.
    • Gość: dc99 Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 00:01
      Przejmują się, potworki typu Asus M70 czy Toshiba X200 najlepszym przykładem. Na razie są jeszcze za duże i za drogie jak na standardowy laptop biurowy, ale za kilka lat ...

Atom nie jest przeznaczony dla laptopów w klasycznym sensie tego słowa, tylko dla urządzeń UMPC zajmujących niszę pomiędzy laptopem a komórką. UMPC świetnie nadają się na podręczny notes, sprawdzacz poczty czy do nawigacji, ale nikt nawet nie będzie próbował odpalać na tym gier czy pracować (chociażby ze względu na malutkie 7-8 calowe ekraniki).
    • nessie-jp Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC 03.07.08, 00:34
      Jednego nie rozumiem. Po co kupować w ogóle konsolę, skoro w tę samą grę można (z opóźnieniem, niech będzie) pograć na już posiadanym sprzęcie? Dla mnie to bez sensu. Argument za konsolami był taki, że dają jakieś niesamowite możliwości, których zwyczajny komputer nie zapewni, choćby się zapalił. Ale skoro NIE dają takich możliwości (no bo te same gry w końcu pojawiają się na PC), to kto przy zdrowych zmysłach w ogóle kupi taką konsolę? Bo przecież komputer i tak musi mieć...
    • Gość: aa Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.aster.pl 03.07.08, 01:18
      dc99: nie wywale z powodow ktore wymienilem wczesniej.

nessie-jp: nigdy nie grales na konsoli?

w jest PC mnostwo wartstw API ktore cholernie spowalniaja najlepsze nawet uklady PCetowe. PC za kilka tys $ jest kilka razy wolniejszy od konsoli za kilkaset $ (praktyczna wydajnosc nie cyfrach ghz). A gierki nie sa te same, chocby na WII bo nie moga byc bo nei ma takich peryferiow do PC (nunchuk, sixaxis). Poza tym:
      a) 1 uzytkownik do wszystkich gier, jedno konto sieciowe, zero ustawien
      b) zero konfiguracji gier i perfyferiow
      c) ta sama konfiguracja pada we wszystkich grach
      d) uruchamianie 2sek
      f) setki grywalnych wersji demo dostepnych 1 kliknieciem, bez kofiguracji i kombinacji, bez opłat.
      e) no i przede wszystkim wygoda bo 99.5% czasu to granie a 0,05% uruchamianie w pc poł na pól dla tych co ich nie stać na kosnole i na oryginały a maja duuuuuuuuuuuuuuuzo czasu na pierdzielenie sie ze konfiguracja i sprzetemsmile

• Gość: Althair Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.cable.mindspring.com 03.07.08, 02:38
      "Jednego nie rozumiem. Po co kupować w ogóle konsolę, skoro w tę samą grę można (z opóźnieniem, niech będzie) pograć na już posiadanym sprzęcie? Dla mnie to bez sensu."

Zgadza sie jezeli chodzi o Xbox - nie ma sensu go kupowac bo cokolwiek wyszlo na Xboxa, za pare miesiecy wyjdzie na PC. Ale jezeli chodzi o PS3, to ja kupilem dla Blue-Ray. I gry na PS3 zazwyczaj nie wychodza na PC. Wiec najmadrzejszy zestaw to PC i PS3.
      • Gość: kof Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: 212.160.172.* 03.07.08, 04:02
        Nie wiem po co te wszystkie walki uzytkownikow konsol z pctowcami.
        Rownie dobrze mozna sie gryzc o to czy motor jest lepszy od
        samochodu. Wszystko zalezy od tego do czego wam to jest potrzebe.
    • nessie-jp Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC 03.07.08, 04:08
      @aa
      • Gość: Warzycha I tu sobie Nessie sama odpowiedziała... IP: *.osprey.ie 07.07.08, 02:59
        > "PC za kilka tys $ jest kilka razy wolniejszy od konsoli za
        kilkaset $"
    • stevex Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC 03.07.08, 06:10
      bzdura Pc nie zginą już 10 lat temu krzyczeli glosno o tym a tu kicha, te konsole jakos nie zachwycają sa badziewne.
    • Gość: Jason Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 06:12
      Obecnie na konsoli dostajemy teraz to co pc,towcy musza dopiero nabyc.Czytnik blu ray,wysoka pozdzielczosc 1080p,Granie na duzym LCD w konsole przy niesamowitym naglosnieniu to juz nie samo granie a przezywanie(jak przy dobrymfilmie)I nikt mi nie powie ze wrarzenia z gry sa lepsze na kompie niz konsoli bo na konsoli po prostu sa takie gry a pecet w tej dziedzinie umiera.Trzeba byc glupim zeby nie widziec tego iz konsole juz od dawna panuja na rynku elektronicznej rozrywki.
    • Gość: Strach Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 06:55
      @JAson O tak wysoka rozdzielczosc 1080p, chlopcze na pecetach masz wyzsza jak 1080p big_grin, BR tez jest, glosniki 7.1 mielismy wczesniej jak konsole. I nadal przedkladam klawirke i myche nad pada. Dziekuje ale nie bede sie katowal padem grajac w FPS. No i esencja PC MMO. Acha i nie upadlem na glowe zeby placic jeszcze za Multi kupuje CoD4 i odpalam multi, a nie w takich xboksah(nie wiem jak w pozostalych) placic za mozliwosc pogrania w multi HAHAHAHAHAHAHA
    • Gość: Maxs Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 03.07.08, 08:11
      "Ale dziwi mnie trochę owczy pęd FIRM produkujących gry, które poświęcają się jednej konsoli. Przecież to zamykanie sobie rynku" - ale ktos im za to placi a jak zaplaci wystarczajaco duzo to nie ma sie co dziwic
    • Gość: hahaha Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.acn.waw.pl 03.07.08, 09:23
      aa, to żeś wyjechal z tym Civilization Revolution... Revolution to baaardzo uboga siostra Civilization IV z cukierkową grafiką i uproszczoną rozgrywką dostosowaną do gustów i zdolności dzieciarni. Nawet z gołą Civ IV nie porównania, nie wspominając o Beyond the Sword ani nie mówiąc już o setkach modów, scenariuszy i map przygotowanych przez graczy.
    • Gość: przemo Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: 79.97.202.* 03.07.08, 09:34
      Niektore pecetowe firmy przerzucaja sie na konsole z powodu piractwa na pecetach. Pozatym na konsolowych grach zarabia sie wiecej. na konsole mozna czasem sprzedac kilka milionow egzemplarzy gry a na peceta jak sie sprzeda kilkadziesiat tysiecy na swiecie to duzo ( piractwo ). z drugiej strony tworzenie gier na konsole jest drozsze ( szczgolnie na ps3 - wszyscy programisci przeklinaja cell'a ) nieraz duzo drozsze, wiec mniejsze lub nowe firmy wydaja gry na pecetach a jak zarobia troche, moga sie przezucic na konsole, Dlatego rynek gier na pecety nie umrze tak latwo - zawrze znajdzie sie paru nowych ktorzy maja pomysl a nie maja forsy na projekt na konsole. ja osbiscie nie mam nic przeciwko konsolom, lubie pograc w tekkena czy soul calibura, tylko ze wole strategie i FPS a pozatym internet praca , takze mam mocnego PECETA a jak chce pograc na konsoli to ide do kumpla. PS. rynek PC nie umiera tylko slabnie, a tani laptop do grania juz jest to platforma PUMA od AMD/ATI z bardzo porzadna zintegrowana grafika...
    • Gość: zumek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: 62.148.79.* 03.07.08, 09:55
      Frajerzy z Microsoftu. Zobaczycie XBox`owcy, jeszcze was MS wyruha i bedziecie z byle pierdolke placic po 300 zl. Do tego bedzie abonament za odpalanie konsoli 200zl/m-c oraz kara za nieuruchomienie jej conajmniej na 5 godzin dziennie smile

OpenGL rulez smile
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 10:36
      Oj ludzie widać, jak się boicie tego, że konsole rządzą światem gier. Powoływanie się na FPPy i cRPGI nie ma sensu - te przecież są już lepsze i ważniejsze na konsolach. RTSY i MMORPGi - tak do nich jest PC, ale kurcze jesli ktoś gra nałogowo w MMORPGi... to nie jest osobą do dyskusji. Xbox 360 ma wiele gier, któych PC nie ma i nie będzie miał. Najlepszym kombem jest zawsze konsola + PC bo tak poszerza się swoje growe horyzonty. Na Boga sprawdzcie najwyzej oceniane gry w historii, najlepiej przyjmowane przez graczy etc - mają je konsole. Też byłem PCtowym gadem co to uwazal, ze jego platfroma roxxx i dawal argumenty z kosmosu poparte przez cos co wyczytal/uslyszalem z kosmosu. A pozniej w moje rece wpadł PSone i zobaczylem co to znaczy dobre mordobicie, zobaczylem ze RPGów na miare Planescape (wg mnie najlepszy na PC) jest troche na konsolach, zaznalem platformerow, gier muzycznych etc etc Ba - nawet Quake 2 dal mi przezycia jakich nie mialem na PC - bo multi na 4 w jednym pokoju. Do dzis odnajduje na ta konsole jakies ciekawe, innowacyjne, nietypowe gry. To samo mam z PS2 i Nintendo DSem. PC - jasne ze sluzy mi rowniez do grania, ale ksenofobia w tych komentarzach jest chora! Nie broncie sie przed poznaniem siwetnego, innowacyjnego i w duzej mierze innego rynku. To tylko poszerzy wasze horyzonty growe, a nawet i artystyczne (Ico, SoTC). Nom, tyle
    • Gość: Strach Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 10:51
      Wystko wspaniale, ale zawsze uważałem konsole jako platformę dla mało wymagających dzieciaków. Gry denne i proste jak budowa cepa. Rajdówki, przygodówki, mordobicia, piłki nożne i inne smieszne rzeczy, które nie zainteresują nikogo powyżej 12 lat.

Blur i kiepskiej jakości textury + wykorzystanie faktu, że TV sam z siebie wsio rozmazuje i nie widać braków w jakości grafy.

BTW- zawsze gram na max reso i max detalach i nic mi się nie tnie.

Sorry, ale dla mnie konsole zawsze były i będą nieudaną namiastką gier PeCetowych ( czytaj wypasionych co jest przeciwieństwem prymitywnych).

Inaczej - alternatywą dla ubogich.

@P Zelda i mario bros - to własnie w 100% oddaje 'ducha' konsol. Na komórce mam bardziej zaawansowane gry, a konsolowcy mało z podniety nie umierają, jak to widzą.

Jakbym miał 10 lat i nie widział nigdy kompa i gier na oczy, to może bym się zachwycał czymś takim. Ale nie jestem murzynem z Nairobi, żeby takie mierne produkcje robiły na mnie wrażenie.

Grałem w wiele konwersji na PeCka z konsol i po pierwszych 5 minutach wiadomo było, że to nie gra napisana na kompa. Taka retrospekcja sprzed 10 lat.

JEDYNA zaleta konsol, to dynamika. Ale reszta leży i kwiczy.

Powtorze jeszcze raz: Gry konsolowe są dla debili, bo taki własnie poziom rozrywki prezentują. Ale nie każdy musiał urodzić się inteligentny, więc producenci znaleźli sobie niszę. Więc pozwól mi grac sobie w wowa, a Ty graj w mario i myśl sobie, że to ta sama półka. Pozbieraj monetki używając 2 klawiszy i pobiegaj po etapach kopiąć żółwie i przeskakując grzybki.

Może niedługo konsole doczekają się tetrisa III, ale konsolowcy będą mieli frajdę układając spadające klocki omg! Zapewne się sprzeda w 500 milionach egzemplarzy. Szkoda tylko, że nie zauważyli jeszcze, że są w dupie 20 lat za cywilizacją i takie gry wyszły z mody dekade temu, a zastąpiły je ciekawsze produkcje.

My mamy Morrowinda/BG/NvNa/Fallouta a Wy macie Mario brosa..
      My mamy Star Crafta, Diablo, Wy macie zelde...
      My mamy MMO w każdym klimacie, Wy macie rajdówki i piłkażyki.
      Dorośnijcie dzieci i przestańcie się bawić zabawkami dla 5 latków.
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:02
      Jesteś żałosny człowieku, tak żałosny, że szkoda by śliny żeby napluć na ciebie. Przez takich palantów jak ty trwa wojna ta... a i pewnie wiele innych. Że jesteś xenofoboem - dodam, żałosnym, może jakieś kompleksy - to już tylko twoja wina. Nigdy nie widziales dobrych gier na konsole? To wypie..j masturbowac się na MMO.

Debilem jestes TY.

A teraz, zalosny ludku: konsole mają Starcrafta, Diablo, MMORPGi, Morrowinda.

Konsole mają God of War, Ninja Gaiden, Heavenly Sword - hack&slashe nowej generacji ktorych nie ma i nie bedzie na PC. Konsole mają setki mordobic w kazdym klimacie - ktore sa grami turniejowymi, swietnymi , wymagajacymi praktyki i taktyki. Konsole mają najbardziej rozbudowane RPGi, ale o tym, sie drogi dzieciaku nie dowiesz bo Xenogears, Xenosaga, Vagrant Story, czy Tactics Ogre beda poza twoim zasiegiem...

Jestes typowqym polskim pctowym graczem - chamem ktory ma sie za cholera wie co. Chamem ktory nie pojmuje ze rynek konsolowy jest za duzy zeby pozostawiac na nim nisze. I są gry proste, sa gry skomplikowane. Sa gry szybkie i wolne, Sa gry dla jednego gracza i dla kilku. Widzisz ja sie zachowywalem jak Ty - ale jak mialem 10 lat. I wtedy juz wiedzialem ze konwersje sa zazwyczaj zwalone. I gram zarowno na konsolach jak i an PC - i zalosny czlowieczku nie jestes w stanie nawet liznac wielu swietnych gier na PC. Bo jestes jak widac - debilem. Wiem, nie musiales sie urodzic inteligentny - mówi się pech. Zawsze pozostaje leczyc sobie kompleks przywodczy RTSem (tak bede kiedys silny, szonsem !!111oneone!!) i szukac nowego zycia w MMORPG (tak, teraz bede montrym magiem o wiesy tajemnje!).

Zal.

Grajcie na tym i na tym, dopiero wtedy sie wypowiadajcie. A gry o prostych regulach napedzaja ten rynek.
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:06
      Słowem to mnie dobija. Bo skoro z "PCtowca co to gra we wszystko co najlepsze" przeistoczylem sie w multiplatformowca to cos w konsolach jest smile A ile Mario i Zelda zrobiły dla branzy nawet nie wiesz. Pomogly ją odrodzic, pokazaly jako pierwsze w pelni otwarte srodowisko 3D i granie na analogach, wreszcie zagoscily na szczytach najlepiej ocenianych gier w historii. Ehhh szkoda języka, jak widać dresiarzowi, mocherowi i PCfanatykowi nie wytlumaczysz pewnych rzeczy... Choćby tego, że liczyc się GRA nie platforma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka