Dodaj do ulubionych

czarna seria agd

26.04.12, 17:57
chyba mi sie psują jednocześnie pralka i lodówka. Obie lat 10. Czy któraś z Was miała może podobne problemy ze swoim sprzętem i może mnie uprzedzic czy czeka mnie naprawa czy raczej wymiana?

Pralka: pierze o wiele dłużej niż zazwyczaj - firanki na nakrótszym programie prała ponad 2 godziny, dzisiaj cykl na 60 stopni z praniem wstępnym zajął jej 4,5 h. Cuś jakby leciutko pośmierdywała. Ale może to moja wyobraźnia zadziałała...

Lodówka: zamrażalnik, który jest na dole - po otwarciu drzwiczek widać na nich od wewnątrz lód na całej długości, to samo na frontach szuladek - a z "sufitu" zamrażalnika z przodu kapią sobie krople wody. W lodówce nic sie nie przewróciło i nie cieknie. Jakiś rok temu popękała guma w drzwiach od chłodziarki, może coś z tego powodu nie hula?

Pewnie obie rzeczy do wymiany...
Niech się jeszcze zmywarka zdupczy i strzelę sobie w łeb.
Obserwuj wątek
    • klara551 Re: czarna seria agd 26.04.12, 21:25
      Lodówka to pewnie wina uszczelek w drzwiach a szczególnie,że piszesz o ich spękaniach. Uszczelki spróbuj kupić na Allegro mierząc najpierw te w drzwiach.To niewielki wydatek a wymienić można bez fachowca. A pralka? To już poważniejszy problem. Spróbuj wyczyścić filtr,bo może jest zapchany a wtedy czas opróżniania bębna jest długi.Jak to nie pomoże to niestety czeka cię wydatek.
      • dorada9999 Re: czarna seria agd 27.04.12, 12:15
        U mnie pralka długo pierze jak kamień zapcha dziurki, którymi woda wpada do szufladek.
        Włóż rękę do szufladki i pomacaj te "wpusty", jak jest kamień to wyczujesz.
        • bedmiko Re: czarna seria agd 27.04.12, 19:58
          dziekuję dziewczyny, sprawdzę czy to nie kamień w pralce (wodę mam twardą jak cholera), i filtr też skontroluję. Nie wiedziałam że bez żadnego problemu można dostać uszczelki do dzrwi lodówki - szok! oby tylko to faktycznie było powodem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka