Dodaj do ulubionych

Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures

• Gość: Rupi Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 195.42.249.* 04.07.08, 14:45
      Podpisuję się pod komentarzem nademną. Wielu kumplii z WoW-owej gildii (ja też) próbowało AoC, ale oprócz totalnych maniaków, wszyscy wrócili do WoW-a.

Za dużo bugów i Funcom na 100% nie naprawi tego przed WOTLK
    • Gość: hyh Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.chello.pl 04.07.08, 20:42
      to już tak nisko upadliście żeby seraphinowe bełkoty tu zamieszczać?
    • Gość: d Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 89.100.73.* 04.07.08, 22:31
      kupilem edycje kolekcjonerska, pogralem do lev 20, zaczalem miec dosc, ale stwierdzilem, ze jak dalem tyle kasy to dam rade dalej, dotarlem do 40 lev i padlem. nawet mamut mnie nei cieszy. sorry, zajrze za rok - jak jeszcze bedzei na rynku to moze i bedzie warto w to pograc. na razie kicha.
    • Gość: Wotkla Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 23:39
      Na dzien dzisiejszy, dla wielu graczy, ktorzy maja dosc wowa (coz, BLizzard poszedl na latwizne - od dobrego roku wow to odcinanie kuponow - w kolko daily, badge, daily, badge, a endgame'owi bosowie pokroju ilidana to swmiech na sali w porownaniu do tego co bylo kiedys - wszystko jest casual friendly), to najlepsza opcja, nawet jesli brakuje contentu na 80 lvl.

Po pierwsze - przez ostanie 1,5 miesiaca zmienilo sie w grze bardzo duzo. Chyba tylko ten kto nie gral w bete czy ea (early access), nie zauwazy, ze gra ma znacznie mniej bugow i znacznie szybciej dziala (kiedys w old tarantia mialem 8 klatek, teraz mam 20-pare , a wszedzie indziej po 30-40).

Patche ukazuja sie 2 razy w tygodniu i zmian jest naprawde wiele. Widac, ze chlopaki maja doswiadczenie - w koncu zrobili Anarchy Online i wydali bodajze 7 dodatkow, ktore zostaly cieplo przyjete. Taki wow to po jednym dodatku niestety nadaje sie do kosza juz indifferent

Combat jesli chodzi o melowcow jest genialny. Ma swoje wady (problemy z balansem -> stamina), ale pod wzgledem zabawy to bije wszystkie inne mmo na glowe, o dobrych pare lat. Casterzy maja spellweaving, ale szczerze mowiac melowcy sa 100x bardziej fajni.

Gra ma ogromny potencjal - chocby to, ze na dzien dobry, nawet na papierze, jest znacznie wiecej mozliwosci robienia czegokolwiek niz w wowie. W wowie moj dzien wygladal - wyfarmienie 200-300g na daily questach, rajd, logout. Niestety wow od pewnego poziomu wtajemniczenia jest gra ... beznadziejna.

Zreszta, troche smieszne jest to porownywanie. Chyba niektorzy juz zapomnieli, ze w wowie jedyny endgame'owy boss na poczatku to byla Onyxia. Chyba zapomnieli, ze jak sie szlo na rajd do MC to sie mialo nie 8 klatek jak w AoC tylko 1 na 5 sek (pamieta ktos lancuch w blackrock mountain ? big_grin).

Mam nadzieje, ze AoC bedzie bardzo dobra gra - ba, nie watpie w to, bo akurat to funcom ma wieksze doswiadczenie jesli chodzi o MMO niz blizzard i mysle, ze spokojnie dobija do 1 mln - tyle wystarczy, aby robic gre dla konkretnego odbiorcy, a nie tak jak w wowie - dla wszystkich i w rezultacie poziom niektorych encounterow, w porownaniu do oryginlnalnego wowa, jest zalosny.

Jak to mowil moj kumpel, ktory cancelnal konto w wowie i zaczal aoc - wreszcie dosyc strzelania bombkami na mouncie, wreszcie dosyc zielonych taurenow, rozowych instancji, swiecacych padow. Wreszcie to wszystko wyglada jakos sensownie. Co fakt to fakt, w Aoc chyba jeden domek ma wiecej polygonow niz w wowie cale miasto wink

ps. wbrew pozorom aoc nie ma wysokich wymagan. tak naprawde jecza tylko ludzie, ktorzy mysleli, ze na 5 letnich kompach odpala ta gre tak jak wowa. Tak naprawde wystarczy C2D, 4 gb ram, GF 8800Gt do komfortowego grania.
    • Gość: Gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.171.219.75.crowley.pl 05.07.08, 02:07
      MMO to tepe gry. Wszystko sprowadza sie do klepania potworkow przez caly dzien albo chodzenia i zbierania jakis gownianych surowcow. Questy sa debilne i gry tego typu, przynajmniej dla mnie, szybko sie nudza. Uwazam ponadto, ze wlasnie mmo nie doroslo jeszcze do tego, zeby oferowac prawdziwa zabawe na poziomie. I nie pokazujcie mi przyjkladow jakis WoW'ow, bo jest to gra debilna jak malo ktora. Łupac dziki i robic przedmioty i to wszystko w gowniano-bajkowej scenerii. Zygac sie chce. Czekam na rozwiniecie koncepcji pokazanej w Neverwinter Nights (mistrz gry itp.), choc nie wiem czy w najblizszym czasie doczekam sie czegos ambitnego.
      Pozdrawiam i zycze milej zabawy w mozgo***ne mmo.
      wsciekniety wonz
    • Gość: d Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 89.100.73.* 05.07.08, 05:55
      do poprzednika - spróbuj sobie guild wars. tam nie ma grindu, dobre questy, rozwiniete pvp, kazda profesja ma jakies 80 umiejetnosci do wyboru, a wiec kazdy moze stworzyc niepowtarzalny system walki, a jak nie zalezy Ci na tytulach to nic a nic nie musisz kombinowac z farmieniem itp.
    • Gość: hehe Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 11:30
      może zagracie chłopaki w warcaby?
    • Gość: Gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 81.210.117.* 07.07.08, 12:44
      Czemu wszyscy co walą komentarze i opinie maja strasznie wybiorcza pamiec, nie wiem jak wy, ale ja gralem w wowa w czasach jego poczatkow a bugow tam bylo jakies 10x tyle co w conanie. To raz.
      Dwa, zajzyjcie sobie na forum wow technical support i tam strona 357ma to są posty utworzone w 22/2/2008 wiekszosc errory i bugi, w ciagu tych kilku miesiecy stworzyli tyle stron, niestety niemoge sie dostac na posty z dawnych lat co by pokazac ile wow mial bugow, ale ci co pamietaja to wiedza.
    • Gość: Gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 81.210.117.* 07.07.08, 12:49
      Sarion
      O czym ty wogole piszesz?
      40-50 niema co robic? Mi tak szybko te levele minely ze nawet nie wiem kiedy, a robilem tylko questy to na cymerii to w aquilonni a to w stygii *spluwa*. @#$@ stygijczycy, ostatnio takiego w tesso spotkalem jak sie naszych trunków próbował napić, po paru słowach musiałem krew z topora ścierać.
    • Gość: gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 81.210.117.* 07.07.08, 12:53
      qwerty napisał:
      "tak się stanie, twórcy już zapowiedzieli, że ta część gry, w której biorą udział postacie na poziomie wyższym niż 30-40 ulegnie dramatycznym przemianom. I to szybko."

Tzn co ulegnie, bo z tego co widzę to brakuje contentu na lvl50-60 a na niższych to już tylko balansować klasy i naprawiać bugi mogą. Np memory leak dzięki któremu mam 10 zwisów gry dziennie.

Polecam na 50-60 porobic questy w cymerii za fields of dead w gorach polupac dzikusow i kanibali. A potem na polnoc do wyslannikow bialej reki, ale tam to w grupie i z kapłanem. No i w dzielnicy szlachty w starej tarantii w kanalach, stygijczycy tez pewnie maja kilka fajnych miejsc, po zrobienieniu tych dwoch lokacji stuknela mi 60tka.
    • Gość: gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 81.210.117.* 07.07.08, 13:29
      Do wszystkich WOWo maniakow co to grali w wowa, a potem probowali AOC i sie dziwili ze to nie WOW.
      AOC to nie jest WOW2 tylko AOC nieoczekujcie ze bedzie wygladac i zachowywac sie jak WOW bo WOWem nie jest I BOGOM DZIEKI.
    • Gość: gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 81.210.117.* 07.07.08, 13:44
      nike jest też podobny do lineage.. za co ja osobiście równiez bardzo dziękuję mimo pewnej słabości do delfek wink

Gra się rozwija i tyle.. Że niby beta? a pamiętamy viste albo jak xp był świeży? Oczywiście zdarzają się dopracowane gry na singla..ale dopracowanej mmo od razu oj cudów nie ma.
      Do kwestii eve.. również podnoszenej tutaj, ktoś pamięta jak wyglądało to kiedyś a jak teraz :0 toć to prawie inna gra..
      AoC moim zdaniem jest wart choćby spróbowania a po tym dłuzszej chwili (oby zaczęły działać buddy keys)
    • Gość: Gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: 81.210.117.* 07.07.08, 16:49
      Co ja tam pisal bede www.youtube.com/watch?v=IALNsmIilFg&feature=related widac jak na dloni co lepsze.
    • Gość: kot Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.07.08, 09:17
      O rany . To WOW tak wyglada ? No dobra , przynajmniej juz wiem w co nie zagram big_grin
    • Gość: visitor from rk1 Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.chello.pl 09.07.08, 17:17
      przygotujcie się na długie czekanie, wnioskując po anarchy online ( pierwsze mmorpg funcomu - siedmioletni już klasyk w klimacie sci fi, miejscami ostro podchodzący cyber punkien ) to pare miesięcy to są marzenia ściętej głowytongue_out za to jedno moge wam obiecać kolesie mają talent do robienia dobrych gierek równie wielki albo i większy niż ich antytalent do ich nazywania ( gdy pierwszy raz usłyszałem: anarchy online, raczej zniechęciła mnie nazwa do testowania gierki ),,,
      tak przy okazji: ao w tym roku dostaje nowy engine graficzny, więc jak ktoś szuka genialnej gry w klimacie sci fi ( a w porównaniu do fantasy to tu jest bieda pod względem ilości tytułów - ao/eve praktycznie jedyne gry z "głębią" ) to zapraszam za pare miechów na rubi-kasmile
    • Gość: Gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.tczew.net.pl 20.07.08, 16:59
      WoW nie miał contentu? Kuźwa, w co Ty grałeś? LBRS, UBRS, START, SCHOLO. To nie content? W AoC nie ma nic! WoW miał więcej błędów? LOL, to WoW w becie miał mniej błędów niż AoC w retialu! Co do filmu - widać jak na dłoni - WoW, bo przynajmniej fimly są z gry a nie zrobione przez twórców AoC. Na GeForce 8800GT nie ma zrywów? Chyba masz wszystko na low. Ustaw wszystko na max (na max, a nie w połowie, albo wybrane opcje), włącz cienie i zobaczysz co AoC potrafi. Taki Crysis wygląda 1000000 razy lepiej, ma większy zasięg widzenia a chodzi zdecydowanie lepiej (60-70 fps). Ja niestety zakupiłem kolekcjonerska wersję i 200 zł poszło w kibel. Wróciłem do WoW'a. I dobrze, że jest dla causali, bo takich graczy jest więcej niż no-life'ów.
    • Gość: Noiser Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.milczanska.net 28.07.08, 12:42
      Wow ma słabą grafę hmmm. Obejżyjcie sobie ten filmik www.warcraftmovies.com/download.php?id=61387&mirror=6
    • Gość: CCter Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.bremultibank.com.pl 01.08.08, 10:44
      @wsciekniety wonz: zobacz EVE Online.

@Noiser: Zobacz: ccp.vo.llnwd.net/o2/video/2/trinity_trailer_1280x720.wmv

Czy w WoW, AoC, L2 i czym tam jeszcze jest otwarty rynek (handel jest zrealizowany w 99% pomiędzy graczami)? Jak jest zbudowana polityka? (czy wogóle jest)?

EVE Online rządzi.
    • Gość: gość Re: Recenzja Age of Conan: Hyborian Adventures IP: *.gorzow.mm.pl 16.09.08, 18:13
      Witam, zapraszam do zakładania stron klanowych na www.hobbisci.pl wielkie otwarcie już za tydzień big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka